Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Πόσα ακόμα γήπεδα θα μετονομάσουμε σε ‘’Νίκος Γκάλης’’ ?



Πόσα ακόμα γήπεδα θα μετονομάσουμε σε ‘’Νίκος Γκάλης’’ ?
Ανδρέας Μελεζιάδης
    Κατ’ αρχή, να ξεκαθαρίσω ότι ο Νίκος Γκάλης είναι ο μεγαλύτερος βετεράνος Έλληνας καλαθοσφαιριστής , προσέφερε πάμπολλα στις ομάδες που έπαιξε (Άρη ( κυρίως ) -  Παναθηναικό) και   στην Εθνική Ομάδα  αλλά και στο Ελληνικό Μπάσκετ γενικώτερα, και δεν διανοούμαι κάν να μειώσω την αξία και προσφορά του.
    Το θέμα μας είναι κατά πόσο πρέπει να πάρει το ΟΑΚΑ το όνομά του, ή όχι.
    Αυτή την στιγμή, το ( ΚΡΑΤΙΚΟ ) Αλεξάνδρειο Αθλητικό Μέλαθρο ή Παλαί ντε Σπόρ στη Θεσσαλονίκη, το οποίο χρησιμοποιεί κατ΄ αποκλειστικότητα ο Άρης, έχει επίσημα μετονομαστεί σε  ’NICK GALIS HALL’’ παίρνοντας το όνομά του, εκεί όπου δοξάστηκε ( και όχι άδικα ) από το σύνολο των μπασκετικών της Ελλάδος. ‘Ασχετο, εάν όλοι εμείς οι παλιοί του μπάσκετ, στη Θεσσαλονίκη, το ξέρουμε, το λέμε και θα το λέμε ‘’Παλαί ντε Σπόρ’’ ή απλώς ‘’Παλαί’’.
    Πάμε λοιπόν, να δώσουμε το όνομα του Νίκου Γκάλη ΚΑΙ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟ γήπεδο ! Παγκόσμια πρωτοτυπία, όπως πολλά ακόμα στην Ελλάδα. Μάλιστα δε, προτείνω να δώσουμε το όνομά του και σε 5 – 6 γήπεδα ακόμα, απανταχού της Ελλάδος, έτσι, για να ‘’στανιάρουμε’’.
    Προφανώς, ο κ. Κοντονής δεν ξέρει τι του γίνεται, για αυτό και έκανε την συγκεκριμένη πρόταση. Για τον  Γκάλη, φυσικά, είναι τιμή μεγάλη, και κανείς δεν τον κατηγορεί για την αποδοχή της.
    Το μπάσκετ δεν άρχισε και τέλειωσε με τον Νίκο Γκάλη. Πήραμε και άλλο Πανευρωπα’ι’κό, Πήραμε 2η θέση σε Παγκόσμιο, κτλ κτλ. Κάποιοι παίκτες έπαιζαν σε αυτές τις ομάδες. Δεν δικαιούνται και αυτοί κάποια ανάλογη τιμή?
    Δεν έχω αντίρρηση το ΟΑΚΑ να πάρει το όνομα του Νίκου Γκάλη.( Σιγά μην με ρωτήσουν ! ) Αρκεί προηγουμένως να αλλάξει το όνομα του ‘’Παλαί ντε Σπόρ’’ ή να επανέλθει στο προηγούμενο, γιατί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΓΗΠΕΔΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΓΚΑΛΗ! Αυτό είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ!    Φυσικά , οι Αρειανοί  δεν συμφωνούν. Ούτε εγώ θα συμφωνούσα ….
    Όσο για τη διαμάχη Κοντονή – Βασιλακόπουλου, αναμενόμενη ήταν και πολύ άργησε ! Ουδέν έτερον. Ας πάψουμε όμως να βαφτίζουμε το κρέας ‘’ψάρι’’ και το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ …. ‘’ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ’’. Τα λεφτά δεν είναι το πάν, ακόμα και όταν μας λείπουν. Το μάθαμε αυτό πλέον. Ας μην ξεφτιλίζουμε τα πάντα !
Μετονομάζεται σε "Νίκος Γκάλης" το κλειστό του ΟΑΚΑ.
    Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, συναντήθηκε με τον Νίκο Γκάλη και του ανακοίνωσε την απόφαση να πάρει το όνομα του το κλειστό του ΟΑΚΑ.
    Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής συναντήθηκε   με τον κορυφαίο Έλληνα μπασκετμπολίστα Νίκο Γκάλη, στον οποίο και ανακοίνωσε την απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης να δοθεί το όνομά του στο κλειστό στάδιο των ολυμπιακών εγκαταστάσεων της Αθήνας.
    Η απόφαση ελήφθη ήδη ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών.
   "Ευχαριστώ πολύ την Πολιτεία για την πρωτοβουλία της. Είναι τιμή τόσο για μένα, όσο και για τους συμπαίκτες μου εκείνης της εποχής. Πιστεύω ότι έχουμε προσφέρει πολλά στον κόσμο, τη νεολαία και την ελληνική κοινωνία", σχολίασε ο Νίκος Γκάλης μετά την ανακοίνωση της απόφασης.
    "Η απόφαση της κυβέρνησης είναι το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε για να τιμήσουμε έναν αθλητή που έβαλε τις βάσεις του υψηλού επιπέδου του ελληνικού μπάσκετ των τελευταίων τριάντα ετών, και άλλαξε τη ζωή των αθλητών ανεξαρτήτως του σπορ που ακολουθούσαν. Θα έλεγα μάλιστα ότι η πρωτοβουλία έπρεπε να είχε υλοποιηθεί νωρίτερα", δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Κοντονής.
    Στο επόμενο διάστημα ο Νίκος Γκάλης θα γίνει δεκτός από τον Πρωθυπουργό.
Βασιλακόπουλος: "Χυδαίος και λαϊκιστής ο Κοντονής!"
 http://www.sport24.gr/
    Η πλευρά του Υφυπουργού Αθλητισμού εξέδωσε σκληρή απαντητική ανακοίνωση για τον Γιώργο Βασιλακόπουλο όπου αναφέρεται με αιχμηρό τρόπο στον πρόεδρο της ΕΟΚ, ξεκαθαρίζοντας ότι "το ΟΑΚΑ δεν πωλείται, αξιοποιείται σε σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα"
    Ο πρόεδρος της ΕΟΚ σήκωσε το γάντι και παρέπεμψε στο μνημόνιο της 12ης Ιουλίου 2015, κάνοντας λόγο για "χυδαιολογούντες και λαϊκίζοντες, στους οποίους δεν αξίζει καμία απάντηση, ούτε ο δημόσιος διάλογος, παρά μόνο η περιφρόνηση".
    Αναλυτικά, η τοποθέτηση του Γιώργου Βασιλακόπουλου: "Στους χυδαιολογούντες και λαϊκίζοντες, δεν αξίζει καμία απάντηση, ούτε ο δημόσιος διάλογος, παρά μόνο η περιφρόνηση. Προς γνώσιν του κοινού, πάντως, στο μνημόνιο της 12ης Ιουλίου 2015, το οποίο έχει υπογράψει η Κυβέρνηση της οποίας είναι μέλος ο κ. Κοντονής, στην 4η σελίδα της ελληνικής έκδοσης, αναφέρει τις λέξεις «ρευστοποίηση και εκποίηση». Αν αυτό δεν συνιστά πώληση, τότε διαφέρουμε σαφώς στην κατανόηση της ελληνικής γλώσσας. Ετερον ουδέν και δεν πρόκειται να επανέλθω".
Επίθεση Κοντονή σε Βασιλακόπουλο για την ονοματοδοσία του ΟΑΚΑ σε «Νίκος Γκάλης»
    Στην… αντεπίθεση πέρασε ο Σταύρος Κοντονής, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
    O Υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε ότι έχει προτείνει από τις 31 Μαρτίου στον Νίκο Γκάλη να δοθεί το όνομά του στο κλειστό του ΟΑΚΑ, με τον Έλληνα μπασκετμπολίστα να δέχεται με χαρά και μέσω της ανακοίνωσης του επιτέθηκε με σκληρότατους χαρακτηρισμούς στον Γιώργο Βασιλακόπουλο.
    Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού:
      «1. Το ΟΑΚΑ δεν πωλείται. Αθλιότητες, σαν αυτές που υπηρέτησε στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Βασιλακόπουλος και οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια, δεν επαναλαμβάνονται.
      2. Το ΟΑΚΑ δεν πωλείται, αξιοποιείται σε σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα. Αναμένονται ήδη προτάσεις προς αξιολόγηση και κρίση. Πολιτικές του ΤΑΙΠΕΔ και ξεπουλήματα του παρελθόντος, που ουδόλως ενόχλησαν τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, είναι ξένες με την κυβέρνηση.
      3. Οι έμμεσες επιθέσεις στην κορυφαία προσωπικότητα που ανέδειξε το ελληνικό μπάσκετ ή και άλλους σπουδαίους αθλητές, χάρη των οποίων ισόβιοι παράγοντες απολαμβάνουν προνομίων και αυτάρεσκα σπεύδουν εκ προοιμίου να επιβάλλουν την υστεροφημία τους μέσω της ονοματοδοσίας αθλητικών εγκαταστάσεων, χαρακτηρίζουν –άνευ άλλων σχολίων- τους εμπνευστές τους.
      4. Για τους υγιώς σκεπτόμενους και μη λαϊκίζοντες: Ο Νίκος Γκάλης αποδέχθηκε την πρόταση της κυβέρνησης στις 31 Μαρτίου 2016 σε συνάντηση με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Σταύρο Κοντονή, στη Θεσσαλονίκη. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΚΑ αποφάσισε ομόφωνα την ονοματοδοσία του κλειστού γυμναστηρίου στις 19 Μαϊου 2016. Επομένως, ουδεμία σχέση έχει η κυβερνητική πρωτοβουλία, να αποδώσει στον Νίκο Γκάλη την τιμή που του αρμόζει, με την αξιοποίηση του ΟΑΚΑ».

2 σχόλια:

  1. Αφού ο ίδιος ο Γκάλης συμφωνεί προς τι η διαφωνία μερικών? Μήπως ξεχνάτε ότι χάρη στον Γκάλη το Ελληνικό μπάσκετ έφθασε σ' αυτό το επίπεδο ανταγωνιστικότητος και όχι χάρη στον Βασιλακόπουλο και στις περί αυτόν κλίκες (και ξέρεις ποίους εννοώ). Οι μικροπρέπειες αυτών των ανθρώπων οφείλονται σε πολιτικά και άλλα συμφέροντα και δεν πρέπει να μας παρασύρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανδρέα μου, η ένστασή μου είναι όχι για να μην δοθεί το όνομα του Γκάλη στο ΟΑΚΑ, αλλά ήδη υπάρχει γήπεδο με το όνομά του ( Παλαί ).Ένα, είναι αρκετό. Είτε το Παλαί έιτε το ΟΑΚΑ.

      Διαγραφή