Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Το πείραμα της Φιλαδέλφειας, η μάχη του Μαραθώνα και ο Εχετλαίος ( ΙV )



Το πείραμα της Φιλαδέλφειας, η μάχη του Μαραθώνα και ο Εχετλαίος  ( ΙV )
Λόγω μεγέθους, το θέμα θα ολοκληρωθεί σε πέντε μέρη.
Σήμερα το μέρος ΙV.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΗΣ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ εα
ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΞΕΝΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ
    Κάτι λοιπόν άλλο έπρεπε να έχει συμβεί !!! Ίσως κάποια έξωθεν βοήθεια !!!! Για να δούμε τι γράφει στο βιβλίο του "ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΧΩΡΟΧΡΟΝΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΣΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ" ο ερευνητής-συγγραφέας, μηχανικός Σπύρος Ασλάνης.
    Το πρώτο παράξενο είναι από που ξεφύτρωσε ο Εχετλαίος. Είναι βέβαιο ότι δεν βρισκόταν από την αρχή στις τάξεις των Ελλήνων, γιατί αλλιώς δεν θα αναρωτιόντουσαν μετά την μάχη για την ταυτότητα του προσώπου που τους βοήθησε. Τον είδαν και άλλοι και αν τον γνώριζαν δεν θα χρειαζόταν να ρωτήσουν το μαντείο των Δελφών για την ταυτότητα του. Ούτε και ήταν μαζί με τους Πέρσες, γιατί αλλοιώς δεν θα τους σκότωνε !!! Άλλωστε η τοιχογραφία της Ποικίλης στοάς τον παρουσίαζε να μάχεται στο πλευρό των Ελλήνων !!
    Το παράξενο όπλο του Εχετλαίου δεν πετούσε βέλη, αλλά κάποιο είδος ακτίνας γι' αυτό (μάλλον από λάθος) τύφλωσε μόνιμα τον Επίζηλο και σκότωσε τον παραστάτη του.
    Όπως είπαμε η παράταξη των Περσών βρισκόταν στην περιοχή που είναι το σημερινό κωπηλατοδρόμιο, άρα είχαν πίσω τους, σε κάποια απόσταση το έλος που σε κάποια άλλη εποχή εκεί βρισκόταν η Αμερικανική βάση του Κάτω Σουλίου με τις περίεργες γεννήτριες με τα τεράστια πηνία και τις περίεργες κεραίες. Ξαφνικά κατά την μάχη εμφανίζεται από την κατευθυνση αυτή ο Εχετλαίος, γιατί ο Επίζηλος τον είδε εμπρος του, κατά πρόσωπο, γι' αυτό και τυφλώθηκε. Φοράει αγροτικά ρούχα, καπέλο και έχει μακριά γενειάδα. Κρατάει ασπίδα, άρα από κάτι θέλει να προφυλαχθεί, όχι βέβαια από τα όπλα των δύο αντιπάλων. Στο άλλο χέρι έχει ένα όπλο μαζικής καταστροφής με εχέτλεια λαβή, δηλαδή στηρίζεται σε καρπό , μπράτσο, αγκώνα. Τέτοιες λαβές έχουν συνήθως βαριά όπλα που μπορούν να στοχεύσουν με ακρίβεια. Το όπλο του Εχετλαίου θυμίζει πολύ το όπλο της ακτίνας θανάτου του Nicola Tesla, θυμίζει όπλο ΛΕΙΖΕΡ.
    Οι Πέρσες υποχωρούν πανικόβλητοι προς τα πλοία βλέποντας την σφαγή που τους γίνεται από τους Έλληνες και τον Εχετλαίο. Συγχρόνως βλέπουν και Έλληνες θεούς και ημίθεους (πιθανώς ολογράμματα).  Ξαφνικά ο Εχετλαίος εξαφανίζεται. Δεν τον ξαναείδαν οι Έλληνες για να τον ρωτήσουν ποιος είναι !!
    Ο Αρχιστράτηγος Δάτης βλέπει μία λάμψη από την κορυφή της Πεντέλης, την εκλαμβάνει σαν σήμα των οπαδών του Ιππία και διατάζει άμεση επιβίβαση στα πλοία και αναχώρηση για το Φάληρο. Ίσως και να φοβήθηκε κάτι άλλο για να φύγει εσπευσμένα ενώ διαθέτει υπέρτερες δυνάμεις. Μάλλον η ταχύτητα που αποδεκατιζόταν ο στρατός του !!!
    Η μάχη κράτησε περίπου μιάμιση με δύο ώρες. Το πως προκύπτει αυτό θα το δούμε μετά. Σε τόσο μικρό διάστημα θα ήταν αδύνατο οι Έλληνες όσο γενναία και αν πολέμησαν, από μονοι τους να έχουν ξεμπερδέψει με τους Πέρσες τόσο γρήγορα και μάλιστα με δυσανάλογες απώλειες, γεγονός που προκαλεί όπως προανέφερα την εντύπωση και απορία μέχρι σήμερα των περισσοτέρων ιστορικών και αναλυτών !!!!!
    Στις 17 Σεπτεμβρίου του 490πΧ,ο ήλιος στην πεδιάδα του Μαραθώνα ανέτειλε στις 06:08 (εύκολα το βρίσκουμε με τα σημερινά πλανητάρια). Ο Μιλτιάδης διέταξε τον στρατό του, σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, να λάβει παράταξη μάχης, όταν κατάλαβε ότι οι Πέρσες άρχισαν να επιβιβάζονται στα πλοία με σκοπό να αναχωρήσουν από τον Μαραθώνα (ήταν περίπου δέκα μέρες εκεί). Αυτό δεν μπορεί να έγινε πριν την ανατολή του ηλίου. Άρα οι δραστηριότητες τους ας υποθέσουμε ότι ξεκίνησαν με την ανατολή.
    Ας μην ξεχνάμε όμως ότι οι Πέρσες είχαν ρίξει τα πλοία στην θάλασσα και είχαν φορτώσει το Ιππικό τους στα ιππαγωγά πλοία. Μέσα λοιπόν σ'αυτό το χρονικό περιθώριο θα έπρεπε να αλλάξουν τις κινήσεις τους,να σταματήσουν την επιβίβαση και να παραταχθούν 100.000 στρατιώτες.
    Άρα στην καλύτερη των περιπτώσεων η έναρξη της μάχης τοποθετείται στις 07:30.
    Στις 09:00 με 09:30 η μάχη έχει τελειώσει. Αν υπολογίσουμε μισή ώρα για να ανασυγκροτήσει τον στρατό του ο Μιλτιάδης, έπρεπε γύρω στις 09:30 με 10:00 να έχει αναχωρήσει για το Φάληρο. Ο κουρασμένος στρατός των Ελλήνων χρειάζεται περίπου οκτώ ώρες να φθάσει στο Φάληρο μέσω Παλλήνης. Άρα στο Φάληρο έφθασε γύρω στις 17:30 με 18:00, γιατί δύση ηλίου είχαμε στις 18:30 και οι Πέρσες όταν έφθασαν στο Φάληρο είδαν τις ασπίδες των Ελλήνων να λάμπουν από τις ακτίνες του Ηλίου και έφυγαν.
Από όλα αυτά λοιπόν προκύπτει ότι η μάχη κράτησε μιάμιση με δύο ώρες, με 6400 Πέρσες νεκρούς και με 192 Έλληνες !!!
    Ο ερευνητής Σπύρος Ασλάνης αναφέρει ότι πιθανώς... κάποιοι από το μέλλον έστειλαν τον Εχετλαίο στο 490πΧ την ημερομηνία και ώρα που διεξήγετο η μάχη, προκειμένου να διαμορφώσουν το αποτέλεσμα της υπέρ των Ελλήνων.
    Σ' αυτό βοήθησαν οι ιδιομορφίες της πεδιάδας του Μαραθώνα και οι εγκαταστάσεις των βάσεων που προαναφέρθησαν.
    Η Περσία το 490 π.Χ. κατέχει σχεδόν την δύναμη και την αίγλη που κατέχει σήμερα η Αμερική. Μοναδική παραφωνία η μικρή Ελλάδα. Αν οι Πέρσες κατακτούσαν την Ελλάδα μετά δεν θα υπήρχε ουσιαστική αντίσταση, ούτε ουσιαστικός αντίπαλος στις επεκτατικές τους βλέψεις. Η Περσία την εποχή των Περσικών πολέμων ελέγχει σχεδόν τα τέσσερα πέμπτα του αρχαίου κόσμου και τείνει να μετατραπεί από υπερδύναμη σε παγκόσμια υπερδύναμη. Μοναδικός της και ουσιαστικός της αντίπαλος η Ελλάδα. Μετά την κατάκτηση της Ελλάδας θα προήλαυναν σχεδόν ανενόχλητοι και για την κατάκτηση ολόκληρης της Ευρώπης.
    Αν οι Πέρσες είχαν κατακτήσει τότε όλο τον γνωστό κόσμο, σήμερα η πληθυσμιακή και πολιτιστική εικόνα της Ευρώπης θα ήταν δραματικά διαφοροποιημένη. Όλες οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της Ευρώπης και ειδικά της Ελλάδος θα πέφτανε σε χέρια Περσικά. Αυτό θα οδηγούσε σε μία παγκόσμια μονοκρατορία ολοκληρωτικού τύπου. Οι Πέρσες τότε αντιπροσώπευαν ότι αντιπροσωπεύουν για μας σήμερα οι λαοί του Μωαμεθανικού ή του Ισλαμικού τόξου αν προτιμάτε.
    Αυτό δεν θα άρεσε καθόλου σε αυτούς που έμεναν απέναντι από τον Ατλαντικό Ωκεανό και ξέρετε πολύ καλά σε ποιους αναφέρομαι. Αυτό θα ήταν ένα ισχυρό κίνητρο για να έκαναν ότι έκαναν και να άλλαζαν τον ρου της ιστορίας.
    Μην ξεχνάμε ότι η μεγαλύτερη ανάπτυξη του Ελληνικού πολιτισμού έγινε μετά την λήξη των Περσικών πολέμων το 479 πΧ. Ο πολιτισμός αυτός διεδόθει στην συνέχεια σε όλο το γνωστό κόσμο και ιδίως στην Ευρώπη στους αιώνες που ακολούθησαν. Θα υπήρχε λοιπόν αυτός ο μέχρι σήμερα πολιτισμός, αν η Ελλάδα είχε πάψει να υπάρχει λόγω των Περσών ;
    Όπως ανεφέρθει πιο πάνω υπήρχε και η μικρή βάση του Κάτω Σουλίου. Την εποχή της ακμής της δεν μπορούσε να περάσει από την περιοχή της όχι άνθρωπος αλλά ούτε κουνούπι χωρίς πρώτα να έχει ελεχθεί.   Η οδός Κωνσταντινουπόλεως που περνάει έξω από την βάση και συνδέει το Κάτω Σούλι με την λεωφόρο Σχοινιά ήταν κλειστός δρόμος με δίφρακτα και κανείς δεν μπορούσε να περάσει παρά μόνο το προσωπικό των βάσεων. Η φωτογράφηση ήταν αδύνατη λόγω κάποιων προστατευτικών μέτρων που είχαν αναπτύξει στην περιοχή οι Αμερικανοί.

    Στην κορυφή του υψώματος της Δρακονέρας πίσω από αυτή την βάση, υπάρχει μέχρι και σήμερα μία παλαιά σκουριασμένη σιδερένια κατασκευή-πινακίδα (φωτό) σαν κι' αυτές που χρησιμοποιούνται για την τοποθέτηση διαφημιστικών γιγαντοαφισσών ιδίως στις εθνικές οδούς.
    Στο σημείο που βρίσκεται ήταν αδύνατον να είχαν τοποθετηθεί διαφημίσεις, γιατί κανείς δεν θα μπορούσε να τις διαβάσει ούτε και να τις δεί.
    Επίσης στο σημείο εκείνο δεν πηγαίνει ούτε δρόμος ούτε μονοπάτι για να μεταφερθούν σιδερένια υλικά, άρα πρέπει να μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα !!!
    Άρα λοιπόν δεν είναι πινακίδα, αλλά ανακλαστήρας σήματος, ο οποίος μάλιστα είναι προσανατολισμένος προς την κορυφή της Πεντέλης.
    Στην κορυφή της Πεντέλης όσο υπήρχε η Αμερικάνικη βάση, υπήρχαν οκτώ κεραίες-πιάτα τηλεπικοινωνιών. Πιθανώς να υπήρχε και εκεί ανακλαστήρας. Γι' αυτό και ο Ηρόδοτος μας γράφει για την μυστηριώδη λάμψη από ασπίδα από την κορυφή της Πεντέλης για την ειδοποίηση του Περσών από οπαδούς του Ιππία. Βέβαια ο Ηρόδοτος γράφει ότι δεν πιστεύει να το έκαναν αυτοί και συνεχίζει λέγοντας "Πράγματι τούτον έγινεν, ποίος όμως ανύψωσε την ασπίδα δεν δύναμαι να είπω περισσότερα".Τι ήταν αυτό που δεν μπορούσε να πεί ;
Συνεχίζεται….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου