Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης κατά...ΠΑΟΚ!



Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης κατά...ΠΑΟΚ!
Και πολύ σωστά αντιδρά, αλλά για… λάθος λόγους!
Ο ΠΑΟΚ έχει γήπεδο, και εάν θέλει, ας το ξαναχτίσει.
Λεφτά ( λέει ότι ) έχει, οπότε εάν θέλει, ας αγοράσει χωράφια να χτίσει εκεί.
Το να ζητάει να του παραχωρηθεί στρατόπεδο για γήπεδο, είναι ‘’άνω ποταμών’’. Ο καθένας όμως μπορεί να ζητάει ό τι θέλει!
Το να γίνει όμως το αίτημα αποδεκτό και να παραχωρηθεί το Στρατόπεδο, είναι απαράδεκτο και ΣΚΑΝΔΑΛΟ!
Ποιος είναι ο ΠΑΟΚ και ο κάθε ΠΑΟΚ για να τον χαρτζηλικώνουμε τόσο προκλητικά ?
Μήπως θα μετονομαστεί σε ‘’ΤΣΣΚΑ ΠΑΟΚ’’ ?
Δηλαδή, εάν ο Άρης είχε λεφτά, θα μπορούσε να πάρει το Στρατόπεδο ‘’Παύλου Μελά’’ π.χ. για να το κάνει γήπεδο ?
Και γιατί να μην πάρει και ο Ηρακλής, αφού πήραν οι άλλοι, το Στρατόπεδο Πεδίου Άρεως για να κάνει γήπεδο χόκευ επι πάγου ?
Εάν ο κ. Σαββίδης έχει πολλά λεφτά, ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΗΠΕΔΟ!
Μπορεί κάποια ΠΑΟΚια να διαφωνούν, αλλα…. ’ a  la peau de mes couilles’’ !
Δελτίο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας
    Την Τετάρτη 16/3/2016 πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη συνάντηση αντιπροσωπειών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τους εκπροσώπους της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως Θεσσαλονίκης (!), προκειμένου να τους παραχωρηθεί από μεριάς της κυβέρνησης ένας πνεύμονας πρασίνου της πόλης, το Πάρκο Καρατάσιου (πρώην στρατόπεδο).
    Με εντολή του Υπουργείου Άμυνας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δόθηκε το πράσινο φως για την απόφαση οριστικής παραχώρησης της έκτασης του πρώην στρατοπέδου, για να κατασκευαστεί στην έκταση των 689 στρεμμάτων : ένα γήπεδο 30.000-35.000 θέσεων, ξενοδοχειακό συγκρότημα, πακέτο με εκατοντάδες στρέμματα εμπορικών χρήσεων που είναι βέβαιο πως αν προχωρήσουν, θα πλήξουν βάναυσα την ήδη επιβαρυμένη περιβαλλοντολογικά Δυτική Θεσσαλονίκη αλλά και την οικονομία της περιοχής.
    Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ, σε πλήρη υποταγή των μνημονιακών εντολών, εφαρμόζει μία πολιτική που όχι μόνον συμπιέζει μισθούς, συντάξεις και δικαιώματα, αλλά καλλιεργεί παράλληλα τις δικές της "συμμαχίες" με ιδιωτικά "συμφέροντα", προκειμένου να κρατηθεί στην εξουσία, αφού μέρα τη μέρα χάνει όλο και περισσότερο το λαϊκό έρεισμα.
    Δεν υποτιμούμε καθόλου την επιθυμία των φιλάθλων της ιστορικής ομάδας της Θεσσαλονίκης για σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις. Όμως, οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης δίνουν εδώ και χρόνια μάχες για τον χαρακτήρα των εκτάσεων των πρώην στρατοπέδων, που αποτελούν ίσως τους τελευταίους ελεύθερους χώρους και χώρους πρασίνου σε μια από τις πιο επιβαρυμένες περιβαλλοντικά πόλεις της Ευρώπης. Γι’ αυτό το λόγω θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει σεβαστή από όλους η επιτακτική ανάγκη να αποδοθούν οι εκτάσεις των στρατοπέδων στους δήμους και να αξιοποιηθούν ως αποκλειστικά δημόσιοι χώροι υπέρ του συνόλου των κατοίκων της Θεσσαλονίκης.
    Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει το ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου και την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, ειδικά των υποβαθμισμένων δυτικών συνοικιών, στην οποία προχωρά με γρήγορο μάλιστα βηματισμό η κυβέρνηση, στο βωμό του μνημονίου και της συνεργασίας με τους μεγαλοεπιχειρηματίες, τη στιγμή μάλιστα που ο ΣΥΡΙΖΑ προπαγάνδιζε ως σημαντικό θεματικό πυλώνα πολιτικής την προστασία του περιβάλλοντος και των χώρων πρασίνου στις πόλεις. Είναι προφανές ότι πίσω από αυτήν την πολιτική δεν υπάρχει η παραμικρή έγνοια για την ομάδα του ΠΑΟΚ ή τους οπαδούς της, παρά μόνο για τις “εισπρακτικές” έγνοιες της κυβέρνησης για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους και την εξυπηρέτηση εμπορικών επιχειρηματικών συμφερόντων.
    Συνεχίζουμε την πάλη μαζί με τις επιτροπές κατοίκων της Θεσσαλονίκης για την αποτροπή της μεταβίβασης των στρατοπέδων στο ΤΑΙΠΕΔ (όπως και κάθε άλλου τμήματος της δημόσιας περιουσίας ΟΛΘ-ΕΥΑΘ κτλ.), για την κατάργηση του ν. 2745/1999 περί οικιστικής ανάπλασής τους, για το χαρακτηρισμό τους ως κοινόχρηστους χώρους πράσινου στην ιδιοκτησία των οικείων δήμων, προκειμένου να αξιοποιηθούν σαν χώροι πράσινου προς όφελος της ποιότητας ζωής των κατοίκων, καθώς και το χαρακτηρισμό των εντός των στρατοπέδων αξιόλογων κτιρίων ως ιστορικά μνημεία από το ΥΠΠΟ.
    Επειδή οι ζωές μας δεν είναι εμπόρευμα που μπορεί να το ξεπουλά η κάθε μνημονιακή κυβέρνηση!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου