Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

5.«Καταργήστε δια νόμου την προίκα», λέει αυστραλός πολιτικός

ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ
5.«Καταργήστε δια νόμου την προίκα», λέει αυστραλός πολιτικός
     Κι όμως! Στην Αυστραλία ισχύει ο θεσμός της προίκας, έστω και άτυπα! Δεν θα το γνωρίζαμε, αν ένας πολιτικός της χώρας δεν απηύθηνε δημόσια έκκληση για την κατάργησή του.
     Ο Τεντ Μπέιλιου, πρώην πρωθυπουργός στο κρατίδιο της Βικτόρια, ζητά από την αυστραλιανή πολιτεία να καταργήσει διά νόμου τον θεσμό της προίκας, ισχυριζόμενος ότι οδηγεί σε οικογενειακή βία.
«Προίκα», ενδέχεται να είναι δώρα, χρήματα, ακίνητα τα οποία δίνει η νύφη ή η οικογένειά της στον μέλλοντα γαμπρό.
     Ο Τεντ Μπέιλιου είπε ότι μερικές νέες γυναίκες που έρχονται στην Αυστραλία με συνοικέσιο, αντιμετωπίζουν συχνά πίεση να προσφέρουν περισσότερα στον μελλοντικό τους σύζυγο, γεγονός το οποίο ενδέχεται να προκαλέσει κακοποίηση.
     «Ενδέχεται να βρεθούν κάτω από πίεση και απαιτήσεις για μεγαλύτερη προίκα, απαιτήσεις για συνεχόμενη προίκα, γεγονός που συχνά οδηγεί σε εξαναγκασμό, διάλυση της οικογένειας ή ακόμη και σωματική κακοποίηση» δήλωσε κ. Μπέιλιου, ο οποίος πρόσθεσε:
     «Υπάρχουν αποδείξεις ότι απαιτήσεις για συνεχόμενη προίκα υφίστανται στην Αυστραλία, γεγονός που οδηγεί σε οικογενειακή βία συχνά, γι' αυτό και θα πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου