Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

1.Γαλλία: Ακροδεξιός δήμαρχος θέλει να επαναφέρει τη σχολική ποδιά

ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ
1.Γαλλία: Ακροδεξιός δήμαρχος θέλει να επαναφέρει τη σχολική ποδιά
Κάθε λέξη, έχει τη σημασία της.
    Επιχείρηση ηθικής εξαπολύει ακροδεξιός δήμαρχος στη Νότια Γαλλία, κάνοντας την αρχή από τους μαθητές. Ο Ρομπέρ Μενάρ, ο οποίος εξελέγη το Μάρτιο δήμαρχος του Μπεζιέ με την υποστήριξη του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, ζητά την επαναφορά της σχολικής ποδιάς η οποία έχει καταργηθεί εδώ και 46 χρόνια!
    Και αυτό δεν είναι το πρώτο ηθικοπλαστικό μέτρο του ακροδεξιού Μενάρ. Ο δήμαρχος έχει ήδη εισαγάγει τοπικούς νόμους βάσει των οποίων τα παιδιά απαγορεύεται να κυκλοφορούν μόνα τους στο δρόμο από τις 11 μ.μ. μέχρι την αυγή, ( ΓΙΑΤΙ,ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ? ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ???? ) ενώ οι κάτοικοι του κέντρου της πόλης απαγορεύεται να κρεμούν ρούχα στα μπαλκόνια τους για να στεγνώσουν στη διάρκεια της ημέρας.( Α, ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΞΕ ! ) Τώρα, μετά τις ευρωεκλογές της Κυριακής, στις οποίες ένας στους τέσσερις ψηφοφόρους ψήφισε υπέρ του αντιμεταναστευτικού Εθνικού Μετώπου, το οποίο τάσσεται και κατά του ευρώ, ο Μενάρ ανακοίνωσε σχέδια να προσφέρει τυποποιημένες μαθητικές ποδιές σε όλους τους νεαρούς μαθητές.
    «Κατά την άποψή μου, δεν είναι κακό να υπενθυμίζεται στον κόσμο, μ' αυτή τη μαθητική ποδιά, πως όταν εισέρχεσαι στα σχολεία αυτής της δημοκρατίας, όλοι είναι ίσοι», είπε ο Μενάρ προς τους δημοτικούς συμβούλους στη διάρκεια συνεδρίασης χθες, Τρίτη, το βράδυ, σύμφωνα με ένα βίντεο που δημοσιοποίησε μια τοπική εφημερίδα. Οι μαθητικές ποδιές και στολές εξαφανίσθηκαν από τα περισσότερα κρατικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της Γαλλίας μετά τις φοιτητικές ταραχές του Μάη του 1968. Παραμένουν ωστόσο ένα πολιτικό θέμα το οποίο πολώνει την αριστερά και τη δεξιά στη Γαλλία.
    Ένας συντηρητικός υπουργός Παιδείας είχε προτείνει το 2008 την επαναφορά της μαθητικής στολής με την αιτιολογία ότι βοηθάει ώστε να εξομαλύνονται οι διαφορές ανάμεσα στους πλούσιους και τους φτωχούς, ωστόσο δεν έγινε τίποτε καθώς επικριτές θεωρούν την ιδέα αυτή αυταρχική και αναχρονιστική.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου