Τρίτη 27 Μαΐου 2014

10.ΠΑΡΤΕ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
10.ΠΑΡΤΕ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ
Δημήτριος Μπελιβανάκης Αντιστράτηγος (ΠΖ) ε.α., Σ.Σ.Ε. 1973
            Επί σειρά ετών, μετά από κάθε εκλογική διαδικασία, βγαίνει ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος, και στη συνέχεια οι υπουργοί του αλλά και όλοι οι παρατρεχάμενοι, και μας «βομβαρδίζουν» με επωδούς, ότι πήραν το μήνυμα. Χωρίς όμως να μας λένε τι έλεγε αυτό το μήνυμα, και τι θα το κάνουν, ή μάλλον σε ποιό κάλαθο θα το πετάξουν μόλις κατακαθίσει ο κουρνιαχτός.
            Αφού λοιπόν έχουν τόση μανία με τα μηνύματα, άς πάρουν άλλο ένα, αυτή τη φορά πραγματικό και όχι κατά το δοκούν του καθενός. Η τελευταία εκλογική αναμέτρηση των Ευρωεκλογών, εκτός των άλλων, έδειξε και τη δυναμική, και τη συμπάθεια που έχουν στο λαό τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Για πρώτη φορά δύο Ανώτατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων εξετέθησαν με ένα κόμμα, και εξελέγησαν και τα δύο. Και είναι «ηλίου φαεινότερον» από ποιο κόμμα αφαιρέθηκαν αυτές οι ψήφοι. Μην αρχίσετε τώρα να λέτε με ποιο κόμμα κ.λ.π. Εξετέθησαν με ένα κόμμα το οποίο έλαβε την έγκριση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, έλαβαν μέρος στις εκλογές με Δημοκρατικότατες διαδικασίες, και έλαβαν τις ψήφους του Ελληνικού λαού. Αυτά είναι τα μόνα που έχουν σημασία, είτε σας αρέσει είτε όχι.
            Το μήνυμα λοιπόν που εστάλλει προς τους κυβερνώντες, είναι διττό. Αφ’ ενός μεν ότι ο λαός εμπιστεύεται ΑΠΟΛΥΤΑ τις Ένοπλες Δυνάμεις του, όσο και εάν τις λοιδορείτε, όσον και εάν τις υποτιμάτε και τις απαξιώνετε, προσπαθώντας μέσα από την απαξίωση κάποιου να καταξιωθείτε εσείς, αφ’ ετέρου δε, ότι αναγνωρίζει τις θυσίες τους κατά τη διάρκεια της Εθνικής Κρίσης την οποία διάγουμε, και πως τις αδικήσατε παράφορα. Αποφάσισε λοιπόν έτσι, να στείλει στην Ευρώπη ανθρώπους έντιμους, εργατικούς, καταξιωμένους επαγγελματικά, οι οποίοι εργάσθηκαν άοκνα κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους, ανεξάρτητους κατά κάποιο τρόπο οικονομικά, οι οποίοι δεν έκαναν την πολιτική βιοποριστικό επάγγελμα όπως έκαναν πάμπολλα κομματικά στελέχη, αλλά και αρκετοί «γόνοι» πολιτικών οικογενειών, χωρίς ούτε ένα ένσημο.
            Και επειδή η μόνη γλώσσα την οποία αναγνωρίζετε είναι η γλώσσα των αριθμών, πάρτε και το μήνυμα ότι, συνήθως είναι εύκολο να φτιάξεις κάτι, αλλά πολύ  δύσκολο να το διατηρήσεις. Είχατε, καλώς ή κακώς, μία σταθερή εκλογική πελατεία, πολυάριθμη και δυναμική, την οποία, κάνατε το τραγικό λάθος να τη θεωρήσετε δεδομένη. Καρπωθείτε τώρα τα αποτελέσματα της πολιτικής σας. Γιατί, σ’ αυτές τις περιπτώσεις, ό, τι χάνεται, συνήθως δεν ξαναγυρίζει πίσω.
            Ενδεχομένως να βρεθεί κάποιος κακοπροαίρετος ή ψευτοϊδεολόγος να μου πεί ότι ξεπουλάμε την ψήφο μας για οικονομικά οφέλη. Εάν συμβεί αυτό, θα τον ρωτήσω, εάν γνωρίζει κάποιον, ο οποίος να αγωνίζεται για το καλό άλλου Κλάδου εργαζομένων, παραγνωρίζοντας το καλό του Κλάδου του και, προφανώς, και το δικό του. Και επειδή συνηθίζω να μιλάω ΜΟΝΟ με παραδείγματα, όταν ακούστηκε το σύνθημα «όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά», όλοι οι αγρότες της Θεσσαλίας ψήφισαν «μονοκούκι» το κόμμα που έριξε αυτό το σύνθημα. Εάν θέλετε και άλλο παράδειγμα, έχω άπειρα να σας παραθέσω. Γι’ αυτό, τελειώνοντας, σας προτρέπω να προσέξετε τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας της χώρας, αυτούς που εσείς με μία λέξη ονομάζετε υποτιμητικά, «Ένστολους», για να σας προσέξουν κι’ αυτοί. Όχι για το φόβο πραξικοπημάτων κ.λ.π. Αυτά ανήκουν «ανεπιστρεπτί» στο παρελθόν, και να μη τα επικαλείσθε κάθε φορά που σας συμφέρει, όπως άλλωστε έκανε και ένας πρώην υπουργός. Δεν σας πιστεύει ο λαός, και το απέδειξε περίτρανα με την τελευταία ψήφο του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου