Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

8.ΔΙΟΔΙΑ Αυξήσεις από σήμερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
8.ΔΙΟΔΙΑ Αυξήσεις από σήμερα
Αν κάνετε τους λογαριασμούς, θα δείτε αύξηση 65% περίπου, σε περίοδο ύφεσης κτλ κτλ.
Αυτό δεν είναι προκλητικά εξοργιστικό ? Ποιος κάνει κουμάντο τέλος πάντων?
Αλλά, ναι, ξέχασα, μπήκε ο ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΠΙΛΟΤΟΣ.
Του Φώτη Κουτσαμπάρη
    Η “Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.” από σήμερα τα μεσάνυχτα θέτει σε εφαρμογή τις αναμορφωμένες συμβάσεις παραχώρησης, ενώ στη φάση της οριστικοποίησης είναι και τα νέα τιμολόγια της “Νέας Οδού Α.Ε.”.

    Έτσι το ταξίδι Θεσσαλονίκη - Αθήνα επιβαρύνεται με επιπλέον 1,70 ευρώ και το επόμενο διάστημα θα επιβαρυνθεί με 5,95 ευρώ μόνο στη μετάβαση.
    Στο τμήμα Κλειδί-Ράχες Μαλιακού αυξήσεις θα γίνουν μόνο σε δύο εκ των έξι εν λειτουργία σταθμών και συγκεκριμένα στα διόδια Πελασγίας (από 2,70 στα 3,50 ευρώ) και Μοσχοχωρίου (από 3,10 στα 4 ευρώ). “Οι αναπροσαρμογές των τιμών είχαν γίνει τον Ιανουάριο του 2013 και έτσι αλλάζουν οι τιμές μόνον σε δύο σταθμούς, όπου δεν είχε γίνει τότε η αύξηση”, εξηγεί στη “Μ” η Ειρήνη Ζαβρίδου, εκπρόσωπος της “Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.”. Η ίδια αναφέρει ότι “για τους κατόχους ηλεκτρονικού πομποδέκτη οι τιμές θα παραμείνουν ίδιες. Οι συχνοί χρήστες θα έχουν έκπτωση με βάση τις παλιές τιμές. Θα προμηθευτούν άλλωστε τον πομποδέκτη. Σημειώνω ότι ο πομποδέκτης μπορεί να είναι δικός μας ή κάποιου άλλου συνεργαζόμενου διαλειτουρικού αυτοκινητόδρομου, δηλαδή της Αττικής οδού ή της Γέφυρας ή της Ολυμπίας”.
    Στο τμήμα από τις Ράχες Μαλιακού μέχρι τη Σκάρφεια λειτουργεί ένας μετωπικός σταθμός διοδίων (Αγίας Τριάδας) όπου δεν επέρχεται αλλαγή στο κόστος.
    Στους τρεις σταθμούς της “Νέας Οδού Α.Ε.”, από τη Σκάρφεια μέχρι τον κόμβο της Μεταμόρφωσης, θα γίνουν αυξήσεις. Ειδικότερα στα διόδια Τραγάνας το κόστος από 2,45 ανεβαίνει στα 3,95 ευρώ, Θηβών από 2,55 ευρώ στα 4,05 ευρώ και Αφιδνών από 2,10 ευρώ στα 3,35 ευρώ. “Αυτές τις ημέρες οριστικοποιούμε τις εκπτώσεις που θα κάνουμε στους συχνούς χρήστες”, αναφέρει στη “Μ” στέλεχος της “Νέας Οδού Α.Ε.”.
    Τα διόδια Μαλγάρων έχουν περάσει στην “Εγνατία Οδό Α.Ε.” και το επόμενο διάστημα αναμένεται να αυξηθούν τα τέλη, τα οποία θα εξισωθούν με αυτά που ισχύουν στους άλλους σταθμούς της Εγνατίας οδού, δηλαδή 1,70 για τα δίκυκλα, 2,40 για τα Ι.Χ. και από 6 έως 8,40 ευρώ για τα φορτηγά και λεωφορεία.
    Από χθες τα μεσάνυχτα οι οδηγοί που κινούνται στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου - Πατρών, όπως ανακοίνωσε η “Ολυμπία Οδός Α.Ε.”, θα καταβάλουν διόδια και στις δύο κατευθύνσεις σε Ελευσίνα και Ισθμό.  Παράλληλα τέθηκαν σε λειτουργία και πλευρικοί σταθμοί στους ανισόπεδους κόμβους Νέας Περάμου και Πάχης Μεγάρων (στους κλάδους εξόδου από Κόρινθο και εισόδου στην Κόρινθο) και στον κόμβο Αγίων Θεοδώρων (στον κλάδο εξόδου από Αθήνα και στον κλάδο εισόδου στην Αθήνα). Οι νέες τιμές διοδίων για Ι.Χ. είναι στο σταθμό Ελευσίνας 2,10 ευρώ, στον Ισθμό 1,80 ευρώ, στους πλευρικούς Νέας Περάμου 1,40 ευρώ, Πάχης 0,90 ευρώ και Αγίων Θεοδώρων 0,50 ευρώ.( Στην ελεημοσύνη και ζητιανιά το έριξαν…)

2 σχόλια: