Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

7.Αποφυλακίζονται δεκάδες κατάδικοι με πρόβλημα υγείας

ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ
7.Αποφυλακίζονται δεκάδες κατάδικοι με πρόβλημα υγείας
    Το κατώφλι της φυλακής θα μπορούν να διαβαίνουν οι κατάδικοι που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες.  Αυτό προβλέπεται σε τροπολογία του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, που αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή σήμερα Τετάρτη (26/2).
    Η τροπολογία αφορά κατάδικους που εκτίουν ποινές πρόσκαιρης κάθειρξης έως δέκα χρόνια και πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας, ημιπληγία, παραπληγία ή έχουν υποβληθεί σε επέμβαση μεταμόσχευσης καρδιάς ή νεφρού ή έχουν καρκίνο ή είναι οροθετικοί. Επίσης, σύμφωνα με την ίδια τροπολογία, απολύονται και οι κρατούμενες μητέρες που έχουν μαζί τους τα ανήλικα τέκνα τους.
    Προϋπόθεση για την εφαρμογή της απόφασης, για όλους, είναι οι κρατούμενοι να έχουν εκτίσει τα 2/5 της ποινής τους, ενώ το νόσημά τους θα πρέπει να βεβαιώνεται από δημόσιο θεραπευτικό ίδρυμα.
    Από τη ρύθμιση εξαιρούνται όσοι έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατία, παιδεραστία και οργανωμένο έγκλημα, όπως και οι καταχραστές του Δημοσίου.( ….. πάλι καλά….Αλλά κάποιοι θα βρούνε ‘’τρύπα’’. )

    Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, από την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης έχει δρομολογηθεί η ενίσχυση του νοσοκομείου κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού "'Αγιος Σάββας" με νοσηλευτικό προσωπικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου