Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

1.Μπουγατσάν: Μισό Σαλονίκη, μισό Παρίσι

ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    Το μπουγατσάν είναι ένα κρουασάν γεμισμένο με κρέμα μπουγάτσα και πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
    Πρόκειται για ένα  υβριδικό γλυκό. Τα υβριδικά γλυκά είναι ό,τι πιο hot right now στον κόσμο του φαγητού.   Το πιο γνωστό hybrid desserts είναι το cronut – ένα ντόνατ από ζύμη κρουασάν που γίνεται χαμός στη ΝΥ.
    Ο δημιουργός του είναι ονομάζεται Δημήτρης Κοπαράνης, είναι σεφ και food blogger και περήφανος δημιουργός του νέου γλυκίσματος που σαρώνει στη Θεσσαλονίκη και κάνει τους Αθηναίους να ανυπομονούν να το δοκιμάσουν: το μπουγατσάν, μιας μπουγάτσας που θέλει να είναι και κρουασάν (ή μήπως το αντίθετο)
Απαραίτητη διευκρίνιση, για να προλάβω αδαείς.
Στη Θεσσαλονίκη, όταν λέμε ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ, εννοούμε αυτήν με την γλυκειά κρέμα. Η ‘’Μπουγάτσα με τυρί’’ είναι ΤΥΡΟΠΙΤΤΑ, με κυιμά ΚΥΙΜΑΔΟΠΙΤΤΑ και ούτω καθ’ εξής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου