ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Το μπουγατσάν είναι ένα κρουασάν γεμισμένο με κρέμα μπουγάτσα και
πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Πρόκειται για ένα υβριδικό γλυκό. Τα
υβριδικά γλυκά είναι ό,τι πιο hot
right now στον κόσμο του φαγητού. Το πιο γνωστό hybrid
desserts είναι το cronut
– ένα ντόνατ από ζύμη κρουασάν που γίνεται χαμός στη ΝΥ.
Ο δημιουργός του είναι ονομάζεται Δημήτρης Κοπαράνης, είναι σεφ και food blogger και περήφανος
δημιουργός του νέου γλυκίσματος που σαρώνει στη Θεσσαλονίκη
και κάνει τους Αθηναίους να ανυπομονούν
να το δοκιμάσουν: το μπουγατσάν,
μιας μπουγάτσας που θέλει να είναι και
κρουασάν (ή μήπως το αντίθετο)
Απαραίτητη
διευκρίνιση, για να προλάβω αδαείς.
Στη
Θεσσαλονίκη, όταν λέμε ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ, εννοούμε
αυτήν με την γλυκειά κρέμα. Η ‘’Μπουγάτσα με τυρί’’ είναι ΤΥΡΟΠΙΤΤΑ, με κυιμά ΚΥΙΜΑΔΟΠΙΤΤΑ και ούτω
καθ’ εξής.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου