Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

3.ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ.

3.ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ.
Καταλαβαίνω απολύτως την οργή του φίλου, γιατί έτυχε και εγώ να δώ το φίλμ προ καιρού, μη ρωτάτε το ‘’ΓΙΑΤΙ’’. Δεν ήξερα περι τίνος πρόκειται.
Κανείς δεν είπε ότι στον Συμμοριτοπόλεμο ή Εμφύλιο ( πάρτε όποιο σας βολεύει ) η μία πλευρά ήταν ΑΓΙΟΙ και η άλλη ΔΙΑΒΟΛΟΙ. Όλοι όλο και κάτι έκαναν, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις. Άλλο όμως είναι να τα ‘’βάζεις’’ με ένοπλους που είναι απέναντί σου, και άλλο με άμαχα γυναικόπαιδα. Σε κάθε περίπτωση, φταίνε και οι δύο. Πάντα όμως, το φταίξιμο του ενός είναι μεγαλύτερο.
Κατάπτυστη η ενέργεια του ΑΛΦΑ, που , τέτοια μέρα, αντί να βάλει, αφού ήθελε, ένα φίλμ που ανταποκρίνεται στον παλμό της ημέρας, προτίμησε να βάλει ένα διχαστικό φίλμ, με μονόπλευρη άποψη των γεγονότων, λίγα χρόνια μετά το 1940.
Ως πότε οι αναίσχυντοι αριστεροκουλτουριάρηδες της συμφοράς θα ‘’διαφεντεύουν’’ τα ΜΜΕ αλλά και τα πολιτιστικά δρώμενα γενικώτερα ? Άσε καλύτερα, να μην συνεχίσω… 
 Το έστειλε ο Δημήτρης Βαλασίδης
    Τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης Οκτωβρίου, όταν πριν 73 χρόνια ο Ιωάννης Μεταξάς έλεγε το μεγάλο ΟΧΙ στους φασίστες Ιταλούς, διάλεξε η ALPHA τηλεόραση να προβάλει το «Ψυχή βαθιά». Στην ταινία, η οποία παραποιεί βάναυσα την ιστορία, εμφανίζεται ο Ένδοξος Ελληνικός Στρατός να βασανίζει, να καίει και να εκτελεί άνδρες, γυναίκες και παιδιά  του λεγόμενου «Δημοκρατικού Στρατού».
    Αυτή είναι η αντίληψη των άθλιων ΜΜΕ που επιβιώνουν με τις κρατικές διαφημίσεις για την  Εθνική Ομοψυχία και τον σεβασμό προς τις Ένοπλες Δυνάμεις. Είναι τα ίδια μέσα, τα οποία καθημερινά μας ενημερώνουν και σχολιάζουν «αντικειμενικά» την επικαιρότητα.
    Το 1940-41 Λαός και Στρατός ενωμένοι,  με μια άξια Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία πολέμησαν και νίκησαν τον φασισμό και τον ναζισμό.
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους.

1 σχόλιο:

  1. Αντρέα,
    Συμφωνώ ότι ακρότητες έγιναν από ατάκτους (δεξιούς και κομμουνιστοσυμμορίτες), Οχι όμως από τον τακτικό Ελληνικό Στρατό που γνωρίζουμε ως Στρατιωτικοί πως λειτουργεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή