Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

1.ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ 23ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

1.ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ 23ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Α.Θεσσαλονίκη: Δολοφονία κατόπιν σχεδίου - Έτσι σκότωσαν στο ξύλο την άτυχη ιδιοκτήτρια του σπιτιού... 
Από Newsit.gr
    Ένα ζευγάρι μπήκε στο σπίτι και ο συνεργός τους παρακολουθούσε την κίνηση έξω από το σπίτι - Η άτυχη γυναίκα βρήκε εφιαλτικό θάνατο από τα χτυπήματα των ληστών...
    Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών ατόμων, δύο Ελλήνων ηλικίας 24 και 36 ετών (άνδρας – γυναίκα) και ενός 34χρονου αλλοδαπού, για τις κατά περίπτωση κατηγορίες της «Εγκληματικής οργάνωσης», «Ανθρωποκτονίας», «Ληστείας», παράβασης Νόμου «Περί 'Όπλων» και «Περί Εξαρτησιογόνων ουσιών» και «Αντίστασης», οι οποίοι και συνελήφθησαν.
    Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, οι παραπάνω είχαν συστήσει από τις αρχές του τρέχοντος έτους εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και διαρρήξεων - κλοπών.
    Στο πλαίσιο της δράσης τους, το μεσημέρι της 29-08-2013, ο 34χρονος με την 36χρονη μπήκαν στο σπίτι της 87χρονης στην περιοχή της Άνω Πόλης, ενώ ο 24χρονος επόπτευε τον περιβάλλοντα χώρο. Το ζευγάρι με πρωτοφανή αγριότητα άρχισε να χτυπάει την ηλικιωμένη που υπέκυψε. Οι αδίστακτοι δράστες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ, ένα δαχτυλίδι και εξαφανίστηκαν.
    Επιπλέον, προέκυψε ότι παλιότερα ο 24χρονος με τον 34χρονο, διέρρηξαν 4 σπίτια, 3 στην περιοχή της Περαίας και ένα στην περιοχή της Άνω Πόλης, ενώ σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στα σπίτια του 34χρονου και της 36χρονης: 53 μικροδέματα κάνναβης συνολικού βάρους 78,1 γραμμαρίων, ένα τσεκούρι και ένα μαχαίρι.
    Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ διερευνάται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες διαπράξεις αδικημάτων.
Β.Βόνιτσα: Έβγαλαν όπλο στη γιαγιά την ώρα που κρατούσε στην αγκαλιά την εγγονή της!
 
Από Newsit.gr
    Οι ληστές αιφνιδίασαν την άτυχη γυναίκα που έκανε το λάθος να αφήσει ξεκλείδωτη μία από τις πόρτες του σπιτιού...
    Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές αρχές, για τον εντοπισμό δύο ατόμων που χθες (21-10-2013) κοντά στη Βόνιτσα διέπραξαν ληστεία χωρίς να διστάσουν να απειλήσουν με όπλο ανήλικο κορίτσι και 68χρονη γυναίκα.
    Το συμβάν, σύμφωνα με τις πληροφορίες του agrinionews.gr, έγινε σε κατοικία κοντά στη λίμνη Κομήτη στις 09:30 το πρωί όταν οι δύο δράστες εισέβαλλαν από την ανασφάλιστη πόρτα.
    Σύμφωνα με το agrinionews.gr, απείλησαν με όπλο τη γυναίκα και το παιδί και άρπαξαν ένα laptop, 300 ευρώ και χρυσαφικά. Η αστυνομία ενεργεί τις έρευνες ενώ πιθανότατα πρόκειται για αλλοδαπούς καθώς είχαν ξενική προφορά σύμφωνα με την ηλικιωμένη.
 
Από Newsit.gr
    Η γυναίκα αλλιώς είχε φανταστεί την τελευταία συνάντηση με τον σύντροφό της - Σε εξέλιξη οι έρευνες της αστυνομίας...
Όλα έγιναν λίγο πριν τα μεσάνυχτα με θύμα μια νεαρή γυναίκα, που μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.   Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα συνάντησε τον σύντροφό της, στο σπίτι της και του ανακοίνωσε πως είναι έγκυος. Εκείνος φέρεται να της ζήτησε να μην κρατήσει το παιδί και όταν εκείνη αρνήθηκε, οι δυο τους άρχισαν να τσακώνονται.
    Κάποια στιγμή ο άντρας σήκωσε χέρι στην σύντροφό του και άρχισε να την χτυπάει. Γείτονες που άκουσαν τις φωνές, ειδοποίησαν ασθενοφόρο και την αστυνομία. Η γυναίκα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
    Οι αστυνομικοί που συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη, περιμένουν να συνέλθει η γυναίκα για να δώσει κατάθεση. Οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται...
Δ.Σύρος: Στα δικαστήρια ο ''δράκος'' της Πάρου - Συγκλονίζει ο αγώνας της Μυρτούς που δίνει μάχη για τη ζωή της!
 
Από Newsit.gr
    Ο Πακιστανός που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας της Μυρτούς, μεταφέρθηκε στο Μεικτό Ορκωτό δικαστήριο της Σύρου
    Στις 29 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί τελικά η δίκη του Πακιστανού Άχμετ Βάκας, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 16χρονης Μυρτούς Παπαδομιχελάκη στην Πάρο το καλοκαίρι του 2012.
    Η υπόθεση ήταν προγραμματισμένη να εκδικασθεί σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό δικαστήριο της Σύρου, ωστόσο μετά από αίτημα των γονέων του θύματος οι οποίοι βρίσκονται στο εξωτερικό, μετατέθηκε για την προσεχή
Τρίτη 29/10 προκειμένου να δώσουν και οι ίδιοι το παρών.
    Ο
Άχμετ Βάκας που τους τελευταίους μήνες βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές των Γρεβενών μεταφέρθηκε στην Σύρο και νωρίς το πρωί της Δευτέρας οδηγήθηκε στα δικαστήρια. Σύμφωνα με το cyclades24.gr, οι αστυνομικοί φρόντισαν να μεταφέρουν τον κατηγορούμενο στην αίθουσα των δικαστηρίων πολύ νωρίς (περίπου στις 07:30) ούτως ώστε να μην έρθει σε καμία επαφή με οποιονδήποτε πολίτη που πιθανώς θα επιχειρούσε να τον αποδοκιμάσει ή να τον πλησιάσει.
    Στο δημαρχιακό μέγαρο Ερμούπολης όπου στεγάζονται και οι δικαστικές υπηρεσίες, είχε στηθεί μεγάλη αστυνομική επιχείρηση με επικεφαλής τον αστυνομικό δ/ντη Κυκλάδων Νικόλαο Βελέντζα. Το κτίριο είχε μετατραπεί σε «φρούριο» καθώς ήταν κλειστές οι πίσω και οι πλαϊνές πόρτες και η είσοδος επιτρεπόταν μόνο από την κεντρική πόρτα κατόπιν αστυνομικού ελέγχου.
    Μετά τη σημερινή εξέλιξη πιθανολογείται ότι ο
Βάκας θα παραμείνει στα κρατητήρια της Αστυνομικής Δ/νσης Κυκλάδων για μία εβδομάδα ούτως ώστε να αποφευχθούν οι συνεχόμενες μεταγωγές του.
Ο αγώνας της Μυρτούς να σταθεί και πάλι στα πόδια της
    Ο γιατρός που την παρακολουθεί είναι ο διάσημος Έλληνας καθηγητής, Γιώργος Βέλμαχος, ο οποίος έχει χαρακτηρίσει την κατάσταση της άτυχης Μυρτούς σταθερή. ''Η Μυρτώ έχει μια σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση και αυτά τα πράγματα δεν αλλάζουν από τη μία στιγμή στην άλλη. Έχω δει πάντως μία βελτίωση και είμαι αισιόδοξος''.Στο πλευρό της 16χρονης βρίσκεται συνεχώς η μητέρα της.
''Μου κάνει τρομερή εντύπωση γιατί είναι μαζί με την Μυρτώ από το βράδυ έως το πρωί. Η Μυρτώ στεναχωριέται αφάνταστα όταν δεν την βλέπει'' λέει ο διάσημος καθηγητής.
Ε.Πάτρα: Πλάκωσε στο ξύλο το συνεργείο που του έκοψε το τηλέφωνο
 
Από Newsit.gr
    Σπρωξιές και σφαλιάρες έπεσαν στην οδό Γκότση όταν συνεργείο τηλεφωνίας έκανε λάθος και διέκοψε τη σύνδεση… σε άλλη τηλεφωνική γραμμή! Το συνεργείο είχε ειδοποιηθεί για διακοπή σε συγκεκριμένο σπίτι, όμως από ένα λάθος έκοψαν το τηλέφωνο… του γείτονα!
    Όταν ο γείτονας κατάλαβε τι είχε συμβεί, έμοιαζε με μαινόμενο ταύρο. Σύμφωνα με το dete.gr, ο μεσήλικας τα έβαλε και με τα δύο μέλη του συνεργείου και μάλιστα δεν περιορίστηκε μόνο σε σπρωξιές αλλά και σε… σφαλιάρες!
    Μάλιστα τα μέλη του συνεργείου αν και μπορούσαν να τον κάνουν καλά… έδωσαν τόπο στην οργή, ενώ όταν εκλήθη η αστυνομία δήλωσαν… πως δεν επιθυμούν την δίωξη του ηλικιωμένου!
    Τη φωτογραφία τράβηξε αναγνώστης της τοπικής εφημερίδας ''Κόσμος'' και είναι η στιγμή που ο ηλικιωμένος τα βάζει με τα μέλη του συνεργείου (πριν ξεκινήσει ο άγριος διαπληκτισμός)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου