Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

7.Μόνο για τυχερούς το μπόνους των αποδείξεων

7.Μόνο για τυχερούς το μπόνους των αποδείξεων 
Το έστειλε ο Ανδρέας Βορεάδης
    Μόνο «τυχεροί» φορολογούμενοι θα έχουν επιστροφή φόρου από τις αποδείξεις, όπως προκύπτει από τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.
    Σύμφωνα με Τα Νέα, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να ανακοινώνει στο τέλος του έτους ποιες κατηγορίες αποδείξεων, από το σύνολο των αποδείξεων για υπηρεσίες από ελεύθερους επαγγελματίες, θα προσμετρώνται για την επιστροφή φόρου.
    Συγκεκριμένα, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συγκεντρώνουν σε ηλεκτρονική μορφή (μέσω της χρήσης της φοροκάρτας ή καταγράφοντας τις συναλλαγές σε ειδική εφαρμογή της γγ Πληροφορικών Συστημάτων) αποδείξεις μόνο από ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών και όχι για παράδειγμα από σούπερ μάρκετ, φούρνους, περίπτερα, καταστήματα ένδυσης και υπόδησης.
    Στο τέλος του έτους, το υπουργείο Οικονομικών θα ανακοινώνει τις κατηγορίες των «τυχερών» αποδείξεων της χρονιάς.
    Για παράδειγμα, από το σύνολο των αποδείξεων από ελεύθερους επαγγελματίες θα μπορούσε να ανακοινωθεί ότι θα «μετράνε» μόνο οι αποδείξεις από καρδιολόγους, ηλεκτρολόγους και κέντρα αισθητικής.
Σε αυτήν την περίπτωση, όσοι φορολογούμενοι έχουν συγκεντρώσει αποδείξεις από τις συγκεκριμένες κατηγορίες θα έχουν επιστροφή φόρου ίση με το 30% ή 40% της κάθε απόδειξης, ενώ οι υπόλοιποι δεν θα έχουν μπόνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου