Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

2.“Φονιάδες των δημοσίων υπαλλήλων, Αμε-ρι-κάνοι !

2.“Φονιάδες των δημοσίων υπαλλήλων, Αμε-ρι-κάνοι ! 
Το έστειλε ο Κώστας Μίντζολης
    Το να συγκρίνει κανείς το Ελληνικό Δημόσιο με αυτό των ΗΠΑ δεν είναι δόκιμο γιατί απλούστατα πρόκειται για διαφορετικά πράγματα. Αρκεί η χθεσινή είδηση, όπου με μια απόφαση η οποία πρέπει να γίνει εκτελεστή μέσα 4 ώρες, περισσότεροι από 800.000 Ομοσπονδιακοί Αμερικανοί Δημόσιοι υπάλληλοι, τέθηκαν σε υποχρεωτική και άνευ αποδοχών άδεια.
    Επειδή λοιπόν το Κογκρέσο, δεν ενέκρινε τον προϋπολογισμό, το Αμερικανικό δημόσιο έβαλε πάραυτα, μερικώς λουκέτο!   ( ΑΨΟΓΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ )
    Αν  και όταν ψηφιστεί ο προϋπολογισμός και εξευρεθούν τα χρήματα για τους μισθούς των υπαλλήλων, αυτοί θα επανέλθουν στις εργασίες τους.
    Πως αλήθεια σας ακούγεται αυτή η “Αμερικανιά”;
    Τρελή; Ανάλγητη; Ανόητη; Ερασιτεχνική; Αντιδεοντολογική; 'Η απλώς ρεαλιστική;
    Φαντάζεστε εδώ στην “ευαίσθητη” πατρίδα μας ,να έβγαινε ο Σαμαράς ένα πρωί και να έλεγε ότι επειδή τα χρήματα τελείωσαν, 200.000 δημόσιοι υπάλληλοι από αυτή τη στιγμή σταματούν να πληρώνονται και μπαίνουν σε υποχρεωτική άδεια;
    Πόσες μέρες νομίζετε θα μετρούσε η κυβέρνηση του μετά από μια τέτοια απόφαση;
    Εβδομάδα και πολύ λέω, γιατί εμείς είμαστε Ελλάδα δεν είμαστε οι... φτωχές και χρεοκοπημένες ΗΠΑ !
    Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα. Όταν εμείς με αυτό τον τεράστιο για τον πληθυσμό και τις ανάγκες μας  δημόσιο τομέα, δεν μπορούμε να κάνουμε εδώ και δύο χρόνια απλές  μετακινήσεις από μια υπηρεσία στην άλλη, φαντασθείτε τι θα γίνει  αν επιχειρηθεί κάτι πιο ριζοσπαστικό.
    Στις ΗΠΑ, τελείωσαν τα  λεφτά του προϋπολογισμού και δεν εγκρίνεται ο επόμενος; Παύση πληρωμών. Το δημόσιο δεν πάει να δανειστεί και να αυξήσει τα ελλείμματα του για να είναι συνεπές με τις υποχρεώσεις του προς τους υπαλλήλους. Κόβει τις παρεχόμενες υπηρεσίες για όσο χρόνο χρειάζεται και μετά βλέπουμε.
    Σε αντίθεση  με την...”πλούσια” Ελλάδα που ο κόσμος να χαλάσει, να πεθαίνουν στους δρόμους οι άνεργοι του ιδιωτικού τομέα, τα παιδιά τους να βγουν στη ζητιανιά, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πάρουν τον μισθό τους στη ώρα τους κι ας είναι αυτά τα λεφτά “κλεμμένα” στην κυριολεξία από χαράτσια και έκτακτες εισφορές από φυσικά πρόσωπα που είναι ερώτημα αν παίρνουν τον εμφανιζόμενο μισθό τους αλλά και επιχειρήσεις που ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά επιβίωσης.
    Το δίκιο του Δημόσιου υπαλλήλου είναι νόμος, ( του εργάτη του δίκιο μόνο στις διαδηλώσεις!) και καμιά κυβέρνηση δεν θα τολμούσε να παρανομήσει!
    Παρέλκει η συζήτηση για τη σύγκριση των παρεχόμενων υπηρεσιών στις ΗΠΑ και εν Ελλάδι αλλά και των δικαιωμάτων που απολαμβάνουν οι ημέτεροι και οι πέραν του Ατλαντικού συνάδελφοι τους ή η βαρύτητα της δικιάς μας ΑΔΕΔΥ με αυτή των Αμερικανών, αν υπάρχει.
    Πως να το  κάνουμε , εμείς  είμαστε ο περιούσιος λαός και ο κόσμος γυρίζει γύρω από εμάς.
    Εμείς είμαστε  ο φάρος όλων των δημοσίων υπαλλήλων του πλανήτη και το όνειρο τους, κάποια στιγμή στο μέλλον να καταφέρουν κι αυτοί να  κατακτήσουν και να απολαύσουν, όσα οι...δικοί μας!
    Μετά ταύτα έχει κανείς απορία  για το ποια χώρα είναι η ιδανική να ζει κανείς σα δημόσιος υπάλληλος; Πάντως όχι οι ΗΠΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου