Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

6.Σαμαράς : "Βάλαμε φόρο πολυτελείας για να μην κόψουμε τους μισθούς των στρατιωτικών"

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
6.Σαμαράς : "Βάλαμε φόρο πολυτελείας για να μην κόψουμε τους μισθούς των στρατιωτικών"
 

    Ο φόρος πολυτελείας είναι τελικά αυτός που “πάγωσε” τις περικοπές μισθών και συντάξεων των στρατιωτικών; Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αυτό υποστηρίζει σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα! Και τα 100 εκατομμύρια από τους εξοπλσιμούς; Κι αυτά θα χρειαστούν όπως φαίνεται!
    Σ΄ ένα σημείο της συνέντευξής του λέει ότι
"παλεύει ακόμη για την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση ενώ για το φόρο πολυτελείας λέει ότι ήλθε ένα χρόνο νωρίτερα για να μην κοπούν συντάξεις και μισθοί στρατιωτικών και για να μην επιβληθεί ο πρόσθετος φόρος 2 τοις χιλίοις στις επιχειρήσεις”.
    Ο πρωθυπουργός προσπαθεί ασφαλώς να κάνει ένα “άνοιγμα” σ΄ ένα χώρο που γνωρίζει πολύ καλά ότι η ΝΔ “πλήγωσε” και “μάτωσε” με τον χειρότερο τρόπο. Το γεγονός ότι έστω και πάρα πολύ αργά έβαλε ένα φρένο στις περικοπές μπορεί να είναι θετικό αλλά ποιος μπορεί να “ξεχάσει” όσα δραματικά και άγρια έγιναν μέχρι τώρα, ποιος μπορεί να διορθώσει την ζημιά και ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι η αναστολή περικοπών θα διαρκέσει για πολύ. Κανείς.
    Πάντως οι επίμονες αναφορές των τελευταίων ημερών στους στρατιωτικούς είναι γεγονός ότι ενισχύουν τις φήμες περί “πρόωρων εκλογών”. 

1 σχόλιο:

  1. Ο Σαμαράς αφού παρέδωσε την χώρα στο ΠΑΣΟΚ, με την ΠΟΛΑΝ και συγκυβέρνησε με το ΠΑΣΟΚ με την ΝΔ, συνεχίζει τις απειλές (ότι πιθανόν να γίνουν και άλλες περικοπές) κατά των στρατιωτικών, στους οποίους έκοψε το 60% των μισθών και συντάξεων, ελπίζοντας ότι ζούμε στην χώρα των λωτοφάγων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή