Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

4.Πεισματικά «όχι» από Μέρκελ Χιτλερμέρκελ - Σόιμπλε Γκεριγκσόιμπλε σε νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
4.Πεισματικά «όχι» από Μέρκελ Χιτλερμέρκελ - Σόιμπλε Γκεριγκσόιμπλε σε νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους
 

    Κατηγορηματικά αντίθετοι με το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους εμφανίστηκαν σε δηλώσεις τους σε γερμανικές εφημερίδες σήμερα τόσο η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ Χιτλερμέρκελ, όσο και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε Γκεριγκσόιμπλε. Ερωτηθείσα από δημοσιογράφο της εφημερίδας "Southwest Press" για αυτό το ενδεχόμενο η Μέρκελ Χιτλερμέρκελ απάντησε «δεν το βλέπω αυτό» επαναλαμβάνοντας τη θέση που είχε εκφράσει την προηγούμενη εβδομάδα.
    Από την πλευρά ο κ. Σόιμπλε Γκεριγκσόιμπλε χαρακτήρισε, μιλώντας στην εφημερίδα Bild, «μοναδικό γεγονός» το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους προσθέτοντας ότι ο δρόμος για την ανάκαμψη για χώρες με χαμηλή ανταγωνιστικότητα περνάει μόνο μέσα από αναπόφευκτες μεταρρυθμίσεις και δομικές αλλαγές.
    Για να εξηγήσει, μάλιστα, τους λόγους της άρνησής του για ένα νέο «κούρεμα» ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εξηγεί ότι, σε αυτή την περίπτωση, «κανείς επενδυτής δεν θα ήθελε να αγοράσει ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα».
    Παρόλα αυτά, ο κ. Σόιμπλε Γκεριγκσόιμπλε εμφανίστηκε ανοιχτός στο ενδεχόμενο νέου πακέτου στήριξης, υπενθυμίζοντας ότι «οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έχουν ήδη συμφωνήσει από πέρσι να εξετάσουν το ενδεχόμενο νέας στήριξης όταν το πρόγραμμα εφαρμοστεί πλήρως στο τέλος του 2014».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου