Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Ειδικές δυνάμεις και ειδικές επιχειρήσεις – Το ελληνικό λάθος

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΦΙΛΩΝ


 

4 σχόλια:

  1. Δεν καταλαβαίνω τί θέλει να πεί ακριβώς ο συνάδελφος. Μόνο αρνητικούς προβληματισμούς εκφράζει χωρίς να καταθέτει τις προτάσεις του. Σε κάθε περίπτωση ας μη μένουμε στους τίτλους, τους θρύλους, τις αναφορές στους "ξένους" και τις αμφισβητήσεις και ας βαδίζουμε με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του Ελλαδικού χώρου και της ελληνικής κοινωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βάσκο, ο συνάδελφος εχει εντρυφήσει στα στρατιωτικά και υπήρξε από τους καλύτερους αξιωματικούς του ελληνικού στρατού.

      Διαγραφή
  2. Δεν γνωρίζω τον αρθρογράφο. Είναι πολύ νεώτερός μας. Σε ένα άρθρο διαπιστώσεις θα κάνει, δεν θα αναπτύξει το Αμυντικό Δόγμα της χώρας. Οι διαπιστώσεις του είναι απολύτως σωστές. Διαφωνεί κανείς σε όσα αναφέρει; Λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε τα πως και τα γιατί της συγκροτήσεως της Διοικήσεως Ειδικού Πολέμου. Εξυπηρετούνται η άμεση Διακλαδική αντίδραση, η αρχή του ισοδύναμου ή μεγαλύτερου πλήγματος κλπ για να μην έχουμε νέα Ίμια; Για να μην περιμένει ο ΑΓΕΘΑ έξω από την πόρτα του Πρωθυπουργικού Γραφείου να πάρει έγκριση από τον άσχετο Πρωθυπουργό για να εφαρμόσει τους Κανόνες Εμπλοκής!!!! Δυστυχώς δεν μαθαίνουμε απ' τα παθήματά μας και ταλανίζονται οι Ε.Δ. από τις "σημειακές" ιδεοληψίες του κάθε άσχετου που αναλαμβάνει την ηγεσία του ΥΕΘΑ και χωρίς να έχει υπηρετήσει τουλάχιστον την Στρατιωτική του Θητεία. Ούτε καν 20ήμερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δύσκολο θέμα, πολύπλοκο, επιδερμική ανάλυση με πολλά λάθη, σίγουρα άγνοια διαδικασιών ειδικών επιχειρήσεων και διακλαδικότητας στις σύγχρονες επιχειρήσεις, αλλά η γενική στόχευση του άρθρου είναι στη σωστή κατεύθυνση γιατί κατά την προσωπική μου άποψη γνωρίζει ο συντάκτης πολύ καλά τον ελληνικό τρόπο σκέψης της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας -λανθασμένο και ιδεοληπτικό- στην λήψη αποφάσεων σχεδιασμού, συγκροτήσεων κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή