Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Η «Μεραρχία» της Κύπρου

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΦΙΛΩΝ


 

9 σχόλια:

  1. ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΓΡΑΨΑ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΤΗΛΗ "ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ" ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΕΛΕΖΙΑΔΗ.

    ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΝΑΟΥΜ ΝΙΚΟΛΑΟΣ makfloga@yahoo.gr

    ΑΠΟΡΡΩ ,ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ,ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ,ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΤΗΣ ,ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ , ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ,ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΙΤΕ ΗΤΑΝ ΒΑΣΙΛΙΚΟΙ Ή ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΟΙ ,ΑΦΟΥ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ.ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΑ ΠΟΙΑ Η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ, ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΜΑΣ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ, ΠΟΥ ΤΙΣ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ,ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΛΟΙΔΩΡΕΙ ΣΑΝ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ, ΟΤΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΚΤΑ.ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ Ή ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΖΗΣΑΝ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΦΙΝΟΥ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΑΛΛΟΙΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ Ή ΠΙΘΑΝΟΝ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ,ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ,ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ,ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΚΡΑΥΓΑΛΕΩΝ ΛΑΘΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ,ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ,ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΦΕΛΕΙΣ, ΠΟΥ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΑΙΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΑ ΚΡΑΥΓΑΛEΑ ΛΑΘΗ ΜΑΣ.ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΕΛΛΑΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ "ΠΡΟΑΙΩΝΙΑ" ΚΑΙ ΠΗΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΓΝΩΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ DNA ,ΠΟΥ ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΕΙΑ ΡΙΖΩΜΕΝΑ ΣΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ -ME TIΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ -ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΑΤΑΙ ,ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΕΓΓΥΣ ΜΕΛΛΟΝ ΝΑ ΑΠΑΛΕΙΦΘΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για όσους έχουν διαβάσει για Συμφωνίες Ζυρίχης και Λονδίνου(1958-1959) γνωρίζουν ότι η αποσταλείσα το 1964 Μεραρχία στην Κύπρο μια ημέρα θα αποσυρόταν. Γιατί; Μα βρισκόταν εκεί παράνομα και αυτό επιδίωξε ο Μακάριος. Και μια ημέρα θα γινόταν . Τα γεγονότα στην Κοφίνου-Άγιοι Θεόδωροι τον Νοέμβριο του 1967 θα έπρεπε να αντιμετωπιστούν από την Ειρηνευτική Δύναμη και όχι από την Κυβέρνηση της Κύπρου με εμπλοκή μάλιστα και της Εθνικής Φρουράς. Μάλιστα η αντιμετώπιση της στάσης των Τουρκοκυπρίων στην περιοχή έγινε με υπερβάλλοντα τρόπο, όπως δήλωσε ο αείμνηστος Κληρίδης. Υ.Γ. Μεγάλος πόθος και αναμονή εξακολουθεί να επικρατούν για το άνοιγμα του Φακέλου της Κύπρου. Και αν αύριο ανοίξει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα, αφού όλοι οι υπεύθυνοι συμμετασχόντες έχουν αποδημήσει εις Κύριον; Για όποιον ενδιαφέρεται έχουν δημοσιευθεί πολλά κεφάλαια με καταθέσεις των συμμετασχόντων. Μπορεί να τα βρει στο διαδίκτυο.(Κ. Πατιαλιάκας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έθνη και λαοί οι οποίοι ξεχνούν ή απαρνούνται την ιστορία των, είναι καταδικασμένοι τουλάχιστον να υποστούν τα ίδια, ή το χειρότερον, να εξαφανισθούν.
    Ως προς τον Ερντογάν, άλλοι του δίνουν δικαιώματα και χορεύει όπως θέλει και όχι η υπενθύμισις της ιστορίας μας και των λαθών μας από τα οποία πρέπει να παραδειγματιζόμεθα και όχι να υποπίπτομε στα ίδια.
    Χαλεβίδης Δημήτριος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΑΟΥΜ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.

    ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟ ΧΡΗΣΤΟ ΜΠΟΛΩΣΗ, ΝΟΜΙΖΩ ,ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑ Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΗΘΕΙΑ ,Η ΟΠΟΙΑ ΤΙΠΟΤΕ ΧΡΗΣΙΜΟ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΗΚΑΝ -ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΩ ,ΟΤΙ ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΗΚΑΝ- ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ Ο ΔΟΞΑΣΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ 1940 ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΠΑΡΑΜΑΖΩΜΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΟΙΔΩΡΕΙ ,ΠΙΘΑΝΟΝ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΑΦΟΡΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ ,ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ,ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΑΣ, ΝΑ ΤΙΣ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΛΗΘΗΣ ΤΩΝ ΑΣΧΗΜΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑΖΩ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΤΕ ΓΝΩΜΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΕ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΠΑΠΑΛΙΑΚΑ Κ.ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ,ΟΤΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΦΙΝΟΥ -ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑ- ΕΠΡΕΠΕ ,ΝΑ ΕΙΧΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ,ΔΙΟΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΕΚΕΙ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΣΤΡΑΤΟΣ ,ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ .ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΤΟΥΣ ΘΕΣΗ ,ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΟΥ , ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΒΗ ,ΔΙΟΤΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΝΔΟΞΟΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΠΕΔΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΣ ΠΟΛΛΩΝ ΕΠΑΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΓΡΙΒΑΣ, ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΝΟΜΙΣΕ ,ΟΤΙ ΤΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΦΙΝΟΥ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ,ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΣΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΟ -ΠΟΥ ΑΠΛΩΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΤΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ, ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΙ ΟΥΤΕ ΖΩΓΡΑΦΙΣΤΟ -ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΧΕ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΤΟΥ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ ,ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο "ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ" ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ .ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΗ Η "ΠΟΛΕΜΙΚΗ" ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΤΑΦΟΠΕΤΡΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ,ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ,ΜΕ ΤΟ ΞΕΓΥΜΝΩΜΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟ 1974.ΤΩΡΑ Η ΕΜΜΟΝΗ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΗΔΚΗ, ΟΤΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΦΙΝΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ -ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ !!! -ΤΟΥ ΓΡΙΒΑ ,ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ( ..ΠΟΥ ΤΟΤΕ Ο ΓΑΜΠΡΟΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΥΠΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΕΞΟΡΙΕΣ ΕΠΑΝΕΛΘΩΝ ΕΓΙΝΕ Α/ΓΕΑ ΚΑΙ ΟΥΔΕΝ ΤΟΙΟΥΤΟ ΑΝΤΕΛΗΦΘΗ !!) ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ,ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ.ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ,ΚΑΙΤΟΙ ΟΤΑΝ ΗΡΘΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣ.ΝΙΚΗ ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΟ, ΣΗΚΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΜΟΥ ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΕΠΙΜΕΛΟΥΜΗΝ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΩ .ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΕΙ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΣ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΚΕΙΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΧΕ ΣΤΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Ο ΔΝΤΗΣ ΤΟΥ 2 ου ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΓΕΣ ,Ο ΣΧΗΣ ΤΣΑΤΣΑΝΙΦΟΣ ,ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΟΔΗΓΙΕΣ, ΓΙΑ ΜΗ ΓΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΕΚΤΡΟΠΑ ,ΟΠΩΣ ΤΟ 1964 ΣΤΗΝ ΤΗΛΛΥΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ "ΑΣΥΓΚΡΑΤΗΤΟ" ΝΤΕΡΤΙΛΗ . ΠΑΝΤΩΣ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ,ΜΟΛΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟΝ ΟΗΕ , ΑΜΕΣΩΣ ΔΙΕΤΑΞΕ , ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΦΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ,ΔΙΟΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΜΕ ΒΟΜΒΕΣ ΝΑΠΑΛΜ ΘΑ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ -ΑΠΟ ΤΟΤΕ- "ΑΠΟΔΗΜΗΣΕΙ" ΕΙΣ ΚΥΡΙΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μόνο το άνοιγμα του Φακέλλου της Κύπρου πιθανόν να δώσει φως στην ιστορία . Εκτίμηση μου είναι ότι οι έχοντες εξουσία έχουν την απόλυτη ευθύνη , Ο Μακάριος πρωτίστως διότι ήθελε να επιβληθεί και συνταγματικά απόλυτος άρχων της Κύπρου και σαμποτάριζε την τήρηση των συμφωνηθέντων στη Ζυρίζη , ο Παπαδόπουλος που ενέδωσε και δεν βγήκε να καταγγείλει στον Ελληνικό λαό το Βασιλιά και τις επαφές που είχε και φυσικά ο Βασιλιάς που προσπαθούσε να κρατηθεί στην εξουσία και να ρίξει την ομάδα Παπαδόπουλου. Ποιος την πλήρωσε ο απλός λαός της Κύπρου και οι Ελλάδικες οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΝΑΟΥΜ ΝΙΚΟΛΑΟΣ makfloga@yahoo.gr

    ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΑΠΗΝΤΗΣΕ ,ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ .ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ; ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ,ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ,ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ .................................................................................................................................................................................................................................................ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΕΙ ΤΟ ΠΕΛΕΚΟΥΔΙ; ΕΛΕΟΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΝΤΙΣΤΡΑΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΝΑΟΥΜ ΝΙΚΟΛΑΟΣ makfloga@yahoo.gr
    Συνεχίζω τα χθεσινά σχόλια μου ,που ουδείς θα τα διάβαζε λόγω της παρελεύσεως του χθεσινού "ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΛΟΥ" ,αν δεν επρόκειτο ,τόσον αυτά όσο και άλλα σχόλια σε άλλα θέματα ,να τα καταχωρήσω σε επόμενο "ΦΛΟΓΟβόλο".Σήμερα λοιπόν 26 Απριλίου ενημερώθηκα από σχετική καταχώρηση στο "ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ" την παρουσίαση του τρίτομου βιβλίου με τίτλο: "Εμφύλιος Πόλεμος .ΕΟΚΑ Β΄.Παρακράτος και Χούντα" του Δρ.Χρυσοχοΐδη Γιάννου με τις λεπτομέρειες της.Σύμφωνα λοιπόν με την άποψή μου, ότι θα πρέπει -ή έστω καλόν θα είναι- να σταματήσουμε ,να γράφουμε με λεπτομέρειες για τις εθνικές τραγωδίες, αλλά απλώς και περιληπτικώς να τις αναφέρουμε σαν δυσάρεστο γεγονός, αναγκάσθηκα, να γράψω στην παρουσίαση του βιβλίου σαν σχόλιο καταχωρώντας και τα πιο πάνω σχόλια μου,ήτοι "ΜΟΛΟΝΟΤΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΧΟΛΙΑ ΕΓΡΑΨΑ ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΜΠΟΛΩΣΗ ΧΡΗΣΤΟΥ Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΜΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΤΑ DNA ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΑΠΑΛΕΙΦΘΟΥΝ.Ασφαλώς από ό,τι φαίνεται είναι μία πολύ καλή εργασία, που δεν γνωρίζω σε τι μελλοντικά αποβλέπει ,αλλά θεωρώ ,ότι ο συγγραφέας δεν θα πιστεύει ,ότι αυτό το έργο του θα γίνει αιτία, να μην επαναληφθούν στο μέλλον λανθασμένες ενέργειες και συμπεριφορές ,που προφανώς αρκετές θα πρέπει ,να έχει αναγράψει.....ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΩΡΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΑΥΡΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή