Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ: «ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ, ΕΟΚΑ Β΄, ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΧΟΥΝΤΑ» (26/4/24)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ


 

2 σχόλια:

 1. ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΝΑΟΥΜ ΝΙΚΟΛΑΟΣ makfloga@yahoo.gr

  ΜΟΛΟΝΟΤΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΧΟΛΙΑ ΕΓΡΑΨΑ ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΜΠΟΛΩΣΗ ΧΡΗΣΤΟΥ Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΜΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΤΑ DNA ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΑΠΑΛΕΙΦΘΟΥΝ.

  ΑΠΟΡΡΩ ,ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ,ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ,ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΤΗΣ ,ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ , ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ,ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΙΤΕ ΗΤΑΝ ΒΑΣΙΛΙΚΟΙ Ή ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΟΙ ,ΑΦΟΥ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ.ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΑ ΠΟΙΑ Η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ, ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΜΑΣ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ, ΠΟΥ ΤΙΣ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ,ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΛΟΙΔΩΡΕΙ ΣΑΝ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ, ΟΤΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΚΤΑ.ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ Ή ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΖΗΣΑΝ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΦΙΝΟΥ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΑΛΛΟΙΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ Ή ΠΙΘΑΝΟΝ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ,ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ,ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ,ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΚΡΑΥΓΑΛΕΩΝ ΛΑΘΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ,ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ,ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΦΕΛΕΙΣ, ΠΟΥ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΑΙΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΑ ΚΡΑΥΓΑΛEΑ ΛΑΘΗ ΜΑΣ.ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΕΛΛΑΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ "ΠΡΟΑΙΩΝΙΑ" ΚΑΙ ΠΗΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΓΝΩΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ DNA ,ΠΟΥ ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΕΙΑ ΡΙΖΩΜΕΝΑ ΣΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ -ME TIΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ -ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΑΤΑΙ ,ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΕΓΓΥΣ ΜΕΛΛΟΝ ΝΑ ΑΠΑΛΕΙΦΘΟΥΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Νίκο, νομίζω ότι κάνεις λάθος με αυτή την προσέγγιση. Εάν δεχθούμε ότι " Εθνικό είναι το Αληθές" νομίζω ότι πρέπει να τα ξεκαθαρίζουμε ΟΛΑ για να μαθαίνουμε από τα λάθη .. Διχασμού μας και να μην τα επαναλαμβάνουμε. Η... Διχόνοια, πολλές φορές αναπτύσσετε από λάθος προσέγγιση των γεγονότων και εσφαλμένη αξιολόγηση των Εθνικών Επιδιώξεων. Π.χ στον επάρατο... Διχασμό δεν επεξηγηθηκε ΠΟΤΕ γιατί έγινε και ποιες ήταν οι επιδιώξεις κάθε πλευράς. Δεν αναλύθηκε ΠΟΤΈ ότι ο Βασιλιάς επεδίωκε να εφαρμόσει την Γερμανική επιθυμία -εντολη να επεκταθεί η Ελλάδα προς Βορειο Ηπειρο και να αφήσει Μακεδονία-Θράκη στους Βούλγαρους για να γίνει η Μεγάλη Βουλγαρία με γερμανικό ναύσταθμο των Γερμανών η Θεσσαλονίκη, καθώς και τα νησιά στους Τούρκους, συμμάχων των Γερμανών.
  Αντίθετα,ο Βενιζέλος έθετε προτεραιότητα την επέκταση της Ελλάδας προς Μακεδονία Θράκη και νησιά του Αιγαίου. Γιατί δεν αναλύουμε την ουσία του.... Διχασμού, αλλά απλά μιλάμε για....ανυπακοή του Βενιζέλου προς τον... Βασιλέα. Γι'αυτό πρέπει να αναλύουμε τα γεγονότα και να προσεγγίζουμε την αλήθεια . Αυτή είναι η σωστή Εθνική θέση.
  Γι'αυτό πρέπει να παρουσιάσεις την αλήθεια για τα γεγονότα της Κοφίνου , εφόσον κρίνεις ότι έγραψε παραμύθια για λόγους σκοπιμότητας. Η αλήθεια πρέπει να παρουσιαστεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή