Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Σε κίνδυνο η ελληνική γλώσσα

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ


 

1 σχόλιο:

  1. Κύριε Δουατζή καλημέρα σας. Κατ' αρχήν θα προτιμούσα το όνομά σας να το γράφατε "Γεώργιος" και όχι "Γιώργος". Ο εκβαρβαρισμός της Ελληνικής Γλώσσης, είναι το τελικόν κτύπημα προς εξαφάνισίν της. Βεβαίως έχετε δίκαιον ότι αι ζωνταναί γλώσσαι με την πάροδον του χρόνου αναπλάθονται, κυρίως η καθομιλουμένη, διότι ο γραπτός λόγος έχει γραμματικήν, συντακτικόν και κανόνες οι οποίοι διέπουν την ορθήν γραφήν. Από της μεταπολιτεύσεως και μετέπειτα, όλαι αι "Ελληνικαί" κυβερνήσεις κατέβαλον κάθε δυνατήν προσπάθειαν διά την καταστροφήν της Ελληνικής Γλώσσης και δυστυχώς το κατώρθωσαν. Η επικρατούσα σήμερον γλώσσα εις την Ελλάδα και η οποία διδάσκεται εις τα Ελληνικά σχολεία, είναι μία γλώσσα κατασκευασμένη από αγραμμάτους αθλίους και απάτριδες πολιτικούς τους οποίους δυστυχώς εψήφιζεν ο ηλίθιος Ελληνικός Λαός. Ως τοιαύτη, ούτε γραμματικήν ούτε κανόνας έχει, ο καθείς ομιλεί και γράφει όπως θέλει και ό,τι κατεβάσει η "κούτρα" του, εξ αυτού και η τροπή προς τον βαρβαρισμόν.
    Ορθή η παρατήρησίς σας, ότι σήμερον περισσότερον από ποτέ, η ίδια η κυβέρνησις εισάγει βαρβαρικούς όρους συνεχίζουσα την καταστροφήν της Ελληνικής Γλώσσης.
    Ως προς Ακαδημίες και λοιπές "δημοκρατικές δυνάμεις" που αναφέρετε, μην περιμένετε να συγκινηθούν, καθ' όσον εδώ ήσαν όταν η Ελλήνική Γλώσσα κατεστρέφετο διά διαταγμάτων και νομοθετημάτων και "εποίουν την νύσσαν", πράττοντες ουδέν, πιστεύω λόγω ανικανότητος. Δυστυχώς, φοβούμαι ότι η καταστροφή της Ελληνικής Γλώσσης είναι ανεπανόρθωτη. Όλοι αυτοί που αναφέρετε εις την τελευταίαν παράγραφον, συνέβαλον εις την καταστροφήν, οπότε μην περιμένετε να μετανοήσουν και να επανορθώσουν.
    Όσο γράφω λυπούμαι περισσότερον, προς τούτο σταματώ εδώ.
    Χαλεβίδης Δημήτριος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή