Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ


ΕΙΝΑΙ  ΚΑΙΡΟΣ
του Νικολ. Ιωάν. Παπαγεωργίου
            Είναι καιρός να εκλείψει ο βλαχολεβέντικος πατριωτισμός που εκφράζεται με κορώνες περί εθνικής ανεξαρτησίας, η οποία όμως υπονομεύεται ανάλογα με τα γυρίσματα της κουτάλας στην κομματική μαρμίτα.
            Είναι καιρός να εκλείψουν τα όργια της σπατάλης και των εξωτερικών δανεισμών, που κατέστρεψαν τα εσωτερικά και διεθνή ερείσματα της χώρας.
            Δεν πάει άλλο! Ο ξεπεσμός μας ξεπέρασε το ναδίρ!!! Οδεύει ακάθεκτα προς το απόλυτο μηδέν!!! Τρανό παράδειγμα, συνέπεια των παραπάνω, εκείνος ο ρυπαρός ταβερνιάρης της Μυκόνου. Αυτός ο τύπος, ο έξυπνος κατά την άποψή του, ξεγελάει τους ξένους πελάτες του, πουλώντας τους τέσσερις(4) μερίδες κατεψυγμένα καλαμαράκια έναντι 836€!!!
             Σε λίγο έχουμε εθνικές εκλογές.
            Αυτή τη φορά πρέπει να διαψεύσουμε τον μεγάλο Σουρή, ο οποίος πριν 150 περίπου χρόνια είχε γράψει:
            «Οι Έλληνες πολιτικοί έχουν μονίμως ως επάγγελμα τη σωτηρία της πατρίδος. Αποφεύγουν όμως επιμελώς να την σώσουν γιατί μετά τη σωτηρία της δεν θα έχουν επάγγελμα»
            Στην πολιτική υπάρχουν και άξιοι και ικανοί, με αυτάρκεια πνεύματος, άνεση και πλούτο ψυχής, ήθος  και ψυχραιμία στις κινήσεις που οι πράξεις τους αποβλέπουν στην πρόοδο των πολλών.
            Αυτούς επιλέγουμε.
Τους άλλους, και τους κατεβάζουμε, και τους εκθέτουμε.
            Είναι καιρός να ανθίσει τούτος ο τόπος.
            Είναι καιρός να έρθουν άνθρωποι που θα συνοδεύσουν την βλακεία και την ψευτιά στην τελευταία τους κατοικία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου