Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

Ντόναλντ Τραμπ-Μπόρις Τζόνσον: Showmen, άπιστοι, γυναικάδες με... αστεία μαλλιά -Πόσο μοιάζουν τελικά;


Ντόναλντ Τραμπ-Μπόρις Τζόνσον: Showmen, άπιστοι, γυναικάδες με... αστεία μαλλιά -Πόσο μοιάζουν τελικά;
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
     «Έχουμε έναν πραγματικά καλό άνθρωπο που θα είναι ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, τον Μπόρις Τζόνσον» ανέφερε ενθουσιασμένος χθες ο Ντόναλντ Τραμπ προσθέτοντας «Τον αποκαλούν Τραμπ της Βρετανίας».
    Ο Μπόρις Τζόνσον μετά την νίκη του στο τιμόνι των Συντηρητικών, έγινε χθες και επίσημα πρωθυπουργός της Βρετανίας, με πολλούς χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να θεωρούν απαράδεκτη την επιλογή αυτή, συμφωνώντας με τα γερμανικά ΜΜΕ που έγραψαν πως πρόκειται για ένα κακόγουστο αστείο και έναν πρωθυπουργό χωρίς προσόντα.
    Και η σύγκριση αυτών των δύο ηγετών έχει γίνει ένα πολύ δημοφιλές θέμα τις τελευταίες ημέρες, κάτι απόλυτα λογικό και κατανοητό. Αλλά πόσο μοιάζουν τελικά οι δύο αυτοί άνδρες; Μήπως μένουμε μόνο στην επιφάνεια, χαζεύοντας την ομοιότητα στα γελοία μαλλιά τους και στις τρομερές εκφράσεις των προσώπων τους, χωρίς να κοιτάμε βαθύτερα κάτω από την επιφάνεια;
Οι ομοιότητες των δύο ηγετών
    Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτούς τους δύο πολιτικούς για να μπορέσουμε να αποφασίσουμε αν τελικά ο Μπόρις Τζόνσον είναι ο Τραμπ της Βρετανίας.
    «Όσα παίρνει ο άνεμος»: Το Twitter σχολιάζει την ομοιότητα των μαλλιών των δύο ηγετών
    Τόσο ο Μπόρις Τζόνσον όσο και ο Ντόναλντ Τραμπ είναι και οι δύο showmen. Οι δύο άνδρες έκαναν στο παρελθόν τηλεοπτικές εμφανίσεις, ο Τραμπ στο «The Apprentice» και ο Μπόρις Τζόνσον στο κουίζ «Have I Got News for You».
    Αμφότεροι, οι δύο ηγέτες έχουν επίσης την φήμη πως λένε ψέματα: Ο Μπόρις Τζόνσον έχει υποβάλει παραίτηση δύο φορές για ανειλικρίνεια ενώ οι παραπλανητικές δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ πως οι δημοσιογράφοι δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο έχουν σημειώσει ρεκόρ αντιδράσεων.
Οι εξωσυζυγικές σχέσεις
    Το στίγμα της ανειλικρίνειας τους περιβάλλει επίσης και την προσωπική τους ζωή – τόσο ο Τραμπ
όσο και ο Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με τις φήμες, είχαν εξωσυζυγικές σχέσεις ενώ και οι δύο έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των ταμπλόιντς με αποκαλυπτικές λεπτομέρειες γύρω από την ιδιωτική τους ζωή.
    Ένα μεγάλο μέρος της δημοτικότητας των δύο αυτών ανδρών, (σε ένα ορισμένο, τουλάχιστον, δημογραφικό) είναι ο ειλικρινής τρόπος ομιλίας τους. Και οι δύο έχουν κάνει πολλά επιθετικά σχόλια σχετικά με τις μειονοτικές ομάδες, με τον Μπόρις Τζόνσον να αναφέρεται στους ομοφυλόφιλους ως «bumboys» και στις μουσουλμάνες ως «γραμματοκιβώτια».
    Ο Τραμπ, ως γνωστό, χαρακτήρισε πολλά κράτη ως «χώρες απόπατους» και πρόσφατα δήλωσε
πως οι έγχρωμες Αμερικανίδες θα πρέπει να επιστρέψουν εκεί που φαινομενικά αισθάνονται ότι ανήκουν στην πραγματικότητα.
    «Αργά αλλά σταθερά ο Μπόρις Τζόνσον μετατρέπεται σε Ντόναλντ Τραμπ» έγραψε κάποια στο Twitter
Κατάγονται από πλούσιες οικογένειες
    Αυτοί οι δύο ηγέτες που έχουν γεννηθεί σε πλούτο και προνόμια, ισχυρίζονται ότι αντιπροσωπεύουν τα συμφέροντα του απλού ανθρώπου. Ο Τραμπ κληρονόμησε τον πλούτο από τον πατέρα του ενώ ο Μπόρις Τζόνσον είναι προϊόν του διάσημου κολεγίου Ίτον, και έχει περιγραφεί ως «το νηπιαγωγείο των Βρετανών τζέντλεμεν» έχοντας βγάλει μάλιστα 5 Βρετανούς πρωθυπουργούς από το 1945.
    Γιατί, λοιπόν, οι άνθρωποι που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα, νιώθουν πως αυτοί οι δύο άνδρες, εντελώς εκτός επαφής με την καθημερινότητα του 99% των ανθρώπων, θα μπορέσουν να τους βοηθήσουν για ένα καλύτερο αύριο, είναι ένα μυστήριο που δεν έχει ακόμη λυθεί.
    «Ο Ηλίθιος και ο Πανηλίθιος»: Τα social media τους συγκρίνουν
    Πάντως, τις τελευταίες ώρες πολλοί είναι αυτοί που αναρτούν διάφορες φωτογραφίες του Μπόρις Τζόνσον δίπλα στον Ντόναλντ Τραμπ με παρόμοιες εκφράσεις και η εξωτερική τους – τουλάχιστον – ομοιότητα είναι πασιφανής. Στα σχόλια μπορεί να δει κανείς να γράφουν «Ο ηλίθιος και ο πανηλίθιος» ή «Potus vs Bogus» ενώ κάποιος άλλος σημειώνει: «Κι αυτοί είναι οι τύποι που πιστεύουν ότι είναι γενετικά ανώτεροι».
     «Ένας αγώνας τένις που όλοι θα θέλαμε να δούμε» έγραψε ένας χρήστης στο Twitter κάτω από αυτή την φωτογραφία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου