Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Κοτζιάς: Χαίρομαι που άρχισε να αρέσει στη ΝΔ η συμφωνία Πρεσπών


Κοτζιάς: Χαίρομαι που άρχισε να αρέσει στη ΝΔ η συμφωνία Πρεσπών
Αυτοεξευτελισμού και αλληλοεξευτελισμού συνέχεια!
http://infognomonpolitics.blogspot.com/
    Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών διερωτήθηκε «αν περισσεύει καμιά συγγνώμη» από τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος σε ό,τι αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών.
    «Χαίρομαι που άρχισε να αρέσει στη ΝΔ η Συμφωνία των Πρεσπών», σχολίασε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σε ανάρτησή του στο Twitter.
    «Επειδή όμως με είπαν προδότη, δέχτηκα 1.100 επιστολές και εκατοντάδες απειλητικά τηλεφωνήματα, σφαίρες και κάθε είδους πυρομαχικά, μέχρι και αντιαεροπορικά, σακούλες γεμάτες αίματα, ρωτώ μήπως, λέω μήπως, περισσεύει καμία συγγνώμη;», συμπλήρωσε ο κ. Κοτζιάς.
    Είχε προηγηθεί δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τα ευρωπαϊκά θέματα, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος σε συνέδριο του Economist και αναφερόμενος στις σχέσεις Αθήνας - Σκοπίων, είπε ότι «θα έλεγα ένα πράγμα διότι υπάρχει μεγάλη καχυποψία. Οι δύο λαοί δουλεύουν μαζί εδώ και χρόνια. Υπάρχει μια μεγάλη ροή τουρισμού, υπάρχει μεγάλη ροή ανταλλαγής προϊόντων και επίσης επενδύσεις».
    «Έτσι τα πολιτικά ζητήματα που έχουμε μεταξύ μας (σ.σ. με τη Βόρεια Μακεδονία) που έχουν επιλυθεί σε μεγάλο βαθμό με τη Συμφωνία των Πρεσπών, μας αφήνουν χώρο για να κάνουμε περισσότερα στην οικονομία. Και επομένως, προκειμένου να κάνουμε αυτές τις κινήσεις στην οικονομία, νομίζω ότι θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον καθένα πώς γίνονται τα ονόματα των προϊόντων και πώς να υπερασπιστούμε τις ελληνικές εταιρείες που έχουν ξοδέψει πραγματικά χρόνο και χρήμα για να επενδύσουν στην ονομασία τους και στην αναγνώριση των προϊόντων τους», σημείωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης.
    Σε άλλο σημείο, ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφερόμενος στην Συμφωνία των Πρεσπών, υπογράμμισε πως «θα κινηθούμε με τον πιο προσεκτικό τρόπο, διασφαλίζοντας τα εθνικά δικαιώματα και τα προϊόντα μας», ενώ ταυτόχρονα, όπως είπε, μέσω της ενταξιακής διαδικασίας θα έχουμε τον χώρο να συζητήσουμε διάφορες πτυχές της Συμφωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου