Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Ένοπλες Δυνάμεις: Οι τρεις κινήσεις της Ελλάδας που κόβουν τον τσαμπουκά των Τούρκων


Ένοπλες Δυνάμεις: Οι τρεις κινήσεις της Ελλάδας που κόβουν τον τσαμπουκά των Τούρκων
Οι κινήσεις της Αθήνας για να αντιμετωπίσει τους αδιόρθωτους γείτονες – Σε πλήρη ετοιμότητα ο Ελληνικός Στρατός
    Με το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros να κόβει βόλτες στα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας αλλά και μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ και με το νέο γεωτρύπανο «Πορθητής» να είναι το σημείο αναφοράς για την τουρκική φιέστα τη Δευτέρα (29/09), η Ελλάδα παίρνει τα μέτρα της απέναντι στους λεονταρισμούς του καθεστώτος Ερντογάν.
    Η Αθήνα παίρνει τα μέτρα της απέναντι στην Άγκυρα, η οποία συνεχίζει να προκαλεί στον ουρανό του Αιγαίου και στη θάλασσα της Ανατολικής Μεσογείου, κοντά σε Καστελόριζο και Κύπρο.
    Το θερμόμετρο ανάμεσα στις δύο χώρες έχει ανέβει επικίνδυνα και το ελληνικό Πεντάγωνο δεν πρόκειται να μείνει με τα χέρια σταυρωμένα περιμένοντας τους Τούρκους να φτάσουν μέχρι τις Κυκλάδες.
    Η ηγεσία των Ενόπλων σχεδιάζει τρεις κινήσεις που θα κόψουν τον τσαμπουκά των Τούρκων:
    Πρώτον, ελληνικά F-16 εκπαιδεύονται αυτές τις μέρες μαζί με 11 ισραηλινά, που βρίσκονται στη Λάρισα.
    Δεύτερον, ελληνικά ελικόπτερα «Απάτσι» κάνουν για πρώτη φορά ασκήσεις στην Κύπρο, προερχόμενα μάλιστα από το Ισραήλ.
    Τρίτον, άλλη μια ελληνική φρεγάτα, η «Λήμνος», πλέει προς την Κύπρο για να λάβει μέρος στη μεγάλη πολυεθνική άσκηση «ΝΕΜΕΣΙΣ», νότια του νησιού.
    «Ξεκαθαρίζουμε σε φίλους και εχθρούς ότι δεν παραχωρούμε τίποτα σε ξηρά, θάλασσα και αέρα και ότι αν χρειαστεί θα είμαστε και πάλι στις επάλξεις του Έθνους, έτοιμοι να βροντοφωνάξουμε ένα νέο ΟΧΙ» είπε ο Πάνος Καμμένος.
    Οι κινήσεις των Τούρκων το τελευταίο διάστημα έχουν ξεφύγει από τα όρια της προκλητικότητας και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τα μελλούμενα αν συμβεί ένα «ατύχημα» στο Αιγαίο ή την ανατολική Μεσόγειο.

1 σχόλιο:

  1. ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΛΟΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ?????? ΑΣ ΓΕΛΑΣΩ ΜΕΓΑΛΟΦΩΝΩΣ ΣΤΑ 61 ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΕΠΙΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ, (ΒΛΕΠΕ ΑΓΓΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή