Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Σπίρτζης: Το ΣτΕ τα τελευταία χρόνια έχει συγκεκριμένη πολιτική απόχρωση.Σπίρτζης: Το ΣτΕ τα τελευταία χρόνια έχει συγκεκριμένη πολιτική απόχρωση.
Επειδή η δικαιολογημένη αγανάκτηση του ελληνικού λαού από τις καλαμακείες των πρασινομπλέ, μας τους «κατσίκωσε» στο σβέρκο, θεωρούν ότι όλα όσα κάνουν είναι …. Συνταγματικά?
Φυσικά, θα προτιμούσαν κόκκινο ΣτΕ, αλλά… δεν πρόκαναν ακόμα !
http://www.iefimerida.gr
    Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης με συνέντευξη του άφησε και αυτός αιχμές κατά του ΣτΕ και της απόφασης του να κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.
    Ο υπουργός μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά FM» απάντησε σε ερωτήματα που αφορούν τις τηλεοπτικές άδειες και την απόφαση του ΣτΕ.
    Αναλυτικά όσα είπε:
 «Δώσαμε μια μάχη, η κυβέρνηση και όλοι οι υπόλοιποι, οι οποίοι έχουν εμπλακεί με το θέμα και κυρίως έδωσε μια μάχη με τις εντολές που έχει δώσει ο ελληνικός λαός, προκειμένου να μπει μια τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Δυστυχώς δεν βρήκαμε και μιλάω για το τελικό αποτέλεσμα συμμέτοχους σε αυτή την προσπάθεια θεσμικούς φορείς της χώρας. Δυστυχώς το ΣτΕ τα τελευταία χρόνια με τις αποφάσεις του έχει συγκεκριμένη πολιτική κατεύθυνση. Δεν γίνεται δηλαδή - και μιλάω για το τελικό αποτέλεσμα - να κλείνεις την αδειοδοτημένη ΕΡΤ με την σφραγίδα του ΣτΕ και στα ιδιωτικά κανάλια να λες ότι με την απόφαση σου ότι τελικά ακυρώνεις τον διαγωνισμό. Δεν γίνεται να λες ότι πρέπει να μεταφερθούν οι αρμοδιότητες στο ΕΣΡ που γνωρίζει το ΣτΕ ότι εδώ και χρόνια δεν λειτουργεί, εδώ και καιρό δεν λειτουργεί και δεν γνωρίζει κανείς πότε θα συγκροτηθεί για πολιτικές σκοπιμότητες. Δεν γίνεται να πιστέψει κανείς ότι το σώμα της πλειοψηφίας των συμβούλων του ΣτΕ δεν ζει σε αυτή την χώρα, δεν βλέπει τι γίνεται και δεν βλέπει τις θυσίες που κάνει ο ελληνικός λαός και τον πόνο που έχει και όλα αυτά που περνάνε όλοι τα τελευταία χρόνια με την επιβολή των μνημονίων και να λέει τα 256 εκατ. που έχουν και συγκεκριμένο κοινωνικό προορισμό ας τα επιστρέψουν πίσω για να γίνει ένας διαγωνισμός όταν και όποτε συγκροτηθεί το ΕΣΡ και έχει ο θεός….
    Οι αποφάσεις που έχουνε ληφθεί τα τελευταία χρόνια είναι πολύ καθαρό αυτό που λέω, έχουν συγκεκριμένη πολιτική απόχρωση. Η απόφαση για το μνημόνιο έχει συγκεκριμένη πολιτική απόχρωση τα προηγούμενα χρόνια. Η απόφαση για το μαύρο στην ΕΡΤ έχει συγκεκριμένη πολιτική απόχρωση, αλλά μπορούμε να δούμε και άλλα πράγματα, διότι εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχει καταγγελθεί ο διαγωνισμός που έγινε από την ΕΕΤΤ και όλες οι μεθοδεύσεις, μέχρι που ανατέθηκε στη DIGEA το σύνολο των τηλεοπτικών συχνοτήτων. Εκεί δεν έχουμε δει κανέναν από το δικαστικό σώμα να ενδιαφέρεται και να κάνει μια έστω έρευνα για να δει τι έγινε. Άρχισαν να δραστηριοποιούνται και να ασχολούνται οι εισαγγελικές αρχές πριν ένα, ενάμιση χρόνο όταν εγώ πήγα αυτές τις καταγγελίες στον εισαγγελέα για να τις διερευνήσει. Είναι λίγο παράξενα όλα αυτά τα πράγματα. Δεν μπορεί δηλαδή να έχουνε προσφύγει αρκετοί στο ΣτΕ και αλλού σε σχέση με το πώς όλες οι τηλεοπτικές συχνότητες της χώρας δόθηκαν έναντι 18 εκατ. ευρώ σε μια εταιρεία που έχει έξι μετόχους, που είναι τα έξι μεγάλα κανάλια και όταν γίνεται διαγωνισμός και το κράτος θα λάβει 256 να βγαίνει αντισυνταγματικός.
    Δεν υπάρχει περίπτωση η κυβέρνηση να κάνει πίσω, δεν υπάρχει περίπτωση να μην πετύχουμε τους τελικούς στόχους που έχουμε για την πολιτική που θέλουμε να εφαρμόσουμε, δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε ένα συγκεκριμένο μονοπώλιο, συγκεκριμένης πολιτικής κατεύθυνσης και συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων να συνεχίζει να καταπατά το δημόσιο πλούτο και την περιουσία του ελληνικού λαού. Και δεν υπάρχει περίπτωση να μην δώσουμε τη μάχη και να την κερδίσουμε μαζί με τον ελληνικό λαό της απεξάρτησης του πολιτικού συστήματος από το οικονομικό σύστημα της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου