Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Δημιουργείται Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους -Τι είναι.



Δημιουργείται Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους -Τι είναι.
’Να συμβουλεύει τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες’’?
Να τους συμβουλεύει δηλαδή, να γίνουν… ‘’συνεργάσιμοι’’ για να τους διευκολύνουν στο ‘’πήδημα’’ !
    Στη σύσταση ειδικής γραμματείας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους προχωρά η κυβέρνηση με σχέδιο προεδρικού διατάγματος που κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
    Σύμφωνα με αυτό, η Ειδική Γραμματεία είναι αυτοτελής δημόσια υπηρεσία που θα υπάγεται στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους και επικεφαλής της θα είναι ειδικός γραμματέας με θητεία 2 ετών.
    Σκοπός της γραμματείας είναι να συμβουλεύει τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες για το πως θα διαχειρίζονται τις οφειλές τους, ενώ θα συσταθούν και 30 κέντρα ενημέρωσης-υποστήριξης δανειοληπτών, 4 στην Αττική , 2 στη Θεσσαλονίκη και τα υπόλοιπα σε όλη τη χώρα.
    Ωστόσο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος επεστράφη στους συναρμόδιους υπουργούς καθώς από τον φάκελο έλειπε έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, στην οποία θα απεικονίζεται το ύψος της δαπάνης που θα επιφέρει στον κρατικό προϋπολογισμό η σύσταση της ειδικής γραμματείας. 
    Έτσι, το Ε΄  Τμήμα του ΣτΕ έδωσε    προθεσμία ενός  μηνός στην Κυβέρνηση να προσκομίσει τη σχετική έκθεση του ΓΛΚ για να προχωρήσει η νομοπαρασκευαστική επεξεργασία του προεδρικού διατάγματος.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου