Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Οι ΗΠΑ παραδέχθηκαν, ξανά, ότι σκότωσαν αμάχους σε βομβαρδισμούς στο Ιράκ και τη ΣυρίαΟι ΗΠΑ παραδέχθηκαν, ξανά, ότι σκότωσαν αμάχους σε βομβαρδισμούς στο Ιράκ και τη Συρία
    Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ομολόγησαν ότι αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησε στο Ιράκ και τη Συρία πιθανόν να σκότωσαν δύο πολίτες και να τραυμάτισαν τέσσερις ακόμη, σε επιχειρήσεις τον Ιούλιο.
    Πρόκειται για πέντε αεροπορικές επιδρομές που έγιναν κατά κύριο λόγο στη Ράκα της Συρίας και τη Μοσούλη του Ιράκ, τα δύο βασικά προπύργια του Ισλαμικού Κράτους.
    Αυτή είναι η δεύτερη σχετική ομολογία των ΗΠΑ, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα είχε παραδεχθεί ότι σε στρατιωτικές επιχειρήσεις της χώρας στο Ιράκ και τη Συρία, από τον Απρίλιο ως τον Ιούλιο, έχασαν τη ζωή τους 8 άμαχοι.
    «Είναι τραγικό και δεν πρόκειται για κάτι που θέλουμε να κάνουμε. Ενα από τα βάρη της διοίκησης είναι να ζυγίσουμε την στρατιωτική αξία ενός στόχου με την πιθανότητα απωλειών αμάχων», είχε δηλώσει ο εκπρόσωπος της συμμαχίας κατά του ISIS, συνταγματάρχης Στιβ Γουόρεν, την Τετάρτη.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου