Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

ΚΤΕΟ: Σε 800.000 ιδιοκτήτες το πρόστιμο των 150 ευρώ, ποιοι την γλιτώνουν .ΚΤΕΟ: Σε 800.000 ιδιοκτήτες το πρόστιμο των 150 ευρώ, ποιοι την γλιτώνουν .
Διευκρίνιση. Υπάρχουν δύο ‘’προστίματα’’.
Το πρώτο, καθυστερημένης προσέλευσης, το πληρώνουν όλοι όσοι καθυστερήσουν να περάσουν. Μέχρι τις 30 / 11 / 2015, με απόφαση του υπουργείου, ήταν το μισό ( 40 Ε περίπου )του προβλεπόμενου.
Τα 150 Ε είναι Διοικητικό Πρόστιμο, επιπλέον του προηγουμένου, για όσους δεν πέρασαν.
Κάπου τα μπέρδεψαν στην μετάφραση με τα ‘’προστίματα’’ επι των ‘’προστιμάτων’
enikonomia.gr
    Σε περίπου 800.000 ιδιοκτήτες οχημάτων οι οποίοι δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ θα επιβληθεί το πρόστιμο των 150 ευρώ μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου μέσω Taxisnet σύμφωνα με πληροφορίες του Εnikonomia.
    Ειδικότερα σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις στελεχών του υπουργείου Μεταφορών περίπου 800.000 ιδιοκτήτες οχημάτων δεν πέρασαν από ΚΤΕΟ όπως όφειλαν και θα τους πιστωθεί έως τα τέλη Φεβρουαρίου το πρόστιμο που ορίζει η νομοθεσία το οποίο ανέρχεται σε 150 ευρώ.
    Ωστόσο ετοιμάζεται και εγκύκλιος σύμφωνα με την οποία θα δοθεί «άφεση» σε όσους έχουν περάσει εκπρόθεσμα από ΚΤΕΟ εντός του 2015 και δεν θα τους επιβληθεί τελικά το πρόστιμο των 150 ευρώ παρά το γεγονός πως ο νόμος όριζε πως αν κάποιος πέρναγε από ΚΤΕΟ εκπρόθεσμα θα του επιβάλλονταν το πρόστιμο των 150 ευρώ.
    Ειδικότερα σύμφωνα με την απόφαση προβλέπονταν ότι το πρόστιμο δεν θα επιβάλλεται στους ιδιοκτήτες των εγγεγραμμένων στην Ελλάδα οχημάτων για τα οποία έως και ένα μήνα από την έναρξη ισχύος του ν. 4336/2015, δηλαδή έως και την 14η Σεπτεμβρίου 2015, θα έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών από την καταληκτική ημερομηνία διενέργειας τεχνικού ελέγχου, εφόσον προσκομίσουν αυτά σε ΚΤΕΟ για τη διενέργεια περιοδικού ελέγχου μέχρι και τις 31.12.2015...
Αφαίρεση πινακίδων κυκλοφορίας
    Επίσης ετοιμάζεται και δεύτερη διορθωτική εγκύκλιος που αφορά στους τροχονομικούς ελέγχους και σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia οι τροχονόμοι δεν θα μπορούν να επιβάλλουν διοικητικό πρόστιμο σε κάποιον ιδιοκτήτη που διαπιστώνεται να κινεί το όχημά του χωρίς ΚΤΕΟ αλλά θα μπορούν να αφαιρούν τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματος μέχρι να προσκομίσει ο κάτοχός του το Πιστοποιητικό Τεχνικού Ελέγχου.
    Με αυτό τον τρόπο θα μπει ένα τέλος στην «ασυλία» που έδινε η νομοθεσία σύμφωνα με την οποία αν είχε πιστωθεί στο Taxisnet το πρόστιμο των 150 ευρώ για μη έλευση σε ΚΤΕΟ η Τροχαία δεν μπορούσε να επιβάλλει νέο πρόστιμο αλλά ούτε να αφαιρέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας.
    Με την διορθωτική εγκύκλιο πλέον σε όσους ιδιοκτήτες οχημάτων διαπιστώνεται πως κινούν τα οχήματά τους χωρίς ΚΤΕΟ και τους έχει βεβαιωθεί στο Taxisnet το πρόστιμο των 150 ευρώ θα αφαιρούνται επί τόπου οι πινακίδες κυκλοφορίας.
'Εσοδα 120 εκατ. ευρώ!
    Το κράτος από την επιβολή των προστίμων ύψους 150 ευρώ εκτιμά πως θα εισπράξει τουλάχιστον 120 εκατ. ευρώ καθώς αφορά περίπου 800.000 ιδιοκτήτες οχημάτων.
    Ωστόσο στελέχη από την αγορά των ΚΤΕΟ εκτιμούν πως ο αριθμός που δίνει το υπουργείο Μεταφορών είναι πολύ μικρός καθώς εκείνοι υπολογίζουν πως ο στόλος οχημάτων που δεν έχει περάσει από ΚΤΕΟ ξεπερνά το 1,5 εκατ. οχήματα.
    Πάντως η ηλεκτρονική διασταύρωση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου όποτε και θα ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τα οχήματα που κυκλοφορούν χωρίς να έχουν περάσει από ΚΤΕΟ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου