Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

11.Νέο κίνημα «Δεν πληρώνω τέλη κυκλοφορίας»

Κατ’ αρχή, τα ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, όσο άδικα και αν είναι ( που είναι ), είναι απόλυτα κατοχυρωμένα νομικά, δυστυχώς για εμάς.
Όσο αφορά αυτή την ‘’ΚΙΝΗΣΗ’’, μήπως στόχο έχει τα 25ρια και ‘’αν μας δείτε, γράψτε μας’’ ?
Μόνον αφελεις θα συμμετείχαν.

    Πανελλαδική Κίνηση που εμφανίστηκε και στο Αγρίνιο αντιτιθέμενη στην μη ανταποδοτικότητα των τελών κυκλοφορίας, καλεί τους πολίτες να μην πληρώνουν τα τέλη αλλά με την καταβολή 25 ευρώ να συμμετέχουν στην προσφυγή κατά της μη ανταποδοτικότητας αυτής. Το ρίσκο βεβαίως αναλόγως κατανέμεται τόσο στα μέλη της Κίνησης όσο και στους πολίτες που δείχνουν να εμπιστεύονται την αμφιλεγόμενη αυτή πρωτοβουλία. Όλοι συμφωνούν όμως πως η μαζικότητα της κίνησης αυτής ίσως έχει αποτελέσματα, αν και κυρίως εκδηλώνεται σε περιφερειακές πόλεις, με το Αγρίνιο να έχει όπως φαίνεται την πρωτοκαθεδρία!
    Τα μέλη της Κίνησης που εκδηλώνεται σε διάφορες περιοχές της χώρας και ειδικά στο Αγρίνιο έχει σημαντική ανταπόκριση, τις τελευταίες μέρες βρίσκονται στην ισόγεια καφετέρια της ΔΟΥ Αγρινίου παίρνουν χρήματα από πολίτες και δίνουν παραστατικά διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως όσοι συμμετέχουν δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα  εάν κάποια στιγμή ελεγχθούν και διαπιστωθεί πως δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας.
    Οι πληροφορίες πάντως σχετικά με την «νομική θωράκιση»  όσων δεν πληρώνουν  είναι τελείως διαφορετικές, αφού  πολίτες που τα προηγούμενα χρόνια επέλεξαν αυτήν την οδό βρέθηκαν τελικά να επιβαρύνονται με διπλάσια τέλη και πρόστιμα…
    Ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Αγρινίου πάντως κ. Βασίλης Τσώτας, φρόντισε ο ίδιος να ενημερώσει τους πολίτες που ήταν χθες συγκεντρωμένοι στην είσοδο της εφορίας, πως αν δεν καταβάλλουν το ποσό των τελών κυκλοφορίας μέχρι το τέλος του έτους, εκείνο θα διπλασιαστεί και πως καμία σχετική νομική πρόβλεψη δεν υπάρχει πάνω στα όσα υποστηρίζονται από την Κίνηση περί νομικής θωράκισης και απαλλαγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου