Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

10.ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΙΑΔΑΣ συνέχεια

10.ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΙΑΔΑΣ συνέχεια
Καταγεγραμμένες συνομιλίες Τομπούλογλου: Δεν είμαι εγώ μ.... να κονομάνε όλοι από δουλειές και εγώ να μην παίρνω μία
    Καταγεγραμμένες συνομιλίες φαίνεται πως "καίνε" τον Χάρη Τομπούλογλου καθώς φέρεται να λέει  "Δεν είμαι εγώ μ.... να κονομάνε όλοι από δουλειές και εγώ να μην παίρνω μία αυτή την εποχή", ενώ σε άλλη συνάντηση που καταγράφηκε από την κρυφή κάμερα απείλησε ανοιχτά ότι θα καταγγείλει τον διαγωνισμό που κέρδισε η εταιρεία.
    "Θα καταγγείλω τον διαγωνισμό. Θα τους καταστρέψω. Δεν θέλω καμία επικοινωνία μαζί τους" φέρεται να λέει ο Χάρης Τομπούλογλου. στην κρυφή κάμερα.
    "Τόσα λεφτά κυκλοφορούν για εμάς δεν έχει; Τώρα θα κάνουμε ‘’χρυσές δουλειές’’. Θα σου βγάλω και εσένα ένα ποσό",φέρεται να είπε στον ενδιάμεσο της διαφημιστικής ο πρόεδρος του «Αγλαΐα Κυριακού».
    Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είχε φτιάξει και το πρακτικό του διοικητικού συμβουλίου που θα έθετε εκτός του έργου την διαφημιστική εταιρεία, παρά το γεγονός ότι είχε κερδίσει τον σχετικό διαγωνισμό.
Γεωργιάδης για Τομπούλογλου: Η ιδέα ότι κάποιοι μπορούν να τη γλιτώσουν επειδή είναι δικά μας παιδιά έχει τελειώσει
    Τη παραδειγματική τιμωρία του συλληφθέντα πρόεδρου του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού», Χάρη Τομπούλογλου ζήτησε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος τόνισε ότι διορίστηκε πρόεδρος από το ίδρυμα Αγλαΐα Κυριακού και όχι από την κυβέρνηση.
    "Το ίδρυμα επέλεξε το κύριο Τομπούλογλου, εγώ δεν είχα καμία ανάμιξη με τον διορισμό του ούτε και ο προκάτοχός μου", είπε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος ζήτησε την άμεση αλλαγή του και παραίτησή του.
    "Από δω και μπρος θα συζητήσουμε πως θα έχει η κυβέρνηση άμεση ανάμιξη στη τοποθέτηση του διοικητή", είπε μεταξύ άλλων και έδωσε εύσημα στην ελληνική αστυνομία.
    "Η ελληνική αστυνομία έκανε τη δουλειά της άριστα και ήταν η δεύτερη επ' αυτοφώρω σύλληψη ενώ είμαι στο υπουργείο", σημείωσε και τόνισε πως "η ιδέα ότι κάποιοι μπορούν να τη γλιτώσουν επειδή είναι δικά μας παιδιά έχει τελειώσει".
    Τέλος, είπε το υπουργείο Υγείας ήταν ενήμερο για την υπόθεση εδώ και καιρό ενώ και τους προηγούμενους μήνες είχε πληροφόρηση για περίεργες συμπεριφορές του συγκεκριμένου διοικητή και δήλωσε ότι ο ίδιος είχε προσωπικά και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Την Παρασκευή η απολογία Τομπούλογλου: Στημένη η υπόθεση, δεν ήταν μίζα για μένα, αλλά δωρεά
    Στα δικαστήρια της Ευελπίδων έφτασε λίγο πριν τις 12:00 ο πρόεδρος του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού», Χάρης Τομπούλογλου.
    "Πιστεύω στο Θεό και στη Δικαιοσύνη. Η αλήθεια θα φανεί", δήλωσε φτάνοντας ο κ. Τομπούλογλου.
    "Είναι μια στημένη υπόθεση. Πρόκειται περί σκευωρίας", ανέφερε σε κατ’ ιδίαν συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους. "Τα χρήματα που πήρα προορίζονταν για δωρεά στο νοσοκομείο. Οι υποχρεώσεις της εταιρείας ήταν πλημμελείς και φοβόταν (σ.σ. η εταιρεία) μήπως κηρυχτεί έκπτωτη" πρόσθεσε.
    Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στον Χάρη Τομπούλογλου είναι απόπειρα εκβίασης κατ' επάγγελμα και συνήθεια σε βαθμό κακουργήματος και παθητκή δωροδοκία.
    Ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε προθεσμία  για να απολογηθεί μέχρι  την Παρασκευή  (27/12)" και μέχρι τότε θα κρατείται στη ΓΑΔΑ. Όπως δήλωσε ο συνήγορος του αρνείται όλες τις κατηγορίες και ισχυρίζεται ότι τα χρήματα που έλαβε ήταν δωρεά για το νοσοκομείο
    Σημειώνεται ότι ο 54χρονος Πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» συνελήφθη για εκβίαση και παθητική δωροδοκία.
    Σύμφωνα με την αστυνομία, ο συλληφθείς απαιτούσε εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ για να μην κηρύξει έκπτωτη διαφημιστική εταιρεία η οποία είχε αναλάβει πρόγραμμα του Νοσοκομείου, μετά από διαγωνισμό.
    Παράλληλα, συνελήφθη και 40χρονος συνεργός του, ο οποίος κατηγορείται για συναυτουργία στην εκβίαση.
    Όλα ξεκίνησαν με την καταγγελία προέδρου διαφημιστικής εταιρείας, σύμφωνα με την οποία ο συλληφθείς απαιτούσε εκβιαστικά χρήματα, για να μην κηρύξει έκπτωτη τη συγκεκριμένη εταιρεία από το πρόγραμμα   «Αποτύπωση, πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας, δράσεις για την άσκηση και την υγιεινή διατροφή», συνολικού ύψους 190.000 ευρώ.
    Την τελευταία εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες συναντήσεις μεταξύ των εμπλεκομένων.
    Χθες δε το μεσημέρι παραδόθηκε στον πρόεδρο του Νοσοκομείου, από άτομο που λειτουργούσε ως ενδιάμεσος προέδρου της διαφημιστικής, το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Στη συνέχεια ο συλληφθείς παρέδωσε τα χρήματα στο συνεργό του. Και οι δύο συνελήφθησαν αμέσως μετά από τους αστυνομικούς, που επιτηρούσαν την ευρύτερη περιοχή.
Ενήμερο το Μαξίμου. Η σύλληψη Τομπούλογλου έγινε σε καφετέρια της οδού Ιπποκράτους
    Σε καφέ της οδού Ιπποκράτους  πέρασαν τις χειροπέδες οι αστυνομικοί του τμήματος των εκβιαστών στον πρόεδρο του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και πρώην πολιτευτής της Ν.Δ Χάρη Τομπούλογλου.
    Η αστυνομία είχε ενημερωθεί εδώ και μέρες  από τον πρόεδρο της διαφημιστικής εταιρείας, ότι δέχεται πιέσεις από τον κ. Τομπούλογλου, για να του καταβάλλει αμοιβή προκειμένου, να προκρίνει την εταιρεία του στη σύμβαση για μια διαφημιστική καμπάνια για την παιδική παχυσαρκία.
    Μάλιστα οι πληροφορίες λένε ότι για την καταγγελία ενημερώθηκε και το Μέγαρο Μαξίμου. Άμεσα  στήθηκε μια επιχείρηση και  με εντολή εισαγγελέα  ξεκίνησε η καταγραφή των τηλεφωνικών συνομιλιών του κ. Τομπούλογλου, όπου σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός καθώς αποκαλούσε τα χρήματα της μίζας  με τον κωδικό "εισιτήρια".
    Αρχικά απάτησε 30.000 ευρώ και εν συνεχεία μετά  από διαπραγματεύσεις με τον εκπρόσωπο της εταιρείας, οι απαιτήσεις του,  κατέβηκαν στις 25.000 ευρώ.
    Το ραντεβού κλείστηκε σε καφετέρια της οδού Ιπποκράτους και εκεί ο εκπρόσωπος της εταιρείας του κατέβαλλε τα 25.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Τότε οι άντρες του τμήματος δίωξης εκβιαστών επενέβησαν και συνέλαβαν τον πρώην πολιτευτή της Ν.Δ, περνώντας του χειροπέδες.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας:
    "Συνελήφθησαν, σήμερα (24-12-2013) το μεσημέρι, στο κέντρο της Αθήνας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 54χρονος ημεδαπός, Πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και 40χρονος ημεδαπός συνεργός του, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της εκβίασης κατά συναυτουργία και της παθητικής δωροδοκίας.
    Προηγήθηκε καταγγελία επιχειρηματία, Προέδρου διαφημιστικής εταιρείας, σύμφωνα με την οποία ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου απαιτούσε εκβιαστικά χρήματα, για να μην κηρύξει έκπτωτη τη συγκεκριμένη εταιρεία από το πρόγραμμα «Αποτύπωση, πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας, δράσεις για την άσκηση και την υγιεινή διατροφή», συνολικού ύψους 190.000 ευρώ.
    Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα είχε ανατεθεί στην εταιρεία, από το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», μετά τη διενέργεια σχετικού διαγωνισμού.
    Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και σε συνδυασμό με την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, προέκυψε ότι πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες συναντήσεις – επικοινωνίες μεταξύ των εμπλεκομένων την τελευταία εβδομάδα.
    Στις προπαρασκευαστικές αυτές συναντήσεις και διαπραγματεύσεις συμμετείχαν, τρίτο άτομο (ενδιάμεσος) που λειτουργούσε ως εκπρόσωπος του Προέδρου της διαφημιστικής εταιρείας και ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου, ενώ τελικά συμφωνήθηκε να καταβληθεί το χρηματικό πόσο των 25.000 ευρώ.
    Την 14.00 ώρα σήμερα (24/12), σε προκαθορισμένη συνάντηση στην Αθήνα, παραδόθηκε στον Πρόεδρο του Νοσοκομείου, από το άτομο που λειτουργούσε ως ενδιάμεσος, το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
    Ακολούθως, ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου παρέδωσε τα χρήματα στον 40χρονο ημεδαπό – συνεργό του, ενώ στη συνέχεια συνελήφθησαν και οι δυο από τους αστυνομικούς, που επιτηρούσαν την ευρύτερη περιοχή.
    Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 40χρονου ημεδαπού βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

    Οι δράστες με την σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα προσαχθούν αύριο (25-12-2013) στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου