Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

10. Θα τους αθωώνατε λόγω βλακείας;

10. Θα τους αθωώνατε λόγω βλακείας;
ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΟΥΠΑΣ
Το έστειλε ο Δημήτρης Βαλασίδης
    Οι εποχές ξεκινάνε με συμβολισμούς και τελειώνουν με τέτοιους. Η μεταπολίτευση ξεκίνησε με το αεροπλάνο του Ζισκάρ να προσγειώνεται στο Eλληνικό και να βγαίνει από μέσα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ακολουθούμενος από το ανεψιό του τον κ. Λιάπη.
    Η μεταπολίτευση τελείωσε με κάποιον απατεώνα να κυκλοφορεί με πλαστές πινακίδες και ανασφάλιστο το θηριώδες τζιπ του. Στην Ελλάδα μόνο θα μπορούσε ο απατεώνας αυτός να είναι ο πρώην υπουργός μεταφορών...
    Στην Ελλάδα μόνο μπορεί ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της  θητείας του οποίου εκτοξεύθηκαν οι δαπάνες, διορισμοί και χρεοκόπησε ουσιαστικά η χώρα, να εμφανίζεται σαν η πολιτική λύση του αδιεξόδου της χρεοκοπίας.
     Στην Ελλάδα μόνο κάποιος μπορεί να γίνει πρόεδρος της Βουλής για μια μέρα και στο διάστημα αυτό να προλάβει να διορίσει την κόρη του στη Βουλή των 16 μισθών και των παχυλών εφάπαξ...
    Στην Ελλάδα μόνο ο πρόεδρος της Βουλής (άλλος πρόεδρος αυτός) θα μπορούσε να μιλάει δημόσια σαν νταβατζής της νύχτας...
    Στην Ελλάδα μόνο θα μπορούσε να επιβιώσει πολιτικά ο Ακης πουλώντας πατριωτισμό και αριστερές αρλούμπες περί νεοφιλελευθερισμού, αναδιανομής, κοινωνικού κράτους και να έχει ξαφρίσει εκατομμύρια...     Αν δεν ήταν στη φυλακή οι Έλληνες θα τον εξέλεγαν ακόμη. Ποτέ δεν είναι αργά...
    Στην Ελλάδα μόνο η γ.γ. του ΚΚ θα μπορούσε να πουλάει "φύκια" για δημόσια δωρεάν παιδεία και να στέλνει το παιδί της στο Αμερικάνικο Κολέγιο και οι «αφισοκολλητές» της βάσης να το θεωρούν ηθικά και ιδεολογικά συμβατό με τις αξίες τους.
    Στην Ελλάδα μόνο ο πρόεδρος ενός συνδικάτου θα μπορούσε να εισπράττει ένα εκατ.  ευρώ από ασφαλιστικό πρόγραμμα που πλήρωνε η εργοδοσία και να τιμάται ως ήρωας του λαού και της εργασίας που κατάφερε να στριμώξει το αρπακτικό ξένο κεφάλαιο και να τα πάρει. Σαν ανταμοιβή να εκλέγεται στο κοινοβούλιο.
    Στην Ελλάδα μόνο ο κ. Τσακαλώτος θα μπορούσε να δηλώσει πως ουδέποτε ασχολήθηκε με τα κεφάλαιά του που είναι επενδυμένα στη Black Rock η οποία μετέχει στην εταιρεία εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική της οποία το κόμμα του αντιμάχεται. Κάποιοι ανόητοι παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα καίγοντας της μπουλντόζες της μεταλλευτικής εταιρείας...
    Μόνο στην Ελλάδα ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Σκουρέλτης θα δήλωνε δημόσια πως δεν υπάρχει πρόβλημα με τα εκατομμύρια που εμφάνιζουν τα στελέχη του σε ξένες τράπεζες, την ώρα που εντός ζητάνε πάγωμα των πλειστηριασμών και κρατικοποιήσεις τραπεζών στις οποίες έχει τις καταθέσεις ο λαουτζίκος.
    Μόνο στην Ελλάδα ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε, μιμούμενος τη φωνή και το ύφος του Ανδρέα, να διατυμπανίζει πως θα λύσει το πρόβλημα φορολογώντας τον πλούτο με τους μισούς συνεργάτες του να έχουν εκατομμύρια σε ξένες τράπεζες, αμοιβαία και νομίσματα... και να γίνεται δεκτός ως σωτήρας.
    Μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει πρωθυπουργός κάποιος που ανέτρεψε την κυβέρνησή του προκειμένου να μην πωληθεί ο ΟΤΕ για να συνεχίσει να κερδίζει ο εθνικός προμηθευτής.
    Μόνο στην Ελλάδα ο Υπουργός των Οικονομικών θα μπορούσε να εγκαλείται για φοροδιαφυγή εκατ.  ευρώ και να κυκλοφορεί ελεύθερος.
    Μόνο στην Ελλάδα ο Ανδρέας Παπανδρέου θα μπορούσε να πάρει μια χώρα με χρέος 25% του ΑΕΠ σε τρία χρόνια να αποφύγει τη χρεοκοπία στο πάρα πέντε και να κερδίσει και τις επόμενες εκλογές για να ολοκληρώσει το έργο σε μακροπρόθεσμη βάση...
    Μόνο στην Ελλάδα κάποιος που επί της πρωθυπουργίας του οργίασε η διαφθορά και ο άνομος πλουτισμός των συνεργατών δεν νιώθει την ανάγκη να βγει να ζητήσει έστω μια συγνώμη σαν δείγμα αυτοκριτικής και πολιτικής εξιλέωσης. Τουλάχιστον θα έπρεπε να πάει μάρτυρας κατηγορίας στις δίκες των μελών της κυβέρνησής του που κατηγορούνται πως κατέκλεψαν τη χώρα.
    Στην χώρα που ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα*, τη χώρα δηλαδή που απουσιάζει κάθε σοβαρότητα δεν είναι παράδοξο που ο κ. Γιακουμάτος δηλώνει δημόσια πως θα αθώωνε τον Λιάπη λόγω βλακείας και ζητάει από τον πρωθυπουργό να νουθετήσει τον κ. Γεωργιάδη στο ανένδοτο εναντίον των φακελάκηδων και  των "αιμοδοτών" της φαρμακοβιομηχανίας.

    Αλήθεια θα υπάρξει σωτηρία αν τους  αθωώνατε λόγω βλακείας; Αυτούς που τους ψήφισαν εννοώ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου