Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

11.Γιατί λίγο πριν τις εκλογές του 2000 είχε διαγραφεί ξανά από τη Ν.Δ ο Χάρης Τομπούλογλου

11.Γιατί λίγο πριν τις εκλογές του 2000 είχε διαγραφεί ξανά από τη Ν.Δ ο Χάρης Τομπούλογλου
    Είναι σημαντικό για την ιστορία να ψάχνει κανείς το παρελθόν και ο Χάρης Τομπούλογλου, πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και πρώην πολιτευτής της Ν.Δ, έχει μεγάλο….
    Άλλωστε ο πρώην πολιτευτής της Ν.Δ δεν είναι η πρώτη φορά που απασχόλησε τα Μ.Μ.Ε, αναγκάζοντας το κόμμα του να τον αποτάξει, βέβαια αυτή τη φορά δεν ήταν λόγω μίζας , αλλά λόγω ιδιαιτεροτήτων
    Ο Χάρης Τομπούλογλου ήταν υποψήφιος  με τη Ν.Δ  στη περιφέρεια της Β΄Αθήνας και το 1996, επί προεδρίας Μιλτιάδη Έβερτ, αλλά δεν εξελέγη.
    Όμως, επί προεδρίας Κώστα Καρμανλή και  λίγο πριν τις εκλογές του 2000, όταν ο νυν προσωρινά κρατούμενος Χάρης Τομπούλογλου, ήταν υποψήφιος με το κόμμα της Ν.Δ στη Β΄ περιφέρεια της Αθήνας  και μάλιστα σύμφωνα με τις τότε δημοσιογραφικές πληροφορίες,  ήταν από τους επικρατέστερους για να εκλεγεί.
    Όμως ο Χάρης Τομπούλογλου δεν κατάφερε ποτέ να εκλεγεί  στο κοινοβούλιο, καθώς λίγες ημέρες πριν τις εκλογές παραιτήθηκε της υποψηφιότητας, γράφοντας ένα πύρινο άρθρο υπερασπιζόμενος τις ιδιαιτερότητες του κάθε ανθρώπου.
    Άμεση ήταν και τότε η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας που όχι απλώς αποδέχθηκε την παραίτηση του, αλλά και πάλι τον έθεσε εκτός κόμματος.
    Είχε προηγηθεί μια σειρά δημοσιευμάτων στον τύπο, με αποκαλύψεις σχετικά με πολιτικό που πρωταγωνιστούσε σε σκάνδαλο και επίμαχο βίντεο που σύμφωνα με τα δημοσιεύματα κυκλοφορούσε, το πρόσωπο του οποίου, φαινόταν ξεκάθαρα να πρωταγωνιστεί σε ομοφυλοφιλικές περιπτύξεις.
    Τελικώς οι μόνοι που φαίνεται δεν είχαν ακούσει τίποτα ήταν οι παροικούντες στη Νέα Δημοκρατία, που όχι μόνο ξαναμάζεψαν στη Ν.Δ και στις εκλογές του 2004 ήταν και πάλι υποψήφιος στη περιφέρεια της Β΄Αθήνας αλλά τελικά δεν εξελέγη και στράφηκε στην τοπική αυτοδιοίκηση όπου με τη στήριξη της Ν.Δ, εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στην περιοχή της Ν. Φιλαδέλφειας και της Ν. Χαλκηδόνας.
Ο Τομπούλογλου ΟΝΝΕΔίτης
    Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Χάρης Τομπούλογλου ξεκίνησε την ενασχόληση του με την πολιτική και τη Νέα Δημοκρατία μέσω της ΟΝΝΕΔ όπου και διετέλεσε εκτελεστικό γραφείο, την περίοδο 1984-1987, όταν πρόεδρος ήταν ο σημερινός πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

    Μάλιστα ως ΟΝΝΕΔίτης είχε προκαλέσει θόρυβο, αν και γνωστός για τις δεξιές πεποιθήσεις του, είχε καλέσει στην τοπική της ΟΝΝΕΔ στο Βύρωνα, ως ομιλητή, τον λεγόμενο εθνικιστή Κωνσταντίνο Πλεύρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου