Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1173

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1173
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, όπου και αν υπάρχουν, είναι δικά μου.
Η ‘’ΔΩΔΕΚΑΔΑ’’ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
1.Μαθητές και μαθήτριες του "Μαντουλίδη" που αρίστευσαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις
2.ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΛΑΧΑΝΑ ΣΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
3.Πως θα γίνεται το κούρεμα καταθέσεων
4.Πέθανε σύμβουλος στην πρεσβεία μας στην Νότιο Αφρική - Δεν έχουμε λεφτά να την φέρουμε πίσω!
5.H "μάχη της Βέρνης" (ιστορία ποδοσφαίρου)
6.Σωκράτης Μάλαμας : Πρόγραμμα Συναυλιών 2013
8.Μέρισμα ΜΤΣ και βοήθημα ΕΚΟΕΜΣ –ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ
10.Πάτρα: Το ''φακελάκι'' της πεθεράς τίναξε στον αέρα τη βάπτιση!
11.Eίχε «ξεχάσει» μισό εκατ. ευρώ στον λογαριασμό της μισθοδοσίας της
12.ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
1.Μαθητές και μαθήτριες του "Μαντουλίδη" που αρίστευσαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις
    Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη πέτυχαν και φέτος υψηλές βαθμολογίες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2013:
• 5 μαθητές απογειώθηκαν πάνω από 19000 μόρια
• 26 μαθητές πέταξαν πάνω από 18000 μόρια
• 45 μαθητές βρέθηκαν πάνω από 17000 μόρια
    Ακολουθούν τα στοιχεία των μαθητών που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία και θα εισαχθούν σε σχολές υψηλής ζήτησης, οι διακρίσεις τους σε άλλους τομείς και οι επιτυχίες τους σε κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού.
ΣΙΩΜΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (Θετική Κατεύθυνση) Μόρια: 19424
Φυσική: 19,3
Μαθηματικά: 19
Χημεία: 19,7
Έκθεση: 17
Βιολογία: 19,7
Μαθηματικά Γενικής: 20
Δεκτός στα Πανεπιστήμια της Μ. Βρετανίας: Durham University, University of Edinburgh, University of Sussex, University of Manchester
ΘΩΜΑΡΕΗΣ ΣΟΦΟΚΛΗΣ (Θετική Κατεύθυνση)Μόρια: 19227
Φυσική: 19,9
Μαθηματικά: 18,9
Χημεία: 19,7
Έκθεση: 16,6
Βιολογία: 19,6
Μαθηματικά Γενικής: 18,3
*Χάλκινο Μετάλλιο στη Εθνική Ολυμπιάδα Μαθηματικών Αρχιμήδης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, 2010
2η Θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, 2012
ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Θετική Κατεύθυνση)Μόρια: 19158
Φυσική: 19,6
Μαθηματικά: 15,1
Χημεία: 20
Έκθεση: 18,1
Βιολογία: 19,7
Μαθηματικά Γενικής: 20
*1η Θέση στο Διεθνή Διαγωνισμό Γνώσεων Χημείας, 2013
Αργυρό Μετάλλιο στη Εθνική Ολυμπιάδα Μαθηματικών Αρχιμήδης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, 2012
1η Θέση τον Πανελλήνιο διαγωνισμό Χημείας της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, 2012
ΚΑΣΠΑΡΙΑΝ ΚΑΡΑΜΠΕΤ (Θετική Κατεύθυνση)Μόρια: 19052
Φυσική: 19,7
Μαθηματικά: 18,1
Χημεία: 19,1
Έκθεση: 15,4
Βιολογία: 19,7
Μαθηματικά Γενικής: 19,6
ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ ΑΝΘΗ (Θεωρητική Κατεύθυνση) Μόρια: 19004
Αρχαία Ελληνικά: 17,8
Ιστορία: 19,4
Λογοτεχνία: 18,9
Έκθεση: 16,7
Λατινικά: 19,9
Βιολογία Γενικής: 19,8

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
2.ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΛΑΧΑΝΑ ΣΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
Γράφει στη "Δημοκρατία" ο Κωνσταντίνος Χολέβας-Πολιτικός Επιστήμων
    Διάβαζα σε κυριακάτικη εφημερίδα το άρθρο Πανεπιστημιακού καθηγητού, ο οποίος προέτρεπε την Ελλάδα και την Τουρκία να αποφύγουν τις «εθνικιστικές» αντιλήψεις και να ακολουθήσουν το...παράδειγμα της γαλλογερμανικής προσέγγισης. Φοβούμαι ότι το παράδειγμα είναι ατυχές, διότι οι δύο περιπτώσεις είναι τελείως ανόμοιες.
    Η Γερμανία έκανε πλήρως την αυτοκριτική της για τη Χιτλερική περίοδο και ζήτησε συγγνώμη για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων και για εγκλήματα των Ναζί στις χώρες που κατέκτησαν. Δεν λησμονώ τις πολεμικές αποζημιώσεις που εκκρεμούν, αλλά η μεταμέλεια είναι σαφής. Αντιθέτως η Τουρκία ουδέποτε έκανε την αυτοκριτική της ούτε ζήτησε συγγνώμη για τη γενοκτονία των Αρμενίων, των Ποντίων, των Μικρασιατών και για την εισβολή στην Κύπρο.
    Η Γερμανία δεν απειλεί με πόλεμο τους γείτονες και δεν αμφισβητεί εδάφη της Γαλλίας ή άλλων χωρών. Η Τουρκία απειλεί με πόλεμο -casus belli- αν επεκτείνουμε στα 12 τα χωρικά μας ύδατα και χαρακτηρίζει ως αμφισβητούμενης κυριαρχίας πολλές ελληνικές περιοχές (Καστελλόριζο, γκρίζες ζώνες κ.α).
    Τέλος η Γερμανία και η Γαλλία συνέγραψαν κοινό βιβλίο Ιστορίας μόνο για την περίοδο των τελευταίων 60 ετών. Δεν έφτασαν πιο πίσω, διότι θα διαφωνούσαν σε πολλά. Οι Έλληνες αναθεωρητές της ιστορίας θέλουν να ξαναγράψουν με άλλη ματιά όλη την ιστορία για να μην θίγονται οι Τούρκοι.
    Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι η κακή μας διάθεση ή ο εθνικισμός μας, αλλά η τουρκική συμπεριφορά και διεκδικητικότητα. Αντιθέτως στην περίπτωση των ελληνοβουλγαρικών σχέσεων η χώρα μας έχει δείξει όλη την καλή της διάθεση να προσεγγίσει έναν λαό, με τον οποίο συγκρουσθήκαμε πολλές φορές. Αυτές τις ημέρες συμπληρώνονται 100 χρόνια από τις μάχες του Β΄ Βαλκανικού Πολέμου όπου Έλληνες και Σέρβοι συγκρούσθηκαν με τους μέχρι τότε συμμάχους Βουλγάρους. Σήμερα έχουμε άριστες σχέσεις με τη Βουλγαρία, με την οποία μας συνδέει συν τοις άλλοις η κοινή Ορθόδοξη πίστη και η συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ και στην Ευρ. Ένωση.
    Η μάχη Κιλκίς-Λαχανά έλαβε χώρα στις 20 και 21 Ιουνίου 1913 και ήταν πολύνεκρη. Βοήθησε τον ελληνικό στρατό να απωθήσει τους Βουλγάρους, οι οποίοι ήθελαν τη Θεσσαλονίκη. Εκατό χρόνια μετά η Ελλάς τιμά τους νεκρούς της και δηλώνει ότι δεν λησμονεί την ιστορία της.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
3.Πως θα γίνεται το κούρεμα καταθέσεων
Γιατί κινδυνεύουν ακόμα και οι καταθέσεις κάτω από 100.000 ευρώ …
 
Newsit.gr
- Ως επενδυτές θα αντιμετωπίζονται πλεον οι καταθέτες!
- Εαν πτωχεύει μία τράπεζα πρώτα θα πληρώνουν οι μέτοχοι της
- Μετά θα πληρώνουν όσοι έχουν ομόλογα
- Θα ακολουθούν όσοι έχουν καταθέσεις πάνω από 100.000 ευρώ και τελευταίοι οι φορολογούμενοι
- Διαβάστε κάτω από ποιές προυποθέσεις μπορεί να κινδυνεύσουν καταθέσεις κάτω από 100.000 ευρώ και μάλιστα από το πρώτο ευρώ!
    Σε συμφωνία κατέληξαν οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ για ένα από τα πιο καυτά ζητήματα, δηλαδή τη σειρά επιβάρυνσης κατά την εκκαθάριση και ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών.
    Όπως αναμενόταν μετά τις τελευταίες προτάσεις της Κομισιόν, σε περίπτωση πτώχευσης θα επιβαρύνονται πρώτα οι μέτοχοι της τράπεζες, στη συνέχεια οι πιστωτές, ακολούθως οι καταθέτες με περισσότερα από 100.000 ευρώ στον τραπεζικό τους λογαριασμό και τελευταίοι οι φορολογούμενοι.
Ανοιχτό παράθυρο για κούρεμα καταθέσεων κάτω από 100.000 ευρώ
    Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες κοινοτικές πηγές η συμφωνία για τις τράπεζες δεν εξασφαλίζει απόλυτα όσους έχουν καταθέσεις ακόμα και κάτω από 100.000 ευρώ.
    Δείτε λοιπόν με ποιό τρόπο κινδυνεύουν με κούρεμα ακόμα και οι λεγόμενες ''εγγυημένες'' καταθέσεις, δηλαδή όσες είναι μέχρι 100.000 ευρώ.
    Όπως αποφασίστηκε εαν μία τράπεζα πτωχεύσει τότε με τη σειρά επιβαρύνονται οι μέτοχοι της, κατόπιν οι ομολογιούχοι, και στο τέλος όσοι έχουν καταθέσεις πάνω από 100.000 ευρώ.
    Εδώ όμως ο Capital αποκαλύπτει την κρίσιμη λεπτομέρεια.
    Σύμφωνα με το δημοσίευμα εαν δεν υπάρχουν μέτοχοι, ομολογιούχοι και καταθέτες πάνω από 100.000 ευρώ τότε εμμέσως θα κουρευτούν ακόμα και αυτοί που έχουν καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ.
    Σε αυτή λοιπόν την οριακή περίπτωση θα κουρευτούν χρήματα, και μάλιστα από το πρώτο ευρώ, από τα Ταμεία Εγγύησης Καταθέσεων που ''κρατάνε'' ένα ποσό από τις καταθέσεις.
    Και η δικαιολογία για έμμεσο κούρεμα ακόμα και στις καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ είναι πως δεν θα πρέπει οι φορολογούμενοι και το Δημόσιο να πληρώσουν τη διάσωση μίας προβληματικής τράπεζας.
    Η λεπτομέρεια αυτή έχει καθοριστική σημασία, διότι πολύ απλά η Ευρωζώνη σε γνώση της αφήνει ορθάνοιχτο το παράθυρο για κούρεμα ακόμα και στις καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ, οι οποίες εως τώρα θεωρούνταν απόλυτα εγγυημένες.
    Και όταν ανοίγει ένα τέτοιο παράθυρο τότε κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για το μέλλον.
Ικανοποιημένος ο Σόιμπλε Γκεριγκσόιμπλε από τη συμφωνία για τις τράπεζες
    Η γερμανική κυβέρνηση χαιρετίζει τη συμφωνία. Ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε Γκεριγκσόιμπλε κάνει λόγο για «σημαντικό βήμα στην προσπάθεια για μεγαλύτερη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα».
    Για την ενδεχόμενη επιβάρυνση καταθετών, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε Γκεριγκσόιμπλε δήλωσε: «Έχουμε την εγγύηση τραπεζικών καταθέσεων μέχρι 100.000 ευρώ, στην οποία μπορεί να στηριχθεί κανείς, όχι μόνο στη Γερμανία, αλλά και στην Ευρώπη, οπότε το ζήτημα είναι μάλλον θεωρητικής φύσεως για τους περισσότερους καταθέτες και επενδυτές».
«Πρόκειται για μία επιτυχία, την οποία κερδίσαμε με σκληρή δουλειά» δήλωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί.
    Πριν από τη σύνοδο πάντως η Γαλλία είχε εκφράσει επιφυλάξεις για την επιβάρυνση των καταθετών, υποστηρίζοντας ότι «κινδυνεύει το κλίμα στις αγορές».

4.Πέθανε σύμβουλος στην πρεσβεία μας στην Νότιο Αφρική - Δεν έχουμε λεφτά να την φέρουμε πίσω!
 
Το έστειλε ο Μπάμπης Καραγκιοζούδης
    Η εκπαιδευτικός σύμβουλος της Πρεσβείας στην Νότιο Αφρική βρέθηκε προ ημερών νεκρή στην κατοικία της.
    Θλιβερές ηταν οι συνθήκες στις οποίες βρέθηκε καθώς την ανακάλυψαν κάποιες ημέρες μετα απο τον θάνατο της με αποτέλεσμα να έχει αρχίσει και η αποσύνθεση του σώματος της.
    Ωστόσο από την στιγμή εκείνη αρχίζει και η μεταθανάτιος περιπέτεια της εκπαιδευτικού.
    Κανείς δεν αναλαμβάνει τα έξοδα μεταφοράς της σορού.
    Η Ελληνική Πρεσβεία στην Νοτιο Αφρική δηλώνει ότι «δεν έχει χρήματα» ενώ η Ελληνική Κοινότητα στην Νοτιο Αφρική σε προσπάθεια παρέμβασης προς το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Παιδείας (και σε υψηλό επίπεδο) δεν βρήκε καμία απολύτως ανταπόκριση στην προσπάθεια της η ίδια να επωμισθεί τα έξοδα και να αναλάβει την πρωτοβουλία να αναθέσει την σχετική εργολαβία. Αντ' αυτού της υπεδείχθη να αποταθεί στον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) με την ελπίδα οτι εκει θα 'βρεθεί η άκρη'.
    Η κατάντια του Ελληνικού δημοσίου, δεν μπορεί να επιλύσει αυτό το τόσο απλό πρόβλημα και εμείς περιμένουμε να μας βγάλει από την κρίση...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
5.H "μάχη της Βέρνης" (ιστορία ποδοσφαίρου)
 
    Στις 27 Ιουνίου 1954, στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου που διεξήχθη στην Ελβετία, η Ουγγαρία αντιμετώπισε την Βραζιλία στον πιο βίαιο αγώνα στην ιστορία της διοργάνωσης.
    Υπάρχουν ορισμένοι αγώνες στην ιστορία του ποδοσφαίρου που σημάδεψαν μία εποχή και παρά το πέρασμα των χρόνων παραμένουν επίκαιροι και μέχρι σήμερα γίνεται αναφορά σε αυτούς.
    Ο προημιτελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ουγγαρία – Βραζιλία στις 27 Ιουνίου 1954 στο γήπεδο "Wankdorf Stadium" της Βέρνης, αποδείχτηκε σημαντικός όχι μόνο για το θέαμα αλλά και για την αγριότητα των παικτών εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.
    Εντός των τεσσάρων γραμμών η Ουγγαρία κυριάρχησε. Παρότι, οι Βραζιλιάνοι ήταν δυνατοί υπέκυψαν στην ανωτερότητα των Μαγυάρων, που χαρακτηρίστηκαν η καλύτερη εθνική ομάδα του κόσμου στις αρχές της δεκαετίας του '50.
    Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και η "μάχη της Βέρνης", όπως ονομάστηκε ο αγώνας, ήταν από τις τελευταίες μεγάλες εμφανίσεις της πάλαι ποτέ ισχυρής Ουγγαρίας.
    Aντίθετα, στα επόμενα χρόνια η Βραζιλία εξαπέλυσε την μεγάλη της αντεπίθεση και το 1958 κέρδισε το πρώτο Μουντιάλ στην ιστορία της.
Φαβορί και αουτσάιντερ
    Η Βραζιλία δεν ήταν το φαβορί απέναντι στην Ουγγαρία. Οι "Μαγυάροι" διέθεταν τους καλύτερους παίκτες παγκοσμίως όπως οι Νάντορ Χιντεγκούτι, Ζόλταν Τσίμπορ, Σάντορ Κόσιτς και ο "καλπάζων συνταγματάρχης" Φέρεντς Πούσκας.
    Είχαν κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ελσίνκι το 1952 και παρέμεναν 32 αγώνες αήττητοι. Στο σερί τους συμπεριλαμβάνονταν και η ιστορική νίκη επί της Αγγλίας το 1953 στο Γουέμπλεϊ, η πρώτη φορά που η Αγγλία έχανε εντός έδρας από ομάδα εκτός Ηνωμένου Βασιλείου.
    Επίσης, στον εναρκτήριο αγώνα του Μουντιάλ είχαν συντρίψει 9-0 την δύσμοιρη Κορέα και 8-3 την Δυτική Γερμανία.
    H Βραζιλία, αντίθετα, προσπαθούσε να επουλώσει τις πληγές της μετά την απώλεια του Μουντιάλ στην πατρίδα της από την Ουρουγουάη στον τελικό, τέσσερα χρόνια νωρίτερα. Η "σελεσάο" είχε ηττηθεί 2-1 στο "Μαρακανά" και η χώρα βυθίστηκε στο πένθος.
    Οι αλλαγές ήταν αναπόφευκτες. Ο Ζέζε Μορέιρα ανέλαβε προπονητής και μόλις έξι παίκτες που αγωνίστηκαν στο "Maracanazo" ταξίδεψαν στην Ελβετία. Λίγους μήνες πριν την έναρξη επιλέχθηκε η κίτρινη φανέλα αντί της άσπρης που φορούσαν μέχρι τότε, η οποία έμελλε τελικά να συνοδεύσει την Βραζιλία τα επόμενα χρόνια στις μεγαλύτερες επιτυχίες της.
Το καθοριστικό δεκάλεπτο
    Με τη νέα εμφάνιση η Βραζιλία ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Μουντιάλ 1954, απέναντι στο Μεξικό το οποίο συνέτριψε με 5-0 και ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Γιουγκοσλαβία. Ο επόμενος αγώνας στην διοργάνωση ήταν με αντίπαλο την Ουγγαρία.
    Με τους φιλάθλους στο πλευρό τους, που ταξίδεψαν από την "χώρα του καφέ", οι παίκτες της "σελεσάο" αντιμετώπιζαν την αναμέτρηση ως μία ευκαιρία να επανορθώσουν το λάθος που είχαν κάνει τέσσερα χρόνια πριν. Η ευφορία ήταν διάχυτη.
    Στις δηλώσεις του πριν το ματς ο Ζέζε Μορέιρα, είχε αδιαφορήσει για την δυναμικότητα της Ουγγαρίας λέγοντας επιδεικτικά: "Δεν ασχολούμαι με τις άλλες ομάδες".
    Η Ουγγαρία χρειάστηκε μόλις λίγα λεπτά να σβήσει κάθε αμφιβολία για την ανωτερότητα της και να ξεπεράσει την απουσία του Φέρεντς Πούσκας. Ο Χιντεγκούτι άνοιξε το σκορ και ο Κόσιτς διπλασίασε τα τέρματα μόλις στο πρώτο δεκάλεπτο.
    Ο Τζαλμά Σάντος μείωσε με πέναλτι και χρόνια αργότερα σε συνέντευξη του στην FIFA δήλωνε για το γκολ που έβαλε: "Δεκαοχτώ λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα κερδίσαμε πέναλτι. Ο Ντίντι είπε "όχι". Ο Ζουλίνιο το ίδιο. Από τον πάγκο είπαν να το εκτελέσω εγώ. Ευτυχώς που σκόραρα. Αν το είχα χάσει θα με κατηγορούσαν μέχρι σήμερα. Θα είχα γίνει το εξιλαστήριο θύμα όπως ο Μπαρμπόσα", (σ.σ γκολκίπερ της Βραζιλίας το 1950).
Τα επεισόδια
    Το σκορ δεν άλλαξε στο τέλος του ημιχρόνου, αποτέλεσμα που έδινε ελπίδες στην Βραζιλία. Οι Ούγγροι, στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης, αύξησαν ξανά την διαφορά στα δύο γκολ, με εύστοχο πέναλτι του Μίχαλι Λάντος.
    Η απόφαση εξόργισε τους Βραζιλιάνους δημοσιογράφους και μέλη της αποστολής, οι οποίοι εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και ανάγκασαν την αστυνομία να τους απομακρύνει από το γήπεδο. Πέντε λεπτά αργότερα ο Ζουλίνιο, μείωσε ξανά.
    Δυνατό και επιθετικό μέχρι εκείνο το σημείο το ματς κατέληξε νευρικό και επεισοδιακό. Οι συμπλοκές μεταξύ των ποδοσφαιριστών ξεκίνησαν όταν ήρθαν στα χέρια οι Νίλτον Σάντος και Γιόζεφ Μπόζικ.
    Οι δύο παίκτες αποβλήθηκαν στο 71' και από εκείνο το λεπτό η Βραζιλία προσπάθησε απεγνωσμένα να φθάσει στην ισοφάριση, κόβοντας κάθε επίθεση των Ούγγρων με σκληρό τρόπο.
    Έντεκα λεπτά πριν την λήξη του προημιτελικού, ο Ουμπέρτο μάρκαρε σκληρά τον Γκιούλα Λόραντ (σ.σ προπονητής του ΠΑΟΚ στις αρχές της δεκαετίας του '80). Ο διαιτητής Άρθουρ 'Ελις (σ.σ ήταν επόπτης στον τελικό του Μουντιάλ 1950) απέβαλε τον Βραζιλιάνο.
    Η Ουγγαρία σφράγισε την πρόκριση με τελικό αποτέλεσμα 4-2 και σκόρερ του τελευταίου γκολ τον Σάντρο Κόσιτς. Ο αγώνας ολοκληρώθηκε εν μέσω συμπλοκών που ξεκίνησαν στον αγωνιστικό χώρο, συνεχίστηκαν στα αποδυτήρια και έφθασαν εκτός γηπέδου, μεταξύ των παικτών, μελών των ομάδων, διοργανωτών, φωτογράφων και θεατών.
    Οι παίκτες των δύο ομάδων έδωσαν τόσες κλοτσιές μεταξύ τους όσες και οι φορές που κλότσησαν την μπάλα στο γήπεδο! Ο Ντζαλμά Σάντος κυνηγούσε με σφιγμένη την γροθιά τον Σάντρο Κόσιτς και ο Χιντεγκούτι πάτησε με δύναμη πάνω στο πόδι του Ίντιο
    Μαρτυρίες αναφέρουν ότι ένα μπουκάλι εκσφενδονίστηκε από τον πάγκο των νικητών προς τους παίκτες της Βραζιλίας, ενώ πέντε άτομα τραυματίστηκαν στην φισούνα που οδηγούσε στα αποδυτήρια, στην οποία οι Βραζιλιάνοι είχαν σπάσει όλα τα φώτα.
    Ο προπονητής της Ουγγαρίας Γκούσταβ Σέμπες, χρειάστηκε ράμματα μετά από επίθεση που δέχτηκε με μπουκάλι. Τα επεισόδια κράτησαν περίπου 20 λεπτά και στον επόμενο αγώνα της Ουγγαρίας απέναντι στην Ουρουγουάη, οι διοργανωτές τοποθέτησαν στο γήπεδο φαντάρους, χωρίς ωστόσο, να χρειαστεί η παρέμβαση τους.
Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών
    Μετά την λήξη του αγώνα ο Σάντορ Κόσιτς, που σημείωσε δύο καθοριστικά γκολ και κάλυψε την απουσία του Φέρεντς Πούσκας, δήλωνε για το ματς: "Στον αγώνα βάλαμε τέσσερα γκολ. Ήμασταν η καλύτερη ομάδα και θα κερδίζαμε το ματς όσες φορές και αν παίζαμε ξανά".
    Ο διαιτητής Άρθουρ Έλις, είχε μόνο μία σκέψη στο μυαλό του, να τελειώσει ο αγώνας: "Ήταν ο καλύτερος αγώνας που είδα ποτέ στην ζωή μου αλλά τελείωσε επεισοδιακά. Σήμερα πολλοί από τους παίκτες θα είχαν αποβληθεί. Η μόνη μου σκέψη ήταν να τελειώσει ο αγώνας.
    Είμαι σίγουρος ότι η περίφημη "μάχη της Βέρνης" ήταν μία μάχη μεταξύ πολιτικής και θρησκείας. Η πολιτική των Κομμουνιστών Ούγγρων απέναντι στην θρησκεία των Καθολικών Βραζιλιάνων", έγραφε στην βιογραφία του το 1962 ο Άρθουρ Έλις.
Η επέλαση των "πάντσερ"
    Οι πανίσχυροι Ούγγροι είχαν αποκλείσει την φιναλίστ του προηγούμενου Μουντιάλ αλλά και την κάτοχο του τροπαίου Ουρουγουάη στα ημιτελικά επίσης με 4-2 και έπρεπε να κάνουν το καθήκον τους στον τελικό απέναντι στην Δυτική Γερμανία, την οποία είχαν συντρίψει 8-3 στην φάση των ομίλων.
    Παρότι, κανείς δεν έδινε τύχη στην Δυτική Γερμανία, τα "πάντσερ" με μία ανεπανάληπτη εμφάνιση καθοδηγούμενα από τον Σεπ Χέρμπεργκερ και χάρις στην εξαιρετική απόδοση του Φριτς Βάλτερ και στα δύο γρήγορα γκολ του Χέλμουτ Ραν και ένα του Μαξ Μόρλοκ, πραγματοποίησαν μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων.
    Η νίκη εκτίναξε την Δυτική Γερμανία στην ελίτ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου στην οποία παραμένουν μέχρι σήμερα. Για τους Ούγγρους ήταν το τέλος μιας "χρυσής" εποχής, που ξεκίνησε με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μελβούρνης, συνεχίστηκε με ορισμένες εμφατικές νίκες αλλά ολοκληρώθηκε με μία ηχηρή αποτυχία, αυτή της κατάκτησης του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
6.Σωκράτης Μάλαμας : Πρόγραμμα Συναυλιών 2013
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013
Ιούλιος
Δευτέρα 1 Ιουλίου
. Θεσσαλονίκη, Θέατρο Δάσους
Τετάρτη 3 Ιουλίου. Καβάλα, Κάστρο Καβάλας
Σάββατο 6 Ιουλίου
. Μαλακάσα, Terra Vibe Park
Τρίτη 9 Ιουλίου
. Τύρναβος, Παλιό Λατόμι
Παρασκευή 12 Ιουλίου. Κυριάκι Βοιωτίας , Μουσικό Φεστιβάλ Δάσους ¨Αρβανίτσας¨
Παρασκευή 19 Ιουλίου. Ναύπλιο
Σάββατο 27 Ιουλίου. Καμένα Βούρλα, Φεστιβάλ ¨Νύχτες Φθιώτιδος¨
Τετάρτη 31 Ιουλίου. Νεστόριο Καστοριάς, 35o River Party
Αύγουστος

Σάββατο 3 Αυγούστου
. Βαρβάρα Χαλκιδικής, Φεστιβάλ Βαρβάρας
Τετάρτη 7 Αυγούστου. Σητεία Κρήτης, Λιθίνες
Παρασκευή 9 Αυγούστου. Ηράκλειο Κρήτης, Θέατρο των Αγρών
Κυριακή 11 Αυγούστου. Καρπενήσι, Φεστιβάλ ¨Εν Όρεσι¨
Τετάρτη 14 Αυγούστου. Πηγές Αχέροντα, Γλυκί Πρέβεζας
Παρασκευή 16 Αυγούστου. Βλαχιώτι Λακωνίας, Επιδαύρειο Θέατρο
Σάββατο 17 Αυγούστου. Δημητσάνα, Ορεινή Γορτυνία
Σάββατο 31 Αυγούστου. Ρόδος, Θέατρο Τάφρου
Σεπτέμβριος

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου
. Πετρούπολη, Θέατρο Πέτρας
Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου. Πάτρα, Πολυχώρος Πολιτεία
Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου. Νέα Σμύρνη, Άλσος Νέας Σμύρνης

ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )
ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Γράφει ο Δρ. Ιωάννης Παρίσης
    Για μια ακόμη φορά, την δέκατη από το 1996, ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) οργάνωσε αποστολή παρατήρησης εκλογών της 23ης Ιουνίου 2013 στην Αλβανία.  Η αποστολή παρατηρητών του ΟΑΣΕ, με επικεφαλής την κα Conny Β. McCormack (ΗΠΑ), ανέπτυξε περισσότερους από 400 παρατηρητές σε όλη τη χώρα, για την παρακολούθηση των εκλογών, ενώ παράλληλα συμμετείχαν επίσης και περίπου 300 παρατηρητές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, διάφορα εθνικά κοινοβούλια, πρεσβείες κ.ά. 
    Οι εκλογές αυτές θεωρούνται γενικώς ως μια σημαντική δοκιμασία σχετικά με την δημοκρατική πορεία της χώρας και τις επιδιώξεις της για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εξήντα έξι πολιτικά κόμματα και δύο ανεξάρτητοι υποψήφιοι συμμετείχαν στις εκλογές. Εξήντα δύο από τα κόμματα αυτά συμμετείχαν σε έναν από τους δύο συνασπισμούς  των οποίων ηγούνταν τα δύο μεγάλα κόμματα: 25 κόμματα με τη Συμμαχία για την Απασχόληση, την Ευημερία και την Ένταξη με επικεφαλής το Δημοκρατικό Κόμμα του απερχόμενου πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα, και 37 κόμματα με τη Συμμαχία για την Ευρωπαϊκή Αλβανία υπό την ηγεσία του Σοσιαλιστικού Κόμματος του Έντι Ράμα.
    Λίγο μετά το άνοιγμα των εκλογικών κέντρων, το πρωί της Κυριακής 23 Ιουνίου, οι τηλεοράσεις στην Αλβανία ενημέρωναν ότι ένας 53χρονος Αλβανός σκοτώθηκε και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών κοντά σε εκλογικό τμήμα σε κωμόπολη στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας. Το θύμα ήταν  υποστηρικτής του Σοσιαλιστικού Κινήματος για Ενσωμάτωση (LSI) του οποίου ηγείται ο πρώην πρωθυπουργός Ιλίρ Μέτα (κύριος σύμμαχος του Έντι Ράμα). Τουλάχιστον τρία άτομα, συμπεριλαμβανομένου του φερόμενου ως δράστη - υποψηφίου του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος του πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα – τραυματίστηκαν.
    Σύμφωνα με την προκαταρκτική έκθεση που συνέταξε την επομένη των εκλογών η Διεθνής Αποστολή Παρατήρησης Εκλογών του ΟΑΣΕ στην Αλβανία (Statement of Preliminary Findings and Conclusions), οι εκλογές αυτές “χαρακτηρίστηκαν από την ενεργό συμμετοχή των πολιτών σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και τον πραγματικό σεβασμό των θεμελιωδών ελευθεριών. Ωστόσο, το κλίμα δυσπιστίας μεταξύ των δύο κύριων πολιτικών δυνάμεων στιγμάτισε το εκλογικό κλίμα και δημιούργησε αμφισβητήσεις για ολόκληρη της εκλογική διαδικασία. Η εκλογική διαδικασία προχώρησε καλά, έστω και με διαδικαστικές παρατυπίες, αλλά η καταμέτρηση των ψήφων καθυστέρησε σε πολλές περιοχές”.
    Ο κ. Σαλί Μπερίσα, 68 ετών, πρωθυπουργός κατά τα τελευταία οκτώ χρόνια και ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας, έχασε τις εκλογές. Ο κ. Έντι Ράμα 20 χρόνια νεότερος, ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος και επικεφαλής της Συμμαχίας για την Ευρωπαϊκή Αλβανία, ο οποίος είχε γίνει γνωστός ως δήμαρχος των Τιράνων, στην περίοδο 2000-2011, θα είναι ο νέος πρωθυπουργός, υποστηριζόμενος από τον κ. Ιλίρ Μέτα.
    Οι Έλληνες της Αλβανίας, κυρίως της Βορείου Ηπείρου – όσοι έμειναν πλέον εκεί – προσήλθαν για μια ακόμη φορά στις εκλογές διαιρεμένοι, διασπασμένοι και αλληλοκατηγορούμενοι. Δύο κόμματα εκπροσωπούσαν την ελληνική μειονότητα: το ΚΕΑΔ (πολιτική έκφραση της «Ομόνοιας») και το πρωτοεμφανιζόμενο σε κοινοβουλευτικές εκλογές MEGA. Το πρώτο συμμετείχε στη συμμαχία του Edi Rama και το δεύτερο στη συμμαχία του Sali Berisha.  Άλλοι υποψήφιοι ελληνικής καταγωγής συμμετείχαν, όπως και στο παρελθόν, με άλλα κόμματα, κυρίως τα δύο μεγάλα. Τελικώς, όπως συνέβη και στις εκλογές του 2009, εξελέγη μόνο ο επικεφαλής του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες.
    Όλοι πιστεύουν ότι στην Αλβανία θα υπάρξει μια σημαντική αλλαγή σε όλο το πολιτικό φάσμα. Δεν πρόκειται μόνο για αλλαγή κομμάτων στην εξουσία αλλά για αλλαγή γενεών.  Η γενιά των εξηντάρηδων που επί χρόνια εκπροσωπούσε ο Μπερίσα, αντικαθίσταται από τη γενιά των σαραντάρηδων που εκπροσωπούν οι Ράμα και Μέτα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για ένα στοίχημα για την Αλβανία, το οποίο μένει να δούμε αν θα μπορέσει να το κερδίσει.
    Η Ελλάδα από τη μεριά της οφείλει να παρακολουθεί στενά και συστηματικά τις εξελίξεις στη γείτονα χώρα και να εκμεταλλεύεται εποικοδομητικά τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται, αλλά και να υποστηρίζει την υπόθεση του Ελληνισμού εκεί. Μέχρι σήμερα, από τότε που έπεσε το κομουνιστικό καθεστώς και η δημοκρατία ήρθε στη χώρα αυτή, μάλλον απέτυχε και στους δύο τομείς.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
8.Μέρισμα ΜΤΣ και βοήθημα ΕΚΟΕΜΣ –ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ
 
     Επειδή πολλοί συνάδελφοι ρωτούν αν θα δοθεί και πότε το Β' τρίμηνο του μερίσματος του ΜΤΣ και του βοηθήματος του ΕΚΟΕΜΣ, σας ενημερώνουμε ότι θα κατατεθούν κανονικά στις 5 Ιουλίου 2013.
    Υπόψη ότι θα είναι μειωμένα σύμφωνα με την κράτηση που προβλέπει ο ν.4093/2012.
    Δυστυχώς αυτή η κράτηση υπολογίζεται στο ακαθάριστο ποσό του τριμηνιαίου μερίσματος - βοηθήματος. πχ εάν το ακαθάριστο (μικτό) τριμηνιαίο μέρισμα είναι 617,13 ευρώ και ο απόστρατος είναι στην κατηγορία του 10% τότε η μείωση (κράτηση) θα είναι 61,71 ευρώ, ποσό που θα αποδίδεται στο ΜΤΣ ως έσοδο.
    Η μείωση - κράτηση θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά και στον ΕΚΟΕΜΣ.     
    Αυτό θα είναι και το τελευταίο τρίμηνο που θα πάρουμε τριμηνιαίο μέρισμα ΜΤΣ και τριμηνιαίο βοήθημα ΕΚΟΕΜΣ. Από τούδε και στο εξής αυτά θα κατατίθενται μηνιαίως.
    Στις αρχές Αυγούστου 2013 θα κατατεθεί το μέρισμα του ΜΤΣ και το βοήθημα του ΕΚΟΕΜΣ του Ιουλίου 2013, στις αρχές Σεπτεμβρίου 2013 θα κατατεθεί το μέρισμα του ΜΤΣ και το βοήθημα του ΕΚΟΕΜΣ του Αυγούστου 2013 κλπ.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΑΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ
Νίκος Ναούμ
    Γνωρίζεται ,ότι από την επικοινωνία με την ΔΙΚΑ του Υπουργείου Οικονομικών ενημερωθήκαμε, ότι η σημερινή μείωση της συντάξεως  ,που για ορισμένους Αποστράτους Αξκούς του Στρατού Ξηράς έφθασε τα 70 ευρώ ,οφείλεται στο γεγονός ότι στις κρατήσεις (5% ή10% ή 15% ) της συνολικής "συνταξιοδοτικής παροχής" (Σύνταξη συν μέρισμα ΜΤΣ κλπ.)  υπολογίσθηκε για πρώτη φορά ο ΕΚΟΕΜΣ ,όπως βέβαια είχαμε δημοσιεύσει στην εφημερίδα μας "ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ" (Ιαν.Φεβ.Μαρτ.2013, σελίδα 7).
    Για τους υπόλοιπους Κλάδους ΕΔ και ΣΑ δεν συνέβη είτε διότι υπολογιζόταν από παλαιότερα ο ΕΚΟΕΜ  τους είτε διότι  δεν λαμβάνουν ΕΚΟΕΜΣ αλλά άλλα βοηθήματα.


    Τους πλάκωσαν οι φάκελοι” . Το σύνδρομο της μη υπογραφής ταλαιπωρεί πολλά χρόνια τώρα το ΥΠΕΘΑ και την Εθνική Άμυνα. Είναι εξαιρετικά μεταδοτικό και δεν μπόρεσε να το αποφύγει ούτε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.
    Ανοίγοντας τον “τάφο του Ινδού” , το γραφείο στο οποίο φυλάσσονταν όλοι οι φάκελοι και για το οποίο το Onalert είχε φιλοξενήσει ένα εξαιρετικό κείμενο του Κωνσταντίνου Φράγκου, οι επιτελείς Αβραμόπουλου ,βρήκαν εκατοντάδες φακέλους που περιμένουν υπογραφή. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο αριθμός ξεπερνά τους 1000. Η αλήθεια είναι ότι οι φάκελοι είναι 817 από τους οποίους αρκετοί -γύρω στους 300- ήταν ανυπόγραφοι από την εποχή που ήταν πάλι υπουργός ο Αβραμόπουλος.
    Και όπως καταλαβαίνετε όλοι θα  επιστραφούν στους χειριστές τους! Αυτό σημαίνει νέα καθυστέρηση. Κάποιοι απ΄ αυτούς του φακέλους “καίνε” τα Γενικά Επιτελεία και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου. Στο ΠΝ υπάρχει πλέον μεγάλος προβληματισμός για το θέμα των μπαταριών των υποβρυχίων τύπου 209 . Η τελική υπογραφή για να προχωρήσει η αντικατάστασή τους που εκκρεμεί από το 2008 (!) δεν μπήκε ούτε από τον Πάνο Παναγιωτόπουλο! Ωστόσο υπάρχει οδηγία από το Μαξίμου να τελειώσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα η υπόθεση, αλλά αυτό είναι πάντα σχετικό.
    Η άρνηση των πολιτικών που πέρασαν από το ΥΠΕΘΑ τα τελευταία χρόνια επηρεασμένοι προφανώς από τα όσα ακούγονταν και τελικά αποδείχτηκαν αλήθεια ότι συνέβαιναν στον χώρο της άμυνας και των εξοπλισμών, επέλεξαν τον ...ασφαλή δρόμο της μη υπογραφής. Ένας δρόμος που τους εξασφάλιζε ηρεμία. Μόνο που όσο ήρεμοι ήταν και είναι εκείνοι τόσο ανήσυχοι είναι οι στρατιωτικοί. Όσοι γνωρίζουν πόσο μεγάλη ζημιά έχουν προκαλέσει στο οπλοστάσιο των Ενόπλων Δυνάμεων οι υπουργοί του “δεν υπογράφω” δεν διστάζουν να την συγκρίνουν ακόμη και με τις πολλές και μεγάλες ζημιές που έκαναν στην οικονομία της χώρας κι όχι μόνο στην άμυνα όσοι ήταν οι υπουργοί του “όλα τα υπογράφω,όλα τα αγοράζω”.
    Το μέτρο και η σύνεση ποτέ δεν χαρακτήριζαν τους πολιτικούς μας. Ελπίζαμε ωστόσο ότι η κρίση και οι συνέπειές της τουλάχιστον θα άλλαζαν κάποια πραγματα. Οι διαψεύσεις και στον χώρο της Άμυνας είναι πλέον καθημερινές.

ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ
10.Πάτρα: Το ''φακελάκι'' της πεθεράς τίναξε στον αέρα τη βάπτιση!
 
Newsit.gr
    Πρωτοφανείς καταστάσεις σε εκκλησία της Πάτρας κατά τη διάρκεια βάπτισης. Η μία πεθερά...έκανε την ύστατη προσπάθεια για να πάρει η εγγονή το όνομά της και επιχείρησε να προσφέρει χρήματα στους γονείς, ώστε τελικά να ακουστεί το δικό της όνομα και όχι εκείνο της άλλης πεθεράς.
    Τελικά η βάπτιση κατέληξε σε παρωδία, αφού στο άκουσμα του ονόματος της νεοφώτιστης, η απογοητευμένη πεθερά που προσπάθησε να δωροδοκήσει με φακελάκι αποχώρησε επιδεικτικά από την εκκλησία, προκαλώντας την έντονη δυσφορία ακόμα και του ιερέα.
    Όπως έλεγαν άνθρωποι από το στενό περιβάλλον του ζευγαριού στην τοπική εφημερίδα ''Κόσμος'', η μητέρα του πατέρα του παιδιού, έταξε στο ζευγάρι 500€, προκειμένου να της κάνουν το χατίρι και το παιδί να πάρει το όνομά της. Πλέον έχουν μεσολαβήσει φίλοι και συγγενείς προκειμένου να συμβιβάσουν τα πράγματα...

ΣΚΑΝΔΑΛΑΚΙ, ΣΚΑΝΔΑΛΟ, ΣΚΑΝΔΑΛΑΡΑ
11.Eίχε «ξεχάσει» μισό εκατ. ευρώ στον λογαριασμό της μισθοδοσίας της

ethnos
    Ανέγγιχτος ήταν τα τελευταία χρόνια ο τραπεζικός λογαριασμός της διευθύντριας του εργαστηρίου Ανοσολογίας και Ιστοσυμβατότητας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, στο οποίο αποκαλύφθηκε η απάτη σε βάρος του Δημοσίου, ύψους τουλάχιστον 4 εκατομμυρίων ευρώ, όπου γίνονταν παραγγελίες-μαμούθ αντιδραστηρίων και φαρμακευτικού υλικού…
    Η απάτη στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε πριν από 6 χρόνια και προκαλεί πολλά ερωτηματικά για το πώς γινόταν η προμήθεια τόσο μεγάλων ποσοτήτων.
    Σ” αυτόν όπως προέκυψε από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, γινόταν κανονικά η κατάθεση του μισθού της 60χρονης γιατρού από το νοσοκομείο, χωρίς να υπάρχουν όμως αναλήψεις. Ετσι μόνο στο λογαριασμό αυτό είχε συγκεντρωθεί ένα ποσό κοντά στο μισό εκατ. ευρώ. Τα συμπεράσματα είναι προφανή και φαίνεται ότι υπήρχαν άλλοι «αδιαφανείς» πόροι για τη διαβίωσή της.
    Ο ισχυρισμός της διευθύντριας ότι ακριβά αντιδραστήρια και άλλο φαρμακευτικό υλικό συνολικής αξίας άνω των 4 εκατομ. ευρώ καταστράφηκε και οδηγήθηκε στα σκουπίδια (!) δεν γίνεται πιστευτός και το πιο πιθανό θεωρείται ότι αυτά είτε κατέληγαν σε άλλα ιδιωτικά εργαστήρια είτε πολύ πιθανόν να κόβονταν τιμολόγια, αλλά ποτέ να μην έφταναν στο νοσοκομείο.
Δούλευε αμισθί
    Οι προμήθειες γίνονταν από 15 συνολικά φαρμακευτικές εταιρείες αλλά τη μερίδα του λέοντος είχαν πέντε από αυτές και σε μία από αυτές ήταν υπάλληλος ο 44χρονος ο οποίος απασχολούνταν… αμισθί και παράνομα στο συγκεκριμένο εργαστήριο ως παρασκευαστής και κατηγορείται ως συμμέτοχος στην απάτη σε βάρος του Δημοσίου.
    Η απάτη εντοπίζεται σε βάθος τουλάχιστον έξι χρόνων από το 2007 και προκαλεί πολλά ερωτηματικά για το πώς γινόταν η προμήθεια τόσο μεγάλων ποσοτήτων αντιδραστηρίων και φαρμακευτικού υλικού που θα έφταναν να καλύψουν τις ανάγκες του εργαστηρίου για δεκάδες χρόνια.
    Για κάποια μάλιστα θα χρειάζονταν ακόμη και 150 χρόνια υπό κανονικές συνθήκες. Η δικογραφία παραδόθηκε ήδη στον εισαγγελέα Διαφθοράς Αργύρη Δημόπουλο, που ανέλαβε τη θεση αυτή από τον περασμένο Απρίλιο και αυτός θα αποφασίσει αν η περαιτέρω έρευνα θα συνεχιστεί από τον ανακριτή στον οποίο θα ανατεθεί η υπόθεση ή θα δώσει εντολή να συνεχιστεί η προανάκριση από την Οικονομική Αστυνομία (Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων). Η αστυνομία κατά την προανάκριση που κράτησε από τον περασμένο Δεκέμβριο μέχρι πριν από λίγες μέρες, δεν βρήκε κανένα πρακτικό καταστροφής.
    Ετσι προκύπτουν ευθύνες και θα αναζητηθούν και στα αρμόδια στελέχη του νοσοκομείου που δεν έλεγξαν επί χρόνια αυτές τις παραγγελίες-μαμούθ, όπως και τις καταστροφές που φέρεται ότι γίνονταν στα αντιδραστήρια και στο φαρμακευτικό υλικό, πριν να λήξει η ημερομηνία τους και γιατί δεν ελέγχονταν τα όποια πρακτικά καταστροφής αν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.
    Επίσης υπάρχουν πολλά ερωτηματικά και θα αναζητηθούν ευθύνες και για το γεγονός ότι οι αρμόδιοι του νοσοκομείου δεν έλεγξαν ποτέ την παρουσία στο εργαστήριο του 44χρονου συνεργάτη.
    Η 60χρονη κατά την προανακριτική της κατάθεση υποστήριξε πως ήταν αφοσιωμένη στη δουλειά της και έριξε τις ευθύνες στον 44χρονο συνεργάτη της. Αντίθετα, ο τελευταίος ισχυρίστηκε ότι για όλα υπεύθυνη ήταν η διευθύντρια του εργαστηρίου.
ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
12.ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
1149 - Ο Ραϋμόνδος της Αντιόχειας σκοτώνεται στη μάχη του Ινάμπ, όπου ηττάται από τον Νουρεντίν Ζενγκί.
1444 -  Ο Σκεντέρμπεης νικά τους Οθωμανούς στη Μάχη του Τορβιόλ, κοντά στο Πόγραδετς.
1509 - Πέθανε η Μαργαρίτα Μπωφόρ, κόμισσα του Ρίτσμοντ
1520 - Πέθανε ο Μοντεζούμα Β΄, αυτοκράτορας των Αζτέκων
1613 - Καταστρέφεται ολοσχερώς από πυρκαγιά το θέατρο Γκλομπ στο Λονδίνο, Αγγλία.
1744 - Πέθανε ο Αντρέ Καμπρά, Γάλλος συνθέτης
1779 - Πέθανε ο Άντον Ράφαελ Μενγκς, Γερμανός ζωγράφος
1786 - Ο Αλεξάντερ ΜακΝτόνελ μαζί με 500 Καθολικούς φεύγουν από τη Σκωτία για να εγκατασταθούν στο Οντάριο του Καναδά.
1798 – Γεννήθηκε ο Τζάκομο Λεοπάρντι, Ιταλός ποιητής
1821 - Ελληνική Επανάσταση του 1821 Ο Χουρσίτ Πασάς προβαίνει στη καταστροφή και σφαγές στους Καλαρρύτες και Συρράκο Ηπείρου.
1822 - Ελληνική Επανάσταση του 1821 Ήττα Ελλήνων από τους Τούρκους στη Πλάκα Σουλίου.
1840 - Πέθανε ο Λυσιέν Βοναπάρτης, Γάλλος πρίγκιπας
1850 - Ελλάδα Επί βασιλείας Όθωνα, το Οικουμενικό Πατριαρχείο αναγνωρίζει το Αυτοκέφαλο της Εκκλησίας της Ελλάδος.
1858 - Γεννήθηκε ο Τζορτζ Ουάσινγκτον Γκέταλς, Αμερικανός στρατιωτικός και μηχανικός
1861 - Πέθανε η Ελίζαμπεθ Μπάρετ Μπράουνινγκ, Αγγλίδα ποιήτρια
1868 - Γεννήθηκε ο Τζορτζ Χέιλ, Αμερικανός αστρονόμος
1874 -  Δημοσιεύεται στην εφημερίδα Καιροί άρθρο του Χαρίλαου Τρικούπη με τίτλο «Τις πταίει». Σε αυτό, ο Τρικούπης καταδεικνύει ως υπεύθυνο για την πολιτική κρίση που διέρχεται ο τόπος τον βασιλιά Γεώργιο Α'. Επίσης, σχολιάζει αρνητικά τις επιλογές του στο σχηματισμό κυβερνήσεων και ζητά να λαμβάνει υπόψη του κατά το σχηματισμό των κυβερνήσεων την Αρχή της Δεδηλωμένης.
1875 - Πέθανε ο Φερδινάνδος Α', αυτοκράτορας της Αυστρίας
1882 - Γεννήθηκε ο Φραντς Ζέλτε, Γερμανός πολιτικός των Ναζί
1886 - Γεννήθηκε ο Ρομπέρ Σουμάν, γάλλος πολιτικός, που διετέλεσε πρωθυπουργός της Γαλλίας και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, από τους εμπνευστές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Συμβουλίου της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ. (Θαν. 4/9/1963)
1895 - Πέθανε ο Τόμας Χάξλεϊ, αμερικανός βιολόγος, γνωστός και με το προσωνύμιο Μπουλντόγκ του Δαρβίνου, επειδή υποστήριξε με πάθος τη θεωρία περί εξέλιξης του Κάρολου Δαρβίνου. (Γεν. 4/5/1825) 
«Η γέννηση της επιστήμης σήμανε το θάνατο της δεισιδαιμονίας.»
«Η λαϊκή γνώμη εξαρτάται απ' την πολιτική καλλιέργεια των μαζών.»
«Η μόνη πίστη που είναι σωστή και κατανοητή είναι η πίστη για τη ζωή.»
«Η συνηθισμένη μοίρα των καινούριων αληθειών είναι ν' αρχίζουν σαν αιρέσεις και να τελειώνουν σαν προκαταλήψεις.»
«Πιστεύω πως το κράτος υπάρχει για να αναπτύξει τη ζωή των ατόμων και όχι τα άτομα να αναπτύξουν κράτος.»
«Το μέγεθος δεν είναι πλεονέκτημα και η έκταση δεν κάνει το έθνος.»
 1900 - Γεννήθηκε ο Αντουάν Ντε Σεν Εξιπερί, γάλλος πιλότος και συγγραφέας. (Θαν. 31/7/1944)1926: L'Aviateur (Ο αεροπόρος)1928: Courrier sud (Ο Ταχυδρόμος του Νότου)1931: Vol de nuit (Νυχτερινή Πτήση- Βραβείο Φεμίνα, τον ίδιο χρόνο) 1938: Terre des hommes (Γη των ανθρώπων)1942: Pilote de guerre (Πιλότος πολέμου)1943: Le Petit Prince (Ο Μικρός Πρίγκιπας) 1943: Lettre à un otage (Γράμμα σε έναν όμηρο)1948: Citadelle, δημοσίευση μετά θάνατον1982: Γραπτά του πολέμου 1939-1944, επιστολές, δημοσίευση μετά θάνατον
1907 - Πέθανε ο Κωνσταντίνος Βολανάκης, Έλληνας ζωγράφος
1908 -  Η σύνθεση του Μπέλα Μπάρτοκ 14 Μπαγκατέλες, έργο, 16, για πιάνο κάνει πρεμιέρα στο Βερολίνο.
1908 - Μακεδονικός Αγώνας, φονεύεται ο Φλωρινιώτης Μακεδονομάχος Χρ. Δούλης.
1920 - Ο ποδοσφαιρικός σύλλογος Madrid FC αλλάζει το όνομά τού σε Real (σημαίνει «βασιλική») προς τιμή του Ισπανού Βασιλιά Αλφόνσου ΙΓ'.
1925 - Γεννήθηκε ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, Ιταλός πολιτικός
1929 -  Γεννήθηκε Η Οριάνα Φαλάτσι, ιταλίδα δημοσιογράφος και συγγραφέας, γνωστή και από τη σχέση της με τον Αλέκο Παναγούλη. Μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου θεωρήθηκε ότι με τα γραπτά της δυσφημίζει το Ισλάμ. (Θαν. 15/9/2006)
1942 - Οι δυνάμεις του Άξονα υπό τον Ρόμελ, στην Β. Αφρική προελάυνουν ως το Ελ Αλαμέιν, 72 χιλιόμετρα από την Αλεξάνδρεια.
1948 - Γεννήθηκε ο Ίαν Πέις, Άγγλος μουσικός και παραγωγός (Deep Purple και Paice, Ashton & Lord)
1949 - Η Νότιος Αφρική επιβάλλει το Απαρτχάιντ, αρχίζοντας με την απαγόρευση των μικτών γάμων.
1949 - Τα ολλανδικά στρατεύματα αποχωρούν από την Τζακάρτα.
1950 -  Η ΕΣΣΔ διαμαρτύρεται για την απόφαση του ΟΗΕ να παρέμβει στη διένεξη μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας
1951 - Γεννήθηκε ο Ντον Ρόσα, Αμερικανός συγγραφέας και εικονογράφος
1951 - Πέθανε ο Αιμίλιος Βεάκης, Έλληνας ηθοποιός
1956 - Παντρεύονται η ηθοποιός Μέριλιν Μονρόε και ο θεατρικός συγγραφέας Άρθουρ Μίλερ. Ο γάμος τους θα κρατήσει πέντε χρόνια.
1957 - Γεννήθηκε ο Κουρμπανγκουλί Μπερντιμουχαμέντοφ, πρόεδρος του Τουρκμενιστάν
1958 - Γεννήθηκε ο Ντίτερ Άλτχαους, Γερμανός πολιτικός
1958- Κυπριακό Σε έκτροπα των Τουρκοκυπρίων φονεύεται στη Πάφο ο Αριστείδης Παπαδόπουλος.
1960 - Ανακοινώνεται η ανεξαρτησία του βελγικού Κονγκό παρουσία του βασιλιά του Βελγίου Μποντουέν.
1972 - Γεννήθηκε ο DJ Shadow, Αμερικανός τραγουδοποιός και παραγωγός
1973 -  Πραγματοποιείται εξέγερση στη Χιλή κατά του σοσιαλιστή Προέδρου Σαλβαδόρ Αλιέντε, από τα στρατεύματα που στήριζαν την Κυβέρνησή του.
1978 - Γεννήθηκε η Νικόλ Σέρζινγκερ, Αμερικανίδα τραγουδίστρια (Pussycat Dolls και Eden's Crush)
1986 - Η Αργεντινή κατακτά το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου στο Μεξικό κερδίζοντας στον τελικό τη Γερμανία με 3-2. Μεγάλος πρωταγωνιστής όλης της πορείας της ομάδας της Αργεντινής στο δρόμο προς την κατάκτηση του Μουντιάλ ο Ντιέγκο Μαραντόνα.
1996 - Ο Νετσμετίν Ερμπακάν γίνεται πρωθυπουργός της Τουρκίας.
2000 - Πέθανε ο Βιτόριο Γκάσμαν, Ιταλός ηθοποιός. "Πικρό ρύζι" (Riso Amaro), σκηνοθεσία ντε Σάντις, 1956."Πόλεμος και Ειρήνη" (War and Peace), σκηνοθεσία Κ. Βίντορ, 1956, γυρισμένη στο Χόλιγουντ."Ο κλέψας του κλέψαντος" (Soliti Ignoti), σκηνοθεσία Μ. Μονιτσέλι, 1958"Ο Μεγάλος Πόλεμος" (La Grande Guerra), σκηνοθεσία Μ. Μονιτσέλι, 1959"Ο Φανφαρόνος" (Il Sorpasso), σε σκηνοθεσία Ρ. Ρίζι, 1962"Ο Μπρανκαλεόνε στις Σταυροφορίες" (L' Armata Brancaleone), σκηνοθεσία Μ. Μονιτσέλι, 1966, εξ ου η προσωνυμία "Μπρανκαλεόνε"."Άρωμα γυναίκας" (Rofumo di donne), σε σκηνοθεσία Ντ. Ρίζι, 1974, θεωρείται η μεγαλύτερη επιτυχία σε ρόλο τυφλού στρατιωτικού."Είμαστε τόσο αγαπημένοι" (C' eravamo tanto amati), σε σκηνοθεσία Ε. Σκόλα, 1975"Η Ταράτσα" (La Tarrazza), σε σκηνοθεσία Ε. Σκόλα, 1980
2002 - Συλλαμβάνεται έπειτα από έκρηξη στον Πειραιά ο Σάββας Ξηρός. Αφετηρία για την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη».
2003 - Πέθανε η Κάθριν Χέπμπορν, Αμερικανίδα ηθοποιός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου