Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1171

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1171
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, όπου και αν υπάρχουν, είναι δικά μου.
Η ‘’ΔΩΔΕΚΑΔΑ’’ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
1.ΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη: Του έβαλε φωτιά μπροστά στα μάτια του κόσμου
2.Καψής: Στόχος να ανοίξει η ραδιοτηλεόραση σε 3 μήνες
3."Θα σου πω εγώ γιατί έκλεισε η ΕΡΤ"
5.Νέα εισοδηματικά όρια για δωρεάν εγγραφή σε παιδικούς σταθμούς
6.Τούρκος αθλητής χαρακτήρισε "σκυλιά" Έλληνες και Αρμένιους!
9.Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.
10.Το σπέρμα κάνει καλό στην υγεία και οι έρευνες το επιβεβαιώνουν
12.ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Δυσφημιστική χρήση στοιχείων του Συνδέσμου 71
 
     Μετά από πολλά αρνητικά σχόλια που έφτασαν στον Σύνδεσμό μας, για υποτιμητικό κείμενο που αναρτήθηκε σε κάποιον ιστότοπο με την επωνυμία "Σύνδεσμος 71" και ο οποίος στη συνέχεια παραπέμπει στον ιστότοπο "Σύνδεσμος Hellas" και αφορούσε και τον συμμαθητή μας Παναγιώτη Καράμπελα, σας γνωρίζουμε ότι οι ιστότοποι αυτοί ουδεμία σχέση έχουν με τον Σύνδεσμο της Τάξεώς μας (ΣΣΕ 71) και ότι το υποτιμητικό κείμενο σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει τις απόψεις του Συνδέσμου μας.
     Επιπλέον σας γνωρίζουμε ότι ο Σύνδεσμός μας δεν διαθέτει ακόμα ιστότοπο.
     Ο συμμαθητής μας Παναγιώτης Καράμπελας είναι γνωστός για την εντιμότητα, τον ακέραιο χαρακτήρα και τον επαγγελματισμό του.
     Είμαστε βέβαιοι ότι με τη γνώμη μας ταυτίζεται απόλυτα το σύνολο των συμμαθητών μας, αλλά και των συναδέλφων γενικότερα. Γνωρίζουμε δε, ότι κατά την θητεία του ως ΥΦΕΘΑ κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την προάσπιση και επίλυση των θεμάτων που απασχολούν τους ε.ε. και ε.α. συναδέλφους.

Με τιμή
Ιωάννης Τουρναβίτης
Πρόεδρος ΔΣ/ΣΣΕ 71

ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
1.ΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη: Του έβαλε φωτιά μπροστά στα μάτια του κόσμου
Την ξέρετε την Πλατεία Ναυαρίνου ?????? Όχι όπως την θυμάστε, αλλά όπως την έκαναν…
Το βράδυ, μόνο ΓΕΝΝΑΙΟΙ περνούν από εκεί.
 
http://www.ethnos.gr/
    Διασωληνωμένος στην Μονάδα Εγκαυμάτων του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται 32χρονος, ο οποίος υπέστη σοβαρά εγκαύματα από επίθεση, όταν άγνωστος τον περιέλουσε με εύφλεκτο υγρό και του έβαλε φωτιά.
    Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην πλατεία Ναβαρίνου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με μαρτυρίες περαστικών, οι δύο άνδρες, πιθανότατα τοξικομανείς, πριν το συμβάν είχαν έντονη λογομαχία.
    Το θύμα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αρχικά στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» και στη συνέχεια στο «Παπανικολάου». Όπως έγινε γνωστό φέρει εγκαύματα στο μεγαλύτερο μέρος του σώματος του.
    Ο δράστης αναζητείται.

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
2.Καψής: Στόχος να ανοίξει η ραδιοτηλεόραση σε 3 μήνες
 
 http://gr.news.yahoo.com
    «Πρώτος στόχος είναι να φύγει το μαύρο», ξεκαθάρισε ο αρμόδιος υφυπουργός για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση κ. Παντελής Καψής.
    «Στο επόμενο τρίμηνο πρέπει να έχει βγει στον αέρα η καινούργια ραδιοτηλεόραση, είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Καψής.
    Απαντώντας σε ερώτηση για το πότε θα συναντηθεί με τους εργαζόμενους, είπε «όσο πιο γρήγορα γίνεται».
ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟ, ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΚΙΤΡΙΝΟ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ.
 Ο κ. Καψής επεσήμανε ότι είναι νωρίς ακόμα για δηλώσεις, αλλά εξήγησε ότι έχει ήδη αρχίσει η προεργασία για να φύγει το «μαύρο» από τις οθόνες, όπως έχει ζητήσει και το ΣτΕ με την απόφασή του.
    Σχετικά με το ποια θα είναι η αρμοδιότητά του όταν θα έχει δημιουργηθεί η νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση, είπε ότι η δουλειά του θα είναι να διασφαλίζει την ποιότητά της.
    Κληθείς να σχολιάσει όσα έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της ΕΡΤ περί απώλειας 300 εκατ. ευρώ μέχρι στιγμής λόγω του «μαύρου» στις οθόνες, είπε ότι έχει ζητήσει να ενημερωθεί για το θέμα.

3."Θα σου πω εγώ γιατί έκλεισε η ΕΡΤ"
 
Parapolitika.gr
Το έστειλε ο Λάζαρος Μπερβερίδης
     Ένα πολύ καυστικό κείμενο ανέβασε στην προσωπική του σελίδα στο facebook , o δημοσιογράφος Δημήτρης Αλικάκος, όπως έζησε ο ίδιος την ΕΡΤ, καταλήγοντας στο συμπέρασματα πως την δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν την έκλεισε κανείς, αλλά πέθανε από τους αλλεπάλληλους βιασμούς όλων.
Το κείμενο του που κάνει το γύρο του διαδικτύου:
    "Θα σου πω εγώ τι ήταν η ΕΡΤ. Έτσι όπως την έζησα.
   Υπάρχει μια ξένη λέξη, γνωστή σε όλους: SOS.
   Ξέρεις τι σημαίνει αυτή η λέξη; Αμ δεν ξέρεις. Άκου.
   Κάθε βράδυ που γινόταν ο προγραμματισμός της επόμενης μέρας, δηλαδή ποια θέματα θα καλυφθούν (θα γίνουν ρεπορτάζ), υπήρχε δίπλα από κάποια θέματα η λέξη SOS. Ήταν το ΣΥΝΘΗΜΑΤΙΚΟ που χαρακτήριζε όχι τη σπουδαιότητα ενός θέματος, αλλά τη σπουδαιότητα αυτού που το έδινε. Ήταν τα λεγόμενα θέματα «παραγγελιές».
   Παράδειγμα: Ερχόταν ένα χαρτί π.χ. από τον Πρόεδρο της ΕΡΤ που έλεγε «να καλυφθεί αυτό το θέμα και να παίξει στο κεντρικό δελτίο». Τα θέματα παραγγελιές (SOS) ήταν συνήθως ΑΣΗΜΑΝΤΑ (αν ήταν σημαντικά τα είχε αξιολογήσει ήδη ο αρχισυντάκτης βάρδιας). Και όταν λέμε ασήμαντα ας βάλει ό,τι θέλει ο νους σας (από ασήμαντες κομματικές εκδηλώσεις, μέχρι Γιορτή του Μελιού στην Άνω Παναγιά). Από κει και πέρα τα πράγματα έπαιρναν το δρόμο τους. Το (ασήμαντο) SOS του προέδρου ήταν η απόλυτη εντολή στην ΕΡΤ. Κλαρίνο όλοι.
    Βέβαια ο Πρόεδρος ή ο Γενικός ή ο γνωστός παρουσιαστής δεν είχαν, τις περισσότερες φορές, άμεση σχέση με αυτό που ζητούσαν, αλλά ήταν παραγγελιές τρίτων (υπουργοί, βουλευτές, δήμαρχοι, επιχειρηματίες κοκ.). Θελήματα έκαναν οι άνθρωποι και δημόσιες σχέσεις.
    Δικαίωμα σε παραγγελιές (εκτός από τους παραπάνω) έφτασαν να έχουν κάτι απίθανοι τύποι: συνδικαλιστές, μεγαλοπαράγοντες, ακόμα και κομματικά στελέχη που απευθείας σήκωναν το τηλέφωνο και απαιτούσαν.
    Αυτό που έβλεπε ο τηλεθεατής στα δελτία ειδήσεων και στις ενημερωτικές εκπομπές ήταν σε μεγάλο βαθμό θέματα SOS. Έβλεπε ο πολίτης την παρουσίαση μιας έκθεσης ζωγραφικής και χαιρόταν ότι «η ΕΡΤ βρίσκεται κοντά στην τέχνη και τον πολιτισμό». Ο πολίτης όμως δεν έμαθε ποτέ γιατί παρουσιαζόταν αυτή η έκθεση και όχι κάποια άλλη. Αυτή η συναυλία και όχι κάποια άλλη. Αυτή η παρουσίαση βιβλίου και όχι κάποια άλλη. Αυτό το πολιτιστικό δρώμενο και όχι κάποιο άλλο. Αυτή η ομιλία βουλευτή και όχι κάποιου άλλου. Δεν έμαθε γιατί δεν ήξερε.
    Η επιλογή θεμάτων ήταν το αποτέλεσμα ενός παρασκηνίου γνωστού σε ΟΛΟΥΣ στην «δημόσια τηλεόραση». Κανείς δεν μιλούσε για τον απλούστατο λόγο ότι με αυτόν τον τρόπο όλοι έκαναν τη δουλειά τους. Και οι πάνω και οι κάτω.
    Η κεφαλή του συστήματος ήταν ο εκάστοτε υπουργός τύπου. Ήταν αυτός που επέλεγε τις διοικήσεις οι οποίες με τη σειρά τους έκαναν τα πάντα όχι μόνο να μην δυσαρεστήσουν αυτόν, αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Έπρεπε να κρατούν ισορροπίες γι’ αυτό και έτρεμαν τη γκρίνια (ή και τις καταγγελίες) των κομμάτων. Άλλωστε τα κόμματα συνομιλούσαν μαζί τους. Τους είχαν ανάγκη. Και εκείνοι εκείνα. Η φράση «το ΚΚΕ (ή το ΠΑΣΟΚ ή Ο ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ κοκ) θέλει συνεργείο» ήταν κλισέ στην αίθουσα σύνταξης. Αφού το κόμμα ήθελε τηλεοπτική κάλυψη, η δημοσιογραφική αξιολόγηση περίσσευε. Ποτέ άλλοτε ο δημοσιογράφος δεν ένιωσε πιο διακοσμητικός όσο στην ΕΡΤ. Αλλά, είπαμε, ο λαός έβλεπε την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του ποιητή κ. Ανύπαρκτου και αναφωνούσε: «να το σοβαρό κανάλι!».
    Κάποια στιγμή τόλμησα να βάλω μια σημαντική πολιτιστική εκδήλωση με θέμα τον Καβάφη.
Μόλις το είδε ο προϊστάμενος με κοίταξε έκπληκτος και ρώτησε: «ποιος έδωσε αυτό θέμα;».
«ΕΓΩ, γιατί αξιολόγησα ότι είναι σπουδαία εκδήλωση», του απάντησα.
«Καλά, αν βρούμε συνεργείο να πάμε». Συνεργείο βέβαια δεν βρέθηκε ποτέ. Γιατί το θέμα δεν ήταν SOS. Δεν είχε έρθει από ψηλά.
    Αυτή ήταν η κατάσταση στην ΕΡΤ. Οι παλιοί, αυτοί που δεν φοβούνται να μιλήσουν, έχουν να πουν πολλά. Ρωτήστε τους. Κάποτε ήρθε ένας νέος διευθυντής με όρεξη και πρόγραμμα να βάλει τάξη στην αταξία. Έτσι έλεγε. Την πρώτη μέρα της θητείας του καθώς ήταν σε εξέλιξη το δελτίο ειδήσεων, η πραγματική διοίκηση της ΕΡΤ (οι συνδικαλιστές-άλλη πληγή αυτή) του «έριξε μαύρο» (σταμάτησαν για λίγα δευτερόλεπτα την εκπομπή σήματος-μαύρο στην οθόνη). Ήταν το σήμα και η προειδοποίηση: «κουμάντο εδώ κάνουμε εμείς και κάτσε φρόνιμα». Και όντως έκατσε φρόνιμα. Βρείτε τον και ρωτήστε τον να σας τα πει.
    Όλοι ασέλγησαν στην ΕΡΤ. Η δημόσια τηλεόραση ξεκίνησε ως μια παρθένα κόρη, και στο τέλος κατάντησε πόρνη. Όλοι υπήρξαν πελάτες της.
    Την ΕΡΤ δεν την έκλεισε κανείς. ΠΕΘΑΝΕ. Από αλλεπάλληλους βιασμούς.
ΟΛΩΝ.
    Φώναζε η καημένη SOS, αλλά δεν την άκουγε κανείς"

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 
    Αντάλλαξαν πυρά με τους αστυνομικούς τα ξημερώματα της Κυριακής, στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από το μπλόκο στην ορεινή Ναυπακτία. Για μια ακόμη φορά κατάφεραν να ξεγλιστρήσουν σαν χέλια μέσα από τα χέρια των αστυνομικών οι Αλβανοί δραπέτες των φυλακών Τρικάλων! Και σε αυτή την περίπτωση, μάλιστα, δεν δίστασαν να κάνουν χρήση του βαρέος οπλισμού τους πυροβολώντας εναντίον  μιας ομάδας της Ο.Π.Κ.Ε.!
    Το νέο τετ α τετ έγινε γύρω στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής στην ορεινή Ναυπακτία, όταν οι αδίστακτοι δραπέτες που αναζητούσαν δίοδο διαφυγής μέσα από τον αστυνομικό κλοιό που κλείνει ασφυκτικά ολόγυρά τους έπεσαν σε μπλόκο της Ο.Π.Κ.Ε.. Οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν ότι πρόκειται γι’ αυτούς, όταν έσβησαν την μηχανή του αυτοκινήτου με το οποίο κινούνταν και έμειναν μέσα χωρίς να δίνουν καθαρό στόχο.
    Οι άνδρες της ομάδας τους κάλεσαν να πετάξουν τα όπλα και να παραδοθούν, αλλά ο Μάριον Κόλλα και οι συνεργοί του απάντησαν πυροβολώντας εναντίον τους, χωρίς όμως να τους πετύχουν καθώς οι αστυνομικοί είχαν καλυφθεί πίσω από τα δέντρα της περιοχής και απάντησαν στα πυρά. Ξαφνικά, όμως, το αυτοκίνητο των κακοποιών έκανε όπισθεν με ταχύτητα και με μια απότομη αναστροφή χάθηκε στο σκοτάδι, ενώ οι βαρυποινίτες εξακολουθούσαν να πυροβολούν!
    Οι αστυνομικοί σήμαναν συναγερμό και προσπάθησαν να ακολουθήσουν το όχημα, που δεν έχει διευκρινιστεί αν ήταν το μπλε Ford Focus το οποίο είχαν κλέψει οι δραπέτες από τους τρεις άνδρες της Ασφάλειας Λιβαδειάς στο Δίστομο μαζί με τον οπλισμό τους. Το έχασαν, όμως, και οι δυνάμεις που βρίσκονταν κοντά προσπάθησαν να εντοπίσουν την κατεύθυνση που ακολούθησε. Όλα δείχνουν ότι οι δράστες κινήθηκαν προς το μοναστήρι της Βαρνάκοβας και στην συγκεκριμένη περιοχή έφτασε κλιμάκιο της ΕΚΑΜ το οποίο προσπαθούσε να τους εντοπίσει, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
5.Νέα εισοδηματικά όρια για δωρεάν εγγραφή σε παιδικούς σταθμούς
 
http://www.ethnos.gr/
    «Μάχη» για μια θέση σε ιδιωτικούς και δημοτικούς βρεφονηπιακούς θα δώσουν και φέτος χιλιάδες δικαιούχους μητέρες που εντάσσονται στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, μέσω του οποίου φιλοξενούνται δωρεάν τα παιδιά τους στους σταθμούς.
    Αυστηρότερα προβλέπονται φέτος να είναι τα οικονομικά κριτήρια για το πρόγραμμα φιλοξενίας στους βρεφονηπιακούς σταθμούς
    Το επιδοτούμενο πρόγραμμα προβλέπει τη φιλοξενία συνολικά 60.000 παιδιών, καθώς έχουν εξασφαλιστεί 150 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο, σύμφωνα με εκτιμήσεις, αναμένεται να καταθέσουν αιτήσεις περισσότερες από 120.000 μητέρες.
    Η προκήρυξη για την έναρξη του προγράμματος ανακοινώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης (ΕΕΤΑΑ), σύμφωνα με την οποία, η υποβολή των αιτήσεων από τις μητέρες θα γίνεται από τις 25 Ιουλίου μέχρι τις 2 Αυγούστου ταχυδρομικά στην ΕΕΤΑΑ.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
6.Τούρκος αθλητής χαρακτήρισε "σκυλιά" Έλληνες και Αρμένιους!
 
Το έστειλε ο Φραγκούλης Φράγκος
    Το παραλήρημα του Τούρκου σημαιοφόρου στην έναρξη των Μεσογειακών Αγώνων, Ριζά Καγιάλπ, μέσω twitter έχει τινάξει στον αέρα την διοργάνωση.
    Ο χάλκινος Ολυμπιονίκης στην ελληνορωμαϊκή πάλη «επιτέθηκε» με «τιτιβίσματα» του κατά των Ελλήνων, των Αρμένιων αλλά και όλων όσων διαδήλωσαν το τελευταίο διάστημα στην Κωνσταντινούπολη Χαρακτήρισε τους συμπατριώτες του διαδηλωτές ως «γαμ…νους προδότες», ενώ στην αναφορά του για Έλληνες και Αρμένιους, έγραψε: «Ντροπή σας, που αφήσατε την πλατεία στους Αρμένιους και Έλληνες επιδρομείς. Ο Θεός θα καταδικάσει αυτά τα ακτιβιστικά σκυλιά»
    Κι ενώ, όπως ήταν φυσιολογικό, τα «τιτιβίσματα» αναπαράχθηκαν από τα ΜΜΕ, ο ίδιος ο Τούρκος αθλητής προσπάθησε να ρίξει τα πνεύματα σβήνοντας τα αρχικά του σχόλια και αναρτώντας νέα. Σε αυτά άφησε στην άκρη την αντιπάθεια του για τους Έλληνες, κάνοντας αναφορά μόνο στους «προδότες» Αρμένιους, όπως τους χαρακτήρισε.
    Μετά από απόφαση της Διεθνής Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, ο 24χρονος Ολυμπιονίκης αποβλήθηκε από την διοργάνωση, ενώ η Ολυμπιακή Επιτροπή της γειτονικής χώρας ετοιμάζει και βαριά τιμωρία για τον ίδιο.

ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )

ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ
 
http://greeknation.blogspot.gr
    Σε μικρή απόσταση από τα σύνορα Ιορδανίας – Συρίας- Ιράκ βρίσκονται τώρα εκατό τεθωρακισμένα άρματα, καθώς και μια μεγάλη ποσότητα όπλων και πυρομαχικών.
    Τα τανκς θα παραδοθούν στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό.
    Προς το παρόν, μέλη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού εκπαιδεύονται  στη χρήση των τεθωρακισμένων και των συστημάτων πυροβολικού.
    Μια πηγή δήλωσε: «Στη συριακή αντιπολίτευση θα παραδοθούν βαριά στρατιωτικά οχήματα τα οποία έχουν χορηγηθεί από ευρωπαϊκά και άλλα κράτη».
    Η A-Sharq al awsat προσθέτει ότι «ο βαρύς οπλισμός θα βελτιώσει τις επιθετικές δυνατότητες των ανταρτών».
    Πρόκειται για ένα κέντρο Logistics όπου εκπαιδεύονται  και υποστηρίζονται οι αντάρτες στην Ιορδανία, είναι μια πιθανή βάση της Πολεμικής Αεροπορίας του Πρίγκιπα Χασάν(
    Η βάση είχε δημιουργηθεί από τους Βρετανούς για  να φτιάξουν έναν αγωγό πετρελαίου από το Ιράκ προς τη Χάιφα. Η βάση βρίσκεται στα βόρειο-ανατολικά της Ιορδανίας σε ένα κακοτράχαλο μέρος. Τώρα είναι κέντρο της αμερικανικής στρατιωτικής δραστηριότητας στη Συρία.
    Βρίσκεται μόλις 50 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Συρίας και είναι πολύ δύσκολος ο έλεγχός της (αεροφωτογραφία). Τα όπλα μεταφέρονται στη Συρία από την πόλη Αλ Σάφα της Ιορδανίας, σημειώνει η πηγή.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 
    O αποχωρών υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, κατά την παράδοση του υπουργείου στον νέο υπουργό Δ.  Αβραμόπουλο έκανε ένα σύντομο απολογισμό του έργου του στο υπουργείο δίνοντας έμφαση στην προώθηση των εργασιών της τάφρου στον Έβρο, στα Αντισταθμιστικά Ωφελήματα, στη σύσφιξη των σχέσεων με το Ισραήλ ενώ για τις μειώσεις των μισθών στα στελέχη των ΕΔ είπε πως ,«απορροφήσαμε τους κραδασμούς άλλων υπουργείων».
    Καταλάβατε τώρα τι έγινε;
    Πλήρωσαν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία δεν μπορούν να απεργήσουν και να εκβιάσουν (οι δεδομένοι), τις ΜΗ μειώσεις των άλλων. Άνευ ντροπής...
Ευτυχείτε..... 

9.Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.
Δεν τον ξέρω τον άνθρωπο, κάποιοι τον ξέρετε καλύτερα.Ίσως είναι άριστος.
Όμως, μια φορά και έναν καιρό, έλεγαν ότι
‘’Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΡΕΤΗ ΜΟΝΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑΡΕΤΗ’’.
Δυστυχώς, τίποτα δεν αλλάζει σε αυτό τον τόπο.
    Νέος Πρόεδρος του ΜΤΣ  επελέγη ο Αντιστράτηγος εα Σιδηρόπουλος Μ.,πρώην Διευθυντής Οικονομικού και αδελφός του νυν Διευθυντού Οικονομικού/ΓΕΣ Υποστράτηγου Σιδηροπούλου ,ο οποίος ως γνωστον είναι ο σύζυγος της Βουλευτού της ΝΔ κυρίας Παπακώστα.
     Άλλοι κατάλληλοι Αξιωματικοί Οικονομικού δεν υπάρχουν;

ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ
10.Το σπέρμα κάνει καλό στην υγεία και οι έρευνες το επιβεβαιώνουν
    Διαβάστε τι βρήκαν οι επιστήμονες.
    Μερικούς επιπλέον λόγους για να κάνουν περισσότερο σεξ έχουν οι γυναίκες μετά από νέα επιστημονική έρευνα που αποδεικνύει πόσo καλό κάνει στον γυναικείο οργανισμό το σπέρμα.
    Μόλις ένα μόριο σπέρματος είναι ικανό να μεταλλάξει μια σειρά γυναικείων γονιδίων, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα, βελτιώνοντας την όραση, αυξάνοντας τη γονιμότητα, αλλά και αλλάζοντας τις συνήθειες ύπνου και διατροφής.
    Αν και σε πρώτη φάση τα αποτελέσματα επιβεβαιώθηκαν στις μύγες, οι επιστήμονες του University of East Anglia θεωρούν ότι πολλά από αυτά ισχύουν και για τους ανθρώπους, και συγκεκριμένα τις γυναίκες.
    Οι έρευνές τους εστίασαν σε μια πρωτεΐνη που υπάρχει στα σπερματοζωάρια, γνωστή και ως «πεπτίδιο του σεξ», η οποία επιφέρει αλλαγές και αντιδράσεις σε μια σειρά γονιδίων, οι οποίες γίνονται αντιληπτές σε διαφορετικούς χρόνους και διάφορα σημεία του σώματος μετά τη σεξουαλική επαφή.«Εξετάσαμε τα αποτελέσματα μιας αινιγματικής πρωτεΐνης του σπέρματος και ανακαλύψαμε σημαντικές μεταβολές σε γονίδια που συνδέονται με την ανάπτυξη των ωαρίων, την πρόωρη εμβρυογένεση, την ανοσία, τη συμπεριφορά και παραδόξως τα μονοπάτια της όρασης» εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας Τρέισι Τσάπμαν, χαρακτηρίζοντας την εν λόγω πρωτεΐνη «μέγα ρυθμιστή», καθώς χαρίζει στα αρσενικά επιρροή πάνω στη συμπεριφορά και το αναπαραγωγικό σύστημα των θηλυκών.

ΣΚΑΝΔΑΛΑΚΙ, ΣΚΑΝΔΑΛΟ, ΣΚΑΝΔΑΛΑΡΑ
e-reportaz.gr
defencenet.gr
    Στη φυλακή οδηγήθηκε η εφοριακός της λίστας Λαγκάρντ η οποία πρωταγωνίστησε στο μεγάλο πάρτι του παράνομου ΦΠΑ της Θεσσαλονίκης. Την περασμένη εβδομάδα, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης έριξε «καμπάνες» στις Μαρία Στογιάννου, Βάγια Παπακώστα και Ελένη Τσέπη,( όνομα και πράμμα  ) οι οποίες καταδικάστηκαν για απιστία στην υπηρεσία, προκαλώντας, όπως απεφάνθη το δικαστήριο, στο ελληνικό Δημόσιο ζημιά που υπερβαίνει τα 200 εκατομμύρια ευρώ!
    Συγκεκριμένα, η κυρία Στογιάνου -της οποίας το όνομα φιγουράρει και στη λίστα Λαγκάρντ- καταδικάστηκε σε 11 χρόνια κάθειρξη και μεταφέρθηκε στη φυλακή. Σε ό,τι αφορά τις κ.κ. Παπακώστα και Τσέπη καταδικάστηκαν αμφότερες σε πέντε χρόνια φυλάκιση, με την ποινή της κυρίας Τσέπη όμως να είναι εξαγοράσιμη.
Καταθέσεις-μαμούθ .
    Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι όσον αφορά στην κυρία Στογιάνου, πρόκειται για τον άνθρωπο που, σύμφωνα με καταγγελία του νούμερο ένα οφειλέτη του Δημοσίου Νίκου Κασιμάτη, στις 19 Μαρτίου 2013 είχε συναντηθεί με τον συνήγορο πρώην συναδέλφου της κ Χρήστο Μαρκογιαννάκη.
    Θυμίζουμε ότι εντολέας του κ. Μαρκογιαννάκη είναι η πρώην εφοριακός κυρία Αντωνία Καρακουλάκη η οποία διαβιεί στις φυλακές Διαβατών καθώς έχει καταδικαστεί σε 40 χρόνια κάθειρξη.
    Το όνομα της κα Στογιάννου βρίσκεται στη λίστα Λαγκάρντ με καταθέσεις 2.2 εκατομμυρίων ευρώ! Το ποσό αυτό, θεωρείται, απίθανο να το έχει αποκτήσει από τις νόμιμες απολαβές της.
Το υπόμνημα Κασιμάτη .
    Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγους μήνες ο Νίκος Κασιμάτης είχε καταθέσει υπόμνημα-φωτιά στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Σε αυτό ανέφερε ότι η εντολέας του κ. Μαρκογιαννάκη (η κα Καρακουλάκη) είχε «προνομιακή μεταχείριση» από την πολιτική εξουσία καθώς και ότι –μεταξύ άλλων- υπηρέτησε στο γραφείο του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου στη Θεσσαλονίκη.
    Ο πρώην λογιστής στρέφεται και εναντίον του προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής της Λίστας Λαγκάρντ, κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη καθώς αποκαλύπτει ότι μιας δίκης της εντολέως του στις 19 Μαρτίου 2013, εκείνος είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με την πρώην εφοριακό Μαρία Στογιάννου!
    Παράλληλα στο υπόμνημα επισημαίνεται ότι ως μάρτυρας υπεράσπισης της κας Καρακουλάκη καταθέτει ο πρώην εφοριακός Διογένης Τσαχειρίδης ο οποίος «είναι εγγεγραμμένος επίσης στη λίστα Λαγκάρντ με καταθέσεις 1.2 εκατ. ευρώ».

ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
12.ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
1162 – Πέθανε ο Εύδης Β', δούκας της Βουργουνδίας
1462 – Γεννήθηκε ο Λουδοβίκος ΙΒ', βασιλιάς της Γαλλίας
1550 – Γεννήθηκε ο Κάρολος Θ', βασιλιάς της Γαλλίας
1574 – Πέθανε ο Τζόρτζιο Βαζάρι, Ιταλός ζωγράφος, αρχιτέκτονας και συγγραφέας
1638 – Κατά διαταγή του Σουλτάνου Μουράτ Δ΄ αποκεφαλίζεται στην Κωνσταντινούπολη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κύριλλος Λούκαρης.
1759 – Στον Καναδά, οι Βρετανοί υπό τον Τζον Γουλφ αρχίζουν την πολιορκία του Κεμπέκ.
1821Ελληνική Επανάσταση: Οι Τούρκοι σφάζουν μοναχούς της Μονής Τομπλού και Έλληνες χωρικούς στη Σητεία.
1822Ελληνική Επανάσταση: Ο Κυριακούλης Μαυρομιχάλης, επικεφαλής μικρής δύναμης Μανιατών, και ο Ιωάννης Ραζηκότσικας με Μεσολογγίτες (όλοι μαζί περίπου 600 άνδρες) αποβιβάζονται στις Ηπειρωτικές ακτές, με σκοπό να ενισχύσουν τους στενά πολιορκημένους στην Κιάφα Σουλιώτες
1831 - Πέθανε η Σοφί Ζερμαίν, Γάλλος μαθηματικός
1844 – Ο Τζόζεφ Σμιθ, ιδρυτής της Εκκλησίας των Μορμόνων, λυντσαρίστηκε μέχρι θανάτου σε φυλακή της Καρθαγένης στο Ιλινόις.
1850 – Γεννήθηκε ο Λευκάδιος Χερν, Έλληνας συγγραφέας
1880 – Γεννήθηκε η Έλεν Κέλερ, Αμερικανίδα ακτιβίστρια και συγγραφέας"Το ημερολόγιο της Έλεν Κέλερ", "Η ιστορία της ζωής μου", "Απαισιοδοξία", "Η θρησκεία μου", "Ειρηνικό βραδινό".
1905 – Ξεσπάει ανταρσία στο ρωσικό πολεμικό πλοίο Ποτέμκιν. Το πολεμικό πλοίο Πρίγκιπας Ποτιόμκιν της Ταυρίδας (ρωσικά: Князь Потёмкин-Таврический), γνωστό παγκοσμίως ως Θωρηκτό Ποτέμκιν, ήταν θωρηκτό της Ρωσικής Αυτοκρατορίας, υπαγόμενο στο στόλο της Μαύρης Θάλασσας.Το Ποτέμκιν έγινε γνωστό τον Ιούνιο του 1905, όταν το κατώτερο πλήρωμα στασίασε εναντίον των αξιωματικών, ύψωσε κόκκινη σημαία και αγκυροβόλησε στα ανοιχτά της Οδησσού, καλώντας τους ναυτικούς των υπόλοιπων πλοίων και τους πολίτες σε γενικευμένο ξεσηκωμό εναντίον του τσάρου. Αν και τελικά η εξέγερση έληξε άδοξα με τη φυγή των στασιαστών στη Ρουμανία, ο απόηχός της υπήρξε μεγάλος τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, σε βαθμό που θεωρείται προάγγελος της Επανάστασης του 1917.

1906Μακεδονικός Αγώνας: φονεύεται στην Δράμα ο Μακεδονομάχος Ηλ. Γεωργίου, καταγόμενος από το Μοναστήρι.
1912 -  Με την εγκύκλιο 1262/9890 «Περί εξομοιώσεως των γυμναστών προς τους λοιπούς λειτουργούς μέσης εκπαιδεύσεως» επιχειρείται η αύξηση του κύρους της γυμναστικής, αφού σύμφωνα με τον Ιωάννη Χρυσάφη ούτε 500 μαθητές από τους 30.000 δεν πηγαίνουν στα γυμναστήρια.
1913Β΄ Βαλκανικός Πόλεμος: Απελευθέρωση του Σιδηροκάστρου από τον ελληνικό στρατό και αποχώρηση των βουλγαρικών στρατευμάτων. - Ναυτική μοίρα με επικεφαλής τον ναύαρχο Παύλο Κουντουριώτη ελλιμενίζεται στην Καβάλα, απελευθερώνοντας την πόλη από τη βουλγαρική κατοχή.
1914Βόρεια Ήπειρος: Οι Βορειοηπειρώτες απελευθερώνουν τη Νικολίτση.
1921Μικρασιατική Εκστρατεία: Έναρξη επιχειρήσεων μεγάλης κλίμακας από το σύνολο της Στρατιάς Μικράς Ασίας.
1929 -  Ιδρύεται η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας, με σύμβαση μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος «Περί συστάσεως και λειτουργίας της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος», η οποία κυρώθηκε με το Νόμο 4332/1929.
1944 - Πέθανε ο Μίλαν Χότζα, Σλοβάκος πολιτικός
1946 – Στη διάσκεψη των υπουργών εξωτερικών των νικητών του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, στο Παρίσι αποφασίζεται η παραχώρηση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα, η οποία επικυρώνεται το επόμενο έτος με ελληνοϊταλικό σύμφωνο.
1947 - Το ΚΚΕ ανακοινώνει κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του Γαλλικού Κομουνιστικού Κόμματος στο Στρασβούργο τη δημιουργία «προσωρινής δημοκρατική κυβέρνησης» στα βουνά.
1947 - Γεννήθηκε ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, έλληνας αθλητής του στίβου και πολιτικός με το κόμμα της ΝΔ.
1951 - Πέθανε ο Κωνσταντίνος Σισμάνογλου, μεγαλοεπιχειρηματίας από την Κωνσταντινούπολη. (Σισμανόγλειο) (Γεν. 1857)
1954 – Ανακοινώνεται η έναρξη λειτουργίας του πρώτου σταθμού πυρηνικής ενέργειας στο κόσμο, στην ΕΣΣΔ.
1977 – Η Γαλλία παραχωρεί ανεξαρτησία στο Τζιμπουτί.
1995 – Ο Χαμάντ μπιν Χαλίφα, Πρίγκιπας Διάδοχος του Θρόνου του Κατάρ, ανατρέπει τον πατέρα του με αναίμακτο πραξικόπημα.
1999 – Πέθανε ο Γεώργιος Παπαδόπουλος, στρατιωτικός, πρωτεργάτης της χούντας των συνταγματαρχών το 1967. (Γεν. 5/5/1919)
2001 – Πέθανε ο Τζακ Λέμον, Αμερικανός ηθοποιός Πρωταγωνίστησε σε θρυλικές ταινίες όπως το Μερικοί το Προτιμούν Καυτό, Η Γκαρσονιέρα, Ίρμα Αγάπη μου, Ένα Παράξενο Ζευγάρι, και Το Σύνδρομο της Κίνας.
2009 – Πέθανε ο Σπύρος Καλογήρου, Έλληνας ηθοποιόςΟ αγαπητικός της βοσκοπούλας (1955)Έγκλημα στο Κολωνάκι (1959)Μανταλένα (1960) Είμαι αθώος - Υπόθεση Ντρέυφους (1960) Ο δολοφόνος αγαπούσε πολύ (1960) Η Αθήνα τη νύχτα (1962) Εξομολογήσεις μιας μητέρας (1962) Ψηλά τα χέρια, Χίτλερ (1962) Αμόκ (1963)Λόλα (1964, κλασική η ατάκα του "Πολλά τα λεφτά Άρη")Αδίστακτοι (1965) Κατηγορώ τους ανθρώπους (1966) Στεφανία (1966) Τζίμης ο τίγρης (1966) 5.000 ψέματα (1966) Κοντσέρτο για πολυβόλα (1967) Άγρια πάθη (1967) Τρούμπα '67 (1967) Πυρετός στην άσφαλτο (1967) Αγάπη και αίμα (1968) Η νεράιδα και το παλικάρι (1969) Το ανθρωπάκι (1969) Το θύμα (1969) Πεθαίνω κάθε ξημέρωμα (1969)Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά (1969) Ορατότης Μηδέν (1970) Υπολοχαγός Νατάσσα (1970) .... Ένα αστείο κορίτσι (1970) Ο Αστραπόγιαννος (1970) Ο κατεργάρης (1971) Η κόρη του ήλιου (1971) Σ' αγαπώ (1971)Κατάχρησις εξουσίας (1971) Εσχάτη προδοσία (1971) Ο επαναστάτης ποπολάρος (1971) Η Μαρία της σιωπής (1973)Στον αστερισμό της Παρθένου (1973)Η δίκη των δικαστών (1974) Ο κατάδικος (1975) Ο άνθρωπος με το γαρίφαλο (1980) Τα τσακάλια (1981) .... Το κόκκινο τρένο (1982) Έλα να γυμνωθούμε, ντάρλινγκ (1984) Αγκαλίτσας: ένα εξαγόμενο κορόιδο (1985) Κλεφτρόνι και τζέντλεμαν (1986) Ο καβαλάρης των FM στέρεο (1986) .... Ο γυφτοαριστοκράτης (1987) Παλικάρι στα θρανία (1988) I love you Μήτσο (1988) Ο τελευταίος πειρασμός του Μήτσου (1989) Υπέρ επείγον (1989) Η εκδίκηση του πατέρα (1990) Ο εραστής(1990)...Ο καλύτερός μου φίλος (2001) Στάκαμαν (2001) Η Λίζα και όλοι οι άλλοι (2003)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου