Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1157

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1157
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, όπου και αν υπάρχουν, είναι δικά μου.
Η ‘’ΔΩΔΕΚΑΔΑ’’ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
1.ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ;
2.εκδήλωση-μνημόσυνο στο παρατηρητήριο της μάχης  Κιλκίς –Λαχανά
3.Κυβέρνηση: Γιατί κλείσαμε την ΕΡΤ
4.Τώρα τους έπιασε ο πόνος για την ΕΡΤ;
5.Το ποίημα του ... αριστερού που χαλάει κόσμο στα social media
6.Κοιμήθηκε στο πληκτρολόγιο και μετέφερε 222 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό!
7.«Ασέλγεια» του Υπουργείου Οικονομικών επί του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
8.Μέγα λάθος η κομματική επέμβαση στις Ένοπλες Δυνάμεις
9.«Δεν θα θυσιαστούν οι επαγγελματίες οπλίτες στο βωμό της τρόικας»
10.H διαφωνία του Κόρακα με τον Τεισία
11.ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
12. ΣΟΦΟΛΟΓΑ

ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
1.ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ;
Ε Τ Α Ι Ρ Ε Ι Α    Μ Α Κ Ε Δ Ο Ν Ι Κ Ω Ν    Σ Π Ο Υ Δ Ω Ν
ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ 4, 546 21 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΤΗΛ: 2310 271-195, 270-972, FAX: 2310 271- 501
e-mail: ems@ems.gr site: www.ems.gr
Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Θεσσαλονίκης Χρήστος Μάτης απευθύνει δημόσια την επιταγή του «η Ε.Μ.Σ. να επιστρέψει αμέσως στο δημόσιο την περιουσία της».
(http://www.zougla.gr/apopseis/article/dorites-ke-mpataktsides-apenanti-apo-to-lefkopirgo#.
UanR4-nKBQ8.facebook)
Την παραπάνω ‘’επιταγή’’ σας την κοινοποιώ σαν ανεξάρτητο συνημμένο
      Ωστόσο, δύναται εύκολα να πληροφορηθεί ότι:
            1. Προς το παρόν η Ελλάδα δεν υπόκειται σε σοβιετικό καθεστώς.
            2. Την Ελληνική Δημοκρατία διέπουν το Σύνταγμα, οι Νόμοι, το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και οι Διεθνείς Συνθήκες.
             3. Το Δίκαιο απονέμει αποκλειστικά η Δικαιοσύνη που πάντοτε δικαίωσε την Ε.Μ.Σ.
            4. Μεγάλοι Ευεργέτες της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών είναι οι Πρωθυπουργοί Κωνσταντίνος Τσαλδάρης, Θεμιστοκλής Σοφούλης, Νικόλαος Πλαστήρας, Σοφοκλής Βενιζέλος, Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής, Γεώργιος Παπανδρέου και Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Οι Πρωθυπουργοί της Ελλάδος αδιάλειπτα γνωρίζουν καλύτερα παντός άλλου την αποστολή και το έργο της Ε.Μ.Σ. την οποία εμπράκτως τίμησαν επίσης οι επόμενοι Πρωθυπουργοί Κώστας Αλ. Καραμανλής, Γιώργος Α. Παπανδρέου και Αντώνης Κ. Σαμαράς καθώς και όλοι οι Αρχηγοί του Κράτους.
              5. Κάθε φορολογούμενος, όπως η Ε.Μ.Σ., δικαιούται να γνωρίζει ποιοι, πόσοι, για ποιον σκοπό και για ποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα εισπράττουν τους φόρους του.
              6. Την οικονομική διαχείριση της Ε.Μ.Σ. ελέγχουν και εγκρίνουν όλες οι αρμόδιες φορολογικές αρχές, η Διεύθυνση Εθνικών Κληροδοτημάτων του υπουργείου Οικονομικών, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης και η Γενική Συνέλευση των εταίρων οι οποίοι σήμερα είναι 816 επιφανείς Θεσσαλονικείς πολίτες.
              7. Εταίροι της Ε.Μ.Σ. σήμερα είναι ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Αλ. Καραμανλής, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καθηγητής Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Μακεδονίας- Θράκης Θόδωρος Καράογλου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο Δήμαρχος Πανοράματος Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, οι Πρόεδροι του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Τσάμης, της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών καθηγητής Θεόδωρος Δαρδαβέσης και της ΧΑΝΘ Γιάννης Σωσσίδης, βουλευτές, αντιδήμαρχοι, επίτιμοι Πρόξενοι, επτά αντεπιστέλλοντα μέλη της Ακαδημίας Αθηνών, διακόσιοι τουλάχιστον καθηγητές Πανεπιστημίων, δεκάδες ενεργοί επιχειρηματίες και επιστήμονες όλων των κλάδων, νέοι ερευνητές και διδάκτορες Ιστορίας και πρώην ανώτατοι κρατικοί λειτουργοί, δικαστικοί και στρατιωτικοί οι οποίοι συγκροτούν σωματείο ιδιωτικού δικαίου από το έτος 1939.
               8. Χωρίς καμιάν απολύτως κρατική επιχορήγηση η Ε.Μ.Σ. τα τελευταία τέσσερα χρόνια 2010-2013 ολοκλήρωσε και κυκλοφόρησε τριαντατρείς επιστημονικές μελέτες της αναφερόμενες αποκλειστικά στη Μακεδονία και στο Μακεδονικό. Όλες οι εκδόσεις της αναρτώνται στην ιστοσελίδα της www.ems.gr που κάθε μήνα δέχεται 2.500 έως 3.200 επισκέψεις από 36 έως 42 ξένες χώρες. Επίσης αποστέλλονται δωρεάν σε όλες τις σημαντικές Βιβλιοθήκες, στα Πανεπιστήμια και στα Επιστημονικά Ιδρύματα της χώρας καθώς επίσης σε δεκάδες Δήμους, Μητροπόλεις, Οργανώσεις και Σχολεία της Μακεδονίας. Από τον Ιανουάριο 2010 μέχρι τον Μάιο 2013 η Ε.Μ.Σ. δώρισε 9.353 βιβλία της σε 584 συλλογικούς αποδέκτες.
               9. Η Ε.Μ.Σ. συνεργάζεται με τα Κρατικά Αρχεία της Αλβανίας, της Βουλγαρίας, της Γερμανίας, της Σερβίας , της Ελλάδος και της Τουρκίας, τα οποία ερευνούν επί τόπου επιστήμονές της. Κυκλοφόρησε κοινές δίγλωσσες εκδόσεις της με τα Κρατικά Αρχεία της Βουλγαρίας και της Σερβίας και με τα Αρχεία των Υπουργείων Εξωτερικών της Σερβικής Δημοκρατίας και, στα Ελληνικά, με της Ελλάδος.
             10. Η Ε.Μ.Σ. αφιερώνει στα Εκατό Χρόνια 1912-2012 δεκαεπτά ειδικές μελέτες της. Οργάνωσε και παρουσίασε στην Πινακοθήκη της την έκθεση Οι Βαλκανικοί Πόλεμοι βήμα-βήμα σε εικόνες με ανέκδοτες φωτογραφίες, δημοσιεύματα και τεκμήρια του Έπους. Την έκθεσή της επισκέφθηκαν διαδοχικά, από τον Οκτώβριο 2012 έως σήμερα, δεκάδες χιλιάδες πολίτες και μαθητές της Θεσσαλονίκης και των μακεδονικών πόλεων που την φιλοξένησαν: Πολύκαστρο, Γουμένισσα, Αξιούπολη, Εύρωπος, Καστοριά, Καβάλα, Σέρρες, Νιγρίτα, Σιδηρόκαστρο και Κιλκίς. Ακολουθεί η Δράμα. Προηγήθηκε ο Πειραιάς. Το υλικό προσέφεραν δέκα συλλέκτες και Ιδρύματα.
             11. Η εφημερίδα Η Καθημερινή της Κυριακής προσέφερε σε 120.000 αναγνώστες της τη συλλογική επιστημονική μελέτη της Ε.Μ.Σ. Μέρες Ελευθερίας, Οι Βαλκανικοί Πόλεμοι σε τρία αλλεπάλληλα πολυτελή τεύχη τον Μάρτιο και Απρίλιο 2012.
              12. Τα τελευταία επτά έτη 2006-2013 η Ε.Μ.Σ. προσέφερε υποτροφίες συνολικού ύψους 154.000 ευρώ σε 52 γλωσσομαθείς μεταπτυχιακούς φοιτητές της Ιστορίας οι οποίοι στελεχώνουν το Επιστημονικό Ηλεκτρονικό Κέντρο «Ιωάννης Μανδύλας» υπό την επίβλεψη εταίρων μας καθηγητών της Ελληνικής και της Βαλκανικής Ιστορίας.
               13. Το έμμισθο προσωπικό της Ε.Μ.Σ. ανέρχεται σε 14 άτομα με πολυμελείς οικογένειες. Ούτε δεκάρα λαμβάνουν τα μέλη του Δ.Σ. και των επιστημονικών επιτροπών, οι επιβλέποντες καθηγητές και οι συντάκτες των εμβληματικών επιστημονικών περιοδικών επιθεωρήσεων Μακεδονικά και Ελληνικά. Επιφανείς επιστήμονες προσφέρουν δωρεάν προς έκδοση τα μνημειώδη συγγράμματά τους.
               14. Η Βιβλιοθήκη της Ε.Μ.Σ. διαθέτει 75.000 τόμους, είναι η μεγαλύτερη της χώρας σε θέματα της Μακεδονίας και διασυνδέεται διεθνώς με άρτιο ηλεκτρονικό δίκτυο.
    Με αυτά τα δεδομένα η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών αποτελεί το ισχυρότερο επιστημονικό κέντρο της Ελλάδος με εξειδίκευση το Μακεδονικό, την ιστορική ταυτότητα των Ελλήνων Μακεδόνων και τα Βαλκάνια. Θα παραμείνει εσαεί.
Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
2.εκδήλωση-μνημόσυνο στο παρατηρητήριο της μάχης  Κιλκίς -Λαχανά
     Θα πραγματοποιηθεί και φέτος στις 19.6.2013 και από 1945΄-2045΄ώρα     η εκδήλωση-μνημόσυνο στο παρατηρητήριο της μάχης  Κιλκίς -Λαχανά(Ύψ. Καμήλα).
     Το λεπτομερές πρόγραμμα,  το οποίο κοινοποιείται σε σύγκριση με το περυσινό είναι  αρκετά βελτιωμένο και ως προς τον χρόνο της αναβάσεως και τη διάρκεια της εκδηλώσεως.
     Παρακαλούμε απαντήστε στο e-mail, διότι πρέπει να γίνουν οι απαραίτητοι συντονισμοί, να γνωρίζουμε  τους συμμετασχόντες και  εάν υπάρχει σχετικό ενδιαφέρον.
     Δηλώσεις συμμετοχής στον Λάζαρο Μπερβερίδη ( τηλ.2310 446433 ε-μαιηλ  lmperveridis@cyta.gr )
     Την εκδήλωση θα πραγματοποιήσουν
ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αξ/κών Πεζικού/Π.Κ.Μ και
ο Σύνδεσμος Καταδρομέων και Ιερολοχιτών Μακεδονίας.
     Ελπίζουμε να έχουμε  τ/ο κάλυψη από τον Τ/Ο  Σταθμό  4Ε όπως και πέρυσι. 
Πρόγραμμα –οδηγίες
Για την εκδήλωση-μνημόσυνο  στο Παρατηρητήριο  της Μάχης  Κιλκίς – Λαχανά
(  Ύψωμα Καμήλα   19 Ιουνίου/13 και ώρα 1945-2045)
 Κίνηση με Ι.Χ.Ε οχήματα κατόπιν συντονισμού μέχρι το νεκροταφείον  του   Χωρίου  Κριθιά του Λαγκαδά. Από το  νεκροταφείο θα προωθηθούμε  με λίγα Ι.Χ.Ε  οχήματα μέχρι τα ριζά του υψώματος. ΠΡΟΣΟΧΗ σταθμεύουμε εκτός δρόμου. Στο δρομολόγιο νεκροταφείο  χ. Κριθιά- Παρατηρητήριο πρέπει ο δρόμος να είναι ανοικτός για να κινείται όχημα 4χ4 προς κάλυψη εξαιρετικών αναγκών .
Εκείθεν  πορεία και ανάβαση στο παρατηρητήριο  Ύψωμα Καμήλα  πεζή. (εκτιμώμενος χρόνος πορείας  30 έως 50 λεπτά).
Πέρας αφίξεως στο παρατηρητήριο η 1930 .
Τέλεση τελετής ( Χαιρετισμοί-αναφορά στην ομώνυμη μάχη-αναφορά στους πεσόντας Διοικητάς  Συνταγμάτων και Ταγμάτων Πεζικου στη Μάχη Κιλκίς- Λαχανά – μνημόσυνο ,τη υπερμάχω Στρατηγώ- σιγή  ενός λεπτού- Εθνικός ύμνος) .
Πέρας Τελετής  2045.
Χρήσιμος εξοπλισμός για την πορεία –ανάβαση:
Yποδήματα αναπαύσεως.
 Ένα εφεδρικό φανελάκι.
Καλοκαιρινό ελαφρό  μπουφάν.
Κάλυμμα κεφαλής.
Υδροδοχείον πλήρες ύδατος ή κρύου τείου.
Ποιμενικό ή ορειβατικό μπαστούνι
Παρατηρήσεις:
 Μας χρειάζεται   ένα όχημα 4χ4. Όποιος μπορεί να βοηθήσει.
Μπορούν να συμμετάσχουν  και συνάδελφοι άλλων  όπλων και σωμάτων όπως και άλλα φιλικά μας πρόσωπα.
Ο  πρόεδρος  του Π.Σ.Α.Π/Π.Κ.Μ  Αντιστράτηγος   ε.α Ηλίας  Αγρόδημος                                     

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
3.Κυβέρνηση: Γιατί κλείσαμε την ΕΡΤ
ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΕΙ, ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ. ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ ?
ProtoThema.gr
    Απόψε μετά το τέλος του προγράμματος πέφτει το σήμα - Θα επαναλειτουργήσει το συντομότερο στα πρότυπα των ξένων δημοσίων τηλεοράσεων - Ολοι οι εργαζόμενοι απολύονται και θα αποζημιωθούν - Μέχρι να επαναλειτουργήσει οι πολίτες δεν θα πληρώνουν το ειδικό τέλος
    Διαβάστε το πλήρες κείμενο της δήλωσης του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Σίμου Κεδίκογλου για το κλείσιμο της ΕΡΤ:
«Σε μια περίοδο που ο Ελληνικός λαός υφίσταται θυσίες, δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις ή για δισταγμούς. Όπως δεν υπάρχουν περιθώρια ανοχής για «ιερές αγελάδες» που παραμένουν άθικτες, όταν επιβάλλονται περικοπές παντού.
Όταν πρέπει να τελειώνουμε με τα ελλείμματα και να βγούμε από την κρίση, δεν μπορούμε να ανεχόμαστε θύλακες αδιαφάνειας και δημόσιας σπατάλης.
Η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, η ΕΡΤ, είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης.
Κι αυτό τελειώνει σήμερα…
Την ΕΡΤ την πληρώνει ο Ελληνικός λαός με το χαράτσι στους λογαριασμούς ηλεκτρικού: γύρω στα 300 εκατομμύρια το χρόνο! Έχει τριπλάσιο ως επταπλάσιο κόστος από άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς και τετραπλάσιο ως εξαπλάσιο προσωπικό για πολύ μικρή τηλεθέαση: τη μισή σχεδόν και για τα τρία δημόσια κανάλια μαζί, απ’ όση ένα μέσο εμπορικό κανάλι.
Έχει τεράστια περιουσία, η οποία παραμένει αδρανής, αν δεν λεηλατείται υπέρ του ανταγωνισμού.
Έχει καθεστώς αδιαφάνειας στη διαχείρισή της: Μιλάμε για μια εταιρία με έξι λογιστήρια που δεν επικοινωνούν μεταξύ τους!
Καθεστώς αδιαφάνειας στη διαχείριση των συμβάσεων, καθεστώς ακόμα μεγαλύτερης αδιαφάνειας στη διαχείριση του υλικού, το οποίο δεν έχει απογραφεί εδώ και… οκτώ χρόνια!
Καθεστώς προνομίων για τους εργαζομένους, που χρεώνουν τεράστιο αριθμό υπερωριών.
Για να μην αναφερθούμε στα τεράστια ποσά τα οποία μοιράζει σε ιδιωτικές παραγωγές που θα μπορούσε να κάνει, με πολύ λιγότερα, χρησιμοποιώντας τα δικά της μέσα. Που τα έχει πληρώσει ακριβά ο Έλληνας φορολογούμενος. 
Για να μην αναφερθούμε στο τεράστιο κόστος εξωτερικών μεταδόσεων που έχουν επιβάλλει απαρχαιωμένα συνδικαλιστικά προνόμια, κι έτσι μετακινούνται δεκάδες τεχνικοί κάθε τόσο, για έργο που μπορεί να γίνει από δύο-τρία άτομα.
Για να μην πούμε ότι συντηρεί περιοδικό χωρίς αναγνώστες, ενώ διαθέτει δεκάδες σταθμούς τοπικούς σταθμούς που ουσιαστικά αναμεταδίδουν, τις περισσότερες ώρες της μέρας, το κεντρικό πρόγραμμα.
Η σημερινή ΕΡΤ έχει εξελιχθεί σε ένα σκάνδαλο που το βλέπουν καθημερινά όλοι, αλλά δεν τόλμησε να το αγγίξει κανείς.
Αυτά όλα τελειώνουν σήμερα. Και τελειώνουν οριστικά!
Η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ. Με το ισχύον νομικό πλαίσιο και με κοινή υπουργική απόφαση σταματούν οι μεταδόσεις της ΕΡΤ μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος σήμερα το βράδυ. Και στη θέση της ΕΡΤ θα δημιουργηθεί ένας σύγχρονος, δημόσιος - αλλά όχι κρατικός, ούτε κομματικά ελεγχόμενος - Οργανισμός Ραδιοτηλεόρασης.
Κατά τα πρότυπα των πιο επιτυχημένων δημόσιων Ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών της Ευρώπης. Το σχετικό νομοσχέδιο κατατίθεται αμέσως, ώστε να λειτουργήσει το ταχύτερο ο νέος φορέας. 
Το προσωπικό της ΕΡΤ θα αποζημιωθεί κανονικά. Και όσοι από τους τωρινούς εργαζόμενους το επιθυμούν, θα μπορέσουν να υποβάλλουν αίτηση για να προσληφθούν στο νέο Οργανισμό Ραδιοτηλεόρασης.
Υπάρχουν πολλοί άξιοι και ικανοί εργαζόμενοι, η πείρα και η προϋπηρεσία των οποίων είναι απαραίτητη για να σταθεί ο νέος Οργανισμός. Και θα συνεκτιμηθεί κατά τη διαδικασία προσλήψεων, με διαφανείς διαδικασίες και κριτήρια ΑΣΕΠ.
Ο νέος Οργανισμός θα λειτουργήσει με πολύ λιγότερο προσωπικό. Με σαφές οργανόγραμμα, όπως προβλέπουν τα σύγχρονα δεδομένα για τη δημόσια Ραδιοτηλεόραση παντού στον κόσμο. Το αρχείο της ΕΡΤ – που αποτελεί αληθινό Εθνικό θησαυρό – θα περιφρουρηθεί και θα αξιοποιηθεί πλήρως.
Επίσης θα αξιοποιηθούν οι δορυφορικές υπηρεσίες και οι σύγχρονες τεχνολογίες. Ώστε να υπάρξει - επιτέλους - δυναμικός μοχλός προβολής της Ελλάδας, της ανάπτυξης, της εξωστρέφειας, αλλά και πολύτιμος καθημερινός δεσμός με την Ελληνική Διασπορά σε όλο τον κόσμο.
Ο νέος Οργανισμός Ραδιοτηλεόρασης θα ξεκινήσει να λειτουργεί το συντομότερο. Μέχρι τότε οι πολίτες δεν θα πληρώνουν το χαράτσι που πληρώνουν ως σήμερα.
Κι από τη λειτουργία του και μετά θα πληρώνουν πολύ λιγότερα. Υπολογίζεται ότι θα απαλλαγούν από ένα ποσό που φτάνει τα 100 εκατομμύρια ετησίως.
Ενώ για όσες θέσεις της σημερινής ΕΡΤ κρίνονται υπεράριθμες, θα προσληφθούν με ΑΣΕΠ νέοι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, στα ΚΕΠ και όπου αλλού το δημόσιο έχει ανάγκη.
Μεγάλες αλλαγές δεν γίνονται χωρίς μεγάλες τομές. Τολμηρές και ριζοσπαστικές!
Μέχρι τώρα πολλοί έλεγαν ότι «δεν υπάρχει πολιτική βούληση» για τέτοιες τομές…
Η σημερινή κυβέρνηση αποδεικνύει ότι διαθέτει την πολιτική βούληση!
Αυτό άλλωστε, ζητάει κι αυτό περιμένει να δει ο Ελληνικός λαός».

4.Τώρα τους έπιασε ο πόνος για την ΕΡΤ;
Του Δημήτρη Ρομποτή
http://neohellenika.com/
Επρεπε να φτάση η στιγμή να κλείση η ΕΡΤ “για να ευαισθητοποιηθούν” οι διάφοροι εργαζόμενοι και “εργαζόμενοί” της όπως και τόσοι άλλοι …επώνυμοι που τώρα μυξοκλαίνε στον φακό εκμεταλλευόμενοι μερικά ακόμη λεπτά δωρεάν προβολής! Τόσες δεκαετίες λούφας και παραλλαγής από πλήθος κομματόσκυλα και ατάλαντους τεμπελχανάδες, πάντα με τη σιωπηλή ανοχή των φιλότιμων της μειοψηφίας, δεν ήρκεσαν για να τους ευαισθητοποιήσουν, έπρεπε να φτάσει ο κόμπος στο χτένι, να καούν τα χλωρά με τα ξερά για να τους πιάσει η συγκίνηση. Στενοχωριέμαι, αλλά δεν τους λυπάμαι, όπως και σε άλλες κρατικές υπηρεσίες και επιχειρήσεις ήρθε η ώρα του λογαριασμού, οι φορολογούμενοι δεν μπορούν να πληρώνουν εσαεί και μάλιστα υποχρεωτικώς μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ για αυτού του είδους το προϊόν! Ούτε ισχύει το «επιχείρημα» των εργαζομένων της ΕΡΤ ότι δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό. Ισα ίσα που επιβαρύνονται απευθείας οι πολίτες, σε μηνιαία βάση!
    Τώρα, επειδή πρέπει να είμαστε εντελώς καχύποπτοι στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, δεν αποκλείεται η «ξαφνική» απόφαση να ήταν και ένας εύκολος τρόπος για την κυβέρνηση «να πετύχη» τις 2.500 απολύσεις που ζητούσε η Τρόικα μέχρι τον Ιούνιο χωρίς να προχωρήση σε αφαίμαξη άλλων υπηρεσιών. Δεν αποκλείεται επίσης, να θέλει να βάλει χέρι στην όχι ευκαταφρόνητη περιουσία της ΕΡΤ. Ολα παίζουν και σίγουρα η απόφαση δεν πάρθηκε αποκλειστικά με γνώμονα το καλώς εννοούμενο εθνικό συμφέρον …
    Οπως και νά’χει το πράγμα όμως, ο κόμπος είχε φτάσει στο χτένι. Τη στιγμή που πολύς κόσμος στην κυριολεξία ψωμολυσσάει δεν μπορείς να έχεις μια κρατική τηλεόραση με τεράστιο κόστος και «κοινωνική» προσφορά η οποία ούτε κατ’ελάχιστον διαφαίνεται από τα ποσοστά τηλεθέασης ή ακρόασης που επιτυγχάνει. Οι πολίτες που την πληρώνουν (χωρίς να έχουν επιλογή να αρνηθούν), την είχαν απαξιώσει προ πολλού, η ΕΡΤ από κρατικός σταθμός με κοινωνικό άξονα είχε γίνει μια ιδιότυπη «ελίτ» για κάθε καρυδιάς καρύδι που αποζητούσε ένα εύκολο και προσοδοφόρο αποκούμπι για να μαλακίζεται (πειραματίζεται, το λένε) χωρίς συνέπειες ή ουσιαστική προσωπική ευθύνη. Η κομματοκρατία των τελευταίων τριών δεκαετιών συνέβαλε τα μάλα για να παγιωθεί αυτή η κατάσταση, ένας παρασιτισμός ο οποίος είχε γίνει βούκινο. Η ΕΡΤ ήταν η άλλη Ολυμπιακή που αργά ή γρήγορα θα προσγειωνόταν στην πραγματικότητα. Κι’όταν «τα σκατά φτάνουν στον ανεμιστήρα» (που λέμε και στο Αμέρικα) τότε τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα, η οποιαδήποτε λύση αναγκαστικά περνάει μέσα από τη …διάλυση!
    Αντί λοιπόν να ωρύονται όλοι για την ΕΡΤ που πάει να κλείσει (γιατί με τέτοια «αποφασιστική» κυβέρνηση δεν αποκλείεται να ανακληθεί η απόφαση υπό την πίεση της «λαϊκής» αντίδρασης για να πληρώνονται αδρά κι’άλλοι χαραμοφάηδες) ας επικεντρώσουν την προσπάθειά τους ώστε ο νέος φορέας που θα προκύψει να μην είναι του …Εϊντς όπως ο προηγούμενος. Δηλαδή, να δημιουργηθεί ένας ευέλικτος, με ορθή ιεράρχηση προτεραιοτήτων, ενημερωτικός οργανισμός που να έχει ως άξονά του το εθνικό, με την έννοια του κοινωνικού, συμφέρον. Να προσφέρει ειδήσεις κι’όχι ειδησεογραφική ψυχαγωγία, προγράμματα πολιτισμού κι’όχι πειραματισμούς ονειροπαρμένων τενεκέδων, μια ελληνική άποψη επί παντός επιστητού την οποία τα ιδιωτικά προγράμματα δεν μπορούν, δεν θέλουν και ούτε συμφέρουν έχουν να προσφέρουν.
    Η Ελλάδα έχει ανάγκη ενός υγιούς και ευρηματικού κρατικού προγράμματος, ιδιαίτερα στις δύσκολες μέρες που διέρχεται. Η ΕΡΤ απέτυχε οικτρά και παταγωδώς να προσφέρει κάτι τέτοιο, άρα η το κλείσιμό της συνιστά αρχικώς θετική εξέλιξη. Μένει να δούμε τί θα γίνει στη συνέχεια και εδώ είναι που θα πρέπει όλοι οι Ελληνες να στρέψουν την προσοχή τους ώστε η νέα ΕΡΤ να είναι πραγματικά νέα κι’όχι προϊόν αναπαλαιώσεως (με διορισμούς νέων κομματοειδών, από τη Μεσσηνία κατά προτίμηση) …
*Ο Δημήτρης Ρομποτής είναι δημοσιογράφος και εκδότης του περιοδικού ΝΕΟ με έδρα τη Νέα Υόρκη.

ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )
5.Το ποίημα του ... αριστερού που χαλάει κόσμο στα social media
   Xαμός σε facebook και twitter με την απίστευτη ... ελληνική έμπνευση
            
   Κάτι σας ... θυμίζει; Είναι πάντως ένα απίστευτο ποίημα που όποιος το έγραψε είχε φοβερή έμπνευση και φυσικά είναι πολύ καλός γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας.
ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ
Θέλω να γίνω αριστερός. Να γδέρνω, να μαδάω.
Να τρέφομαι απ' το καθεστώς, αυτό που ... πολεμάω!

Θέλω να γίνω αριστερός. Να παίρνω χορηγίες,
επιδοτήσεις, αρπαχτές, κονδύλια, αργομισθίες.

Θέλω να γίνω αριστερός και στη δεξιά μου τσέπη,
να βάζω όσα ο λαός σε μια ζωή δεν βλέπει.

Θέλω να γίνω αριστερός, χρυσά να 'χω κουτάλια
κι όταν μαζί μου διαφωνούν να σπάω και κεφάλια.

Θέλω να γίνω αριστερός. Να έχω ασυλία.
Θολές παρόλες να πετώ, να γράφω και βιβλία.

Θέλω να γίνω αριστερός. Ένα με τους παρίες,
κοστούμι Αρμάνι να φορώ, δίπλα τους στις πορείες.

Θέλω να γίνω αριστερός, ξερόλας τελοσπάντων,
κήνσωρ, Ιεροεξεταστής και τιμητής των πάντων.

Θέλω να γίνω αριστερός. Μονά-ζυγά δικά μου.
Ο πιο στυγνός δικτάτορας να ωχριά μπροστά μου.

Θέλω να γίνω αριστερός. Να μένω στην Εκάλη.
Φασίστες, ρατσιστόμουτρα να είναι όλοι οι άλλοι.

Θέλω να γίνω αριστερός. Να εισβάλω στη Βουλή.
Να καταλάβω ... έδρανο, να κοιμηθώ πολύ.

Θέλω να γίνω αριστερός, την ανεργία να σκίσω.
Δούλους πολλούς, εισαγωγής, τον τόπο να γεμίσω.

Θέλω να γίνω αριστερός, να σπάσω τα ταμπού.
Κόκα, παρτούζα κι αστακοί να γίνουν του συρμού.

Θέλω να γίνω αριστερός για να υμνώ τη φύση.
Ν' αφήνω οικολογικές πορδές, να καλλιεργώ χασίσι.
Θέλω να γίνω αριστερός και να πουλώ κουλτούρα.

Να εξαίρω καλλιτεχνικά σκατά, ξεράσματα και ούρα.
Θέλω να γίνω αριστερός, να βγάζω και φιρμάνια.

Να κάθονται όλοι προσοχή στη γκέι περηφάνια.
Θέλω να γίνω αριστερός. Να βρίζω τον Χριστό.

Αλλοδαποί αλλόθρησκοι να μ' έχουν για αρχηγό.
Θέλω να γίνω αριστερός, τις εκκλησιές να κλείσω,

μπούργκες να βλέπω ολόγυρα, πολλά τζαμιά να χτίσω.
Θέλω να γίνω αριστερός και πολυπολιτισμικός.

Τις παραδόσεις τού Έλληνα να θάψω δια παντός.
Θέλω να γίνω αριστερός. Να είμαι χιπ και τρέντι.
Άνεργοι, εργάτες και φτωχοί να μ' έχουν για αφέντη. 

ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ
6.Κοιμήθηκε στο πληκτρολόγιο και μετέφερε 222 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό!
ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ? ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ !
 
    Σε μπελάδες ένα ολόκληρο υποκατάστημα τραπέζης έβαλε ένας Γερμανός υπάλληλος, ο οποίος... αποκοιμήθηκε πάνω στο πληκτρολόγιο την ώρα της εργασίας του και «μετέφερε» σε τραπεζικό λογαριασμό... 222.222.222,22 ευρώ!  
    Το ποσό της συναλλαγής ήταν 64,20 ευρώ, όμως όπως έπεσε με το μάγουλο πάνω στο «2» δημιούργησε άλλο ποσό.
    Το λάθος του πλήρωσε η διευθύντρια του υποκαταστήματος, η οποία απολύθηκε γιατί δεν έλεγξε την συναλλαγή. Ωστόσο, προσέφυγε στο δικαστήριο και δικαιώθηκε, καθώς διαπιστώθηκε ότι:
-πρώτον, το λάθος το ανακάλυψε εγκαίρως ένας άλλος υπάλληλος πριν γίνει η μεταφορά και
-δεύτερον, η ίδια είχε ήδη ελέγξει 812 συναλλαγές εκείνη την ημέρα, ενώ είχε και λαμπρή προϋπηρεσία στην τράπεζα από το 1986, κάτι που δεν δικαιολογεί την απόλυσή της.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
7.«Ασέλγεια» του Υπουργείου Οικονομικών επί του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Θα το ανεχθεί η ηγεσία του Υπουργείου;
ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ, ΜΗ ΧΡΗΖΟΥΣΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΣ ΜΗΔΕ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ
ΕΞΕΠΛΗΞΕ ΚΑΝΕΝΑ ? ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ? ΜΗΠΩΣ ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΓΝΩΣΤΟ ?
ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΡΟΥΦΑ Τ’ ΑΥΓΟ ΣΟΥ, ΚΟΡΟΙΔΑΡΑ…
    
 Η παράλογη απαίτηση του Υπουργείου Οικονομικών για μείωση του προϋπολογισμού του 2014 του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι πλέον γεγονός και επιβεβαιωμένο. Δεν θα αναφερθώ για τη μείωση των λειτουργικών δαπανών όπου υπάρχουν άλλοι περισσότερο ειδικοί από εμένα αλλά για τη δαπάνη μισθοδοσίας. Διαβάζουμε ότι για τη μισθοδοσία των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων αντί να περικοπούν για το 2014, 88 εκατ ευρώ που προέβλεπε το ΜΠΔΣ - Μνημόνιο, θα περικοπούν 165 (!) εκατ ευρώ. Διέρρευσε η είδηση ως συνήθως από τους γνωστούς - αγνώστους παρά την απαγόρευση διαρροών (εδώ γελάμε) σε γνωστό site και δυστυχώς επιβεβαιώθηκε. ΣΧΟΛΙΑ προέδρου ΕΑΑΣ Λάρισας              (1) Το ορθό είναι ότι το ΜΠΔΣ (Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής) προέβλεπε εξοικονόμηση 88,2 εκατ ευρώ από το "Νέο Μισθολόγιο για Ένστολους" (πόσο μισώ τη λέξη "'Ένστολος" ΚΑΙ ΕΓΩ, ΚΑΙ ΕΓΩ ) και όχι μόνον από τα εν ενεργεία Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, άρα η απαίτηση του ΥΠΟΙΚ από το ΥΕΘΑ δεν είναι διπλάσια από την αναγραφόμενη στο ΜΠΔΣ 2014-2016, αλλά τετραπλάσια (!). Υπόψη ότι η μείωση του μισθολογίου των εν ενεργεία Στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ για το 2013 ανήλθε στα 78 εκατ ευρώ. Ο καθένας μπορεί να συγκρίνει και να κατανοήσει τι σημαίνει αυτό στην πράξη.
               (2) Με δεδομένο ότι το μισθολόγιο των εν ενεργεία συναδέλφων είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με αυτό των Αποστράτων μπορούμε επίσης να φανταστούμε που θα φθάσουν οι απαιτήσεις του ΥΠΟΙΚ από τις συντάξεις των Αποστράτων. Ας θυμηθούμε ότι το ΜΠΔΣ προβλέπει εξοικονόμηση (sic) 161,7 εκατ ευρώ από "Μείωση Συντάξεων Ένστολων λόγω Νέου Μισθολογίου", ενώ η μείωση των συντάξεων των Αποστράτων για το 2013 ανήλθε στα 66,5 εκατ ευρώ. Και πάλι ο καθένας μπορεί να συγκρίνει και να κατανοήσει τι σημαίνει αυτό στην πράξη.
                 (3) Ας φέρουμε στη μνήμη μας τώρα την ανάρτηση μας όπου αναφέρουμε ότι η συζήτηση για το νέο μισθολόγιο έχει στην ουσία παγώσει. Μία και μόνη συνεδρίαση της επιτροπής για το νέο μισθολόγιο και αυτή πριν από το Πάσχα. Τι περίμενε άραγε ο
κ. Οικονόμου; Μήπως περίμενε αυτό το έγγραφο; Μήπως θέλει να βάλει στη "γωνία" του εκπροσώπους μας στην επιτροπή με το γελοίο επιχείρημα ότι αυτοί τάχα θέλουν να αποκαταστήσουν τις αδικίες αλλά η ΤΡΟΙΚΑ διαφωνεί;  
                 (4) Να μη λησμονήσουμε επίσης ότι έχουμε αποδείξει και το ΓΛΚ επί της ουσίας το έχει αποδεχθεί (έστω και ανεπίσημα) ότι κατά παράβαση του ν.4093/2012 μας έχουν παρακρατήσει όχι μόνον τα 66,5 εκατ ευρώ που προβλέπει για το 2013 το ΜΠΔΣ αλλά και αυτά που προβλέπει για το 2014, οπότε κάθε επιπλέον παρακράτηση εντός του 2014 είναι παράνομη και καταχρηστική. Μήπως θα ισχυριστούν ψευδώς ότι έχουμε δίκιο για την επιπλέον παρακράτηση, αλλά η ΤΡΟΙΚΑ άλλαξε τις απαιτήσεις της;
                 (5) Εδώ πλέον και για πρώτη φορά θέτω το ερώτημα. "Θα το ανεχθούν οι ΥΦΕΘΑ και οι Αρχηγοί;" Και δεν αναφέρομαι σε παραίτηση. Ακόμα και σήμερα, ακόμα και μετά από αυτήν την τελευταία απαράδεκτη ενέργεια του ΥΠΟΙΚ, συνεχίζω και έχω την άποψη ότι οι συνάδελφοι μας ΥΦΕΘΑ και Αρχηγοί, πρέπει να μην παραιτηθούν και να παλέψουν από μέσα, αλλά να παλέψουν κι ας τους παραιτήσουν. 
                        (α) Για τους μεν ΥΦΕΘΑ με το αιτιολογικό ότι αν στη θέση τους πάει πχ ένας δικηγόρος ή ακόμα ένας δημοσιογράφος, η κατάσταση θα χειροτέρευε άμεσα και χωρίς ουδεμία αντίσταση.
                        (β) Για δε τους Αρχηγούς και με δεδομένο τον πλήρη έλεγχο των ΜΜΕ πολύ εύκολα θα τους κολλούσαν, την επόμενη από την παραίτηση ημέρας, την ταμπέλα του "προδότη", που εγκαταλείπει την Ελλάδα και τις Ένοπλες Δυνάμεις τώρα που έχουν την ανάγκη τους. Αν αυτό δε, συνέβαινε και με τους επόμενους τέσσερις και με τους μεθεπόμενους όπως πολλοί συνάδελφοι μας, απαιτούν τότε η κατάσταση θα γινόταν ανεξέλεγκτη και δικαίως πολλοί (κι από εμάς) θα ρωτούσαν: "Οι Χ τέσσερις που θα παραμείνουν θα έχουν την κατάλληλη εμπειρία να διοικήσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις;"
    Πρέπει όμως οι ΥΦΕΘΑ και οι Αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας να βγουν μπροστά, να υπερασπίσουν το προσωπικό τους, να πουν την αλήθεια, να απαιτήσουν δικαιοσύνη, ισονομία, αναλογικότητα. ΟΨΟΜΕΘΑ!!! 

8.Μέγα λάθος η κομματική επέμβαση στις Ένοπλες Δυνάμεις
Γράφει ο Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Όλοι γνωρίζουμε ότι, βασικό στοιχείο εκτελέσεως της Αποστολής στις Ένοπλες Δυνάμεις, αποτελεί η διατήρηση του ηθικού του Στρατεύματος. Δυστυχώς, η κομματική επέμβαση για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους δεν άφησε, ούτε αυτό τον χώρο χωρίς να επέμβει, προσβάλλοντας καίρια το ηθικό του Στρατεύματος. Είναι γνωστή και είναι γνωστά τ’ αποτελέσματα της μέχρι σήμερα αθλίας κομματικής επέμβασης, να μην μείνει τίποτε όρθιο, τα Στελέχη όμως με προσπάθειες που δεν μπορεί να φαντασθεί ανθρώπινος νους και με ωράρια ακόμη κατέργων, προσπάθησαν να κρατήσουν και παρά το γενικό κλίμα, τις Ένοπλες Δυνάμεις όρθιες και άξιες της εμπιστοσύνης του Ελληνικού Λαού. Χωρίς καμία συμπαράσταση, το τονίζω, της πολιτείας.
    Αυτές λοιπόν οι μέχρι σήμερα καταστροφικές κομματικές επεμβάσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, που εξυπηρετούσαν δια των Ενόπλων Δυνάμεων, τα πελατειακά συμφέροντα των οπαδών, με μοναδικό σκοπό την ψηφοθηρία, δημιούργησαν ανυπέρβλητα προβλήματα στις Ένοπλες Δυνάμεις και κατ’ επέκταση στην Αποστολή αυτών, όπως:
          Πρώτον: Η μείωση της θητείας, παρά τη θέληση του Ελληνικού Λαού, σε όρια επικίνδυνα για την χώρα μας σε συσχετισμό και με την υπογεννητικότητα του Ελληνικού Λαού, και παρά τις αντιρρήσεις των εν ενεργεία και αποστρατεία Στρατιωτικών, δημιούργησε τεράστια προβλήματα στην εκπαίδευση των κληρωτών, με αποτέλεσμα ανεκπαίδευτη την μελλοντική εφεδρεία.
           Δεύτερον: Οι πελατειακές κομματικές επεμβάσεις για ευνοϊκές μεταθέσεις Αξιωματικών και Οπλιτών, έφερναν πολλές φορές σε δύσκολη θέση, από απόψεως χριστής Διοικήσεως την Στρατιωτική Ηγεσία. Π.χ. όταν τρεις φίλοι πάνε μαζί και με ενθουσιασμό να καταταγούν στο Κέντρο Νεοσυλλέκτων και όταν μετά την βασική των εκπαίδευση, οι δύο μετατίθενται στον Έβρο και ο τρίτος στην Αττική, έτσι δεν μπορεί να μείνει από απόψεως ηθικού τίποτε όρθιο.
           Τρίτον: Οι ψηφισθέντες διάφοροι φωτογραφικοί Νόμοι για αποφυγή στράτευσης ή θητείας υπό προϋποθέσεις, ή επεμβάσεις στις μεταθέσεις. Καθρέπτιζαν το ανύπαρκτο κράτος της ισοπολιτείας και ισονομίας στο μεγαλείο του.
           Τέταρτον: Σε κάθε αλλαγή Κόμματος, άρχιζε η έναρξη βιομηχανίας προαγωγών εν αποστρατεία  Στρατιωτικών δικαίων και αδίκων, φθάνει να υπάρχει κομματική πρόταση. Χωρίς βέβαια να υπάρχει ανάλογη ανάγκη στις Ένοπλες Δυνάμεις.
            Πέμπτον: Η Αποστρατεία στο εγγύς παρελθόν εν μια νυκτί ολόκληρης της Ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, ως επίσης και η προσφάτως αποστρατεία των τριών αρχηγών, χωρίς καν να κλείσουν χρόνο θητείας, κανέναν δεν πείθουν ότι η πολιτική Ηγεσία της χώρας ενδιαφέρεται για την Εθνική Άμυνα της χώρας.
    Το θλιβερό είναι, ότι ενώ γίνεται προσπάθεια σήμερα, παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις από την οικονομική Κρίση της χώρας, να συγκολληθούν τα σπασμένα κομμάτια του Ηθικού των Ενόπλων Δυνάμεων, δυστυχώς συνεχίζεται και σήμερα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, η κομματική επέμβαση χωρίς αναστολή, αδιαφορώντας για το μέλλον της Εθνικής Άμυνας της Πατρίδος μας. Και! να σκεφθεί κανείς ότι οι γείτονές μας, από ότι πληροφορούμεθα κατασκευάζουν Αεροπλανοφόρο και έχουν σήμερα σε εξέλιξη 80 προγράμματα ανάπτυξης και ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεών των.
    Υπομονετικά περιμένει ο Στρατός να έλθει κάποτε στην πολιτική Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, ο πολιτικός εκείνος που θα δώσει τέλος στην ντροπή και άνιση αυτή μεταχείριση, που προσβάλλει βάναυσα τον άνθρωπο και τους θεσμούς.
    Οι Ένοπλες Δυνάμεις σήμερα, έχουν παύσει προ πολλού ν’ αποτελούν  μηχανισμό επιρροής υπέρ συγκεκριμένου πολιτικού χώρου. Επίσης, σήμερα ο Στρατός δεν έχει καμία σχέση από πολιτικής πλευράς, με τον Στρατό του προηγουμένου αιώνα, ο οποίος με σειρά πραξικοπημάτων διαμόρφωνε το σκηνικό της πολιτικής στη χώρα μας.
    Ο κύκλος αυτός που άρχισε με την επανάσταση του 1909, δικαιωθείσα από την ιστορική συνέχεια, έκλεισε με την 21η Απριλίου του 1967, οι επεμβάσεις του Στρατού έκλεισαν οριστικά και φυσιολογικά, διότι ήταν απόρροια του Εθνικού Διχασμού και διότι είναι οριστική πλέον η επικράτηση στην Ελλάδα της Δημοκρατίας παρά τα προβλήματά της και των Δημοκρατικών θεσμών που είναι πλέον αδιαμφισβήτητο γεγονός και όλα πλέον τα θέματα της χώρας πρέπει να λύνονται δια της πολιτικής και των Κομμάτων.
    Εκείνο όμως που είναι απορίας άξιον είναι, ενώ τα κόμματα έχουν συμπεριλάβει στις τάξεις των σχεδόν από όλες τις κοινωνικές ομάδες άτομα, είναι ελάχιστοι οι συμμετέχοντες σ’ αυτά Στρατιωτικοί, παρά την παιδεία των στην συμπεριφορά προς τον συνάνθρωπο. Παρ’ όλο ότι, οι συμμετέχοντες ελάχιστοι Στρατιωτικοί στις Κυβερνήσεις είτε υπηρεσιακές είτε με εκλογές μετά την μεταπολίτευση, χειρίστηκαν κατά άριστο τρόπο τα θέματά των.
    Όπως γνωρίζουμε όλοι, η εκτίμηση και η εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού στο πρόσωπο του αξιωματικού, κατέχει την πρώτη θέση. Ο Αξιωματικός λόγω του επί 35-40 χρόνια λειτουργήματος του, χαρακτηρίζεται για την αγάπη προς τον συνάνθρωπο, μετριοπάθεια, υπευθυνότητα, εντιμότητα και ψυχραιμία, είναι ακόμη και καλός χειριστής του Ανθρώπινου Δυναμικού.
    Το οξύμωρο στην προκειμένη περίπτωση είναι, παρ’ όλο ότι διαθέτουν οι Στρατιωτικοί τα παραπάνω αξιοπρόσεκτα χαρακτηριστικά παρ’ όλο ότι, όπου συμμετείχαν σε κυβερνητικές θέσεις, έφεραν εις πέρας την αποστολή των κατά τον καλύτερο τρόπο δεν υπάρχουν από τα κόμματα, παρόμοιες τιμητικές προτάσεις ή ακόμη συμμετοχής Στρατιωτικών σε ψηφοδέλτια.
    Αυτό κατά την ταπεινή μου γνώμη εξηγείται: Επειδή μια μεγάλη μερίδα νέων και μη ανθρώπων εισέρχεται σήμερα στην πολιτική κονίστρα της χώρας μας με βασικό κριτήριο την επαγγελματική αποκατάσταση, ενώ ένας Στρατιωτικός εντάσσεται στην κατηγορία των πολιτικών οι οποίοι καλούνται αποκλειστικά για να προσφέρουν.
    Ο Συνδυασμός των δύο αυτών κατηγοριών, όπως λέει ο Ελληνικός λαός ίσως «χαλάει την Σούπα».
    Δηλαδή οι Στρατιωτικοί της προσφοράς, δεν μπορούν να συνεργασθούν με την διαμορφωθείσα στην χώρα μας πολιτική νοοτροπία, της μισής αλήθειας και του κομματικού κόστους.
«Τον Άρχοντα τριών δει μέμνησο. Πρώτον μεν ανθρώπων άρχει. Δεύτερον κατά νόμον άρχει και τρίτον ουκ αεί άρχει» (ΑΓΑΘΩΝ)

9.«Δεν θα θυσιαστούν οι επαγγελματίες οπλίτες στο βωμό της τρόικας»
Ο ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΝΔ ΒΑΖΕΙ «ΦΡΕΝΟ» ΣΤΙΣ ΦΗΜΕΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΕΓΩ Ο ΧΑΖΟΣ…ΟΣΑ ΛΕΕΙ Ο ‘’ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ’’ ΔΕΣΜΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ? ΚΑΛΑ, ΤΟΣΟ ΚΟΡΟΙΔΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ?
 
Ρεπορτάζ : Γιάννης Κοκκινιδης
    «Όλοι οι Επαγγελματίες Οπλίτες θα νομιμοποιηθούν αν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος που θα τους οδηγήσει εκτός στρατεύματος», ξεκαθαρίζει στο
newpost.gr ο υπεύθυνος του τομέα Άμυνας της Ν.Δ. Στέφανος Γκίκας...διαψεύδοντας κατηγορηματικά τις φήμες των τελευταίων ημερών που είχαν προκαλέσει τεράστια αναστάτωση στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς γίνονταν λόγος για  «τυφλές» απολύσεις.
    Οι Επαγγελματίες Οπλίτες ήταν αποδέΚτες κάποιων σεναρίων που τους ήθελαν να οδηγούνται στην έξοδο από την υπηρεσία τους  μόλις ολοκληρώνονταν η επταετή θητεία τους προκειμένου  να περιοριστούν οι κρατικές δαπάνες για να περιορισθεί το έλλειμμα  της χώρας.
    Σύμφωνα πάντα με τον Τομεάρχη Άμυνας της  Ν.Δ Στέφανο Γκίκα  όλοι όσοι ολοκληρώνουν την επταετή επιθυμία τους  έκαναν και θα κάνουν αίτηση για  τη νομιμοποίησή τους.
    Στη συνέχεια  θα περνούν από ειδική επιτροπή. Το μόνο που έχει αλλάξει τον τελευταίο καιρό είναι ότι θα πρέπει να εφαρμόζονται στο ακέραιο οι προϋποθέσεις για τη νομιμοποίησή τους στην τάξη των υπαξιωματικών.
    Θα πρέπει να έχουν αποδείξει κατά την επταετή θητεία τους ότι είναι ικανοί να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντα και στις υποχρεώσεις τους και παράλληλα τους το επιτρέπει η σωματική τους κατάσταση.
    Να σημειώσουμε ότι οι περισσότεροι Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠ.ΟΠ) που είχαν προσληφθεί επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου έχουν μονιμοποιηθεί. Αυτή τη στιγμή υπηρετούν στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων περίπου 20.000 άνδρες και γυναίκες ΕΠ. ΟΠ.  Που καλύπτουν πάγιες ανάγκες.
    Τώρα δέσαμε. Είναι σαν εκείνα που έλεγε ο πρωθυπουργός προεκλογικά, ότι δεν θα κοπούν άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις και προφανώς εννοούσε του δικού του μισθού…

ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ
10.H διαφωνία του Κόρακα με τον Τεισία
Το έστειλε ο Κώστας Κούτρας
Ο Τεισίας ήταν μαθητής του φημισμένου εξίσου ρητοροδιδάσκαλου και πολιτικού Κόρακα, που είχε διακριθεί τον πέμπτο αιώνα στις Συρακούσες, ως έξοχος δικανικός ρήτορας. Χαρακτηριστική της ρητορικής δεινότητας των δύο ρητόρων, μαθητού και δάσκαλου ήταν η εξής ιστορία, που διηγούνταν στις Συρακούσες: 
    Όταν ο Τεισίας ήταν νεαρός ακόμη, επισκέφθηκε τον Κόρακα και του ζήτησε να του μάθει την τέχνη της ρητορικής.  Όμως επειδή ακόμη κι αν πουλούσε όλη του την περιουσία δεν θα έφτανε να πληρώσει ούτε τα μισά δίδακτρα συμφώνησαν ότι θα τον πλήρωνε, όμως, μόνο αν τον έκανε καλό ρήτορα και κέρδιζε την πρώτη του δίκη στο δικαστήριο.
    Ο Κόρακας δέχτηκε. Ο Τεισίας έγινε, μετά τετραετή διδασκαλία, εξαίρετος πράγματι ρήτορας, αλλά δεν ανελάμβανε να συνηγορήσει σε δικαστήριο, για να αποφύγει την πληρωμή. Ο Κόρακας αναγκάστηκε να καταγγείλει το μαθητή του στα δικαστήρια. Πολύς κόσμος συγκεντρώθηκε τότε σ’ αυτή τη δίκη, για να παρακολουθήσει τη μονομαχία ανάμεσα σε δάσκαλο και σε μαθητή.
   Ας διαβάσουμε την επιχειρηματολογία και των δύο:
    Ο Κόρακας εξήγησε στους δικαστές τη συμφωνία, που είχε κάνει με τον Τεισία και τέλειωσε με αυτά τα λόγια: «Και τώρα, ω δικαστές, αποφασίστε. Σας ειδοποιώ όμως, πως μου είναι αδιάφορο τι απόφαση θα βγάλετε. Γιατί είτε τον καταδικάσετε τον Τεισία είτε τον αθωώσετε, εγώ τα λεφτά μου θα τα πάρω»! Οι δικαστές του ζήτησαν να εξηγήσει. Ο Κόρακας συνέχισε: «Αν το δικαστήριο αποφανθεί, πως οφείλει να με πληρώσει ο μαθητής, σύμφωνα με την απόφασή του, θα με πληρώσει φυσικά. Αν όμως αποφασίσετε, πως δεν υποχρεούται να με πληρώσει, τότε ο μαθητής μου θα έχει κερδίσει την πρώτη του δίκη, οπότε, με βάση τη συμφωνία μας, οφείλει να με πληρώσει».
     Οι δικαστές έμειναν έκπληκτοι. Αλλά ανέβηκε τότε στο βήμα ο νεαρός Τεισίας και είπε:
«Και εγώ αδιαφορώ για την απόφαση του δικαστηρίου. Γιατί ό,τι και αν αποφασίσετε, δεν οφείλω καμιά πληρωμή». Στην νέα έκπληξη των δικαστών ο Τεισίας συνέχισε: «Αν το δικαστήριο, δηλαδή, αποφασίσει να μην πληρώσω το δάσκαλο, τότε δεν θα τον πληρώσω φυσικά. Αν όμως αποφασίσετε πως πρέπει να τον πληρώσω, τότε θα έχω χάσει την πρώτη μου δίκη, οπότε, κατά τη συμφωνία μας, δεν του οφείλω πληρωμή»! Οι δικαστές, μη ξέροντας ποιόν να πρωτοθαυμάσουν, το δάσκαλο ή το μαθητή είπαν τότε την παροιμιώδη έκτοτε φράση:  «Εκ κακού κόρακος κακόν ωόν»
(Σύμφωνα με άλλες – μη έγκυρες- πληροφορίες οι δικαστές τελικά διέταξαν τον ξυλοδαρμό και των δύο αντιδίκων, γιατί τους τρέλαναν !)
ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
11.ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Το έστειλε ο Κώστας Παπακώστας
323 π Χ Πεθαίνει στα 33του, στη Βαβυλώνα πόλη 160 χλμ ΝΑ της σημερινής Βαγδάτης από «ελώδη πυρετό» ο Μέγας Αλέξανδρος, γεννήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 356 π Χ.
313      O Μέγας Κωνσταντίνος με το συναυτοκράτορα Λικίνιο Λικινιανό Φλάβιο Βαλέριο συντάσσουν το έδικτο = διάταγμα των Μεδιολάνων σημερινό Μιλάνο με το οποίο θεσπίζεται η θρησκευτική ελευθερία στη ρωμαϊκή επικράτεια.
1325    Ο Μαροκινός περιηγητής σεΐχης Ίμπν Μπατούτα (1304-1377) γνωστός και ως «ταξιδευτής του Ισλάμ», είναι ο πρώτος που επιχειρεί το ταξίδι από την Ταγγέρη στη Μέκκα.
1373    Συνάπτεται μεταξύ Αγγλίας και Πορτογαλίας η αρχαιότερη συνθήκη συμμαχίας στον κόσμο, η οποία ισχύει μέχρι σήμερα και ουδέποτε παραβιάστηκε.
1381    Καταγράφεται η πρώτη λαϊκή εξέγερση στην αγγλική ιστορία, με τον Γουότ ή Γουόλτερ Τάϊλερ να ηγείται των χωρικών της Αγγλίας του Έσεξ και του Κεντ και να απαιτεί από τον βασιλιά Ριχάρδο Β΄ (1367-1400), λιγότερους φόρους, σκοτώθηκε στην εξέγερση.
1525    Ο Μαρτίνος Λούθηρος (1483-1546) σε ηλικία 42 ετών παντρεύεται την κατά 16 χρόνια νεότερή του Καταρίνα φον Μπόρα , πρώην μοναχή αψηφώντας το δόγμα της Καθολικής εκκλησίας για την αγαμία του κλήρου.
1774    Το Ρόουντ Άϊλαντ στη Νέα Αγγλία είναι η πρώτη αμερικανική αποικία που απαγορεύει την εισαγωγή σκλάβων, η δουλεία στην πολιτεία καταργήθηκε στα μέσα του 19ου αιώνα.
1777    Στο πλαίσιο του πολέμου της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας ο Γάλλος μαρκήσιος Μαρί Ζοζέφ Ντε Λαφαγιέτ φτάνει στις ΗΠΑ και εντάσσεται στο στρατό των επαναστατών υπηρετώντας ως υποστράτηγος στο πλευρό του Τζορτζ Ουάσιγκτον, τραυματιζόμενος στη μάχη του Μπραντιγουάϊαν.
1785    Σεισμική δόνηση σημειώνεται στην Αττική με επίκεντρο τον Ωρωπό με σημαντικές υλικές ζημιές.
1821    Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν το Ιάσιο της Μολδοβλαχίας.
1821    Σημειώνονται μεγάλες μάχες και νίκες των Ελλήνων στα Βασιλικά Ευβοίας και στο χωριό Λάλα της Πάτρας.
1825    Καταγράφεται νίκη του Δημητρίου Υψηλάντη (1793-1832) και του Ιωάννη Μακρυγιάννη ή Τριανταφύλλου (1797-1864) κατά του Ιμπραήμ, στους Μύλους του Άργους.
1825    Ο Αμερικανός μηχανικός Walter Hunt, Γουόλτερ Χάντ πατεντάρει τον προσωπικό αριθμό αναγνώρισης το γνωστό [Ρ Ι Ν-Personal Intedification Number]
1828    O Μπολιβάρ ντε Σιμόν (1783-1830) αναλαμβάνει ηγέτης του εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος της Λατινικής Αμερικής.
1831    Γεννιέται ο Σκοτσέζος φυσικός Τζέϊμς Κλέρκ Μάξγουελ, ο οποίος το 1873 διετύπωσε την «ηλεκτρομαγνητική θεωρία», πέθανε στις 5 Νοεμβρίου 1879.
1860    Γεννιέται ο Ρώσος συγγραφέας Άντον Τσέχοφ, πέθανε στις 15 Ιουλίου 1904. «Θείος Βάνιας», «Βυσινόκηπος».
1865    Γεννιέται ο νομπελίστας το 1923 Ιρλανδός ποιητής και θεατρικός συγγραφέας Ουίλιαμ Μπάτλερ Γέϊτς, πέθανε στις 28 Ιανουαρίου 1939.
1866    Ψηφίζεται η 14η αναθεώρηση του αμερικανικού συντάγματος, για τη χορήγηση αστικών δικαιωμάτων στους μαύρους.
1878    Πραγματοποιείται το «Συνέδριο του Βερολίνου», υπό την προεδρία του Ότο φον Μπίσμαρκ, για την αναθεώρηση της συνθήκης του Αγίου Στεφάνου, διάρκειας μέχρι 13 Ιουλίου. (ν η).
1880    Αρχίζει η διάσκεψη του Βερολίνου μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων και πρεσβευτών της Ελλάδος και Τουρκίας, για την οριοθετική γραμμή, διάρκειας μέχρι την 1η Ιουλίου.
1886    Πνίγεται στη λίμνη Στάρνμπεργκ ο βασιλιάς, Λουδοβίκος Β΄ της Βαυαρίας, Όθων Φρειδερίκος Γουλιέλμος,  γεννήθηκε στις 25 Αυγούστου 1845.
1888    Γεννιέται στη Λισαβόνα ο Πορτογάλος συγγραφέας Φερνάντο Πεσόα, πέθανε στις 30 Νοεμβρίου 1935, έργα του. «Εγώ και οι άλλοι», «Πίσω απο τις μάσκες».
1897    Γεννιέται ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές του στίβου ο Φιλανδός δρομέας μεσαίων αποστάσεων Πάαβο Νούρμι, 9 φορές χρυσός Ολυμπιονίκης, πέθανε στις 2 Οκτωβρίου 1973.
1900    Ξεσπά στην Κίνα η «Εξέγερση των Μπόξερς» [μέλη κινέζικης μυστικής τρομοκρατικής οργάνωσης], εναντίον των ξένων και Κινέζων χριστιανών.
1903    Το πρώτο ανταρτικό σώμα με 10 ανδρες, διαβαίνει την ελληνοτουρκική μεθόριο στη Δυτική Μακεδονία.
1904    Πεθαίνει στην Αθήνα ο ζωγράφος Νικηφόρος Λύτρας, από τους κορυφαίους της Σχολής του Μονάχου, γεννήθηκε στην Τήνο το 1832.
1917    Ο Ελευθέριος Βενιζέλος σχηματίζει κυβέρνηση, με το κοινοβούλιο που είχε εκλεγεί στις 31 Μαΐου 1915. [Βουλή των Λαζάρων]
1917    Γερμανικά πηδαλιοχούμενα «Ζέπελιν», βομβαρδίζουν το Λονδίνο, με 162 νεκρούς.
1920    Πεθαίνει ο στρατιωτικός Νικόλαος Ζορμπάς, αρχηγός του Στρατιωτικού Συνδέσμου και της επανάστασης στις 15 Αυγούστου 1909 στου Γουδί, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 27 Σεπτεμβρίου 1844.
1926    Οι λήσταρχοι Ρετζαίοι Γιάννης και Θύμιος χτυπούν χρηματαποστολή της Εθνικής Τράπεζας στο δρόμο Ιωαννίνων-Πρέβεζας με λεία 15 εκατομμύρια, σκοτώνονται οκτώ τραπεζικοί υπάλληλοι.
1930    Σφοδρή χαλαζόπτωση πλήττει την περιοχή Σιάτιστας Κοζάνης, με 22 νεκρούς.
1930    Ιδρύεται στις ΗΠΑ η πρώτη αποικία γυμνιστών.
1934    Συναντώνται στη Βενετία ο Αδόλφος Χίτλερ και ο Μπενίτο Μουσουλίνι, η συμμαχία Γερμανίας-Ιταλίας θα συγκροτηθεί τον Οκτώβριο του 1936 και ο Μπενίτο Μουσουλίνι θα την ονομάσει Άξονα Βερολίνου-Ρώμης.
1944    Η ναζιστική Γερμανία, αρχίζει επιθέσεις με βόμβες «V-1», εναντίον της Αγγλίας.
1947    Συντρίβεται στο Λίσμπεργκ των ΗΠΑ, αεροσκάφος « D C-4 », με 50 νεκρούς.
1953    Γεννιέται ο Αμερικανός κωμικός ηθοποιός Τιμ Άλεν κατά κόσμο Τίμοθι Άλαν Ντικ.
1952    Αποφασίζεται η έκδοση νέων ελληνικών ταυτοτήτων, η παραποίηση των οποίων θα είναι αδύνατη.
1956    Τα τελευταία βρετανικά στρατεύματα, εγκαταλείπουν τη «διώρυγα του Σουέζ».
1956    Η ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης κατακτά το πρώτο Κύπελο Πρωταθλητριών Ευρώπης, σημερινό «Champions League», νικώντας στο Παρίσι τη Ρέν με 4-3.
1964    Ανεμοθύελλες και πλημμύρες πλήττουν το Δυτικό Πακιστάν, με 250 νεκρούς και 60.000 ζώα.
1967    Ο Θόρνγουντ Μάρσαλ, γίνεται ο πρώτος μαύρος δικαστής, στο Ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ, πέθανε στις 24 Ιανουαρίου 1993.
1968    Θεμελιώνεται ο Πύργος των Αθηνών το πρώτο υψηλότερο κτίριο της πρωτεύουσας, «ουρανοξύστης», με ύψος 103 μέτρα και 28 ορόφους, σε σχέδια του αρχιτέκτονα Βικέλα Ιωάννη.
1970    Το τραγούδι των Μπίτλς-Beatls «The long and Winding road» είναι το τελευταίο του συγκροτήματος που φτάνει στην πρώτη θέση του πίνακα επιτυχιών.
1971    Δημοσιεύονται στους «Times» της Νέας Υόρκης τα ονομαστά «Pentagon Papers» σχετικά με τον πόλεμο στο Βιετνάμ.
1979    Μεταδίδεται ζωντανά για πρώτη φορά από την τηλεόραση αγώνας μπάσκετ μεταξύ των ομάδων Ελλάδος-Γαλλίας 74-76 για το Ευρωμπάσκετ του Τορίνου με εκφωητή το Φίλιππο Συρίγο.
1981    Βρετανός έφηβος επιχειρεί να δολοφονήσει την βασίλισσα Ελισάβετ, σε παρέλαση στο Λονδίνο.
1982    Πεθαίνει ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Κάλιντ Ίμπν Αμπούλ Ασίζ και τον διαδέχεται ο αδελφός του πρίγκιπας Φάντ.
1983    Το διαστημόπλοιο «Pioneer-10» που εκτοξεύθηκε το 1972 προσπερνά τον πλανήτη Ποσειδώνα και εγκαταλείπει το ηλιακό σύστημα.
1986    Βρίσκεται νεκρός στις όχθες λίμνης κοντά στο Βερολίνο ο Αμερικανός ροκ στάρ, ηθοποιός και αγωνιστής της ειρήνης Ντίν Ρίντ, γεννήθηκε στο Κολοράντο στις 22 Σεπτεμβρίου 1938.
1986    Πεθαίνει ο Αμερικανός μουσικός ο επονομαζόμενος «βασιλιάς του σουίνγκ» Μπένι Γκούντμαν, γεννήθηκε στις 30 Μαΐου 1909.
1987    Πεθαίνει η Αμερικανίδα ηθοποιός Τζέραλντιν Πέϊτζ, Geraldin Page, γεννήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 1924. «Το γλυκό πουλί της νιότης».
1988    Ο Τούρκος πρωθυπουργός Τουργκούτ Οζάλ, επισκέπτεται την Αθήνα, μετά τη συνάντηση, με τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Νταβός.
1989    Η τρομοκρατική οργάνωση «ΕΛΑ», πραγματοποιεί έκρηξη αυτοσχέδιου ωρολογιακού μηχανισμού στο Υπουργείο Εσωτερικών.
1990    Η Ανατολική Γερμανία, αρχίζει την κατεδάφιση του «Τείχους του Βερολίνου».
1997    Καταδικάζεται ομόφωνα σε θάνατο ο Τίμοθι Μάκ Βέϊ, για την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση σε κτίριο στην Οκλαχόμα, εκτελέστηκε με ένεση στις 11 Ιουνίου 2001.
1998    Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ κ. Χριστόδουλος, επισκέπτεται το Οικουμενικό Πατριαρχείο μέχρι στις 16 Ιουνίου.
1999    Διεξάγονται εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με έδρες, ΝΔ-9, ΠΑΣΟΚ-9, ΚΚΕ-3, ΔΗΚΚΙ-2, ΣΥΝ-2.
2000    Η Ιταλία απονέμει χάρη στον Τούρκο Μεχμέτ Αλί Αγκτσά, παρ’ ολίγον δολοφόνο του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β΄ στις 13 Μαρτίου 1981.
2000    Πραγματοποιείται στην Πιόνγκ Γιάνγκ, η πρώτη συνάντηση των προέδρων της Βορείου Κιμ Γιόνγκ-Ιλ και Νοτίου Κορέας Κιμ Ντάε Γιούνγκ, για την περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων.
2004    Η βρετανική κυβέρνηση εγκρίνει την άδεια για τα πρώτα πειράματα κλωνοποίησης σε ανθρώπινα έμβρυα για θεραπευτικούς αποκλειστικά σκοπούς.
2004    Πεθαίνει μετά από τροχαίο ο επιστήμονας της χημικής μηχανικής Στρατής Σωτήρχος, γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1956.
2004    Διεξάγονται εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με έδρες ΝΔ-11, ΠΑΣΟΚ-8, ΚΚΕ-3, ΣΥΝ-1, ΛΑΟΣ-1.
2005    Η πριγκίπισσα και διάδοχος του σουηδικού θρόνου Βικτόρια, επισκέπτεται επίσημα την Τουρκία.
2005    Πεθαίνει στο Πόρτο στα 82του, ο Πορτογάλος λυρικός ποιητής Εουζένιου ντι Αντράντι.
2005    Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,9 ρίχτερ πλήττει τη Βόρεια Χιλή, με 8 νεκρούς και μεγάλες υλικές καταστροφές.
2005    Καλιφορνέζος δικαστής απαλάσσει τον τραγουδιστή Μάϊκλ Τζάκσον από την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης του 13χρονου Γκάβιν Αρβίζο στο ράντσο του.
2006    Πεθαίνει ο πολιτικός και πρωθυπουργός από το 1979 μέχρι το 1992 της Ιρλανδίας Τσάρλς Χόχι.
2006    Πεθαίνει στα 79του ο Κερκυραίος ακαδημαϊκός και συγγραφέας Κωνσταντίνος Γρόλλιος. «Οι Ωδές».
2007    Εκλέγεται στο δεύτερο γύρο πρόεδρος του Ισραήλ ο Σιμόν Πέρες, αντικαθιστώντας τον παραιτηθέντα για σκάνδαλα Μοσέ Κατσάβ.
2007    Το λογοτεχνικό διεθνές βραβείο «Booker» δίδεται στο Νιγηριανό συγγραφέα Τσινούα Ατσέμπε για το βιβλίο του «Τα πάντα γίνονται κομμάτια», θα του απονεμηθεί στις 28 Ιουνίου.
2007    Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Χριστόδουλος (1939-2008), χειρουργείται στο ήπαρ στο Αρεταίϊο νοσοκομείο.
2007    Ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την επανασύσταση της Αγροφυλακής.
2007    Ο Αμερικανός τραγουδιστής Μπόμπ Ντίλαν κατά κόσμο Ρόμπερτ Άλλεν Ζίμερμαν τιμάται με το ισπανικό βραβείο «Πρίγκιπας των Αστουρίας».
2010    Διεξάγεται στην πίστα του Ζιλ Βιλνέβ του Καναδά το γκραν πρι της Φόρμουλα-1, με νικητή το Βρετανό Λούις Χάμιλτον με «McLaren».
2010    Καταστροφικές πλημμύρες πλήττουν το Αρκάνσο των ΗΠΑ με 18 νεκρούς ανάμεσά τους έξι παιδιά και τεράστιες υλικές ζημιές.
2010    Βομβιστική επίθεση σημειώνεται στην κεντρική τράπεζα του Ιράκ με 12 νεκρούς.
2010    Στις εκλογές του Βελγίου πρώτο έρχεται το εθνικιστικό κόμμα της Φλάνδρας «Νεοφλαμανδική Συμμαχία» με ποσοστό 17,40 % και παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης η χώρα παραμένει σε ακυβερνησία 514 ημέρες μέχρι στις 5 Δεκεμβρίου 2011 που ορκίζεται πρωθυπουργός ο Ελία Ντι Ρούπο.
2012    Τεράστιες πυρκαϊές πλήττουν το Νέο Μεξικό και το Κολοράντο με μία γυναίκα νεκρή και μεγάλες υλικές καταστροφές.

ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ
12. ΣΟΦΟΛΟΓΑ
Το έστειλε ο Κώστας Παπακώστας
Συμβιβασμός είναι η τέχνη να μοιράζεσαι έτσι την πίτα, ώστε ο καθένας να πιστεύει ότι πήρε το μεγαλύτερο κομμάτι. Έρχαρντ Λούντγουιν.
Συμπέρασμα είναι ένα μέρος που φτάνεις όταν κουράζεσαι να σκέφτεσαι. Άρθουρ Μπλόχ. 
Συνέχισε τη ζωή αλλάζοντας κεφάλαια. 
Συνήθως έχουμε την τάση να κρίνουμε τον εαυτό μας από τις καλές του προθέσεις και τους άλλους από τις κακές τους πράξεις. 
Συνήθως δεν επαινεί κανείς, παρά για να τον επαινέσουν. Λα Ροσφουκώ. 
Τα αυτιά πιστεύουν πιο δύσκολα από τα μάτια. Ηρόδοτος. 
Τα δύο αδύνατα σημεία της εποχής μας είναι η έλλειψη αρχών και η έλλειψη προφίλ. Το ύφος, εξαρτάται κυρίως από τον τρόπο με τον οποίο φοράει κάποιος το προφίλ του. Όσκαρ Ουάϊλντ. 
Τα ελαττώματα των μεγάλων ανδρών είναι η παρηγοριά των μικρών. 
Τα καλύτερα πράγματα στη ζωή δεν είναι πράγματα. 
Τα λόγια σου μπορεί να κρύβουν τις σκέψεις σου, αλλά είναι οι πράξεις σου που τις φανερώνουν. 
Τα λόγια είναι οι άνεμοι της ψυχής. Πυθαγόρας. 
Τα λόγια ενός μεθυσμένου είναι απλώς οι σκέψεις ενός νηφάλιου. Αγγλική παροιμία 
Τα μάτια αποκαλύπτουν εκείνο που είμασθε, το στόμα εκείνο που γίναμε. 
Τα μεγάλα σφάλματα γίνονται όπως τα χοντρά σχοινιά, από άλλα μικρότερα. 
Τα μεγαλύτερα ψέματα τα λέμε πάντοτε στον εαυτό μας. Έρικ Χόφερ. 
Τα νειάτα είναι τρέλα που γιατρεύεται με τα γηρατειά. 
Τα λάθη για τα οποία ένας άντρας μετανιώνει περισσότερο είναι εκείνα που δεν έκανε όταν είχε την ευκαιρία. 
Τα λάθη φέρνουν πάθη, αλλά γίνονται και κλειδιά που ανοίγουν πόρτες… Δημήτρης Παπαχρήστος συγγραφέας.
Τα ύψη είναι ελκυστικά σε όλους, όχι όμως και τα σκαλοπάτια. Γκαίτε. 
Την έλλειψη μέσων την αναπληρώνει η τόλμη. 
Την ιστορία της ζωής σου τη γράφεις μόνος σου, μην δίνεις την πένα σε βιογράφους. 
Τίποτε δεν είναι δικό μας, όταν είναι μόνο για τον εαυτό μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου