Κυριακή 26 Μαΐου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1139

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1139
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, όπου και αν υπάρχουν, είναι δικά μου.
Η ‘’ΕΝΔΕΚΑΔΑ’’ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
1.ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΒΙΒΑΣΕΩΝ
2.ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΟΣ
3.Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ( Ή ΜΗΠΩΣ ΟΧΙ; )
4.Ο πρόεδρος της ΚΕΔ μιλάει στην BlueArena
5.Υπουργέ, κ.Μανιτάκη θυμάστε τότε στο Α.Π.Θ.;
6.ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
7.ανεκδοτο
8.Σύσκεψη στο Πεντάγωνο για τους S-300 και εντολή Α/ΓΕΕΘΑ…Βρείτε στόχους άμεσα !!
9.Εξοντώστε κουνούπια και λοιπά βλαβερά έντομα,απλά και πάμφθηνα!
10.ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
11.Αγάπη

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
1.ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΒΙΒΑΣΕΩΝ
    Σας γνωρίζουμε το αναλυτικό πρόγραμμα του εορτασμού των 67 ετών από τη συγκρότηση του Όπλου των ΔΒ, που θα τελεσθεί την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013 στη Σχολή Διαβιβάσεων στο Στρατόπεδο «Καραϊσκάκη Α» και το οποίο έχει συνταχθεί από την ΔΔΒ/ΓΕΣ.

09:30 -11:00 Θεία Λειτουργία (οι επιθυμούντες)
11:00 -11:20 Δοξολογία
11:30 -11:50 - Προσφώνηση από κ. Δντη ΔΔΒ/ΓΕΣ
                     - Ενημέρωση επί των εξελίξεων- προοπτικών του όπλου των Διαβιβάσεων.
                     - Προσφώνηση από τον Πρόεδρο Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Διαβιβάσεων
11:50-12:10 Επίδειξη-Ενημέρωση επί τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων, Συστημάτων Επιτήρησης και ΗΠ.
12:10-13:00 Δεξίωση.
Σας περιμένουμε με μεγάλη μας χαρά
Το ΔΣ του Συνδέσμου

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
2.ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΟΣ
Απόστρατοι: "Μπαίνουν στις Ε.Δ. πολίτες χωρών που διεκδικούν εδάφη της Ελλάδας"
defencenet.gr
    Απόστρατοι αξιωματικοί κατέθεσαν προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να επανέλθει το Ελληνικό Γένος ως βασική προϋπόθεση εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές, διότι με την ελληνική ιθαγένεια δύναται να μπαίνουν στο Στράτευμα πολίτες χωρών που επιβουλεύονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.
    Οι προσφεύγοντας επισημαίνουν, και έχουν απόλυτο δίκιο πώς όσοι αποκτούν ελληνική ιθαγένεια δεν διαμορφώνουν απαραίτητα εθνική συνείδηση.
    «Την ελληνική ιθαγένεια αιτούνται πολίτες χωρών, με τις οποίες η πατρίδα μας μέχρι το πρόσφατο παρελθόν ευρίσκετο σε εμπόλεμη κατάσταση και κάποιες εξ αυτών, όπως η Τουρκία, η Αλβανία και τα Σκόπια εξακολουθούν να διατηρούν και να διατυπώνουν εδαφικές διεκδικήσεις εναντίον μας», τονίζουν.
    Δεν αποκλείεται τέτοιοι πολίτες να έχουν μπει στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, αφού με το νόμο που ψήφισε ο Βενιζέλος και επέτρεψε την εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές μόνο με την ιθαγένεια, είναι δύσκολο να διαφανεί από πού κρατάει η σκούφια του καθενός. Είναι ενδεικτικό πώς οι διοικήσεις των στρατιωτικών σχολών και τα Επιτελεία αγνοούν πόσοι ακριβώς είναι οι μη Έλληνες στο γένος που φοιτούν στις στρατιωτικές σχολές.
    Μόνο το Συμβούλιο της Επικρατείας διαπίστωσε πώς μόνο δύο σπουδαστές στις Σχολές Αξιωματικών δεν είναι Έλληνες στο Γένος. Εντελώς εσφαλμένο στοιχείο όταν πρόκειται να υπάρξει απόφαση για ένα θέμα που έγκειται της εθνικής ασφάλειας της χώρας.
    «Δεν είναι βέβαιο, ότι ο αποκτήσας την ελληνική υπηκοότητα, έχει αποκτήσει και την αναγκαία ελληνική εθνική συνείδηση. Δεν είναι βέβαιο ότι σε περίπτωση εμπλοκής της Ελλάδας σε ένοπλη σύγκρουση με ξένη χώρα αυτοί οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί δεν θα προσχωρήσουν εις τον στρατό ξηράς της χώρας εξ ης κατάγονται», λένε οι απόστρατοι.
    Υποστηρίζουν ότι σύμφωνα με τα άρθρα 4 και 110 του Συντάγματος αποκλείεται η φοίτηση στις στρατιωτικές σχολές σε όσους έχουν την ελληνική ιθαγένεια χωρίς να είναι Έλληνες στο Γένος και παραβιάζεται ο κανονισμός της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, σύμφωνα με τον οποίο δικαίωμα συμμετοχής στους διαγωνισμούς έχουν μόνο οι Έλληνες στο γένος.
    Ο κανονισμός προβλέπει ότι ο υποψήφιος θα πρέπει «να μη φέρηται ανήκων εις θρησκευτικάς αιρέσεις, ή εις κόμματα ή οργανώσεις περί ων το άρθρο 1 του Α.Ν. 509/1947 ή μετέχων εις ενεργείας στρεφομένας κατά της Εθνικής Αμύνης της χώρας ή της εννόμου τάξεως του κοινωνικού καθεστώτος ή του πολιτεύματος ή ενεργών προπαγάνδα τείνουσαν προς τους αυτούς σκοπούς ή διεγείρων εις απείθειαν κατά των κειμένων νόμων ή προσβάλλων την ιδέαν της πατρίδος και τα εθνικά σύμβολα».
    Με την προσφυγή τους ζητούν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι αποφάσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου το 2011, με τις οποίες επιτράπηκε να συμμετέχουν στις εισαγωγικές εξετάσεις των στρατιωτικών σχολών υποψήφιοι οι οποίοι είχαν μεν την ελληνική ιθαγένεια χωρίς όμως να είναι Έλληνες στο γένος.
    Ευτυχώς που υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι αντιδρούν στα σχέδια Βενιζέλου και Κουβέλη που θέλουν την Ελλάδα μπάτε σκύλοι αλέστε, με Τούρκους, Αλβανούς και Σκοπιανούς στις Ένοπλες Δυνάμεις και την Ελλάδα πλημμυρισμένη από παράνομους μετανάστες. Ας ρίξουν μία ματιά στον κόσμο για τα κατορθώματα των ισλαμιστών που θέλουν μαζί με τους Καμίνη και Μπουτάρη να υποθάλψουν χτίζοντας τους και καμία 15αριά τζαμιά.
    Εν αναμονή λοιπόν της απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας…
    Βέβαια, υπάρχει και άλλος τρόπος....Μπορούν να μπούν στις Σχολές, αλλά μπορούν να αποφοιτήσουν ???? Υπάρχουν ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ κτλ κτλ. Πιστεύω οτι πρέπει να ''έχουν γνώση οι φύλακες'', ελπίζω δηλαδη.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
3.Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ( Ή ΜΗΠΩΣ ΟΧΙ; )
Ανδρέας ( δικό μου )
    Σήμερα τελειώνει το πρωτάθλημα Β΄Εθνικής και ξεχωρίζουν αυτοί οι τρείς που θα ανεβούν απευθείας.
    Επειδή παριστάνω ότι ξέρω μερικά πράγματα από ποδόσφαιρο, μπορώ να κάνω κάποιες προβλέψεις, για τα σημαντικά παιχνίδια, δηλαδή
ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ***2***-
    Υπάρχει κανένας λόγος να ‘’σκιστεί’’ η Παναχαική για να κερδίσει ? Προφανές ‘’2’’ και άνοδος για τον Απόλλωνα.
ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ ***1-2 ***
    Η ισοπαλία θα είναι μέγιστη έκπληξη, και αν βγεί, θα είναι ΚΑΘΑΡΟ το παιχνίδι. Η μία ομάδα όμως, δεν μας έχει συνηθίσει σε πολύ ‘’καθαρά’’ παιχνίδια, και στο παρελθόν και στο παρόν.
Ο νικητής ανεβαίνει, ο χαμένος περιμένει…
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ***Χ***
    Με ισοπαλία, η Νίκη ‘’βολεύεται’’ στην επτάδα και ο Εργοτέλης ανεβαίνει. Γιατί να κουραστούν?
ΗΡΑΚΛΗΣ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ***1***
    Όποιος κερδίσει, τέταρτος θα βγεί. Υπήρξε μέριμνα από το προηγούμενο μάτς. Μακάριοι οι κατέχοντες, έτσι Αχιλλέα? Για την τιμή των όπλων και εκμετάλλευση ‘’εκπλήξεων’’ ( άντε καλά…) μάλλον ‘’1’’ Και οι δύο πάντως, παραμένουν στην 7δα.
ΦΩΚΙΚΟΣ – ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ. ***1-Χ***
    Το τραίνο έφυγε και το ξέρουν. Άντε καλές διακοπές και του χρόνου…

4.Ο πρόεδρος της ΚΕΔ μιλάει στην BlueArena
Θωμάς Μίχος
http://bluearena.gr/
    Μετά την σφαγή του Ηρακλή στο Πανθεσσαλικό από τον Γιάννη Σωσώνη, αλλά και την καταγγελτική ανακοίνωση που εξέδωσε η «Αυτόνομη Θύρα 10» για τον Σπύρο Σελίμο, η διαιτησία στον τελικό της Κυριακής με τον Παναιτωλικό αποτελεί κυρίαρχο θέμα συζήτησης και ενδιαφέροντος.
    Η BlueArena επικοινώνησε με το κορυφαίο στέλεχος της ελληνικής διαιτησίας. Τον πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας και πρόεδρο της ΕΠΣ Ημαθίας, Γιώργο Καραμελίδη. Η συζήτηση ήταν σύντομη, ωστόσο αυτό που εισπράξαμε, ήταν η βεβαιότητά του ότι θα πάνε καλά την Κυριακή.  Αυτό είπε, αυτό καταγράψαμε και ελπίζουμε να δικαιωθεί στην πρόβλεψή του, διότι εντελώς αντίθετες είναι οι φήμες που κυκλοφορούν από την στιγμή που ορίστηκε ο Σελίμος.
    Σε ερώτηση για το αν υπάρχει ξεχωριστή Επιτροπή που βγάζει τους διαιτητές στη Football League, ο Καραμελίδης απάντησε: «Η Επιτροπή της ΚΕΔ είναι η ίδια δεν αλλάζει. Αυτοί βγάζει τους διαιτητές για όλο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, μέχρι και το γυναικείο πρωτάθλημα».
    Για το αν σκοπεύει να είναι παρών στο Καυτανζόγλειο, σε αυτό το σπουδαίο από κάθε άποψη αγώνα, λόγω και της κοντινής απόστασης της Ημαθίας με την Θεσσαλονίκη, είπε: «Δεν το γνωρίζω αυτό ακόμα. Σαν πρόεδρος ταξιδεύω σε όλα τα γήπεδα της Ελλάδας». Σιγά να μην πάει...
    Ρωτήθηκε για το εάν ενημερώθηκε για την ανακοίνωση που εξέδωσε η «Αυτόνομη Θύρα 10». Αρκέστηκε να πει ότι... «Όλα θα πάνε καλά μην ανησυχείτε. Όλα θα πάνε καλά». Τί εννοεί με αυτό ? Όλα καλά για ποιούς ?

5.Υπουργέ, κ.Μανιτάκη θυμάστε τότε στο Α.Π.Θ.;
Γιάννης Πάγκος
http://bluearena.gr/
    Τι θυμήθηκε λοιπόν ένας φίλος... Τι θυμήθηκε για τον νυν Υπουργό, κ.Αντώνη Μανιτάκη. Θυμήθηκε κάπου στα μέσα της δεκαετίας 1990-2000. Θυμήθηκε μια εξεταστική περίοδο του Τμήματος της Νομικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Τότε που ο Θεσσαλονικιός, νυν Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ήταν καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Α.Π.Θ.. Δίδασκε συνταγματικές ελευθερίες.
    Η ερώτηση και η συζήτηση μέσω απαντήσεων είχε να κάνει με το πόσο ισχυρές είναι οι συνταγματικές ελευθερίες σε περιπτώσεις που, παραδείγματος χάρη... (κάπως έτσι είχε τεθεί τότε ως αντικείμενο εξέτασης), η αστυνομία επικαλούμενη δημόσιο συμφέρον βγάλει μια ανακοίνωση και πει ότι από την οδό Αγίου Δημητρίου (τον δρόμο της Θεσσαλονίκης) και πάνω π.χ. απαγορεύεται η μετακίνηση.
    Και η συζήτηση από την πλευρά των δοκιμαζόμενων φοιτητών που σπουδάζανε τους τύπους (τα άρθρα) αλλά (κυρίως) το νόημα και την ουσία του συντάγματος -που είναι το θεμέλιο της ελληνικής δημοκρατίας- είχε να κάνει με το ισχυρότατο συνταγματικό δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης των πολιτών.
    Λίγο λιγότερο από 20 χρόνια, τι ειρωνεία... Μια ανάλογη εκτέλεση απόφασης της αστυνομίας (σε καιρούς πια που ο τότε καθηγητής ανήκει στην Κυβέρνηση) παρεμποδίζει στον Βόλο την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών. Η αστυνομία που επικαλείται (άραγε, τι;) και οχυρώνεται πίσω από (άραγε, ποιες;) αιτιάσεις που εγείρουν ερωτηματικά.
    Και όσα λέγονταν στα έδρανα των Σχολών; Ότι δηλαδή το συνταγματικό δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης είναι υπέρτερο ακόμη και από υπουργική απόφαση, όπως –ανά περιστάσεις- αυτή εφαρμόζεται, όπως συνέβη στο σύγχρονο παρόν, το 2013; Δεν υπάρχουν υπέρτερα συνταγματικά δικαιώματα;
    Διότι είναι άλλο να στήνεις μια περίμετρο π.χ. στα 500 μέτρα από το Πανθεσσαλικό (ακόμη και αυτό πάντως θα ήταν αντικείμενο αντιπαράθεσης) και άλλο μπλόκο αρκετά χιλιόμετρα από τον Βόλο και το Πανθεσσαλικό. Νομίζουμε ότι αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό.
    Όπως βεβαίως είναι διαφορετικό (άλλη περίπτωση κι αυτή) να ζητάνε ταυτότητα(!) από μεμονωμένο φίλαθλο που ήθελε να πάρει εισιτήριο για να πάει στο γήπεδο και όταν τη δείχνει και βλέπουν ότι είναι από Θεσσαλονίκη να του λένε ότι δεν θα μπει.
    Όπως βέβαια και οι... εξυπνάδες του στυλ «λάθος μέρα διάλεξε να 'ρθει στον Βόλο», που είπε ο αστυνομικός στο μπλόκο, που εκτός της τεράστιας πρόκλησης σε κάνουν να αναρωτηθείς:
Ποιανού τσιφλίκι επιτέλους είναι αυτή η χώρα, η κάθε περιοχή, το κάθε μέρος;
    Σαφώς και η συγκεκριμένη απόφαση και τα όσα έγιναν στον Βόλο και στο Πανθεσσαλικό δεν έχει την υπουργική σφραγίδα του κ.Μανιτάκη, ο καθείς όμως αντιλαμβάνεται τις ομοιότητες και την ειρωνεία του τότε -της Σχολής- με το νυν -της εποχής.
    Όπως βεβαίως το ότι καλείται και αυτός να δώσει απαντήσεις, συνταγματολόγος είναι, για τα όσα συνέβησαν. Συνταγματικές ελευθερίες δίδασκε.
Και που θα δώσει, αν δώσει, τί εγινε ; Το κακό έγινε, δεν αλλάζει. Όποια πέτρα και να σηκώσεις, έναν Αχιλλέα θα βρείς   
    Το μέγιστο ερώτημα, πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι τι δημοκρατία θέλουμε να έχουμε και πώς εκλαμβάνει την έννοια δημοκρατία ο καθένας. Κι ενώ μέσα στη λέξη «δημοκρατία» υπάρχει το συνθετικό «δήμος» που είναι ο λαός, πώς γίνεται και στην πράξη, εκατοντάδες χιλιάδες φορές, ο λαός αλλιώς να αντιλαμβάνεται την έννοια δημοκρατία από ό,τι οι κρατούντες;
    Από το σύνταγμα ξεκινήσαμε και από κάτι που θυμήθηκε ένας φίλος για το Α.Π.Θ. τότε. Και αν διαβάσει κάποιος για το Υπουργείο που προϊσταται ο Θεσσαλονικιός, κύριος Μανιτάκης θα διαπιστώσει ότι σε αυτό υπάγεται και η ανεξάρτητη αρχή του Συνήγορου του Πολίτη. Και τι είναι αυτή η αρχή; Υπερασπίζεται τον πολίτη έναντι διακρίσεων εις βάρος του.
    Ειρωνεία...

6.ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
‘’Δυό γά’ι’δαροι μαλώνανε σε ξένη αχυρώνα’’
Έχουν και αντιπαθητικά χρώματα….

ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )
7.ανεκδοτο

Ήταν ένας τυφλός και μπήκε κατά λάθος σε ένα bar για γυναίκες. Κάθεται και νομίζοντας ότι μιλάει στο barman λέει:
"Φίλε, να σου πω το τελευταίο ανέκδοτο για ξανθιές;"
Τον ακούει μια γυναίκα που καθόταν πιο δίπλα και του λέει:
"Φίλε, πριν πεις το ανέκδοτο πρέπει να σου πω 5 πράγματα:
1) η barwoman είναι ξανθιά,
2) η σερβιτόρα είναι ξανθιά,
3) η κοπέλα που κάθεται αριστερά σου είναι 1.90, ξανθιά και έχει μαύρη ζώνη στο καράτε,
4) η κοπέλα που κάθεται δεξιά σου είναι ξανθιά και μόλις προχθές αποφυλακίστηκε για φόνο και...
5) ...κι εγώ είμαι ξανθιά...
Λοιπόν, θέλεις να πεις ακόμη το ανέκδοτό σου;"
Και τότε της απαντάει ο τυφλός:
"Ε, άστο... άμα είναι να το εξηγώ 5 φορές..."

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
8.Σύσκεψη στο Πεντάγωνο για τους S-300 και εντολή Α/ΓΕΕΘΑ…Βρείτε στόχους άμεσα !!
http://www.veteranos.gr
    Θα κάνουμε βολή με τους S-300 έστω και αν χρειαστεί να ”πετάξω εγώ για στόχος ” ! δήλωσε Βετεράνος Ιπτάμενος που είχε επισκεφτεί την 126 ΣΜ !!Η αντίστροφη μέτρηση για την εκτόξευση βλήματος από τους Ελληνικούς S-300 μετά από αρκετά χρόνια αγρανάπαυσης και κόντρα σε πολιτικά ,Ελληνικά και αντι-Ρωσικά συμφέροντα άρχισε !!…
    Όλα είναι έτοιμα για την εκτόξευση που θα δώσει βροντερή απάντηση και θα τρομάξει τους εχθρούς μας σύμφωνα με τους Επιτελείς του ΓΕΕΘΑ ! Σωπάτε ρε παιδιά...Τόσο πολύ ?
    Ο Αρχηγός του ΑΤΑ Αντιπτέραρχος Βαίτσης μετέφερε την εντολή στην 126 ΣΜ πριν από λίγο καιρό και όλοι δήλωσαν έτοιμοι !
    Μοναδικό μέχρι στιγμής πρόβλημα οι στόχοι που πρέπει να πετάξουν γιατί το ΝΑΤΟ και οι χρησιμοποιούμενοι στόχοι του ΠΒΚ δεν έχουν καμιά σχέση με το σχεδιασμό σε τακτική βάση όπως θέλουν την εκτόξευση του πρώτου Βλήματος των Ελληνικών S-300!
    H εντολή του Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωσταράκου Μιχαήλ να βρούνε στόχους για τη βολή των S-300 πάση θυσία ,αλλά και το ταξείδι του επικεφαλής της εταιρίας στόχων του ΠΒΚ στο εξωτερικό είχε να κάνει και με αυτό !
    Φέρτε στόχους γιατί θα βρω αληθινούς στόχους !! !! δήλωσε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και οι Επιτελείς πήραν φωτιά !
    Στοίχημα ζωής και για τον Αρχηγό του ΑΤΑ που σε σύσκεψη δήλωσε θα κάνουμε βολή με τους S-300, έστω και αν χρειαστεί να πετάξει και ”Ιπτάμενος για στόχος” !
    Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε το ταξείδι αστραπή στη Κρήτη του Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου επ’ ευκαιρία του εορτασμού της επετείου της Μάχης Κρήτης στο τέλος της εβδομάδος, με σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων … !!
    Για μια ακόμη φορά ευτυχώς που υπάρχουν και κάποιοι που κατάλαβαν επιτέλους οτι στην πραγματική ζωή δεν υπάρχουν ναι μεν αλλά …Αλλά FIR και Κill ! και είναι πραγματικοί επαγγελματίες …Ευτυχώς !
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΡΙΣΕΩΣ. Καλά, οι S-300 υπάρχουν ακόμα ? Δεν σκούριασαν ή σάπισαν ? Δεν ξέρω, ρωτάω, γιατί ΟΛΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ !!!!!

ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ
9.Εξοντώστε κουνούπια και λοιπά βλαβερά έντομα,απλά και πάμφθηνα!

    Προσέξατε ότι τα κουνούπια έχουν ήδη εμφανιστεί? Να μια παγίδα που θα μας βοηθήσει ώστε να μη γίνουμε δωρητές αίματος για αυτά!
    Θα χρειαστούμε: 1 άδειο μπουκάλι αναψυκτικού (1,5-2 lit) 1 κούπα νερό (200ml) 1/4 της κούπας μαύρη ζάχαρη (50γρ) 1 γρ. μαγιά
Πως το φτιάχνουμε:
1. Κόβουμε το μπουκάλι στη μέση
2. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με ζεστό νερό. Το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στον πάτο του μπουκαλιού
3. Προσθέτουμε τη μαγιά. Δε χρειάζεται ανακάτεμα. Δημιουργεί διοξείδιο του άνθρακα το οποίο έλκει τα κουνούπια
4. Τοποθετήστε το πάνω μέρος του μπουκαλιού ανάποδα μέσα στο κάτω (δες την εικόνα) και κολλήστε το με μονωτική ταινία
5. Καλύψτε το μπουκάλι με κάτι μαύρο αφήνοντάς το φυσικά ανοιχτό από πάνω και τοποθετήστε το σε κάποιο σημείο σχετικά μακριά από εκεί που κάθεστε (Το μαύρο χρώμα έλκει τα κουνούπια)
Αλλάζετε το υγρό κάθε 2 εβδομάδες.

ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
10.ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Γεγονότα
1770: Λήγει άδοξα η επαναστατική προσπάθεια των Ορλόφ και των Ελλήνων της Πελοποννήσου. (Τα Ορλοφικά ήταν μία από τις εξεγέρσεις των υποδουλωμένων Ελλήνων, στην Πελοπόννησο, πριν από τη μεγάλη Ελληνική Επανάσταση του 1821. Ονομάστηκε έτσι, επειδή το σχέδιο της ρωσικής επέμβασης στην Ελλάδα έγινε από τα αδέλφια Αλέξιο (1737 - 1783) και Θεόδωρο (1741 - 1790) Ορλόφ, κατά τη διάρκεια του ρωσοτουρκικού πολέμου του 1768 - 1774.
    Ο Αλέξιος Ορλόφ ανέλαβε τη διοίκηση του ρωσικού σώματος, ενώ στις 28 Φεβρουαρίου του 1770 ο αδελφός του Θεόδωρος έφτασε στη Μάνη, όπου ξεκίνησε την επανάσταση. Οι επαναστάτες κατέλαβαν το Μιστρά, όπου και όρισαν προσωρινή κυβέρνηση υπό τον Νικόλαο Ψαρό. Οι αρχικές επιτυχίες οδήγησαν σε επανάσταση κι άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως την Ήπειρο, την υπόλοιπη Πελοπόννησο και την Κρήτη.
    Τον Μάρτη του 1770, κι αφού ελευθερώθηκε η Λακωνία, ο ρώσος λοχαγός Μπάρκοφ πήρε διαταγή από τον Θεόδωρο Ορλόφ να καταλάβει την Τριπολιτσά (Τρίπολη), με μια λεγεώνα από 8000 έλληνες επαναστάτες και 50 Ρώσους. Κατά τη στιγμή της προσέγγισης στην Τριπολιτσά, περίπου χίλιοι εμπειροπόλεμοι Τουρκαλβανοί έσπασαν τον αποκλεισμό στον Ισθμό, έφτασαν στην Τριπολιτσά κι ενίσχυσαν τη φρουρά της πόλης.
    Η σύγκρουση, που αποτέλεσε και το τέλος της επανάστασης, έγινε -σύμφωνα με τους ιστορικούς- στα Τρίκορφα, στις 29 Μαρτίου. Έπειτα από ημίωρο αγώνα κι έναν επιτυχή ελιγμό των αντιπάλων τους, οι Έλληνες εκάμθησαν. Η ήττα υπήρξε εξοντωτική... Φεύγοντας οι Έλληνες και κατά πόδας διωκόμενοι εγκατέλειπαν τα όπλα τους και υποχωρούσαν με μεγάλες απώλειες.
    Τη νίκη των Τούρκων ακολούθησε μεγάλη σφαγή εντός της πόλεως, με θύματα περίπου 3.000 Έλληνες, μεταξύ αυτών ο αρχιεπίσκοπος Άνθιμος και αρκετοί άλλοι κληρικοί. Τρεις ημέρες αργότερα, οι εναπομείναντες Ρώσοι επιβιβάσθηκαν στα πλοία και εγκατέλειψαν την Πελοπόννησο.
1828: Ένας παράξενος νεαρός ονόματι Κάσπαρ Χάουζερ περιπλανάται σε δρόμο της Νυρεμβέργης. Η ιστορία του, που αποτελεί έως σήμερα ένα άλυτο μυστήριο, θα αποτελέσει αντικείμενο της λογοτεχνίας.
ΚΑΣΠΑΡ ΧΑΟΥΖΕΡ : Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
    Ενας ρακένδυτος έφηβος εμφανίστηκε ένα μαγιάτικο απόγευμα του 1828 στη Νυρεμβέργη περπατώντας παράξενα. Αρθρωνε μόνο 2-3 στερεότυπες φράσεις. Κρατούσε ένα γράμμα που εξηγούσε ελάχιστα για τον ίδιο. Και ήξερε να γράφει μόνο το όνομά του… Κάσπαρ Χάουζερ.
    Θα περνούσε καιρός μέχρι να μπορέσει να διηγηθεί ότι από τα 4 μέχρι τα 16 είχε επιβιώσει καθιστός (!) και δεμένος στο πάτωμα ενός κλουβιού μέχρι να εμφανιστεί ένας δεσμοφύλακας και να τον απελευθερώσει…
    Τα επόμενα κεφάλαια της τρομακτικής ζωής του τον έφεραν κοντά σε «ύποπτους» ανθρώπους, όπως ο λόρδος Stanhope. Στις 14 Δεκεμβρίου του 1832 ο Κάσπαρ Χάουζερ δέχτηκε δολοφονική επίθεση από έναν άγνωστο και τρεις ημέρες μετά υπέκυψε. Ποτέ δεν αποκαλύφθηκε ποιος ήταν.     Υπήρχαν όμως σαφείς ενδείξεις ότι ήταν ο πρίγκιπας του Μπάντεν, γιος του Μεγάλου Δούκα Καρλ από την πρώτη του γυναίκα κι ότι διώκτριά του ήταν η δεύτερη σύζυγος του πατέρα του, κόμισσα του Hochberg, που ήθελε να οδηγήσει στον θρόνο τον γιο της Λεοπόλδο. Ο πρώτος που το υποστήριξε ήταν ο εγκληματολόγος Φον Φόιερμπαχ που, 7 μήνες πριν από τη δολοφονία του Χάουζερ, πέθανε δηλητηριασμένος. Πρόλαβε να πει πως υπεύθυνος ήταν ο βασιλικός οίκος τού Μπάντεν. Ο τελευταίος δεν επέτρεψε πρόσβαση στο αρχείο του μέχρι που αυτό καταστράφηκε.
    Για την υπόθεση έχουν γραφτεί περισσότερα από 3.000 βιβλία, 14.000 άρθρα, ποιήματα και θεατρικά έργα…
    Το 1974 ο Βέρνερ Χέρτσογκ πήρε στις Κάνες το Μεγάλο Βραβείο για την ταινία του «Το αίνιγμα του Κάσπαρ Χάουζερ». Πρωταγωνιστής του ο Μπρούνο Σ., που παιδί είχε υποστεί και ο ίδιος εγκλεισμό και άλλες κακοποιήσεις από τους εραστές της μητέρας του
1941: Ο στρατηγός Φρέιμπεργκ, διοικητής των συμμαχικών δυνάμεων, εξαιτίας των δυσμενών εξελίξεων, διατάζει την εκκένωση της Κρήτης. Δύο Λόχοι του Ελληνικού 5ου Συντάγματος Πεζικού ανακαταλαμβάνουν το χωριό Σταυρωμένος Ρεθύμνου και συλλαμβάνουν 100 γερμανούς αιχμαλώτους. Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τις Μουρνιές Χανίων.
Μάχη της Κρήτης
    Με την ονομασία αυτή έμεινε στην ιστορία η αεραποβατική επιχείρηση, που επιχείρησε η Ναζιστική Γερμανία κατά της Κρήτης στις 20 Μαΐου 1941 και η οποία έληξε δώδεκα μέρες μετά, την 1η Ιουνίου, με την κατάληψη της Μεγαλονήσου. Ήταν μία από τις σημαντικότερες μάχες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, με πολλές πρωτιές σε επιχειρησιακό επίπεδο.
    Η απόφαση για την επίθεση στην Κρήτη ελήφθη από το Χίτλερ στις 25 Απριλίου 1941, λίγες μέρες μετά την παράδοση της ηπειρωτικής Ελλάδας στις δυνάμεις του Άξονα, και έλαβε την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Ερμής» («Unternehmen Merkur»). Ήταν αμυντική και όχι επιθετική επιχείρηση, όπως αποδείχθηκε αργότερα. Οι Γερμανοί είχαν ως στόχο να εξασφαλίσουν τα νοτιοανατολικά τους νώτα, ενόψει της Επιχείρησης Μπαρμπαρόσα (Εκστρατεία στη Ρωσία) και να εξορμήσουν στη Βόρεια Αφρική, με εφαλτήριο την Κρήτη, όπως πίστευαν οι Σύμμαχοι.
    Τις παραμονές της επίθεσης, οι Σύμμαχοι είχαν τακτικό πλεονέκτημα σε ξηρά και θάλασσα, ενώ οι Γερμανοί στον αέρα. Έτσι, το γερμανικό επιτελείο αποφάσισε να διεξαγάγει την επιχείρηση από αέρος με τη χρησιμοποίηση δυνάμεων αλεξιπτωτιστών σε ευρεία κλίμακα, για πρώτη φορά στην παγκόσμια στρατιωτική ιστορία. Επικεφαλής των γερμανικών δυνάμεων τέθηκε ο πτέραρχος Κουρτ Στούντεντ, 51 ετών, βετεράνος πιλότος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Είχε στη διάθεσή του 1190 αεροπλάνα (πολεμικά και μεταγωγικά) και 29.000 άνδρες (αλεξιπτωτιστές και πεζικάριους), ενώ οι Ιταλοί θα συνεισέφεραν 3.000 στρατιώτες.
    Την Κρήτη υπερασπίζονταν όσοι έλληνες στρατιώτες είχαν παραμείνει στο νησί και δυνάμεις της Βρετανικής Κοινοπολιτείας (Βρετανοί, Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί στρατιωτικοί), που είχαν διεκπεραιωθεί από την κατεχόμενη Ελλάδα. Το γενικό πρόσταγμα είχε ο νεοζηλανδός στρατηγός Μπέρναρντ Φράιμπεργκ, 52 ετών, βετεράνος και αυτός του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Οι υπερασπιστές της Μεγαλονήσου ανήρχοντο σε περίπου 40.000, αλλά είχαν ανεπαρκή και απαρχαιωμένο οπλισμό, ιδίως οι Έλληνες.
    Στην περιοχή των Χανίων είχε εγκατασταθεί ο Βασιλιάς Γεώργιος Β' και η εξόριστη Ελληνική Κυβέρνηση υπό τον Εμμανουήλ Τσουδερό. Οι Σύμμαχοι γνώριζαν με μεγάλες λεπτομέρειες το γερμανικό σχέδιο επίθεσης, αφού είχαν κατορθώσει για πρώτη φορά να σπάσουν του γερμανικό κώδικα επικοινωνιών («Επιχείρηση Αίνιγμα»). Όμως, το πλεονέκτημα αυτό δεν το εκμεταλλεύτηκαν, εξαιτίας των διαφωνιών του Φράιμπεργκ με τους ανωτέρους του στο Λονδίνο. Οι Αμερικανοί δεν είχαν εισέλθει ακόμη στον Πόλεμο.
    Η γερμανική επίθεση εκδηλώθηκε στις 8 το πρωί της 20ης Μαΐου 1941, με τη ρίψη αλεξιπτωτιστών σε δύο μέτωπα: στο αεροδρόμιο του Μάλεμε και στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων. Τα πρώτα κύματα των αλεξιπτωτιστών ήταν εύκολη λεία για τους Νεοζηλανδούς και τους Έλληνες που υπεράσπιζαν το Μάλεμε. Στις μάχες έλαβε μέρος και μεγάλος αριθμός αμάχων με ό,τι όπλο είχε στη διάθεσή του, από μαχαίρια ως όπλα από την εποχή της Κρητικής Επανάστασης.
Οι Γερμανοί δεν υπολόγισαν τη συμμετοχή αμάχων στις επιχειρήσεις
    Η συμμετοχή χιλιάδων αμάχων στις επιχειρήσεις ήταν ένας παράγων που δεν είχαν υπολογίσει οι γερμανοί σχεδιαστές της επιχείρησης. Πίστευαν ότι οι Κρητικοί, γνωστοί για τα αντιμοναρχικά τους αισθήματα, θα υποδέχονταν τους Γερμανούς ως ελευθερωτές. Μία ακόμη λανθασμένη εκτίμηση της γερμανικής αντικατασκοπείας υπό τον ναύαρχο Βίλχελμ φον Κανάρις ήταν ο αριθμός των μαχητών στην Κρήτη, τους οποίους υπολόγιζαν σε μόνο 5.000 άνδρες.
    Στις 4 το απόγευμα της 20ης Μαΐου ένα νέο κύμα αλεξιπτωτιστών έπεσε στο Ρέθυμνο και μία ώρα αργότερα στο Ηράκλειο. Τώρα, οι μάχες διεξάγονταν σε τέσσερα μέτωπα: Χανιά, Μάλεμε, Ρέθυμνο και Ηράκλειο. Η πρώτη μέρα της Μάχης της Κρήτης έληξε με μεγάλες απώλειες για τους Γερμανούς και αβέβαια έκβαση. Ο διοικητής των γερμανικών δυνάμεων, πτέραρχος Κουρτ Στούτεντ, απογοητευμένος από την εξέλιξη των επιχειρήσεων, σκέφθηκε ακόμη και την αυτοκτονία, αναλογιζόμενος την υπόσχεση που είχε δώσει στον Φύρερ για μια εύκολη νίκη. Το βράδυ της ίδιας μέρας, μετά από μεγάλες περιπέτειες, ο βασιλιάς Γεώργιος Β' και η εξόριστη ελληνική κυβέρνηση μεταφέρθηκαν με βρετανικό πολεμικό στην Αίγυπτο.
    Από τα ξημερώματα της 21ης Μαΐου οι μάχες συνεχίσθηκαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα και στα τέσσερα μέτωπα. Οι Γερμανοί επικεντρώθηκαν στην κατάληψη του αεροδρομίου του Μάλεμε, όπως ήταν ο πρωταρχικός τους στόχος και τα κατάφεραν προς το τέλος της ημέρας. Επωφελήθηκαν από την ασυνεννοησία στις τάξεις των Συμμάχων, αλλά υπέστησαν και πάλι μεγάλες απώλειες. Ανάμεσα στους γερμανούς αλεξιπτωτιστές που κατέλαβαν το Μέλεμε ήταν μια μεγάλη προσωπικότητα του αθλητισμού και της πυγμαχίας, ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών Μαξ Σμέλινγκ, 36 ετών, που έφερε το βαθμό του δεκανέα.
    Η κατάληψη του αεροδρομίου ήταν στρατηγικής σημασίας για την εξέλιξη των επιχειρήσεων. Οι Γερμανοί άρχισαν να μεταφέρουν μεγάλες δυνάμεις από την Ελλάδα και με τον σύγχρονο οπλισμό που διέθεταν ήταν θέμα χρόνου η κυριαρχία τους στη Μεγαλόνησο. Στις 28 Μαΐου οι Γερμανοί είχαν απωθήσει τις συμμαχικές δυνάμεις προς τα νότια, καθιστώντας τον αγώνα τους μάταιο. Έτσι, το Λονδίνο αποφάσισε την απόσυρση των δυνάμεων της Κοινοπολιτείας από την Κρήτη και τη μεταφορά τους στην Αίγυπτο. Όσες μονάδες δεν τα κατάφεραν, παραδόθηκαν στους Γερμανούς.  Πολλοί Έλληνες μαχητές και μαζί τους 500 Βρετανοί ανέβηκαν στα απρόσιτα βουνά της Κρήτης για να συνεχίσουν τον αγώνα. Την 1η Ιουνίου, με την παράδοση 5.000 μαχητών στα Σφακιά, έπεσε η αυλαία της Μάχης της Κρήτης.
    Οι απώλειες για τους Συμμάχους ήταν: 3.500 νεκροί, 1.900 τραυματίες και 17.500 αιχμάλωτοι. Οι Γερμανοί, σύμφωνα με δικά τους στοιχεία, είχαν 3.986 νεκρούς και αγνοούμενους, 2.594 τραυματίες, ενώ έχασαν 370 αεροπλάνα. Σύμφωνα, όμως, με συμμαχικούς υπολογισμούς, οι γερμανικές απώλειες ξεπέρασαν τις 16.000.
    Η Μάχη στην Κρήτη ονομάστηκε και «Νεκροταφείο των γερμανών αλεξιπτωτιστών», εξαιτίας των μεγάλων απωλειών τους, γεγονός που ανάγκασε τον Χίτλερ να διατάξει τον τερματισμό κάθε αεραποβατικής επιχείρησης στο μέλλον. Από την πλευρά τους, οι Σύμμαχοι εντυπωσιάστηκαν από τις μεγάλες δυνατότητες των αλεξιπτωτιστών στη μάχη και δημιούργησαν τις δικές τους αεραποβατικές δυνάμεις.
1946: Το ΑΚΕΛ σημειώνει νίκη στις δημοτικές εκλογές της Κύπρου. Εκλέγει δημάρχους στις μεγάλες πόλεις του νησιού πλην Πάφου και Κηρύνειας.
1969: Ο Τζον Λένον και η Γιόκο Ονο αρχίζουν τη δεύτερη εκδήλωση για την Ειρήνη στο κρεβάτι του δωματίου 1472 στο Queen Elizabeth Hotel του Μόντρεαλ.
    Μορφή διαμαρτυρίας «επί κλίνης», που επέλεξαν ο Τζον Λένον και η Γιόκο Όνο για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στον Πόλεμο του Βιετνάμ και να προβάλουν τα φιλειρηνικά τους μηνύματα.
    Το πρώτο Bed-In έγινε από τις 25 έως τις 31 Μαρτίου 1969 στο Χίλτον του Άμστερνταμ. Στο δωμάτιο 902 ο Τζον και η Γιόκο περνούσαν το μήνα του μέλιτος και σκέφθηκαν ότι θα ήταν μοναδική ευκαιρία να προωθήσουν το αίτημά τους για την ειρήνη, εκμεταλλευόμενοι τη δημοσιότητα από τον πρόσφατο γάμο τους (20 Μαρτίου 1969).
    Έτσι, αποφάσισαν ν' ανοίγουν την πόρτα του δωματίου τους κάθε μέρα από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ στους εκπροσώπους του Τύπου. Οι δημοσιογράφοι συνέρρεαν κατά δεκάδες, πιστεύοντας ότι θα συλλάβουν το ζευγάρι σε τρυφερές στιγμές, μετά τη γυμνή φωτογράφισή τους στο εξώφυλλο του άλμπουμ Two Virgins. Προς μεγάλη τους απογοήτευση, ο Τζον και η Γιόκο, καθισμένοι στο κρεββάτι του δωματίου τους, συζητούσαν μαζί τους για την ειρήνη και τη δικαιοσύνη στον κόσμο.   Τις εμπειρίες τους από αυτό το πρώτο Bed-In μετουσίωσαν στο τραγούδι τους Ballad of John and Yoko.
    Η ιδέα τους αυτή άρεσε και δημοσιοποιήθηκε δεόντως κι έτσι αποφάσισαν να την επαναλάβουν το Μάιο στη Νέα Υόρκη. Οι αμερικανικές αρχές, όμως, τους απαγόρευσαν την είσοδο, λόγω της καταδίκης του Λένον για κατοχή μαριχουάνας το 1968. Τελικά, επέλεξαν μια χώρα γειτονική, τον Καναδά. Το δεύτερο Bed-In του Τζον Λένον και της Γιόκο Όνο ξεκίνησε στις 26 Μαΐου 1969 στο ξενοδοχείο του Μόντρεαλ Queen Elizabeth (Δωμάτιο 1472), μια εβδομάδα αργότερα, με ένα σημαντικό μουσικό γεγονός.
    Τις πρώτες μέρες της «επί κλίνης» διαμαρτυρίας τους στο Μόντρεαλ ένας δημοσιογράφος ρώτησε τον Τζον γιατί το κάνει και αυτός του απάντησε «All we are saying is give peace a chance». Σχεδόν ακαριαία, ο Λένον σκέφθηκε ότι η ατάκα του αυτή θα μπορούσε να γίνει τραγούδι κι έτσι προέκυψε το Give Peace A Chance, ένας διαχρονικός ύμνος για την ειρήνη. Το τραγούδι ηχογραφήθηκε την 1η Ιουνίου στο δωμάτιο του ξενοδοχείου με ένα κασετόφωνο 8 track, που αγόρασε από παρακείμενο κατάστημα. Στα φωνητικά συμμετείχαν διάσημοι φίλοι του ζευγαριού, όπως ο Άλεν Γκίνζμπεργκ και ο Τίμοθι Λίρι.
    Παρά τη δημοσιότητα που έλαβαν τα δύο Bed-In, υπήρχε διάχυτη η καχυποψία σε μερίδα του Τύπου, ότι αυτά έγιναν για διαφημιστικούς και εισπρακτικούς λόγους. Μη ξεχνάμε ότι το 1969 ουσιαστικά οι Beatles δεν υπήρχαν και το κάθε «σκαθάρι» νοιαζόταν για την προσωπική του καριέρα. Ο Τζον Λένον απάντησε στους επικριτές του ότι θα μπορούσε να γράψει μία επιτυχία μέσα σε μία ώρα και να βγάλει λεφτά, από το να κάθεται στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου και να συζητά για την ειρήνη.
1975: Τα σκυλιά μπαίνουν για πρώτη φορά στην υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, για την ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών.
Γεννήσεις
1799: Αλέξανδρος Πούσκιν, ρώσος συγγραφέας και ποιητής. Σκοτώθηκε σε μονομαχία από τον απατημένο σύζυγο της ερωμένης του. (Θαν. 29/1/1837)
Αποφθέγματα
 «Δεν υπάρχουν πλούτη, παρά μόνο η ζωή.»
 «Κανένας ζωγραφικός πίνακας δεν μπορεί να είναι καλός όταν διαστρέφει την πραγματικότητα, για το λόγο και μόνο ότι τίποτα δεν είναι ωραίο όταν δεν είναι αληθινό.»
 «Τις περισσότερες προσπάθειες που κάνουν οι άνθρωποι τις κάνουν απ' την αγάπη τους προς τον έπαινο, καθώς παθαίνουν και τις μεγαλύτερες καταστροφές από την αγάπη τους προς τις απολαύσεις.»
1926: Μάιλς Ντέιβις, αμερικανός συνθέτης και τρομπετίστας της τζαζ. (Θαν. 28/9/1991)
1966: Μελίνα Κανά, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της Μελίνας Κανατά, τραγουδίστρια.
Θάνατοι
604: Άγιος Αυγουστίνος, πρώτος αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι και θεμελιωτής του Χριστιανισμού στην Αγγλία. (Γεν. ?)
1823: Φέρντιναντ Φον Βαλντστάιν, αυστριακός ευγενής και πάτρωνας των τεχνών. Ο Μπετόβεν του αφιέρωσε τη Σονάτα για πιάνο αρ. 21 Βαλντστάιν. (Γεν. 24/3/1762)
1903: Μαρσέλ Ρενό, γάλλος ραλίστας και επιχειρηματίας, συνιδρυτής της αυτοκινητοβιομηχανίας Renault. (Γεν. 1872)
http://www.sansimera.gr/

ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ
11.Αγάπη
http://www.sansimera.gr/
« Όλοι οι άνθρωποι μοιάζουν μεταξύ τους... Οι μεγαλύτεροι των θνητών, μα κι οι πιο μικροί, αγαπάνε τα παιδιά τους. Άνισοι κοινωνικά, άλλοι είναι πλούσιοι κι άλλοι φτωχοί. Αλλά ολόκληρο το ανθρώπινο γένος αγαπάει τα παιδιά του.»Ευριπίδης
«Αν κρίνεις την αγάπη από τις πράξεις της, είναι περισσότερο σαν να μισείς παρά σαν ν' αγαπάς.»Φρανσουά Ντε Λα Ροσφουκό
«Αυτό που αγαπά, πρέπει να καταλυθεί απ' τη φωτιά της αγάπης του.»Μιχαήλ Άγγελος
«Δεν υπάρχει τίποτα γλυκότερο στη ζωή απ' το νεανικό όνειρο της αγάπης.»Τόμας Μορ
«Ε, Θεοί! Αναχαιτίστε το διάστημα και το χρόνο, για να κάνετε δυο που αγαπιούνται ευτυχισμένους.» Αλεξάντερ Πόουπ
«Εάν κάποιος πιστεύει ότι η αγάπη και η ειρήνη είναι κλισέ, που τα αφήσαμε πίσω στη δεκαετία του '60, αυτό είναι πρόβλημά του. Αγάπη και Ειρήνη είναι αιώνιες αξίες.»Τζον Λένον
«Είναι τιμητικό για την ανθρώπινη φύση το ότι αγαπάει περισσότερο ειλικρινά απ' όσο μισεί.» Ναθάνιελ Χόθορν
«Ευτυχισμένοι αυτοί που αγαπήθηκαν και δυστυχισμένοι εκείνοι που δεν γνώρισαν ποτέ την αγάπη.»Άλφρεντ Λορντ Τένισον
«Η αγάπη είναι ένα μέρος της ανθρώπινης ζωής, της γυναίκας όμως ολόκληρη η ύπαρξή της.»Λόρδος Βύρων
«Η αγάπη είναι μια τέχνη και μάλιστα η μεγαλύτερη απ' όλες τις Καλές Τέχνες.»Έντουαρντ Κάρπεντερ
«Η αγάπη είναι πάντοτε η αρχή κάθε γνώσης, καθώς η φωτιά είναι η αρχή του φωτός.»Τόμας Καρλάιλ
«Η αγάπη είναι πόλεμος, ανακωχή, ειρήνη, θάνατος και ζωή, που βασιλεύουν εκ περιτροπής.»Ζορζ Ντ' Αμπουάζ
«Η αγάπη είναι φωτεινή σαν την αυγή και σιωπηλή σαν τον τάφο.»Βίκτωρ Ουγκώ
«Η αγάπη εμπνέει την αφοσίωση και όσο τρομερός κι αν είναι ο θάνατος, μας εμπνέει το θάρρος να τον αψηφούμε και να πεθαίνουμε για 'κεινο που αγαπούμε.»Ανρί Λακορντέρ
«Η αγάπη ευφραίνει, όπως ο ήλιος μετά την καταιγίδα.»Ουίλιαμ Σέξπιρ
«Η αγάπη και ο θάνατος εξισώνουν όλες τις τάξεις.»Έντουαρντ Μπάλγουερ Λίτον
«Η αγάπη και ο πόλεμος είναι το ίδιο πράγμα... Και η στρατηγική και η τακτική το ίδιο εφαρμόσιμες και στα δύο.»Μιγκέλ Ντε Θερβάντες
«Η αγάπη φέρνει ειρήνη ανάμεσα στους ανθρώπους, γαλήνη στην ταραγμένη θάλασσα, ύφεση στους ανέμους και γλυκό ύπνο στους δυστυχείς.»Πλάτων
«Η αμοιβαιότητα είναι ο νόμος της αγάπης.»Ανρί Λακορντέρ
«Κανένας δεν αγαπάει πραγματικά εκείνον που φοβάται.»Αριστοτέλης
«Κι αν έχω όλη την πίστη ώστε να μπορώ και βουνά να μετακινώ, μα δεν έχω αγάπη, είμαι ένα μηδενικό.»Απόστολος Παύλος
«Λίγο βαστάει ο θυμός όσων αγαπούν πραγματικά.»Μένανδρος
«Μίλα ψιθυριστά, αν μου μιλάς για αγάπη.»Ουίλιαμ Σέξπιρ
«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»Ουίλιαμ Σέξπιρ
«Οι πόνοι της αγάπης είναι γλυκύτεροι απ' όλες τις άλλες απολαύσεις.»Τζον Ντράιντεν
«Όλοι σε αγαπούν, όταν είσαι δύο μέτρα μέσα στη γη.»Τζον Λένον
«Όταν χάνεις αυτούς που αγαπάς, τότε νοιώθεις πόσο τους αγαπούσες.»Αλφρέντ Ντε Μισέ
«Πάνω απ' όλα, η αληθινή αγάπη ζει στη μνήμη.»Ονορέ Ντε Μπαλζάκ
«Τι τεράστια μνήμη έχεις Αγάπη.»Αλεξάντερ Πόουπ
«Το μίσος δημιουργεί φιλονικίες, μα η αγάπη καλύπτει τα σφάλματα.»Σολομών
«Υπάρχουν λίγοι άνθρωποι που μπορούν να μην ντρέπονται, γιατί, ενώ αγαπήθηκαν κάποτε, τώρα δεν αγαπιούνται πια.»Φρανσουά Ντε Λα Ροσφουκό
«Ω, ανθρώπινη αγάπη! Μας δίνεις στη Γη αυτό που περιμένουμε στον Ουρανό.»Έντγκαρ Άλαν Πόε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου