Κυριακή 5 Μαΐου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1121

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1121
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, όπου και αν υπάρχουν, είναι δικά μου.
     Σήμερα είναι ΠΑΣΧΑ, γιορτάζουμε ΟΛΟΙ την Ανάσταση του Κυρίου, και για το λόγο αυτό δεν θα ασχοληθώ με τους ‘’γνωστούς – άγνωστους’’ που μας ταλανίζουν εδώ και πολλά χρόνια.
Και αύριο μέρα είναι, και , πιστέψτε με, βρήκα αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα.
Θα έλεγα ‘’ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ’’, αλλα τα σπουδαία είναι ΣΗΜΕΡΑ.
Η ‘’ΔΕΚΑΔΑ’’ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
1.ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
2.Το Μάιο στο Βαφοπούλειο
3.Τιμή και δόξα ενός αιώνα σε αθλητές και ομάδες της Θεσσαλονίκης
4.Συμβαίνουν στην Ξάνθη
5.Αφού έφευγε...
6.Δια-λέξεων η εικών: Ναι για...
7.ΑΣΤΕΙΕΣ ΑΤΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΚΔΟΤΑ
8.ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
9.Πουκάμισο φοριέται 100 μέρες χωρίς να πλυθεί!!!
10.«Χαμένη φυλή» του Αμαζονίου χρησιμοποιείται ως όπλο κατά της παράνομης υλοτομίας

ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Γεγονότα
http://www.sansimera.gr/
553: Αρχίζει τις εργασίες της στην Κωνσταντινούπολη η 5η Οικουμενική Σύνοδος, με θέμα την αίρεση του μονοφυσιτισμού.
1789: Συνέρχεται στις Βερσαλίες το Συμβούλιο των Γενικών Τάξεων, που θα οδηγήσει στη Γαλλική Επανάσταση.
1893: Κραχ στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, που οφείλεται στην κρίση του χρυσού. (Πανικός του 1893)
1897: Ισχυρές τουρκικές δυνάμεις, υπό τον Ετέμ πασά, επιτίθενται με σφοδρότητα κατά των Ι και ΙΙ Μεραρχιών στον Δομοκό και τις αναγκάζουν να υποχωρήσουν προς την Όθρυ. (Ο Ελληνοτουρκικός Πόλεμος του 1897)
1921: Εκδίδεται στην Αγγλία η μικρότερη εφημερίδα στον κόσμο, η Μπράινον Γκαζέτ, με διαστάσεις 10x13 εκατοστών.
1963: Μεγάλο βήμα για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος κάνει η ΑΕΚ, συντρίβοντας μετά από εκπληκτική εμφάνιση τον ΠΑΟΚ με 5-1. Νίκη που αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία από τη στιγμή που ο βασικός συνδιεκδικητής της Παναθηναϊκός μένει στο 1-1 απέναντι στο Αιγάλεω.
Γεννήσεις
1813: Σόρεν Κίρκεγκαρντ, δανός φιλόσοφος, θεμελιωτής του ρεύματος του υπαρξισμού. (Θαν. 11/11/1855)
1818: Καρλ Μαρξ, γερμανός ιδρυτής του επιστημονικού σοσιαλισμού. Το Κομμουνιστικό Μανιφέστο, που έγραψε μαζί με τον Φρίντριχ Ένγκελς, αποτελεί τη βίβλο του κομουνιστικού κινήματος. (Θαν. 14/3/1883)
1919: Γεώργιος Παπαδόπουλος, στρατιωτικός, πρωτεργάτης της χούντας των συνταγματαρχών το 1967. (Θαν. 27/6/1999)
Θάνατοι
1821: Ναπολέων Βοναπάρτης, αυτοκράτορας της Γαλλίας. (Γεν. 15/8/1769) Είχε πεί κατά καιρούς.
• «Ένωση για τη λαϊκή σωτηρία, ένωση, αν θέλουμε να μείνουμε έθνος ανεξάρτητο.»
• «Η ζωή είναι σπαρμένη με τόσους σκοπέλους και είναι ίσως η πηγή τόσων κακών, που ο θάνατος δεν είναι το μεγαλύτερο απ' όλα.»
• «Η ικανότητα μένει άχρηστη δίχως ευκαιρία.»
• «Η ωραιότερη απ' όλες τις γυναίκες είναι αυτή που έτυχε εμείς να αγαπήσουμε.»
• «Μια ωραία γυναίκα αρέσει στα μάτια, μια καλή γυναίκα αρέσει στην καρδιά. Η μία είναι ένα στολίδι, η άλλη ένας θησαυρός.»
• «Ο άνθρωπος δεν είναι παρά ένα ζώο πιο τέλειο απ' όλα τ' άλλα και που κρίνει καλύτερα.»
• «Ο πόλεμος δεν είναι τίποτε άλλο από έργο βάρβαρων ανθρώπων που μ' αυτόν επιδιώκουν να υποδουλώσουν άλλους ανθρώπους.»
• «Τι είναι ο θρόνος; Ένα κομμάτι χρυσωμένο ξύλο, σκεπασμένο με βελούδο. Εγώ είμαι το κράτος, εγώ μόνο είμαι εδώ ο αντιπρόσωπος του λαού. Η Γαλλία έχει περισσότερη ανάγκη από μένα, απ' ότι εγώ τη Γαλλία.»
• «Υπάρχουν συκοφαντίες, όπου και η αγνότητα χάνει το θάρρος της.»
1965: Νίκος Γούναρης, τροβαδούρος του ελαφρού τραγουδιού. (Γεν. 1915)
1999: Βασίλης Διαμαντόπουλος, ηθοποιός. (Γεν. 1920 )

ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
2.Το Μάιο στο Βαφοπούλειο
http://www.makthes.gr/
    Πλούσιο, όπως πάντα, το πρόγραμμα εκδηλώσεων και του Μαΐου στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο.
    Έτσι είναι αναπόφευκτη μία πρώτη επιλογή από τις σχεδόν 30 προτάσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα, με το οποίο προσκαλεί τους φίλους του στο όμορφο κτίριο της οδού Γ. Βαφοπούλου 3.
    Έτσι οι φίλοι της καλής μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τη Δευτέρα 20 Μαΐου, στην αίθουσα θεάτρου του Βαφοπούλειου, τη σοπράνο Σοφία Κυανίδου σε ένα προσωπικό ρεσιτάλ της με έργα σύγχρονων ελλήνων συνθετών. Θα τη συνοδεύσει στο πιάνο ο Νίκος Ζαφρανάς, ενώ την επιμέλεια του προγράμματος έχει ο Χρήστος Σαμαράς, καθηγητής σύνθεσης στο τμήμα Μουσικών Σπουδών της σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.
    Περίπου μία εβδομάδα αργότερα, στις 28 Μαΐου, και πάλι στην αίθουσα θεάτρου σειρά έχουν οι φοιτητές που παρακολουθούν μαθήματα σύνθεσης κοντά στον Χρήστο Σαμαρά. Θα παρουσιάσουν δικά τους έργα, δίνοντας και μία εικόνα της νέας γενιάς των ελλήνων συνθετών.
    Στις άλλες μουσικές εκδηλώσεις του Μαΐου περιλαμβάνονται ακόμη, στις 26 του μήνα, ένα «Οδοιπορικό στο ελληνικό τραγούδι» σε επιμέλεια του Ηρακλή Καζάκη και μία αναφορά στα τραγούδια της εποχής στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια από τη δολοφονία του Γρ. Λαμπράκη, η οποία προγραμματίζεται για τις 22 του μήνα.
    Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα προβλέπεται να είναι και η εκδήλωση της Παρασκευής 17 Μαΐου. Η Μαρίζα ντε Κάστρο θα παρουσιάσει ένα εκπαιδευτικό εργαστήριο με τίτλο «Κύριλλος και Μεθόδιος, από τη βυζαντινή γραφή στη γραφή των Σλάβων». Όπως φανερώνει ο τίτλος, θα παρουσιαστεί το πώς έγραφαν οι βυζαντινοί, πώς διακοσμούσαν τα βιβλία, την αλφαβήτα που χρησιμοποιούσαν. Ακόμη το πώς οι μοναχοί Κύριλλος και Μεθόδιος προσάρμοσαν τη βυζαντινή γραφή στις σλαβικές γλώσσες βάζοντας τις βάσεις για την περαιτέρω εξέλιξη του πολιτισμού αυτών των λαών.
    Στις εικαστικές εκδηλώσεις περιλαμβάνονται η έκθεση του συλλόγου Φίλων Εικαστικών Τεχνών Εορδαίας, η οποία εγκαινιάζεται στις 10 του μήνα. Τα εγκαίνια συνοδεύονται και με μουσική, αφού καθηγητές και σπουδαστές του Βαρβούτειου Δημοτικού Ωδείου Πτολεμαϊδας θα δώσουν μία συναυλία. Ακόμη στις 13 του μήνα γίνονται τα εγκαίνια της αναδρομικής έκθεσης της Γεθσημανής.
    Στις εκδηλώσεις του Μαΐου περιλαμβάνονται ακόμη πολλές διαλέξεις για θέματα υγείας και ιστορίας, παρουσιάσεις βιβλίων, θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους και παραστάσεις Θεάτρου Σκιών.

ΕΥΧΕΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
3.Τιμή και δόξα ενός αιώνα σε αθλητές και ομάδες της Θεσσαλονίκης
http://www.makthes.gr/
    Εκατό χρόνια αθλητικής ιστορίας της ελεύθερης Θεσσαλονίκης παρήλασαν στην όμορφη βραδιά που διοργάνωσε το υφυπουργείο Αθλητισμού στο Μέγαρο Μουσικής της πόλης. Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες, πρωταθλητές, πρωταθλήτριες και σπουδαίες ομάδες βραβεύτηκαν για την προσφορά τους στον ελληνικό αθλητισμό.
    Η αρχή της εκδήλωσης έγινε με την είσοδο στη σκηνή του Μεγάρου παιδιών από τις ακαδημίες ποδοσφαίρου του Ηρακλή, του Άρη και του ΠΑΟΚ, τα οποία σχημάτισαν τον αριθμό 100. Η σκυτάλη δόθηκε στον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη, ο οποίος μετά από ένα σύντομο χαιρετισμό, έδωσε το σύνθημα για την έναρξη των βραβεύσεων.
    Βραβεύτηκαν αναλυτικά, με τους περισσότερους εκ των βραβευθέντων να δηλώνουν παρόντες, Παραολυμπιονίκες, Ολυμπιονίκες, ο σύλλογος της ΧΑΝΘ για την προσφορά του στον αθλητισμό, οι αποβιώσαντες παράγοντες Ντίνος Κοσμόπουλος (Ηρακλής), Νικόλαος Καμπάνης (Άρης), και Γιώργος Παντελάκης (ΠΑΟΚ), το ανδρικό τμήμα ποδοσφαίρου του Ηρακλή για τους τίτλους 1914, 1976, το ανδρικό ποδοσφαιρικό τμήμα του ΠΑΟΚ για τα πρωταθλήματα (1976, 1985) και τα κύπελλα (1972, 1974, 2001, 2003) που κατέκτησε, το γυναικείο ποδοσφαιρικό τμήμα του ΠΑΟΚ για τα επτά πρωταθλήματα στη σειρά από το 2006 ως το 2012, το ανδρικό τμήμα ποδοσφαίρου του Άρη για τους τίτλους του (1928, 1932, 1946, 1970), το ανδρικό τμήμα μπάσκετ του Ηρακλή για τα πρωταθλήματα (1928, 1935), το ανδρικό τμήμα μπάσκετ του Άρη για τα πολυάριθμα πρωταθλήματα και κύπελλα το 1930, το 1979, τη δεκαετία του ’80 και τις αρχές του ’90 και τους δύο ευρωπαϊκούς τίτλους (1997, 2003), το ανδρικό τμήμα μπάσκετ του ΠΑΟΚ για τους τίτλους στην Ελλάδα (1959, 1992, 1984, 1995, 1999) και τους ευρωπαϊκούς τίτλους (1991, 1994), το γυναικείο τμήμα μπάσκετ του Ηρακλή για τα πρωταθλήματα από το 1968 ως το 1972, το ανδρικό τμήμα βόλεϊ του Ηρακλή για τους τίτλους 2000, 2002, το 2005, 2007, 2012 -2002, 2004, 2005, 2006, 2012. Βραβείο παρέλαβε και η χήρα του αείμνηστου, κορυφαίου αθλητή βόλεϊ, Νίκου Σαμαρά, Ελένη.
    Τιμήθηκαν, ακόμη, το ανδρικό τμήμα βόλεϊ του Άρη για τον τίτλο το 1997, το γυναικείο τμήμα μπάσκετ του Απόλλωνα Καλαμαριάς για τα πρωταθλήματα (1974 1992) και το κύπελλο το 1997, το γυναίκειο βόλεϊ του Φιλαθλητικού για τα πρωταθλήματα (1984, 1986, 1987, 2003), το ανδρικό τμήμα χάντμπολ του ΠΑΟΚ για τους τίτλους το 2009 , το 2010, το 2011, το 2012, το ανδρικό τμήμα χάντμπολ του ΒΑΟ για τα κύπελλα το 1983, 1984, τα σωματεία ΑΠΣ Ορφέας, ΑΟ Διαγόρας Αμπελοκήπων, ΦΟ Γυναικών, ΑΣ Αλέξανδρος, Ωρίων, Σπόρτιγκ Πυλαίας, ΣΑΠΚ Νεάπολης Θεσσαλονίκης, και τα σωματεία υγρού στίβου ΝΟΘ, ΙΟΘ, ΟΘΑΘ, ΟΦΘΘ, Άλμπατρος ΝΑΟ Καλαμαριάς.
    Ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος τιμήθηκε για τις διακρίσεις του με την ομάδα μπάσκετ του Άρη, εμφανώς συγκινημένος, δήλωσε: «Όταν έχεις ουσιαστική ομάδα, μπορείς να πετύχεις πολλά, ακόμη κι όταν οι άλλοι διαθέτουν ποιοτικότερο υλικό. Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα, αλλά τα απαραίτητα χρήματα για να κάνεις τη δουλειά σου».
    "Η Θεσσαλονίκη ήταν πάντα ένας Δαυίδ που νικά τον Γολιάθ», τόνισε χαρακτηριστικά από τους βραβευθέντες η Ολυμπιονίκης, Βούλα Πατουλίδου. «Εύχομαι και στα επόμενα 100 χρόνια που θα γιορταστούν να υπάρχουν σε όλα τα αθλήματα τουλάχιστον οι ίδιες επιτυχίες, τις οποίες γιορτάζουμε σήμερα. Ως άνθρωποι του αθλητισμού κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Είμαι σίγουρος, ότι ο Νίκος Σαμαράς έχει θέση στον παράδεισο. Η γυναίκα και ο γιος του να πορευτούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη ζωή», τόνισε ο Αντρέι Κράβαρικ, σύμβολο του βολεϊκού Ηρακλή, που συγκίνησε περισσότερο από κάθε άλλον με τα λόγια του.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
4.Συμβαίνουν στην Ξάνθη
http://www.makthes.gr/
    Η πάντα δραστήρια Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης ετοίμασε και για τον Μάιο ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και μπορεί να ικανοποιήσει όχι μόνο τους κάθε ηλικίας κατοίκους της αλλά και τους επισκέπτες της πόλης.
    Οι τελευταίοι μπορούν να ακολουθήσουν έναν από τους ιστορικούς περιπάτους που γίνονται στην παλιά πόλη. Θα μάθουν στη διάρκειά τους για την εξέλιξη της κοινωνίας της Ξάνθης, για το πώς διαμορφώθηκε η ιδιαίτερη φυσιογνωμία της, για την έκφραση όλων αυτών των αλλαγών στην αρχιτεκτονική και τις άλλες μορφές τέχνης. «Τα κτίρια αφηγούνται την ιστορία τους, το λιθόστρωτο μας οδηγεί μέσα στον χρόνο κι ο επισκέπτης ζει μια παράσταση μέσα σ’ ένα αληθινό σκηνικό» αναφέρει η δελεαστική πρόσκληση της ΦΕΞ και όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο 25410-25421. Οι περίπατοι πραγματοποιούνται καθημερινά.
    Τον Μάιο θα πραγματοποιηθεί και ακόμη ένας περίπατος, αλλά εικαστικός, με θέμα «Ο Καραγκιόζης της σκιάς και του περιθωρίου - Ο Καραγκιόζης του Γιάννη Βουλτσίδη». Θα φιλοξενηθεί στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης και στο κτήμα Βουρβουκέλη στα Άβδηρα, και θα δώσει τη δυνατότητα σε όσους τον παρακολουθήσουν να γνωρίσουν όχι μόνο τα μυστικά της τέχνης του θεάτρου Σκιών αλλά και τον ρόλο που έπαιξε ως μέσο ψυχαγωγίας αλλά και μιας άλλης μορφής ενημέρωσης και κοινωνικής κριτικής. Πληροφορίες και γι’ αυτό τον περίπατο στο 25410-25421.
    Ο Μάιος έχει γεύση κινηματογραφική στην Ξάνθη. Καταρχήν από τη Δευτέρα 13 Μαΐου έως και την Παρασκευή 17 Μαΐου, στο Λαογραφικό Μουσείο θα γίνουν προβολές ταινιών ισπανόφωνου κινηματογράφου. Θεματικός άξονας των ταινιών που θα προβληθούν «ο ισπανικός εμφύλιος στον κινηματογράφο» και «κινηματογράφος και λογοτεχνία». Το πρόγραμμα προβολών είναι αναρτημένο στον ιστότοπο www.fex.org.gr. Ακόμα, στις 15 και 22 Μαΐου, όσοι επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για σημαντικούς σκηνοθέτες του σινεμά και την προσωπική τους κινηματογραφική γραφή μπορούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα που ετοίμασε η κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ, ενώ αφιερωμένο σε όσους αγαπούν τη μαγική τέχνη των κινουμένων σχεδίων είναι το 8ο Φεστιβάλ Animation, που θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Μαΐου έως και τις 10 Ιουνίου.
    Τα παιδιά θα είναι οι πρωταγωνιστές της εκδήλωσης της 25ης Μαΐου. Το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, το παιδικό μουσικό θέατρο της ΦΕΞ και μαθητές του 17ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης θα παρουσιάσουν μια διαφορετική παράσταση με τίτλο «Οδική κυκλοφορία», η οποία πολλά θα διδάξει τόσο στους μικρούς όσο και στους μεγάλους που θα την παρακολουθήσουν.
    Ο λαογραφικός πλούτος της περιοχής της Ξάνθης, που φιλοξενείται στο Λαογραφικό Μουσείο της πόλης, θα παρουσιαστεί από ιστορικό τέχνης και μουσειολόγο την Παρασκευή 17 Μαΐου σε εκδήλωση στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, που φέτος έχει ως θέμα «Μουσεία (Μνήμη + Δημιουργία)= Κοινωνική Αλλαγή / Συναλλαγή».

ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )
5.Αφού έφευγε...
http://thessalonikimesaapoeikones.blogspot.gr/
    Πρωί. Ώρα εννιά και κάτι στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους, λίγο πιο πάνω από την Ερμού, ένα επιβατικό αυτοκίνητο με έναν νεαρό καθισμένο με άνεση στο κάθισμα περιμένει κάτι.
    Έχω βαρεθεί πια να κάνω παρατηρήσεις και δεν λέω τίποτε.
    Από την πάνω μεριά εμφανίζεται ένας Δημοτικός Αστυνομικός με μοτοσυκλέτα της υπηρεσίας. Ο νεαρός, βάζει μπρος το αυτοκίνητο και πάει να φύγει. Ο αστυνομικός πάει κοντά του και του λέει: Άντε φύγε γρήγορα...’’ Το αυτοκίνητο φεύγει. Λέω του αστυνομικού: Γιατί δεν τον έγραψες;
   ‘’Αφού έφευγε ‘’ μου απαντάει...

6.Δια-λέξεων η εικών: Ναι για...
http://thessalonikimesaapoeikones.blogspot.gr/
    Αγκωμαχών δια του ποδηλάτου μου, ανερχόμην την οδόν Δωδεκανήσου, προσπαθών να ανταπεξέλθω εις τας δυσκολίας της ανωφερείας. Αλλοί, αλλοί και τρισαλοί! Τι είδον!
    Έν φορτηγόν αυτο-κινητόν είχε επικαθήσει επί της ποδηλατο-οδούς! Εξεπλάγην και τα έχασα.
    Τώρα τι να κάμω; Δεν ηδυνάμην να διέλθω διά παρακαμπτηρίου οδού, διότι δεν υπήρχε εύκαιρος.  Δεν ηδυνάμην να εισέλθω επί του αυτοκινητοδρόμου, διότι ήσφυζεν εκ της κινήσεως και θα ήτο μάλλα επισφαλές.
    Η τύχη όμως μοι εγέλασε. Όρακα εν νομικό του άστεως και δή της τροχαίας να κατέρχεται στραβοφορών το πηλίκιόν του. Έβγαλα, αναστεναγμόν ανακουφίσεως. Η λύσις θα δοθεί εσκέφθην.
-Κύρ Αστυφύλαξ να σας πώ εφώναξα.
-Παρακαλώ μοι απήντησε.
-Κοιτάξτε ο άθλιος, πού επάρκαρε και αδυνατώ να διέλθω.
-Ναι για, μοι απήντησε και συνέχισε αμέριμνος την πεζοδρομοπορείαν του δι άγνωστον προορισμόν!
-;;;;;;;;;;;;;;;;;!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

7.ΑΣΤΕΙΕΣ ΑΤΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΚΔΟΤΑ
http://www.gelamou.com/
“Έκανα σεξ χτες το βράδυ και ήρθε η γειτόνισσα και μου έκανε παρατήρηση.
Να μιλάω λέει πιο ευγενικά στο κορίτσι.”

“Οι transformens τι ασφαλεια κάνουν ζωής ή αυτοκίνητου.;;”

“Η Μεγάλη Εβδομάδα για τις γιαγιάδες είναι ό τι το Μουντιάλ για τους άνδρες..”

“Σε πόσα σόσιαλ μίντια πρέπει πια να εξαπλωθούμε για να βρούμε ένα γκόμενο της προκοπής;;; Μου τελειώνουν τα πάσγουορντς…”

“Πίσω από κάθε επιτυχημένο άντρα, …κρύβεται η μάνα του που τον ξεματιάζει!!!”

“Γραφει η αλλη ”Τι να φορεσω σημερα..ακουω γνωμες: ”
Tης σχολιαζω ”βρακι”
Με διέγραψε!!!”

“Με σταματάει ενα μοντέλο με κοντό φόρεμα και ταμπελάκι cosmote τάχα για μια ενημέρωση… Να δω τι άλλο θα σκεφτείτε για να μου τη πέσετε…!!!”

“Όταν βαριέμαι χάνομαι στον Γαλαξία…Τεράστιο είναι αυτό το σουπερμάρκετ…”

Είναι 4 πόντιοι, μεγάλα αλάνια, και πάνε γύρα με το αμάξι,καταλήγουν λοιπόν στη Συγγρού και βλέπουν μια “κοπέλα”.
Κατεβάζει ο συνοδηγός το παράθυρο και της λέει “Πόσο πάει;”
Απαντάει αυτή “15 από μπροστά και 20 από πίσω”.
Κατεβάζει τότε το παράθυρο ο από πίσω και της λέει
Γιατί 20 εμείς, μαλάκες είμαστε;”

Τέσσερις φίλες παίζουν χαρτιά.
Η πρώτη απ αυτές λέει:
- Ξέρετε, κορίτσια. Γνωριζόμαστε τόσον καιρό και δεν σας έχω πει το μυστικό μου. Θα σας το πω τώρα, να ξαλαφρώσω! Είμαι κλεπτομανής! Αλλά μην ανησυχείτε, ούτε έχω κλέψει, ούτε θα κλέψω ποτέ από σας. Είσαστε οι καλύτερες φιλενάδες μου.
Η δεύτερη λέει:
- Αφού έχουμε εξομολογήσεις, ας πω κι εγώ τα δικά μου. Είμαι νυμφομανής! Αλλά μην ανησυχείτε. Ούτε είχα, ούτε θα έχω ποτέ σεξ με τους άντρες σας. Είσαστε οι καλύτερες φιλενάδες μου.
- Κι εγώ πρέπει να σας εξομολογηθώ κάτι, λέει η τρίτη. Είμαι λεσβία! Αλλά μην ανησυχείτε. Ούτε είχα, ούτε θα έχω ποτέ σεξ με κάποια από σας. Είσαστε οι καλύτερες φιλενάδες μου.
Η τέταρτη σηκώνεται και λέει:
- Θα σας εξομολογηθώ κι εγώ κάτι: Είμαι κουτσομπόλα! Και τώρα σας ζητάω συγγνώμη, γιατί έχω μερικά πολύ σπουδαία τηλεφωνήματα να κάνω.

Ο Τοτός επιστρέφει σπίτι του από το σχολείο και λέει στη μητέρα του :
- Μαμά, η δασκάλα με ρώτησε σήμερα αν έχω άλλα μικρότερα αδελφάκια, που θα πάνε κι αυτά στο ίδιο σχολείο. - Πολύ ευγενικό το ενδιαφέρον της, σχολιάζει η μητέρα. Και τι είπε μόλις έμαθε πως είσαι μοναχοπαίδι;
- Δόξα σοι ο Θεός!!!

Πάει ένας νέος διοικητής στην λεγεώνα των ξένων μες στην βαθιά έρημο. Όταν τον ξεναγούσαν παρατήρησε μια πολύ γριά καμήλα δεμένη. Και ρώτησε :
- Γιατί είναι εδώ αυτή η καμήλα;
- Κύριε Διοικητά, επειδή είμαστε πολύ μακριά από οπουδήποτε, και οι άντρες έχουν σεξουαλικές ανάγκες, όταν θέλουν, έχουμε την καμήλα.
Τρελάθηκε ο τύπος, αλλά τι να πει;
- Καλώς, αν δεν σας πειράζει, δεν πειράζει και μένα.
Μετά από παραμονή 6 μηνών στο στρατόπεδο, ο διοικητής, μη αντέχοντας άλλο την απουσία σεξ, φωνάζει σε έναν αξιωματικό :
- Φέρτε μου την καμήλα!!!
Ο αξιωματικός σήκωσε τους ώμους και του την πήγε στην πόρτα του. Ο διοικητής την πήγε μέσα, ανέβηκε σε ένα σκαμνί και της κάνεις αγρίως σεξ. Μετά κατέβηκε, άνοιξε την πόρτα και ρώτησε τον υπαξιωματικό:
- Αυτό κάνουν εδώ και οι άντρες;
- Εεε, κύριε Διοικητά, συνήθως την καβαλάνε για να πάνε στο κοντινότερο χωριό.

Ο διευθυντής λέει στον υπάλληλο του :
- Λοιπόν, παιδί μου, σε θαύμασα προηγουμένως. Πόσο ετοιμόλογος ήσουν! Μπράβο, μπράβο! Πες μου σε ποιο κατάστημα θέλεις να σε πάω ως υποδιευθυντή; Αποφάσισα να σου δώσω προαγωγή. Απλά πες μου που θες να πας.
- Δεν ξέρω κύριε διευθυντά. Όπου θέλετε εσείς.
- Μα πες μου που σου αρέσει.
- Όπου να ναι δεν έχω πρόβλημα
- Καλά λοιπόν θα πας στο Αιγάλεω
- Στο Αιγάλεω;; Ε, όχι και στο Αιγαλεω!!
- Μα γιατί; Τι έχει το Αιγάλεω;
- Ε, να! Το Αιγάλεω μόνο ποδοσφαιριστές και ιερόδουλες βγάζει!
- Μα τι λες παιδί μου;;; Η γυναίκα μου είναι απο το Αιγάλεω!!!!
- Σοβαρά;;; Σε ποιά ομάδα παίζει;;;

Η γυναίκα εκνευρισμένη και απογοητευμένη, βάζει τα κλάματα και τηλεφωνεί στη μητέρα της :
- Μαμά, πάλι τσακωθήκαμε. Αυτή τη φορά είναι σοβαρά. Δεν αντέχω άλλο, θα έρθω να μείνω μαζί σου!
Και η μαμά απαντάει :
- Και θα τον αφήσεις ατιμώρητο; Τρελή είσαι; Θα πρέπει να πληρώσει ο αχαΐρευτος… Θα έρθω εγώ να μείνω μαζί σας!!!

Συναντιόνται δυο φίλοι και μετά τα «τι κάνεις και πώς είσαι» και τα σχετικά, ρωτάει ο πρώτος :
- Με τη χολή σου εντάξει; Την έκανες την επέμβαση που έλεγες;
- Μπα, όχι. Μπήκα στο χειρουργείο, αλλά δεν άντεξα. Φοβήθηκα. Πριν με ναρκώσουν οι γιατροί, τους την κοπάνησα και βγήκα έξω.
- Δεν είμαστε καλά. Τι φοβήθηκες μωρέ; Πιο απλή επέμβαση από τη χολή δεν υπάρχει. Είναι πιο απλή κι από τις αμυγδαλές και την σκωληκοειδίτιδα.
- Δεν αντιλέγω αλλά, να, ήταν επάνω από το κεφάλι μου και δύο νοσοκόμοι και ο αναισθησιολόγος και όλο αυτό έλεγαν και ξανάλεγαν «μη σε νοιάζει», «όλα καλά θα πάνε», «μια γελοία επέμβαση είναι, θα δεις»…
- Καλά σου έλεγαν. Έτσι είναι. Συνεχίζω και δεν σε καταλαβαίνω. Εσύ γιατί φοβήθηκες;
- Φοβήθηκα γιατί δεν τα έλεγαν σε μένα. Στον γιατρό που θα με χειρουργούσε τα λέγαν!

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ
8.ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
Κώστας Παπακώστας
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ σήμερα σε όλες τις καρδιές,
που βρήκε ταπεινότητα και πόρτες ανοιχτές.
Άμπελος είναι αληθινή που δίνει τους καρπούς,
για να μπορεί ο άνθρωπος να φτάνει στους σκοπούς.

Είναι το μάννα της ζωής που θρέφει τους ανθρώπους,
μ’ αγάπη, πίστη να νικούν δυνάμεις και του σκότους.
Είναι το φως που φώτισε τα βάθη της ψυχής,
να περπατά ο άνθρωπος σε δρόμους αρετής.

Είναι οδός που οδηγεί να βρεις τη σωτηρία,
τα μίση διώχνει και σκορπά την κάθε αμαρτία.
Είναι αγάπη δυνατή μαζί με καλωσύνη,
φέρνει την τελειότητα, χαρίζει την ειρήνη.

Είναι Σωτήρας των ψυχών, ποιμένας κι οδηγός,
μάνα, πατέρας, αδελφός και σύντροφος πιστός.
Θαύμα ζητά ο άνθρωπος εν μέσω της νυκτός
και κάθε μέρα λούζεται στο άπλετο το φως.

Το Σαμαρείτη αν θα βρεις βαθειά μεσ’ την ψυχή,
τότε μονάχα ο άνθρωπος μόνος του θα σωθεί.
Είναι λαμπάδα άσβεστη με ανέσπερο το φως
και σαν γεμίσει η καρδιά ΑΝΕΣΤΗ ΑΛΗΘΩΣ.

ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ
9.Πουκάμισο φοριέται 100 μέρες χωρίς να πλυθεί!!!
Ευαγγελία Αναστασάκη
http://perierga.gr/
    Ένα πουκάμισο που μπορεί να φορεθεί έως και 100 ημέρες χωρίς να χρειάζεται να πλυθεί ή να σιδερωθεί είναι το όνειρο πολλών αντρών (και γυναικών!) σε όλο τον κόσμο. Τώρα, στην εταιρεία Wool & Prince, το θαύμα έγινε πραγματικότητα. Πριν από έξι μήνες ο Mike Major, υπεύθυνος της εταιρείας, έθεσε ως στόχο να δημιουργήσει ένα… πουκάμισο που θα παραμένει αναλλοίωτο στο χρόνο, δεν θα μυρίζει και δεν θα φθείρεται. Μετά από μεγάλη έρευνα και πειράματα οι ειδικοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το μαλλί είναι 6 φορές πιο ανθεκτικό από το βαμβάκι καθώς αντιμετωπίσει με φυσικό τρόπο τις οσμές, χωρίς οποιεσδήποτε πρόσθετες χημικές ουσίες.
    Και προχώρησαν στο διά ταύτα: Ένα πουκάμισο που ο Mike το δοκιμάσετε πρώτα στον εαυτό του.  
    Το ρούχο πέρασε εξαντλητικές δοκιμές. «Πέραν από το γεγονός ότι το φορούσα διαρκώς, έτρεχα με αυτό αρκετά χιλιόμετρα κάθε μέρα κάνοντας τη γυμναστική μου. Και μπορεί να μούσκεψε από τον ιδρώτα και να τσαλακώθηκε λίγο, όμως το επόμενο πρωί ήταν πάλι φρέσκο φρέσκο για να το ξαναφορέσω. Και αυτό κράτησε 100 ολόκληρες ημέρες!», λέει ο ίδιος. Και να θέλεις δηλαδή να αλλάξεις πουκάμισο, δεν μπορείς! Τον επόμενο Δεκέμβριο αναμένεται να βγει στην αγορά, ενώ το υλικό της δημιουργίας του παραμένει επτασφράγιστο μυστικό.

10.«Χαμένη φυλή» του Αμαζονίου χρησιμοποιείται ως όπλο κατά της παράνομης υλοτομίας
Periergos
tovima.gr
    Σπάνιες φωτογραφίες, που δείχνουν μέλη μιας φυλής με ελάχιστες έως καθόλου επαφές με τον έξω κόσμο, δόθηκαν στη δημοσιότητα ως μέσο πίεσης κατά της παράνομης υλοτομίας, της κυριότερης απειλής για τους απομονωμένους πολιτισμούς του Αμαζονίου.
    Ενήλικες και παιδιά με τα πρόσωπα βαμμένα κόκκινα κοιτούν έκπληκτοι το ελικόπτερο που τους φωτογραφίζει. Στα χέρια τους κρατούν τόξα και λόγχες, ενώ δίπλα στα πόδια τους διακρίνονται καλάθια γεμάτα φρούτα παπάγιας και μανιόκας.
    Η τοποθεσία κρατείται μυστική για λόγους προστασίας της «χαμένης φυλής».
    Όπως αναφέρει το AFP, οι εικόνες δημοσιοποιήθηκαν από το Εθνικό Ίδρυμα Ινδιάνων (Funai) της Βραζιλίας, έναν κυβερνητικό οργανισμό για την προστασία των αυτοχθόνων.
    «Οι παράνομοι υλοτόμοι θα καταστρέψουν αυτόν τον αυτόχθονα λαό. Είναι απολύτως απαραίτητο να τους σταματήσει η κυβέρνηση του Περού πριν να είναι πολύ αργά» δήλωσε ο Στίβεν Κόρεϊ, διευθυντής της οργάνωσης Survival International, η οποία συνόδευσε μέλη της Funai στη συγκεκριμένη πτήση.
    Η Funai είχε δημοσιοποιήσει ανάλογες φωτογραφίες και στο παρελθόν, υποστηρίζοντας ότι οι Περουβιανοί υλοτόμοι αναγκάζουν τους ιθαγενείς να τραπούν σε φυγή και να αναζητήσουν καταφύγιο σε περιοχές της γειτονικής Βραζιλίας.
    Τη γνησιότητα των φωτογραφιών φαίνεται να επιβεβαιώνει η Coiab, μια οργάνωση των Ινδιάνων του Αμαζονίου: «Είναι απαραίτητο να επιβεβαιώσουμε την ύπαρξη αυτών των λαών, γι΄αυτό και υποστηρίζουμε τη χρήση αυτών των εικόνων που το αποδεικνύουν» δήλωσε ο συντονιστής της οργάνωσης Μάρκος Απουρίνα.
    Σύμφωνα με τη Funai, στην περιοχή της Βραζιλίας επιζούν 67 φυλές που δεν διατηρούν επαφές με τον έξω κόσμο, αν και γνωρίζουν την ύπαρξή του.
    Στην τελευταία απογραφή της χώρας καταγράφηκαν 500.000 αυτόχθονες, οι οποίοι ζουν μεταξύ των 190 εκατομμυρίων υπόλοιπων Βραζιλιάνων.
    Οι πρόγονοί τους είχαν σχεδόν εξολοθρευτεί από τους Ευρωπαίους κατακτητές και τις ασθένειες που έφεραν μαζί τους.
    Οι περισσότεροι αυτόχθονες της Αμερικής είναι απόγονοι Ασιατών που έφτασαν στην Αμερική πριν από 13 με 17 χιλιάδες χρόνια, διασχίζοντας μια γέφυρα ξηράς που συνέδεε τότε τη Σιβηρία με την Αλάσκα.
    Εξαίρεση αποτελούν οι Ράπα Νούι, ιθαγενείς που ζούσαν στο Νησί του Πάσχα Έξω από τη Χιλή, οι οποίοι είναι απόγονοι ναυτικών από την Πολυνησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου