Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Ντιμπέϊτ, καπούτ!


ΕΚΛΟΓΕΣ 2019  
Ντιμπέϊτ, καπούτ!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
    Σε οριστικό «ναυάγιο» κατέληξε τελικά η συζήτηση των κομμάτων για την διεξαγωγή του ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.
    Υπενθυμίζεται, ότι αρχικά ο ΣΥΡΙΖΑ είχε συμφωνήσει το ντιμπέιτ να πραγματοποιηθεί την 1η Ιουλίου, ωστόσο λίγο αργότερα λόγω της έκτακτης Συνόδου Κορυφής που θα συγκληθεί την 30 Ιουνίου η Κουμουνδρούρου δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε να παραστεί στη συζήτηση. Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε επιχειρήσει να κάνει και χιούμορ, λέγοντας ότι θα μπορούσε να παραστεί στο ντιμπέιτ με... skype από τις Βρυξέλλες.
    Ακολούθως ξεκίνησε νέα διαβούλευση των κομμάτων προκειμένου να βρουν μια νέα ημερομηνία, πέραν της 1ης Ιουλίου που είχε απορρίψει ο ΣΥΡΙΖΑ για να διεξαχθεί η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών. Και ενώ στο εντωμεταξύ οι αρχηγοί των κομμάτων είχαν τροποποιήσει το πρόγραμμά τους και προσπαθούσαν όλοι να βρουν ένα άλλο κοινό κενό για να γίνει το ντιμπέιτ, ο ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε στο τραπέζι την πρότασή του για ντιμπέιτ την 1η Ιουλίου λέγοντας ότι θα μπορούσε να γίνει… «αργά το βράδυ μετά τις 10».
    Στη συγκεκριμένη πρόταση αντέδρασε έντονα το ΚΚΕ, το οποίο έχει ανατρέψει δύο φορές το πρόγραμμά του για την συγκεκριμένη ημέρα προκειμένου να διευκολύνει την διεξαγωγή της τηλεμαχίας και δεν προτίθεται να το αλλάξει για τρίτη φορά.
    Σύμφωνα με πληροφορίες ο διάλογος που διημείφθη έχει ως εξής:
    Ν. Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) θα ήθελα να μου επιτρέψετε μια επικοινωνία με το Μ. Μαξίμου… (επιστρέφοντας) ο πρωθυπουργός δέχεται να ορίσουμε το debateτην 1η Ιουλίου, αργά, στις 10 το βράδυ
    Κ. Ζούλας (ΝΔ): εμείς αποδεχόμαστε την 1η Ιουλίου
    Μ. Οθωνας (ΚΙΝΑΛ): γιατί δεν το προτείνατε αυτό την Παρασκευή που γνωρίζατε το πρόγραμμα του καθενός;
    Γ. Γκιόκας (ΚΚΕ): αποκλείεται! Έχουμε αλλάξει ήδη δύο φορές την Θεσσαλονίκη και έχουμε τυπώσει και υλικό
    Μετά το τέλος της συνεδρίασης ο Νάσος Ηλιόπουλος κατηγόρησε την αντιπολίτευση για απροθυμία να αλλάξουν το προεκλογικό τους πρόγραμμα και κάλεσε την ΝΔ «να μην κρύβεται για να γίνει η τηλεμαχία μεταξύ των Τσίπρα – Μητσοτάκη». Από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ ο Μανώλης Οθωνας σχολίασε πως «επιβεβαιώθηκε ότι ο κ. Τσίπρας δεν ήθελε debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς»
ΝΔ για ντιμπέιτ: Με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πραγματοποιηθεί
    Η ΝΔ με δήλωση του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του κόμματος κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ. Σημειώνοντας ότι το ντιμπέιτ ματαιώνεται «με προφανή ευθύνη του κυβερνώντος κόμματος». Καθώς, όπως λέει, όλα τα κόμματα είχαν συμφωνήσει να γίνει την 1η Ιουλίου.
     «Πριν από λίγες ημέρες, η Νέα Δημοκρατία ενημερώθηκε ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορούσε την 1η Ιουλίου και έτσι πρότεινε δύο διαφορετικές εναλλακτικές ημερομηνίες, την προσεχή Πέμπτη και την προσεχή Παρασκευή. Εκεί δεν υπήρξε συμφωνία των άλλων κομμάτων και σήμερα ξαφνικά ο κ. Τσίπρας υπαναχώρησε και είπε ότι μπορεί τελικά να γίνει το ντιμπέιτ την 1η Ιουλίου στις 22:00 το βράδυ. Η Νέα Δημοκρατία συμφώνησε, αλλά δεν κατέστη εφικτό τα άλλα κόμματα να αλλάξουν τον προγραμματισμό τους και έτσι ουσιαστικά το ντιμπέιτ ματαιώνεται. Όλα τα άλλα που ακούστηκαν και από τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ είναι μάλλον προφάσεις εν αμαρτίαις», επισήμανε ο κ. Ζούλας.
Ευθύνες σε ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ ρίχνει ο Τσίπρας
    Θέση για το αλαλούμ με τη μη διεξαγωγή του ντιμπέιτ πήρε και ο Αλέξης Τσίπρας. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός έγραψε στο twitter: «Αρχικά πίστευα ότι μόνο ο κ. Μητσοτάκης θέλει να αποφύγει, σαν το διάολο το λιβάνι, το ντιμπέιτ των δυο. Σήμερα φάνηκε ότι και το ΚΙΝΑΛ, ακόμη -παραδόξως- και το ΚΚΕ έψαχναν εναγωνίως αφορμή να αποφύγουν και το ντιμπέιτ των πέντε».
    Ο ίδιος με δεύτερη ανάρτηση προσθέτει ότι «ακόμη και όταν αποδέχτηκα να έρθω στο στούντιο απευθείας από το αεροπλάνο, βρήκαν πρόσχημα άρνησης. Σε συνεννόηση μεταξύ τους προφανώς, ώστε να μοιράζονται την ευθύνη και όλοι μαζί να τη ρίχνουν στον ΣΥΡΙΖΑ». «Κρίμα για τη δημοκρατία, κρίμα για την ενημέρωση των πολιτών», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας.

1 σχόλιο:

  1. ΟΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ. ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΗΣΕ Ο ΘΕΟΣ, ΔΙΟΤΙ ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ: ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή