Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Επισκευή στέγης Ι. Ν. Αγ. Παρασκευής Άργους


Επισκευή στέγης Ι. Ν. Αγ. Παρασκευής Άργους
    Αγαπητοί Έλληνες αδελφοί, σας χαιρετώ.
    Επειδή υπήρξε συγκινητικό ενδιαφέρον ενίσχυσης του έργου αποκατάστασης του παρεκκλησίου Αγ. Παρασκευής Άργους, από αριθμό φίλων, μέσω του αρχικού μου μηνύματος, επανέρχομαι στο θέμα, παραθέτοντας αρ. Τραπεζικού λογαριασμού και προσθέτοντας παράλληλα όλους τους αποδέκτες που τηρώ στις λίστες μου.
    Συγκεκριμένα, ενημερώνω ότι έχει καταστραφεί η στέγη του Ναού από την πολυκαιρία (κεραμοσκεπή) και μέχρι στιγμής έχει εμφανίσει δύο ρήγματα, με κίνδυνο την ολική της κατάρρευση. Από τον ιερέα, την εκκλησιαστική επιτροπή, τους ενορίτες και λοιπούς εθελοντές αδελφούς καταβάλλεται άοκνη προσπάθεια, προκειμένου το Ναίδριο να είναι έτοιμο στη χάρη Της (26/07). Μέχρι σήμερα, έχει συγκεντρωθεί το 1/3 του –απαιτούμενου για την επισκευή– ποσού. Ήδη το εκκλησιαστικό συμβούλιο έχει αποταθεί σε ανθρώπους και Φορείς, αλλά ως γνωστόν, εξαιτίας των οικονομικών δυσχερειών της τρέχουσας εποχής, διαφαίνεται σχετικά δύσκολο να συγκεντρωθεί το υπόλοιπο ποσό των 10.000€.
    Έγραψα λοιπόν, στο αρχικό μου μήνυμα, ότι το ποσό αντικειμενικά μπορεί να μην είναι απαγορευτικό και υπέρογκο, δεν παύει όμως να είναι απροσέγγιστο με έρανο κλασσικής μορφής, με την προσφορά της τάξεως των 20 ~ 30 € από τον εκάστοτε πιστό. Έτσι λοιπόν, απηύθυνα έκκληση, όχι τόσο στο να προσφέρει ο καθένας προσωπικά, όσο στο να σκεφθεί εάν γνωρίζει –από τον κύκλο του– ή έχει ακούσει για επιχειρηματίες πάσης φύσεως (π.χ. εφοπλιστές, εμπόρους), οι οποίοι ο καθένας τους για τον δικό του λόγο, είτε δηλαδή για την ψυχή του είτε στη μνήμη προσφιλούς συγγενικού του προσώπου, προβαίνει σε τέτοιου είδους φιλανθρωπικές ενέργειες/αγαθοεργίες.
    Κι όμως τώρα, ανακαλύπτω ότι μία βοήθεια της τάξης περίπου των 30€ κατά μέσο όρο από τον εκάστοτε παραλήπτη, συμπληρώνει το υπόλοιπο ποσό…!!!
    Είμαι πεπεισμένος ότι η Αγία Παρασκευή θα κάνει το θαύμα Της.
    Ευχαριστώ πολύ.
Ιωάννης Ζάχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου