Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Αυτά είναι τα top χριστουγεννιάτικα άλμπουμ όλων των εποχών!


Αυτά είναι τα top χριστουγεννιάτικα άλμπουμ όλων των εποχών!
Από parallaxi
    Βρισκόμαστε κυριολεκτικά μία ανάσα από τις γιορτές των Χριστουγέννων! Σχεδόν σε όλες τις γειτονιές έχουμε δει στολισμένα δέντρα, σε όλη την πόλη πραγματοποιούνται εκδηλώσεις. Αλλά δεν μπορούμε να νιώσουμε 100% χριστουγεννιάτικη διάθεση, αν δεν ακούσουμε και τα κλασικά εορταστικά τραγούδια, που είναι αναντικατάστατο κομμάτι τους! Έτσι, βρήκαμε τα top χριστουγεννιάτικα άλμπουμ όλων των εποχών σε πωλήσεις στις ΗΠΑ, για να διαλέξεις εσύ αυτό που θες να ακούσεις από τα ηχεία σου, σε δυνατή ένταση.
    Τα άλμπουμ επιλέχθηκαν από το Billboard με βάση τα στοιχεία της RIAA, αλλά και από στοιχεία της Nielsen SoundScan.
#10 «Merry Christmas», Johnny Mathis (1958)
    Το χριστουγεννιάτικο άλμπουμ του Johnny Mathis, πούλησε περίπου 5.240 εκατομμύρια αντίτυπα. Κυκλοφόρησε το 1958 και έφτασε στην 3η θέση στον πίνακα του Billboard 200. Σύμφωνα με την RIAA, το άλμπουμ είχε πουλήσει 5 εκατομμύρια αντίτυπα μέχρι τον Νοέμβριο του 1999, και μέχρι και το 2016 είχε πουλήσει τα υπόλοιπα 240 χιλιάδες.
#9 «A Christmas Album», Barbra Streisand (1967)
    Στην 9η θέση της κατάταξης, βρίσκεται το πρώτο άλμπουμ της Barbra Streisand με χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Οι πωλήσεις του «A Christmas Album», ανέρχονται στα 5.370 εκατομμύρια αντίτυπα, και θεωρείται ένας από τους all time classics δίσκους για την εποχή των Χριστουγέννων.
#8 «These Are Special Times», Celine Dion (1998)
    Το άλμπουμ αυτό, αποτελεί το 6ο αγγλόφωνο μουσικό άλμπουμ της Καναδής ντίβας. Στην λίστα τραγουδιών του, περιλαμβάνονται διασκευές κλασικών χριστουγεννιάτικων κομματιών, αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις. Έχει πουλήσει περίπου 5.440 εκατομμύρια αντίτυπα. Στο άλμπουμ περιλαμβάνεται το βραβευμένο με Χρυσή Σφαίρα ντουέτο της με τον Andrea Bocceli, «The Prayer».
#7 «Merry Christmas», Mariah Carey (1994)
    H Μariah Carey δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Το άλμπουμ της, πούλησε περίπου 5.500 εκατομμύρια αντίτυπα. Περιλαμβάνει, -αν όχι το διασημότερο-, ένα από τα διασημότερα κλασικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια, το αγαπημένο «All I Want for Christmas Is You».
#6 «Noel», Josh Groban (2007)
    Με πωλήσεις περίπου 5.890 εκατομμύρια αντίτυπων, το «Noel» του Josh Groban, βρίσκεται στην 6η θέση της λίστας. Μάλιστα, όταν κυκλοφόρησε, κατόρθωσε να γίνει το μεγαλύτερο σε πωλήσεις άλμπουμ εκείνου του έτους, ξεπερνώντας το soundtrack της επιτυχημένου σίκουελ του «High School Musical 2».
#5 «The Christmas Song», Nat King Cole (1960)
    Το «The Christmas Song» του Nat King Cole, μοιράζεται εξίσου την 5η θέση της λίστας, μαζί με τα επόμενα 2 άλμπουμ που θα δούμε παρακάτω. Οι πωλήσεις του, ανέρχονται στα 6 εκατομμύρια αντίτυπα. Αρχικά, το άλμπουμ είχε το όνομα «The Magic of Christmas». Είναι το πιο επιτυχημένο άλμπουμ Χριστουγέννων της δεκαετίας του ’60.
#4 «Mannheim Steamroller Christmas», Mannheim Steamroller (1984)
    Είναι το 6ο κατά σειρά άλμπουμ του αμερικανικού συγκροτήματος Mannheim Steamroller και το 1ο με χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Ακόμη, είναι το 1ο άλμπουμ του συγκροτήματος που μπήκε στη λίστα Billboard 200, τερματίζοντας στην 50η θέση. Επίσης πούλησε 6 εκατομμύρια αντίτυπα στις ΗΠΑ.
#3 «A Fresh Aire Christmas», Mannheim Steamroller (1988)
    Μετά το 1ο τους χριστουγεννιάτικο άλμπουμ, οι Mannheim Steamroller, επιστρέφουν με ένα ακόμη εξίσου επιτυχημένο δίσκο του ίδιου είδους, 4 χρόνια αργότερα. Οι πωλήσεις κυμαίνονται και πάλι στα 6 εκατομμύρια αντίτυπα. Είναι οι μοναδικοί που βρίσκονται στην λίστα του Billboard 2 φορές!
#2 «Miracles: The Holiday Album», Kenny G (1994)
    Οι πωλήσεις του εποχιακού άλμπουμ του Kenny G, φτάνουν τα 7.370 εκατομμύρια αντίτυπα. Το άλμπουμ του σαξοφωνίστα της jazz, έφτασε στην 1η θέση του Billboard, στην κατηγορία Contemporary Jazz Albums and R&B/Hip-Hop Albums charts. Αποτέλεσε το τοπ χριστουγεννιάτικο άλμπουμ σε πωλήσεις, για το 1994, αλλά και για το 1996.
Στην 1η θέση της λίστας, βρίσκεται το χριστουγεννιάτικο άλμπουμ του βασιλιά της rock and roll σκηνής:
#1 «Elvis’ Christmas Album», Elvis Presley (1957)
    Πέραν του ότι αποτελεί το πρώτο σε πωλήσεις άλμπουμ της λίστας, είναι και το παλαιότερο της. Ο Elvis Presley με το χριστουγεννιάτικο άλμπουμ του, πούλησε 10 εκατομμύρια αντίτυπα του στις ΗΠΑ. Αποτελεί το 3ο κατά σειρά άλμπουμ του Elvis, και παγκοσμίως πούλησε 20 εκατομμύρια κόπιες.

1 σχόλιο:

  1. Ευχαριστούμε, Ανδρέα.
    Ευχόμαστε ολόψυχα Καλές Γιορτές, με Υγεία και Κάθε Ποθητό.
    Και ... όταν περνάτε από τον Μύλο κερνάμε τον καφέ...
    Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή