Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΥΤΟΠΙΑΣ


Η  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ  ΤΗΣ  ΟΥΤΟΠΙΑΣ
του Βασίλη Ευστρ.Ναζλή
    Μη έχοντας να ασχοληθώ με κάτι σοβαρό στην "μίζερη" ζωή μου, είπα και με παρότρυναν και φίλοι, να ασχοληθώ με την πολιτική πραγματικότητα και τους "πολιτικούς". Έτσι το τελευταίο διάστημα παρακολουθώ την πολιτική έκφανση της κυβερνητικής αταίριαστης συνέργειας , σύμπνοιας και συμπαιγνίας..... και τότε εγκαταστάθηκε μέσα η "απελπισία", για την προοπτική μας!!!
    Η παρούσα συγκυρία και η απόλυτα συμφεροντολογική εξουσία, βασίζεται σε μία άνευ προηγουμένου αντίθετη πολιτική αντίληψη των μερών, που τους ενώνει όμως ενεργά, η νομή της εξουσίας, που την επιβάλλουν ως αντίληψη χρησικτησίας!!
    Οι κυβερνώντες θεωρούν το κράτος ως "ντοβλέτι" τους και όλοι εμείς, αυτόματα καθιστάμεθα υπόδουλοι, ραγιάδες στις θελήσεις τους και αυτοί οι δυνατοί, οι αυθεντίες σε όλα και τελικά.......... στο τίποτε. Όμως κατά την γνώμη μου, τότε η ΦΑΥΛΟΚΡΑΤΙΑ, είναι ένα υπαρκτό και αναπτυσσόμενο, ως χιονοστιβάδα, πολιτικό και κοινωνικό πολιτικό γεγονός. Τότε αρχίζει εγκαθίσταται η διαφθορά, η σήψη των αξιών, η καταβαράθρωση όλων των ιδεών και απολυταρχική αντίληψη και πρακτική.
    Διαχρονικά η παραδοσιακή αριστερόφρονη άποψη, διατηρούσε μία "αυτόνομη" σκέψη και όλα τα "κακά" τα απέδιδε στο κεφάλαιο και κατά συμψηφισμό στην δεξιά, στην όποια δεξιά. Στην δική μας όμως πραγματικότητα, αποδίδονται ΟΛΑ σε όλους... ενώ κυβερνούν 4 χρόνια, αγκαλιά με ένα κακέκτυπο ¨δεξιάς" εκδοχής.
    Κινούνται στην πολιτική σκηνή του εσωτερικού και εξωτερικού, οι εταίροι, με αριστερό θυμικό, αλλά με λογική αμερικανοφιλίας και εξάρτησης, παίρνοντας το σωτήριο πολιτικό φιλί της ζωής, απ' όπου και αν προέρχεται, όσο και αντιπαθούν την πράξη!!, από πρίν...
    Η πολιτική αυτή συνύπαρξη κατευθύνεται από την πολιτική λογική, που την έχουν ενεργή "
χέρι που δεν μπορείς να δαγκώσεις, φίλησε το".... και στην χειρότερη εκδοχή "γλύψτο"!!!
    Γνωστές είναι οι κομμουνιστικές ορολογίες "τσανακογλύφτης-ες".
    Πιστοί σ'αυτά αποδεικνύονται πρόθυμοι τσανακογλύφτες ακόμη.. πριν κληθούν γι' αυτό.
    Η αρχομανία, ως μονομανία, έχει εγκατασταθεί πλέον μέσα τους, ως απληστία εξουσίας, με βουλιμική πολυφαγία των.... πάντων.
    Η κυβερνητική ομάδα κομματικών και προσωπικών συμφερόντων, ανατρέπει τα δημοκρατικά και κοινωνικά και κεκτημένα και φωτοσκιάζουν το φως της δημοκρατίας και την κατευθύνουν σε ατραπούς εκτροπής. Διαπιστώνουμε ότι δημιουργείται ένας νέος πολιτικός και ανθρωπολογικός τύπος, της συνύπαρξης ΑΚΡΩΣ αντιθέτων πολιτικών και ρητορικών αντιλήψεων που οι ίδιοι "αποδοκιμάζουν" στο εσωτερικό τους κοινό και σφικτοαγκαλιάζονται στον προσωπικό τους χορό του Ζαλόγγου και της Αραπίτσας.
    Η δημοκρατική πορεία καθίσταται γεμάτη ζιζάνια και τριβόλους, από τους κυβερνητικούς συνεταίρους,όπου ΔΕΝ υπάρχει το αυτεξούσιο, αλλά όλα είναι δέσμια και υπόδουλα στην προσωπική επιβίωση το "σώσιμο" των δικαιωμάτων τους στο άρμα των αλληλοεξαρτήσεων. Οι προσωπικοί και πολιτικοί κραδασμοί είναι καθημερινοί ,αλλά ως
homus politikus, κινούνται με απόλυτο ωφελισμό, σώζει την ...βάρκα και ας μπάζει από παντού νερά από τις τρύπες που δημιουργούν οι ίδιοι!!
    Από όλα αυτά γίνεται σαφές πλέον, ότι η πολιτική χρεοκοπία είναι παρούσα, αλλά προσπαθούν να την καλύψουν, γιατί οι διαχειριστές της κινούνται σε φαντασιακά επίπεδα καθημερινής ονείρωξης.
    Η προηγούμενη κομματική τους ζωή και πορεία, μπήκε στο χρονοντούλαπο της προσωπικής τους ιστορίας και όταν.... το θυμηθούν, αισθάνονται κόμπλεξ και ίσως ψυχιατρική.... διαταραχή.
    Έτσι επιβάλλουν μέτρα που κατευθύνονται από το εξωτερικο (
?) και όταν ο απλός λαός διαφωνεί και εξεγείρεται με πολυπληθείς και μεγαλειώδεις ειρηνικές συγκεντρώσεις,... τότε αυτόματα μεταμορφώνονται σε φασίστες, ακροδεξιοί, μαύρη αντίδραση, περιθωριακοί ως τότε...............!!!!!
    Προσπαθούν να τα "αλλάξουν" όλα με επαναστατική διάθεση και... προοπτική, που συνήθως διαμορφώνουν ....συνήθως στο γόνατο..
    Οι "αστέρες" αυτοί γνωρίζουν καλά το απόφθεγμα του Κορνήλιου Καστοριάδη «
η άνοδος στην εξουσία προϋποθέτει να κολακεύεις την κοινή γνώμη και να έχεις τηλεοπτική φωτογένεια»
    Αυτό δυστυχώς έγινε το
2015....υποσχέθηκαν τα πάντα κολάκευσαν τους πάντες, αλλά μετά ΑΝΑΙΡΕΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΚΟΡΟΪΔΕΥΣΑΝ ΤΟΥΣ (ακόμη και τους ξένους)... γιατί είχαν.... ΦΩΤΟΓΕΝΕ ΙΑ!!
    Δυστυχώς γι'αυτούς και ευτυχώς για εμάς, πολύ γρήγορα το φωτεινό και με ζωηρά τηλεοπτικά χρώματα.... έγινε μαυρόασπρο πλαίσιο με παρούσες τις φωτοσκιάσεις και ατέλειες.... ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. Τα "φωτεινά" αυτά πρόσωπα, γίναν καρικατούρες και καρτούν μιζέριας, με κυρίαρχες τις ρυτίδες της πρόωρης πολιτικής γήρανσης και αφυδάτωσης των όποιων ιδεών..... είχαν.
    Ο Αϊνστάϊν είχε πει "
η δύναμη ελκύει πάντα ανθρώπους με χαμηλή ηθική¨ και ο Καστοριάδης " ζουμε στην κοινωνία των λόμπι και των χόμπι¨.
    Πόσο δίκαιο είχαν οι παραπάνω!!!.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου