Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

Ο Salt Bae αλατίζει στον διάσημο πίνακα του «Μυστικού Δείπνου» -Αντιδράσεις


Ο Salt Bae αλατίζει στον διάσημο πίνακα του «Μυστικού Δείπνου» -Αντιδράσεις
Newsroom iefimerida.gr
    Οργή έχει ξεσπάσει στην Ιορδανία με μια τοπική ειδησεογραφική ιστοσελίδα που ανάρτησε μια επεξεργασμένη φωτογραφία του «Μυστικού Δείπνου» με τον διάσημο Τούρκο σεφ Salt Bae.
    Στην φωτογραφία εικονίζεται ο Τούρκος σεφ Νουσρέτ Γκιοκτσέ να στέκεται πίσω από τον Ιησού και έναν από τους αποστόλους του και να κάνει την χαρακτηριστική του κίνηση – υπογραφή με το αλάτι, σε μια πιατέλα με κρέατα.
    Η επεξεργασμένη αυτή φωτογραφία του διάσημου πίνακα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι θεωρήθηκε προσβλητική και εξευτελιστική απέναντι στον Ιησού και την σημαντική αξία που αντιπροσωπεύει αυτός ο πίνακας για τους Χριστιανούς.
    Όπως έγραψε κάποιος στο Twitter, μαζί με την φωτογραφία: «Η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Al Wakeel τολμά να προσβάλει τους προφήτες; Η Al Wakeel δημοσίευσε μια επεξεργασμένη φωτογραφία του Μυστικού Δείπνου με τον Salt Bae. Ας σεβαστούμε την ιερότητα των προφητών και τους χριστιανούς αδερφούς μας. Θα πρέπει να τιμωρηθεί για βλασφημία».
    Η εικόνα εξόργισε πολλούς Ιορδανούς, Χριστιανούς και Μουσουλμάνους. Πάντως η ιστοσελίδα διέγραψε την φωτογραφία και εξέδωσε μια δημόσια συγνώμη απέναντι σε όλους τους χριστιανούς που προσβλήθηκαν από αυτή την ανάρτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου