Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

Διαψεύδει το υπουργείο Εργασίας το «αλαλούμ» με τα αναδρομικά αποστράτων


Διαψεύδει το υπουργείο Εργασίας το «αλαλούμ» με τα αναδρομικά αποστράτων
Newsroom iefimerida.gr
    Ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει τα δημοσιεύματα που περιγράφουν ένα πραγματικό «αλαλούμ» γύρω από τα αναδρομικά των απόστρατων και συνταξιούχων, εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας. 
    «Σημερινά δημοσιεύματα περί δήθεν λάθους επιστροφής αναδρομικών ποσών σε απόστρατους και συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων, με αποκορύφωμα το πρωτοσέλιδο του "Έθνους", προσπαθούν ματαίως να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να μειώσουν τη σημασία της αποκατάστασης αδικιών των προηγούμενων κυβερνήσεων από τη σημερινή κυβέρνηση» σημειώνει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
    Το υπουργείο, επιπλέον, διευκρινίζει ότι οι συντάξεις των συγκεκριμένων δικαιούχων υπολογίστηκαν με βάση τις υψηλότερες μισθολογικές αποδοχές και, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, τη στιγμή της συνταξιοδότησης, όπως ισχύει για όλους του συνταξιούχους της χώρας.
    «Επί των συντάξεων αυτών προέκυψαν και τα αναδρομικά ποσά που καταβλήθηκαν» επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας.
    Παράλληλα, τονίζει ότι η εξ ολοκλήρου καταβολή των αναδρομικών αποδεικνύεται εξάλλου από το γεγονός ότι το πόσο, ύψους 400 εκατ. ευρώ, που είχε προϋπολογισθεί για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, κατεβλήθη στο σύνολό του την περασμένη Παρασκευή στους δικαιούχους.
    «Η αποκατάσταση αδικιών των προηγούμενων κυβερνήσεων από τη σημερινή κυβέρνηση είναι γεγονός που δεν μπορεί ούτε να διαστρεβλωθεί ούτε να υποβαθμιστεί, όσες προσπάθειες και αν καταβάλλει μερίδα του Τύπου» υπογραμμίζει το υπουργείο Εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου