Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Υπο ποιον πνευμα εκτελει το καθηκον του ο Αστυνομικος


Υπο ποιον πνευμα εκτελει το καθηκον του ο Αστυνομικος
http://roykoymoykoy.blogspot.gr/
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΕΥΣΤΡ.ΝΑΖΛΗΣ υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ ε.α
    Ο αστυνομικός διδάσκεται καλά ότι ειναι υπηρέτης του λαού. Γνωρίζει ότι είναι ταγμένος να φυλάσσει την ζωή, την τιμή και την περιουσία του πολίτη, δηλ. τα πιό πολύτιμα αγαθά του. Όπως ένας υπηρέτης είναι υποχρεωμένος να υπηρετεί ευσυνείδητα τον εργοδότη του, πιστά και τίμια,  έτσι και ο αστυνομικός υπηρετεί την κοινωνία, τον λαό, την πατρίδα, το έθνος. Πάντοτε είναι πρόθυμος και ευγενικός, πάντοτε είναι ακούραστος, πάντοτε γελαστός, πάντα ήρεμος, μελίχιος, άκακος, χωρίς μνησικακία, πάντοτε δίκαιος και επιεικής.
    Με τέτοιο πνεύμα διδάσκεται ο αστυνομικός να εκτελεί το καθήκον του και στην ύπαιθρο και την πόλη.Με αυτό πνεύμα δέχεται τον πολίτη στο γραφείο και προσπαθεί να τον εξυπηρετήσει γρήγορα. Συμπονεί και συμμετέχει στην δυστυχία των πολιτών. Τρέχει να προλάβει το κακό, να το καταστείλει ή στο τέλος να το καταστείλει. Συμπεριφέρεται με καλωσύνη στο κοινό, φροντίζει πάντοτε να μην είναι ενοχλητικός στις απολαύσεις (σ.σ.τις νόμιμες) της ζωής των πολιτών και με διακριτικότητα, ευγένεια και λεπτότητα και εκ-
δηλώνει ενέργειες όπου το επιβάλλει ο νόμος. Αυτήν την μόρφωση και αυτήν την διαπαιδαγώγηση παίρνουν τα σημερινά αστυνομικά όργανα, που οφείλουν καθολικά και πάντοτε να έχουν υπ' όψη τις παραπάνω υποχρεώσεις τους, που πρέπει να εφαρμόζουν πιστά. Αν όλα αυτά δεν καρποφόρησαν ολότελα, ακόμη δεν
πρέπει να μας προκαλεί έκπληξη αλλά ούτε και τα αστυνομικά όργανα που ενδιαφέρονται πολύ για την πρόοδο και την εξέλιξη, να απογοητεύονται.
    Αυτός είναι ο δρόμος, αυτή είναι η εξέλιξη μας,που θα την πραγματοποιήσουμε με την μεγάλη ας θέληση και επιθυμία.
    Τα νέα μας στελέχη, πιό φλογερά και πιό γεμάτα ζωή, θα επιταχύνουν τον ρυθμό, θα φτάσουμε ποιό γρήγορα στο σκοπό μας.
    **Το παρόν είναι παρμένο από το βιβλίο του Κώστα Β. Βορρέ αντισυνταγματάρχου Χωροφυλακής διδάκτορος Νομικής που εκδόθηκε στην Θεσσαλονίκη σε Β.έκδοση το 1947,'Η εξύψωσης της Χωροφυλακής"
    Θεωρώ αυτό το βιβλίο εξαίρετο για την εποχή του με θέματα επίκαιρα και στις μέρες μας.
    Ως διατελέσας καθηγητής επί δεκαετία στη Σχολή Αστυφυλάκων στο ακριτικό Διδυμοτείχου όπου δίδαξα Ποινική Δικονομία, Επιστημονική Αστυνομία και Ναρκωτικά, γνωρίζω από πρώτο χέρι τις προσπάθειες του εκπαιδευτικού και διδακτικού προσωπικού,αλλά κυρίως ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ώστε να πετύχουν ενεργά και δυναμικά την επιδιωκόμενη διαχρονικά ΕΞΥΨΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ!!!
    ***το χαρίζω σε όλους που κοπίασαν για τον σκοπό αυτό και σε ολους τους ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΟΥ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου