Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ-ΦΑΣΙΣΜΟΣ-ΝΑΖΙΣΜΟΣ


ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ-ΦΑΣΙΣΜΟΣ-ΝΑΖΙΣΜΟΣ
Δημ. Α. Μουρτζούκος Ταξχος ε.α.
    Πολύς λόγος γίνεται και μεγάλη σύγχυση επικρατεί τα τελευταία χρόνια στον κόσμο, πάνω στην ετυμολογία και ερμηνεία των παραπάνω λέξεων, με αποτέλεσμα να γίνεται πολύ κακή χρήση αυτών στις μεταξύ μας συζητήσεις. Η απουσία της σωστής ενημέρωσης του κόσμου από τα ΜΜΕ, αλλά και η πιθανή  μεθόδευση της διαστρέβλωσης αυτών των εννοιών, αφήνει πολλά περιθώρια στον καθένα, έτσι ώστε οι συζητήσεις πάνω σε αυτά τα θέματα, να οδηγούν τους συνομιλητές ακόμη και σε αντιδικίες. Το αποκορύφωμα δε αυτών, είναι οι Δημόσιες ή Ιδιωτικές πολιτικές αντιπαραθέσεις μέσα από την Τηλεόραση, κατά τις οποίες αποκαλείται με μεγάλη ευκολία ως «Φασίστας» ή «Εθνικιστής» ή «Ναζιστής», όποιος βάζει σε προτεραιότητα το συμφέρον της Πατρίδας του ή είναι αντίθετος με τις απόψεις κάποιου άλλου.
    Σκοπός του παρόντος άρθρου, δεν είναι η πλήρης ανάλυση αυτών των εννοιών, αλλά η κατά το δυνατόν διευκρίνισή τους, δεδομένου ότι υπάρχουν άπειρα βιβλία και ηλεκτρονικές αναρτήσεις ειδικών μελετητών πάνω σε αυτά τα θέματα, που είναι φυσικά αδύνατον να περιληφθεί η αναφορά τους σε ένα μικρό άρθρο.
    Εθνικισμός θεωρείται, κατά κανόνα, ότι είναι η έννοια εκείνη, η οποία έχει σαν επίκεντρο την άδολη αγάπη του κάθε πολίτη προς την Πατρίδα του και ιδιαίτερα την ανάγκη του να προσδιορίζεται σαν μέλος ενός συγκεκριμένου Έθνους, για το οποίο αισθάνεται υπερήφανος, με συγκεκριμένα στοιχεία ταυτότητος, όπως είναι το όμαιμον, το ομόγλωσσον, το ομόθρησκον κ.λ.π χαρακτηριστικά αυτού. Αυτή η φυσιολογική αναγκαιότητα όμως, δεν πρέπει να απορρίπτει την ίδια αναγκαιότητα και του πολίτη ενός άλλου Έθνους να αισθάνεται το ίδιο. Αυτή η ιδιαιτερότητα εκφράζεται σωστότερα σαν «Ορθόδοξος Εθνικισμός» ή «Πατριωτισμός» και έχει ιστορικά σαν εκφραστές του, κατά την άποψή μου, κυρίως τους Έλληνες από αρχαιοτάτων χρόνων.
    Σε αντίθεση με τον «Ορθόδοξο Εθνικισμό», υπάρχει και η αρρωστημένη μορφή αυτού, που είναι ο «Ζηλωτικός Εθνικισμός», ο οποίος έχει δύο παρακλάδια: Τον «Φασισμό» και τον «Ναζισμό», οι οποίοι δεν αποδέχονται το δικαίωμα των άλλων εθνοτήτων να αυτοπροσδιορίζονται με τη δική τους εθνική ταυτότητα ως ισότιμοι με αυτούς, αλλά ως «κατώτεροι». Ειδικότερα δε:
    Ο «Φασισμός» εκφράστηκε από την Ιταλία του Μουσολίνι και προέρχεται από την ιταλική λέξη fascismo που ετυμολογείται από την λατινική «fasces» (φάσκες, ενικός: fascis, ιταλικά fascio :φάσο), που ονομαζόταν συγκεκριμένο αρχαίο ρωμαϊκό έμβλημα εξουσίας, που απεικόνιζε «ράβδους δεμένες γύρω από έναν πέλεκυ». Ο Ιταλικός Φασισμός θεοποιεί, ιεροποιεί και απολυτοποιεί το κράτος, θεωρώντας το Έθνος ως δημιούργημα του Κράτους..
    Ο «Ναζισμός» εκφράστηκε από τη Γερμανία του Χίτλερ με τα ίδια χαρακτηριστικά του Φασισμού και προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων Εθνικός και Σιωνισμός  (Na-tional και Zi-onism)  ήτοι (Na-ΖI) και όχι Εθνικο-Σοσιαλισμός όπως προβάλλεται σκόπιμα. Είναι δε δημιούργημα των αποκρυφιστών Ιουδαίων της εποχής, οι οποίοι χρηματοδότησαν και την άνοδό του στην εξουσία με πρωτεργάτες τους Σιωνιστές τραπεζίτες Rothschild και Warburg. Χωρίς τον απίστευτο πακτωλό χρημάτων και των πάσης φύσεως χορηγιών και της ηθικής υποστηρίξεως αυτών, δεν θα είχε αναδειχθεί ο Χιτλερικός Ναζισμός και η έκρηξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου!!
    Ο Φασισμός και ο Ναζισμός, επί της ουσίας, δημιουργήθηκαν για να πολεμήσουν τον Ορθόδοξο Εθνικισμό, ο οποίος εξαπλωνόταν σε όλη την Ευρώπη, με απώτερο δε στόχο την δημιουργία μίας παγκόσμιας κοινότητας με μία κεντρική εξουσία, τη Νέα Τάξη Πραγμάτων, όπως ονομάζεται σήμερα, έτσι ώστε να υποταχθούν όλοι στον αναμενόμενο «Μεσσία» των Ιουδαίων, που δεν είναι άλλος από τον προφητευμένο Αντίχριστο.
    Τα προαναφερθέντα δεν είναι θεωρίες συνομωσιολογίας, διότι σήμερα όλοι τα βλέπουμε να εξελίσσονται στην πράξη με τη βοήθεια των ΜΜΕ.
    Θεωρώ αναγκαίο να επισημανθεί ότι είναι λάθος να αποκαλεί ο ένας Έλληνας τον άλλον ως «ακροδεξιό» ή «ακροαριστερό» ή «Φασίστα» ή «Ρατσιστή» ή «Ναζιστή» ή «Εθνικιστή» ή να τον χαρακτηρίζει με οποιονδήποτε άλλο προσδιορισμό, διότι με αυτό τον τρόπο δημιουργείται σκόπιμα εμφυλιοπολεμικό κλίμα στην κοινωνία μας με διασπαστικές τάσεις και αυτό δεν μας βοηθά στην αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων και των Εθνικών κινδύνων.
    Θεωρώ επίσης αναγκαίο να διατηρήσουμε την Εθνική μας ταυτότητα και το όνομά μας σαν Έλληνες το γένος, σεβόμενοι και την ταυτότητα των άλλων εθνοτήτων, χωρίς ταυτόχρονα να δώσουμε το δικαίωμα σε οποιονδήποτε αλλοεθνή ή αλλόθρησκο να καπηλευθεί και να αποκτήσει την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας και την Ελληνική Ιθαγένεια.
    Οι προαναφερθείσες έννοιες, χρησιμοποιούνται διαστρεβλωμένα πολλές φορές, κατά την άποψή μου, από διάφορες πολιτικές ιδεολογίες και κινήματα, όχι και τόσο Ελληνικής Εθνικής προελεύσεως  κατά το δοκούν, προκειμένου να πολεμήσουν η μία την άλλη προς ίδιον όφελος.
    Πέραν από τα προαναφερθέντα, θα ήθελα να επισημάνω ότι η χειρότερη μορφή ιδεολογικής διαστροφής είναι ο «διεθνισμός», ο οποίος κατ΄ουσίαν δεν αποδέχεται την έννοια του Έθνους και οι άνθρωποι που είναι ενταγμένοι σε αυτά τα κινήματα πολεμούν το Έθνος στο οποίο «υποτίθεται» ότι ανήκουν και κατά συνέπεια εξυπηρετούν πλήρως τα σχέδια της ΝΤΠ, όπως προαναφέρθηκε.
    Δε θα επεκταθώ περισσότερο σε άλλες αναφορές επί του θέματος, για να κρατήσουμε στη σωστή βάση την ουσία των εννοιών αυτών και να αποφύγουμε τη σύγχυση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου