Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018

Καθιέρωση της 27ης Οκτωβρίου ως δημόσιας εορτής τοπικής σημασίας για το Δήμο Λαγκαδά


Καθιέρωση της 27ης Οκτωβρίου ως δημόσιας εορτής τοπικής σημασίας για το Δήμο Λαγκαδά
    Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το άρθρο 1 του Προεδρικού Διατάγματος με αριθμό 182/2008 (ΦΕΚ 246/Α/3-12-2008), η 27η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας για τον Δήμο Λαγκαδά σε ανάμνηση της απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό στις 27 Οκτωβρίου 1912 και από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 27 Οκτωβρίου 1944.
    Για την ημέρα αυτή θα πραγματοποιηθούν στο Δήμο Λαγκαδά οι εξής εκδηλώσεις:
Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018
    Ομιλίες και εκδηλώσεις στα σχολεία σχετικές με τους ηρωικούς αγώνες του Ελληνισμού για την απελευθέρωση της πόλης του Λαγκαδά από τον τουρκικό ζυγό (
27ης Οκτωβρίου 1912) αι τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής (27ης Οκτωβρίου 1944). Οι ώρες θα καθοριστούν από τις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας
Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018
    Γενικός σημαιοστολισμός όλων των δημόσιων και δημοτικών κτιρίων, των κτιρίων των Ν.Π.Δ.Δ., των Οργανισμών, Επιχειρήσεων του Δημοσίου, των τραπεζών, των κατοικιών και των ιδιωτικών καταστημάτων από τις 8 το πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου της ημέρας της εορτής.
    Φωταγώγηση των δημοσίων, δημοτικών κτιρίων και μνημείων από τη δύση του ηλίου της ημέρας της εορτής μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.
    10:15 π.μ.: Επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννη.
    Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να παραστούν οι εκπρόσωποι πολιτικών αρχών και δημοσίων υπηρεσιών του Δήμου Λαγκαδά, οι Έφεδροι Αξιωματικοί και Οπλίτες, Αντιπροσωπείες Πολιτιστικών Συλλόγων και Αθλητικών Σωματείων με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης του Λαγκαδά και οι δημότες του Δήμου Λαγκαδά.
    Ιδιαιτέρως προσκαλούνται οι
ανάπηροι και τραυματίες πολέμου και οι έφεδροι πολεμιστές, στους οποίους θα δοθεί εξέχουσα θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου