Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018

Δ. Βερβεσός: Αν δεν μπορούν να προστατέψουν τα πανεπιστήμια να παραιτηθούν οι αρμόδιοι υπουργοί


Δ. Βερβεσός: Αν δεν μπορούν να προστατέψουν τα πανεπιστήμια να παραιτηθούν οι αρμόδιοι υπουργοί
    Την προστασία των χώρων γύρω από τα Πανεπιστήμια ζητά ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης, Βερβεσός, μιλώντας στο ραδιόφωνο «ΘΕΜΑ 104,6», εξηγώντας ότι «στο κέντρο της Αθήνας κινούνται και οι δικηγόροι, επομένως «το θέμα απασχολεί τους συναδέλφους μου που κινούνται πέριξ της Πατησίων και Μαυροματαίων. Μας παραπονούνται καθημερινά για τα φαινόμενα που υπάρχουν γύρω από την ΑΣΟΕΕ».
    «
Να ξυπνήσει η Ελληνική Αστυνομία και να κάνει αυτό για το οποίο πληρώνεται. Αν δεν μπορεί, αν το πει δημόσια, αλλιώς οι αρμόδιοι υπουργοί να παραιτηθούν», τόνισε ο κ. Βερβεσός, που επισήμανε ότι η Αθήνα είναι «η μόνη ευρωπαϊκή πόλη που το κέντρο έχει υποβαθμιστεί και έχει γίνει χώρος παραβατικότητας και ανομίας».
    «
Αν η πολιτεία δεν μπορεί να το κάνει αυτό (να προστατεύσει τους χώρους γύρω από τα Πανεπιστήμια), είναι καλό να το πει δημόσια. Υπάρχουν εισαγγελείς της Αθήνας που πρέπει να μας πουν αν μπορούν να κάνουν δουλειά και να ασκήσουν τις δέουσες ποινικές διώξεις κατά των αρμοδίων της ΕΛ.ΑΣ οι οποίοι σήμερα παραμελούν να ασκήσουν τον παραμικρό έλεγχο».
     «Αν δεν δημιουργηθεί μία πρωτοβουλία κυρίως των διωκτικών αρχών, θα ζητήσω την άσκηση ποινικών διώξεων και θα αναδείξουμε τις αδυναμίες και αβελτηρίες της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και της Εισαγγελίας Αρείου Πάγου», σημείωσε ο κ. Βερβεσός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου