Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

ΣΕΚΑΠ: Η στάση των εργαζομένων για την σημερινή ημέρα



ΣΕΚΑΠ: Η στάση των εργαζομένων για την σημερινή ημέρα
    Εξετάζεται σήμερα από το Πρωτοδικείο Κομοτηνής η αίτηση αναστολής των εισπρακτικών μέτρων στην υπόθεση της ΣΕΚΑΠ. Με αφορμή την εξέλιξη αυτή το Σωματείο των εργαζομένων στην ΣΕΚΑΠ προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση:
    Εμείς οι εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ και οι οικογένειες μας  καθώς και όλοι οι τοπικοί φορείς και παράγοντες θα βρισκόμαστε και πάλι στην Κομοτηνή την Τετάρτη 17/1/2018 στις 12 το μεσημέρι, ώστε με σθένος να υποστηρίξουμε την θέση μας για την αδιάκοπη λειτουργία της εταιρίας στην ακριτική περιοχή της Θράκης και τη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών των καπνοπαραγωγών, αγροτών και εργαζομένων, όπως τα οραματίστηκε ο ιδρυτής της.
    Θα αγωνιστούμε ώστε να διατηρηθεί σε λειτουργία η ΣΕΚΑΠ, η οποία αποτελεί βασικό οικονομικό πνεύμονα της περιοχής και από τους πυλώνες της κοινωνικής συνοχής με την απαραίτητη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας ώστε να ανακοπεί το κύμα αποβιομηχανοποίησης που μαστίζει την Θράκη.
    Μαζι με τον λαό της Θράκης και την τοπική κοινωνία θα τα καταφέρουμε να διατηρήσουμε την ΣΕΚΑΠ ζωντανή, ώστε να οδηγηθεί σε πορεία μεγάλης ανάπτυξης συνεισφέροντας ακόμη πιο δυναμικά στην οικονομία της περιοχής.
    Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Κομοτηνής στις 29 Δεκεμβρίου είχε ορίσει με προσωρινή διαταγή τη μη άμεση καταβολή του προστίμου των 44 εκατομμυρίων ευρώ (περιλαμβάνονται και οι τόκοι υπερημερίας) για τη ΣΕΚΑΠ με ταυτόχρονη υποχρέωση του Τελωνείου Ξάνθης τη χορήγηση πίστωσης στην εταιρεία για τη συνέχιση των εμπορικών της δραστηριοτήτων έως τις 17 Ιανουαρίου, όταν και θα εξεταστεί η αίτηση αναστολής των εισπρακτικών μέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου