Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018

Ποιοι είναι δικαιούχοι για το νέο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗΠοιοι είναι δικαιούχοι για το νέο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ
    Το νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ θα παρέχει έκπτωση έως και 70% στους πολίτες με εξαιρετικά χαμηλά εισοδήματα και θα ισχύσει από 1η Φεβρουαρίου. Στο κοινωνικό τιμολόγιο εντάσσονται πλέον όσοι πήραν κοινωνικό μέρισμα, ενώ οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης θα πρέπει να υποβάλουν νέα αίτηση. 
    Για το Κοινωνικό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) θα λαμβάνεται υπόψη η συνολικότερη περιουσιακή εικόνα του νοικοκυριού αλλά και η περιουσιακή κατάσταση όλων των ατόμων που κατοικούν σε αυτό.
    Οι κατηγορίες που μπορούν να ενταχθούν στο ΚΟΤ παραμένουν δύο:
    Στην πρώτη κατηγορία,  παρέχεται έκπτωση έως 70% και σε αυτό εντάσσονται όσοι πληρούν τα αυστηρά κριτήρια λήψης του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.. 
    Στη δεύτερη κατηγορία, στην οποία παρέχεται έκπτωση γύρω στο 35%, εντάσσονται όσοι πληρούν τα κριτήρια που ορίστηκαν για τη λήψη του κοινωνικού μερίσματος (ήτοι αξία ακίνητης περιουσίας όλων των μελών του νοικοκυριού έως 180.000, συνολικό ύψος εισοδήματος μέχρι 9.000 ευρώ, ποσό που προσαυξάνεται κατά 50% για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού και κατά 25% για κάθε ανήλικο μέλος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου