Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

ΑΠΟ-ΚΑΛΥΦΘΕΙΤΕ



ΑΠΟ-ΚΑΛΥΦΘΕΙΤΕ
του Δημήτρη Βαλασίδη(*).
    Η πολιτική συμπεριφορά τόσον του πολιτικού κατεστημένου, όσον και της διοικούσας Εκκλησίας μου θυμίζει το στρατιωτικό παράγγελμα «από-καλυφθείτε». Πράγματι το μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης καθώς και οι δηλώσεις συλλογικοτήτων και προσωπικοτήτων υποχρέωσαν κόμματα και Ιεράρχες να αποκαλυφθούν.
    Βεβαίως η στάση του ΣΥΡΙΖΑ δεν άλλαξε. Πως να αλλάξει άλλωστε, όταν οι πολιτικοί πρόγονοι των σημερινών διοικούντων αγωνιζόταν για «μια ενιαία  κομμουνιστική σλαβική Μακεδονία»; Αν πράγματι ήθελαν να διαπραγματευθούν θα χρησιμοποιούσαν το «βαρύ πυροβολικό», την λαϊκή αγανάκτηση που εκφράστηκε στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο. Όχι μόνο δεν το ανέδειξε αλλά αντιθέτως το πολέμησε και το απαξίωσε με τα ελεγχόμενα ΜΜΕ και τις δηλώσεις κορυφαίων στελεχών του.
    Κλείσανε τα μοναδικά κρατικά διόδια των Μαλγάρων με εντολή του υπουργείου συγκοινωνιών για να εμποδίσουν την διέλευση των οχημάτων στον χώρο του συλλαλητηρίου. Σχεδόν 200 λεωφορεία από τον νότο τα κράτησαν στο Καλοχώρι και ανάγκασαν τον κόσμο να περπατήσει 10 χιλιόμετρα μέχρι τον Λευκό Πύργο. Τα κρατικά κανάλια που τα πληρώνουν οι φορολογούμενοι πολίτες δεν πρόβαλαν ούτε ένα πλάνο. Το ίδιο και τα ιδιωτικά πανελλήνιας εμβέλειας.
    Οι δηλώσεις Πάνου Καμμένου και βουλευτών του ακούγονται στον λαό ως «κύμβαλα αλαλάζοντα».   Γαντζωμένοι στις καρέκλες της εξουσίας και εκ του ασφαλούς λένε όχι στο όνομα Μακεδονία, αλλά στηρίζουν και συγκυβερνούν με τον ΣΥΡΙΖΑ που ξεπουλάει το όνομα. Αν πραγματικά ήθελαν να υπερασπιστούν το ιερό όνομα της Μακεδονίας μας θα δήλωναν ρητά και απερίφραστα, ότι θα άρουν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση, αν αποδεχθεί σύνθετη ονομασία.
    Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Ζάεφ ανέφερε ότι επιθυμεί μια λύση σε συνεννόηση με την ελληνική κυβέρνηση αλλά και την αντιπολίτευση. Άρα έχει εξασφαλίσει με μυστικές επαφές με τη ΝΔ την παραχώρηση του ονόματος (διπλή ονομασία με γεωγραφικό δήθεν προσδιορισμό). Αυτό φαίνεται και από τις δηλώσεις του προέδρου και κορυφαίων στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Προ του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης ο κ. Μητσοτάκης είχε απαγορεύσει στους νεοδημοκράτες να πάνε στον Λευκό Πύργο. Μετά από ισχυρές πιέσεις κυρίως από την βάση, αναγκάστηκε να «επιτρέψει» την συμμετοχή όσον το επιθυμούν.
    Έτσι παρατηρήθηκε το σχιζοφρενικό φαινόμενο η επίσημη ΝΔ να υποστηρίζει την σύνθετη ονομασία και βουλευτές και στελέχη της να διαδηλώνουν κατά της εκχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας. Μετά το μεγαλειώδες συλλαλητήριο έχουμε νέα στροφή του κατατρομοκρατημένου κου Μητσοτάκη. Δήλωσε,  ότι προς το παρόν δεν πρέπει να συζητηθεί το όνομα του γειτονικού κρατιδίου. Δεν δήλωσε όμως, ότι το κόμμα του απορρίπτει την σύνθετη ονομασία. Πως να την απορρίψει, όταν η αδελφή του Ντόρα ρωτάει δημοσίως:   «
Όλος ο κόσμος τους λέει μακεδόνες, εμείς πως να τους λέμε; φούφουτους;» Μετά τις εκλογές, αν εκλεγεί θα έχει όλη την άνεση να παραδώσει στους Σκοπιανούς το όνομα.
    Η διοικούσα Εκκλησία δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Λησμόνησε τους αγώνες που επί αιώνες έδωσε χέρι-χέρι με το Έθνος. Η Ιερά Σύνοδος τάχθηκε κατά των συλλαλητηρίων και απαγόρευσε τον κλήρο να πάρει μέρος σε αυτά, με αποτέλεσμα να συμμετάσχουν μόνον εννέα μητροπολίτες. Μεταξύ αυτών και ο Παναγιώτατος  Άνθιμος, ο οποίος την τελευταία στιγμή αποφάσισε την συμμετοχή του. Η Θεσσαλονίκη έκανε τους Ιεράρχες μας να αλλάξουν γνώμη. Με νέα απόφαση τους επέτρεψαν στους κληρικούς να συμμετέχουν κατά την κρίση τους.
    Για άλλη μια φορά απεδείχθη αληθινή η λαϊκή ρήση «Φωνή λαού, οργή Θεού». Ο Τσίπρας, ο Μητσοτάκης, και ο Ιερώνυμος, απεδείχθησαν αποκομμένοι από την λαϊκή βάση και επομένως έχασαν την νομιμοποίησή τους. Δεν έχουν δικαίωμα να διαχειρίζονται τις τύχες του ελληνικού λαού και πολύ περισσότερο τα εθνκά μας θέματα.
    Το Σκοπιανό προκάλεσε ισχυρές πολιτικές αναταράξεις που μοιραία θα οδηγήσουν το επόμενο διάστημα σε ανατροπή του πολιτικού σκηνικού. Η λαϊκή βούληση απαξίωσε τα ανίκανα και φαύλα κόμματα και θα αναδείξει νέες πολιτικές δυνάμεις με ικανούς και έντιμους Πατριώτες. Δυνάμεις που θα σταματήσουν τον εθνικό, ηθικό και οικονομικό κατήφορο και θα οδηγήσουν την Πατρίδα στην ανάπτυξη και τη ευημερία.

(*) Ο Δημήτρης Βαλασίδης είναι:
Αξιωματικός εα-Οικονομολόγος, ΜΒΑ-Συγγραφέας, απόφοιτος της Σχολής Ευελπίδων, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και κάτοχος μεταπτυχιακού στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ). Γεν. γραμματέας του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, πρόεδρος του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΗΓΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ.
Τηλ. 2310453192-6942477645
e-mail: valasidis.dimitris@yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου