Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Τρεις ακόμη συλλήψεις για τα εξοπλιστικά -Συνελήφη ο επιχειρηματίας Δαφέρμος



Τρεις ακόμη συλλήψεις για τα εξοπλιστικά -Συνελήφη ο επιχειρηματίας Δαφέρμος
    Νέα εντάλματα σύλληψης εξέδωσε ο ανακριτής διαφθοράς Γ. Τσιρώνης, αυτή τη φορά για το εξοπλιστικό πρόγραμμα των Κορνέτ
    Και σε αυτό το εξοπλιστικό πρόγραμμα, σύμφωνα με τα όσα έχει πει στην απολογία του ο Αντώνης Κάντας, δόθηκε μίζα προκειμένου να πέσουν οι υπογραφές για την προμήθεια 98 αντιαρματικών εκτοξευτών μεγάλου βεληνεκούς νέας γενιάς τύπου «Κορνέτ».
    Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας  για τη συγκεκριμένη προμήθεια διακινήθηκαν ως «μίζες» 3 εκατ. δολάρια.
    Οι κατηγορίες για τις οποίες εκδόθηκαν τα εντάλματα αφορούν τα αδικήματα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη του επιχειρηματία Κώστα Δαφέρμου, του αδελφού του Σπύρου και του Γεωργίου Δασκαλάκη
Υπόθεση Κ.Δαφέρμου: Η περίεργη σύλληψη του ανθρώπου της Ρωσίας στην Ελλάδα
http://www.efenpress.gr 
pronews.gr
    Πολύ περίεργη η σύλληψη του 72χρονου επιχειρηματία Κωνσταντίνου Δαφέρμου, ενός ανθρώπου με εξαιρετικά χαμηλό επαγγελματικό προφίλ, στην Ελλάδα,  για την υπόθεση με τις "μίζες" που υποτίθεται ότι είχε δώσει το 2000 κα το 2001 για να αγοραστούν τα αντιαρματικά βλήματα Kornet-E απο την ρωσική κρατική εταιρεία KBP.
    Ο συγκεκριμένος δεν είναι καθόλου τυχαίος άνθρωπος, αλλά δεν έχει σχέση με το εγχώριο "star system" των εξοπλισμών της περιόδου 1998-2004.
    Μπορεί, βέβαια, στην Ελλάδα να διατηρεί χαμηλό προφίλ, αλλά σε άλλες πρωτεύουσες του πλανήτη, πολλά στελέχη κυβερνήσεων γνωρίζουν από "πρώτο χέρι" την αρχοντική φυσιογνωμία του "mr. Constantin" και ειδικά στην Μόσχα:
    Είναι ο μοναδικός, παγκοσμίως, εξουσιοδοτημένος επιχειρηματίας από το ρωσικό υπουργείο Αμυνας και τον κολοσσό Russian Technologies (στον οποίο υπάγεται και η Rosoboronexport) για να πωλεί ρωσικά οπλικά συστήματα, εκτός της Rosoboronexport!
    Στενός φίλος του Ρώσου υπουργού Αμυνας, του πανίσχυρου Σεργκέι Σοϊγκού,συνεργάστηκαν επί πολλά χρόνια όταν εκείνος ήταν υπεύθυνος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας στην Ρωσία και ο Κ.Δαφέρμος είχε ενεργή την εταιρεία εναέριας δασοπυρόσβεσης πριν του σπάσουν τα συμβόλαια με πλαστογραφία της υπογραφής του υπουργού Εθνικής Αμυνας Δ.Αβραμόπουλουμια ομάδα ΠΑΣΟΚων πολιτικών και επιχειρηματιών των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Πικραμμένου.
    Η προμήθεια των Kornet-E, η μοναδική προμήθεια οπλικού συστήματος την οποία έκανε στην Ελλάδα ο επιχειρηματίας, ήταν ένα ελάχιστο κλάσμα της συνολικής παγκόσμιας επιχειρηματικής δραστηριότητας του και ήρθε ως απόρροια του γεγονότος ότι με την κρατική ρωσική εταιρεία KBP είχε μετοχική σχέση!
    Ελάχιστοι γνωρίζουν, ότι ήταν χρηματοδότης, ο μόνος ιδιώτης, της ανάπτυξης από την KBP του περίφημου υβριδικού (πυραυλικό+πυροβόλα) SHORAD Pantsir S-1 και ειδικά του ραντάρ του συστήματος, που "λοκάρει" βλήμα cruise από τα 15 χλμ!).
    Λεπτομέρεια: Πριν από οκτώ μήνες, όταν ακόμα δεν είχε αποφασιστεί στην Μόσχα η πλήρης εμπλοκή στον πόλεμο της Συρίας, του είχε ζητηθεί να αναλάβει τον εφοδιασμό της συριακής κυβέρνησης με οπλικά συστήματα, κάτι που είναι άγνωστο αν αποδέχθηκε και αν προχώρησε σε κάτι τέτοιο, καθώς τα τελευταία τρία χρόνια είχε καταβληθεί ψυχολογικά από τον θάνατο του γιου του (παθολογικά αίτια) και δεν ενδιαφερόταν να αυξήσει την ήδη τεράστια περιουσία του, η οποία αποκτήθηκε κατά 99% από προμήθειες στο εξωτερικό.
    Κάποιοι λένε ότι "Η Συρία θα είχε πέσει την άνοιξη αν δεν ήταν ο Δαφέρμος"...
    Συνεργάτες του διαβεβαιώνουν όμως ότι "Δεν ασχολήθηκε ποτέ με το ζήτημα αν και του το ζήτησαν. Από τότε που είχε χάσει το παιδί του είχε χάσει την όρεξη για δουλειές"...
    Και ξαφνικά συνελήφθη για "μίζες" προ 15ετίας.
    Οταν ξέσπασε η υπόθεση με τον Κάντα τον Δεκέμβριο του 2013 ο Κ.Δαφέρμος έλεγε στους συνομιλητές του "Είναι γελοίο! Ολος ο πλανήτης με παρακαλά να τους πουλήσω Kornet κι εγώ θα έδινα μίζα για να τα αγοράσει η Ελλάδα, σε ποιούς; Στον Κάντα και στον Σμπώκο; Αύριο το πρωί, λοιπόν, τους δίνω 100 εκατ. ευρώ και την φανταστική μίζα των 3 εκατ. ευρώ ως τόκο και τα πουλάω μεθαύριο, κι όλας, εκτός Ελλάδος. Το ζήτημα είναι αν η Ελλάδα θα μπορέσει να βρει αντιαρματικά όπλα σαν τα Kornet" (συμπτωματικά, το αραβικό γκρουπ εμπορίας όπλων των ΗΑΕ, IGG, ζήτησε το καλοκαίρι από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Π.Καμμένο να αγοράσει τα Kornet του ΕΣ! Και φυσικά αυτός αρνήθηκε...)
    Κι έτσι λοιπόν, δύο μήνες μετά την τελευταία επίσκεψή του στην Μόσχα και την συνάντησή του με τον Ρώσο υπουργό Αμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, λίγες ημέρες πριν ξεκινήσουν οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στην Συρία, ο Αρχων του Πατριαρχείου (ο τίτλος που του έχει απονείμει το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης για όσα έχει κάνει για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό και πάντα τον κρατούσε κρυφό), οδηγήθηκε σιδηροδέσμιος στην ΓΑΔΑ.
    Kαι δεν ήταν το μοναδικό "κτύπημα" στο "ρωσικό σύστημα", στην Ελλάδα, τις τελευταίες εβδομάδες...
Πολύ περίεργες συμπτώσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου